Jump to content

Kadınların lüks tutkusunu anlamak


Recommended Posts

Kusura bakmayın ama sizinle aynı fikirde değilim.Bu kadar basit olmamalı.Bu yasayı kötüye kullanacak olan bayanlarda olabilir.Bu yüzden dolayı bu tip durumlarda beni taciz etti derken ortada bir kanıt yada tarafsız şahit olması gerekiyor.

Yoksa önüne gelen bu işi sırf nefret ettiği bir adamdan intikam almak için yapabilir.

Yahu arkadaş neden yeterince okuyup anlamadan yanıt yazarsınız bilmem ki...

Bak bakalım başta ne demişim, sonra iletimde ne demişim?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 136
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

O zaman polise söylesin.

Adamı nezarete attırıp başını ağrıtması için polise "psikolojim bozuldu" demesi bile yeterli.

Yasa denen birşey var hala bu ülkede değil mi.

Osmanlı devrinde yaşamıyoruz; yırtık sökük de olsa Atatürk'ten bu yana gelen bir hukuk devleti çatısı var.

Hem sonra tacize duyarlı insanlar orada burada her çevrede bulunur.

Basıver çığlığı bak neler oluyor.

Azıcık cesur olun, tacizsinin anasını ağlatırsınız.

Ya kişilik bakımından çok saf kişiliği tam oturmamış ve ergenlik dönemindeyse, aileside yeterince eğitimli değil ve yeterli olarak çocuklarınada eğitim verecek düzeyden eksikseler ne olacak? Tek yetişkin kadınlar mı tacize uğruyor yani birde.. Her şey eğitimde bitiyor kısacası anlayacağınız, eğitimin gözünü seveyim..
Link to post
Sitelerde Paylaş

Kasar oldugunu en basindan anlamistim zaten. Senden iyi tost olur, araya iyi gidersin.

Bu soylediklerinize kendiniz inaniyormusunuz acaba, ben orasini cok merak ediyorum gercekten.

Kesinlikle inanıyorum.Hatta bu şekilde bir kız arkadaşım dahi vardı.Emin olun kollarındaki façayı ben sayamadım.Ayrıca her daim yanında taşıdığı kelebek denilen bıçağa sahipti.Şaka yollu kendisine beni kesebilir misin diye sorduğumda görmek ister misin diye cevap verdi.Yapamayacağını düşündüğüm için eve dememle koluma güzel bir iz bıraktı halada o izi taşıyorum.En son kendi erkek kardeşini bıçakladığı için cezaevine gitti.

Bu kisma biraz duzeltme yapayim, sizi taciz edene elle degil, ayakla(mesafe yeterli ise) veya dizle(daha yakin mesafede) geri taciz edeceksiniz. Tam iki bacagin arasina oyle bir konduracaksiniz ki, kodugunuz gibi oturtacaksiniz. Hem kendinizi kurtaracaksiniz, hemde kisinin taciz kariyerine son noktayi koymus olacaksiniz.

Yok dediğim gibi forum sitesi olduğu için fazla açık yazamıyorum.Ellede yapabilirsiniz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ya kişilik bakımından çok saf kişiliği tam oturmamış ve ergenlik dönemindeyse, aileside yeterince eğitimli değil ve yeterli olarak çocuklarınada eğitim verecek düzeyden eksikseler ne olacak? Tek yetişkin kadınlar mı tacize uğruyor yani birde.. Her şey eğitimde bitiyor kısacası anlayacağınız, eğitimin gözünü seveyim..

Böyle bir toplumda bir kadının çağdaş anlamda özgürce yaşaması çok zor elbette.

İnsanlar kurtlaşmışlar; canavarlaşmışlar.

Hukukun çivisi çıkmış.

Adaletin sadece adı var kendi yok.

Vahşi hayvanlardan farkı yok insanların.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İlla savunacanız kendinizi ha :)

1800'lerde ne giyiyorsak 2010'da da kabaca aynı şeyleri giyiyoruz.

Çünkü biz bu tarz saçma şeylere para harcamıyoruz..

Kendi adıma konuşursak benim 4 tane tişörtüm, 4 tane pantolonum, 2 tane de gömleğim var.

Bir kaç tane de kazağım var ama çok nadir giyerim.

Bunları çevirip çevirip giyerim. 2 tane de montum var.

Kışın -10'da bile tişört giyerim. Üstüme montumu alınca hiç bir şey olmuyor.

Şapka bile takmam. Montumun şapkası var çünkü..

