Jump to content

'Üniversiteler fizikçi değil pastacı yetiştirsin'


Recommended Posts

Aksi daha ispatlanmış değil,sayın missing. İspatım ise nedensiz bir sonuç olamayacağıdır. Bu suretle bir yaratıcı muhakkak vardır. Bu anoloji Newton ' dan beri süregelir.18. YY. da Newton, fiziksel evrenin birbiri içerisinde ve birbiri ile ilişkili yasalarla yönetildiğini ispatlamıştır. Aynı senin kılık kıyafetin gibi. Bütünü bir kıyafet teşkil ediyor. Bu kıyafeti giyen sensin, makyaj yapan sensin ama ne kılık kıyafetsin, ne de kılık kıyafetten ayrısın. Bir kıyafeti çıkarırsın, yenisini giyersin. Ama o makyajın ve kıyafeti giymenin ardındaki bilinç sensin.

Valla bakifani, ben bu muhabbetleri pek anlamıyorum işin aslı. Hani o aşkın/içkin falan diyorsunuz ya hele, hiç kafam basmıyor. İnan ruhum daralıyor, çok ağdalı geliyor.

Ben basit insanım, netliği seviyorum, ortadaki verileri manipüle etmeden oldukları gibi görmeyi yeğliyorum.

Hal böyle olunca da daha kanıtlanmamış bir şey olmadığını görebiliyorum. Tanrı diyorsan, o yok. Bir neden filan da yok.

Bu kadar basit ve nettir benim için, ve bir o kadar da tatmin edici. Onun için yukarıda "Bunlar tartışılır şeyler değil" dedim. Sen inançlı bir arkadaşsın, bense değil..

Ama psikoloji ve psikiyatri deyince, yani işin içine bilim girince inancını karıştırmadan yorum yaparsan bence çok daha doğru olur.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 105
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Psikoloji, insan davranışları vealtında yata zihinsel süreçleri inceleme çabasıdır. İnsan psikoloji si denilince çok geniş bir alanı kapsıyor. başka İnsanlarla ilişkilerinden tutta bireysel faaliyetlerine kadar yaşamın boyunca devam eden bir faaliyet bu ve kimse dışında değil.

İnançlar ise olmazsa olmazımızdır. Her düşüncemizin, buna bağlı fikirlerimizin, yargı ve kalıp-yargılarımızın temelinde inançlarımız vardır. İnanç insana yaşama azmi, kuvvet ve azim verir. İnandığın bir dava ya, inandığın bir davranışa eğilirsin ki, bu da günlük tutumlarını belirler...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...