Fazlasına gerek de yok hani..

Ama kadınlar için moda diye bir şey vardır.

Her 6 ayda bir değişir.

Saçlarını, ayakkabılarını, elbiselrini, herşeylerini değiştirmek zorundadırlar..

Tonlarca para, tonlarca emek..

Ayrıca giymediklerimizi sayınca sizin giydiklerinizin ne kadar ucuz olduğunun farkına vardım. (!)

Bir ikincisi..

Kadınlar elbiseye meraklı olduklarından kadınların elbiseleri daha pahalı oluyor.

Çünkü ne fiyat verseler satılıyor.

Erkekler bu konuda biraz seçici olduklarından rekabet daha fazla.

Yani verdiğin rakamlar gerçeği yansıtmıyor..

Pasaklı seni. Iyyy... Sık sık yıka bari onları..

Fikrim bu cınım benim.

Beğenmiyor olabilirsin. Çünkü çok doğrudan söyledim.

Kadınların 1 saatinin 150 tl dan fazla olmayacağını yine söylüyorum.

(ülkesinin ekonomik koşuluna göre değişir tabi :) )

İnsanın amacı yaşamını ve soyunu sürdürmektir. Yaşamını ve soyunu sürdürmek de güdüleri doyurmaktan geçer. Güdü ise, bireyin ihtiyaçlarını gidermek üzere harekete geçmesidir. Güdü organizmanın o anki ihtiyacı neyse onu gidermedeki istek halinde belirir. Kadın ve erkek ayırt etmeksizin iki cinste birden vardır.

Açlık susuzluk uykusuzluk gibi dürtüler doğuştan gelir ve fizyolojik dürtülerdendir. Doyurulmadıklarında insanın yaşamı sonlanır. Başarı, beğenilmek, cinsel doyurulma, kendi cinsinin veya karşı cinsin ilgisini çekme, güvenlik, onaylanma, sevgi ihtiyacı, toplumda bir konum edinme gibi insanın toplumda kendini gerçekleştirmeye yönelik sonradan kazandığı güdülerine ise sosyal güdüler denir. Bunlar kültüre, çevreye göre şekillenirler ve seconder güdülerdir.

Her iki cinste de beğenilme güdüsü normal ve sağlıklı olmakla alakalıdır. Depresyonda olan, yaşama isteği ortadan kalkmış, hayata küsmüş insanlarda isteksizlik olur. Ama normal insanda beğenilme, onaylanma isteği her zaman olmalıdır.

Kadınların veya erkeklerin sosyo-ekonomik durumlarına paralel olarak onaylanma ihtiyaçlarını gidermeleri, başarı elde etmeleri, ilgi çekme isteklerinin karşılanması için edilen zevke-kültüre uygun alışveriş, bu güdülerin bir uzantısı olarak gayet normal bir davranış çeşididir. Bunu kadın veya erkek diye ayırırsanız hata yaparsınız. Bazı erkekler kadınlardan çok daha fazla giyim kuşam, lüx meraklısıdır.

Başlık kadının lüx tutkusunu anlamak iken, para yemesi olayına dönüşmüş ki; o, kadının ekonomik anlamda güçsüz bırakılmışlığıyla, eğitim seviyesiyle, iş gücünün olup-olmamasıyla, görgüsüyle, benimsediği doğruları toplumsal ya da kişisel ahlak kurallarına bağlayabilmesiyle, yetiştirilme tarzıyla, ailesiyle veya tamamen bu saydıklarımdan bağımsız olarak kolaya kaçma davranışıyla, tembelliği seçmesiyle alakalı başka bir sosyal sorun.

tarihinde Cariye tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Eğer biber gazınız yada silahınız varsa emin olun fiziksel güç bir işe yaramaz.Daha mermi ile savaşan bir adam göremedim.Yada biber gazının yedikten sonra kendine hemen gelebileni.

James şiştim vallahi adam seni taciz ederken çantanda biber gazı mı arayacaksın?

Adamın kimliği belliyse bal gibi de cezalandırabilirsin.

Tehtit et. Ne bileyim mahkemeyle falan korkut. Çığlık at vs..

Bu kadar basit değil bu işler.

Tabi adam sadece lafla bir şeyler yapıyorsa suç sayılmayabilir..

Sen de konuya öyle bir bakıyorsun ki anlamak mümkün değil.

Önce sözle uyarırsın. Ne bileyim bir şekilde onun bu sözlerini tasvip etmediğini ona anlatırsın.

Daha da ileri giderse, hele bir de fiziksel tacize girişirse o zaman dediğim varyansa girersin.

Kadınların konumu erkeklere göre çok daha güçlü bu bakımdan.

Sen boşuna dert etmişsin. Pasif kalmışsın güzelim.

Sanırım siz bu tür tacizlerin doğasını anlamıyorsunuz. Biraz daha anlatmaya çalışayım.

Amerikada iken garsona, çöpçüye, tren durağında yanına oturduğum adama vesaire gülücükler saçıyorum. Ayak üstü havadan sudan sohbetlere çekinmeden girebiliyorum. Bu çok insani bir şey. Karşımda erkekten önce insan görüyorum.

Türkiye'ye döndüğümde bu gülücük saçma işi 1-2 gün devam ediyor. Sonra gülücük saçtığım pazarcı bıyıklarını sıvazlamaya başlayınca titreyerek kendime geliyorum. "normale" dönüyorum. Karşımda insandan önce erkek görüyorum.

Sizin tavsiyeleriniz bu Türkiye normalini bir standart olarak kabul edip ona köre ketum, mesafeli, paranoyak davranmayı gerekiyor.

Adam iltifat ederek insanca da davranıyor olabilir ve 5 kereden 1'inde bu gerçekten böyledir. Gerçekten kafanız karışıyor çünkü insanca davranıyorsa bu davranışı terslemenin vicdan azabı bir yük oluyor.

Eğer teşhis koymakta yanılmışsanız davranışı insanca değil bir av stratejisi icabı ise bir süre sonra dozaj arttırılıyor. O zaman tersliyorsunuz ve bu sefer tutarsız insan pozisyonuna düşüyorsunuz. Mobbing başlıyor ve erkek kişisi bu davranışını "Daha önce kuyruk sallıyordu kevaşe" türevi bir akıla büründürme ile kendi kendine ve bazen de çevresine haklı gösterebiliyor.

Aslında bütün bu katakullinin ana nedeni Türk erkeğinin bir kadın tarafından reddedilmeyi kendine yedirememesi. Doğal bir hak. Bir nevi sebil muamelesi görüyoruz. Yarım akıllı bir kadının kendi zatı şahanelerini reddetmesini kişisel bir hakaret olarak kabul ediyorlar ve sonrasında iş oldukça çirkinleşiyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Neden hep kadınları konuşuyorsunuz. Biraz da dünyanın en nefret edilesi tipinden (bana göre), yani tipik türk "erkeğinden" bahseden bir başlık açın. Bekaret, namus gibi kavramlarla kadınları esir alan öküzlerden bahsedin. Yüzbinlerce çocuk gelinin olduğu bir ülkede, her gün evlilik adı altında istemediği halde başkasına satılmış binlerce çocuğun ırzına geçildiği bir ülkede, ülkenin yarısının işlevsiz bir hale getirildiği ülkede bakıyorum da kadınlara sataşma fırsatı gayet güzel değerlendiriliyor. Benim zamanım olsa açardım. Asıl konuşulması gereken konu bu.

Tanıdığım bir kız çalışmayı müşterilerin tacizleri yüzünden bıraktı. Söylediği şey ilginçti: yabancılardan asla taciz görmemişti; her zaman türklerden. Tabi ki yabancılar arasında tacizci yoktur ya da bütün türkler tacizcidir anlamına gelmez bu. Ama yine de bir anlama geliyor.

Kadınlar ile ilgili eleştiri ya da karakter tahlillerini hiçbir zaman anlamlı bulmam. Bu, işlerin kötü gittiği bir ülkede yoldaki sıradan bir adamı çevirip ondan hesap sormaya benzer. Oysa tamamen ataerkil bir ülkede kadın ya da erkek kişiliklerinin gelişmişliği ancak ataerkil ahlaktan ve dolayısıyla erkekten sorulmalıdır. Kadınların değişme gücü erkeklere oranla çok sınırlıdır. O halde kendisini çok beğenen ve değişmeye asla yanaşmaya şu tipik türk "erkeğini" biraz inceleyin.

Bu toplumda kadın erkek ilişkileri baştan aşağı sakat ve hastalıklıdır. Bunun ağırlıklı sebebi de erkeklerdir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Neden hep kadınları konuşuyorsunuz. Biraz da dünyanın en nefret edilesi tipinden (bana göre), yani tipik türk "erkeğinden" bahseden bir başlık açın. Bekaret, namus gibi kavramlarla kadınları esir alan öküzlerden bahsedin. Yüzbinlerce çocuk gelinin olduğu bir ülkede, her gün evlilik adı altında istemediği halde başkasına satılmış binlerce çocuğun ırzına geçildiği bir ülkede, ülkenin yarısının işlevsiz bir hale getirildiği ülkede bakıyorum da kadınlara sataşma fırsatı gayet güzel değerlendiriliyor. Benim zamanım olsa açardım. Asıl konuşulması gereken konu bu.

Tanıdığım bir kız çalışmayı müşterilerin tacizleri yüzünden bıraktı. Söylediği şey ilginçti: yabancılardan asla taciz görmemişti; her zaman türklerden. Tabi ki yabancılar arasında tacizci yoktur ya da bütün türkler tacizcidir anlamına gelmez bu. Ama yine de bir anlama geliyor.

Kadınlar ile ilgili eleştiri ya da karakter tahlillerini hiçbir zaman anlamlı bulmam. Bu, işlerin kötü gittiği bir ülkede yoldaki sıradan bir adamı çevirip ondan hesap sormaya benzer. Oysa tamamen ataerkil bir ülkede kadın ya da erkek kişiliklerinin gelişmişliği ancak ataerkil ahlaktan ve dolayısıyla erkekten sorulmalıdır. Kadınların değişme gücü erkeklere oranla çok sınırlıdır. O halde kendisini çok beğenen ve değişmeye asla yanaşmaya şu tipik türk "erkeğini" biraz inceleyin.

Bu toplumda kadın erkek ilişkileri baştan aşağı sakat ve hastalıklıdır. Bunun ağırlıklı sebebi de erkeklerdir.

+1

Tek taraflı açılan başlıklar bile bunun bariz ıspatı değil mi zaten..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kadınların süse-lükse bu kadar önem vermeleri, seçici oldukları iddiasını yalanlar. Kadınların süs-lüks merakının altında yatan şey kendilerini beğendirmekten başka bir şey değildir. Kendisini sadece dış görünüşüyle beğendirmeye çalışan kadın da kişiliksizdir. Süs kadına yakışıyor o ayrı ama salt süs kadını bir metaya dönüştürmekten başka bir işe yaramıyor. Ben bir kadına baktığımda bilgisi-zekası hakkında bir fikir edinebilmeliyim. Bir kadında göğüs dekoltesi yerine, mesaj veren bir üst giysisi görebilmeliyim. Süs iyi hoş ama bir yerden sonra da itici olabiliyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bence gereksiz bir konu, kadınların erkeklerle para için beraber olduklarını herkes bilir, ateizmle ne alakası var ki bunun

Yuuh. Birincisi yanlis onerme. Ikincisi kadinlari dolayli olarak asagiliyorsun.

Primatlardan beri degisen ciddi bisey yok. Kadinlar erkeklerde sosyal statu ararlar. Zengin erkeklerinde sosyal statude yuksek yerde olma ihtimali yuksektir. Dolayisyla avantajlidir.

Lüks tutkunluğunun sebebini anlamak için primat akrabalarımıza göz atmak yeterli.

Lider pozisyonunda olan maymunun kürkü daha parlaktır, diğerlerinden yüksekte durur daha iridir vb.

Pahalı bir kürk, mücevher vb otorite sembolleridir.

Bizim gibi geri kalmış ülkelerde kadınlar kariyerlerini evlilik üzerine yaptıkları için düğünlerde takılan takılar vs. diğer hemcinsleri üzerine otorite kurmalarına vesile olur.

Desmond Morris'in bu konuda kitablarinda bazi bolumler var. Aynen sizin aktardiginiz gibi kurk, mucevher, araba vs tamamen dominantlik sembolu. Diger insanlarin bunlari almaya ekonomik gucleri olmadigi icin degerliler. Yoksa herkesde 200 gramlik yuzuk olsa, onu almanin hicbir onemi olmayacak. Mesela Desmond Morris'in moda hakkindaki teorileri neredeyse butun moda alemini birebir acikliyor.

Sanırım siz bu tür tacizlerin doğasını anlamıyorsunuz. Biraz daha anlatmaya çalışayım.

Amerikada iken garsona, çöpçüye, tren durağında yanına oturduğum adama vesaire gülücükler saçıyorum. Ayak üstü havadan sudan sohbetlere çekinmeden girebiliyorum. Bu çok insani bir şey. Karşımda erkekten önce insan görüyorum.

Türkiye'ye döndüğümde bu gülücük saçma işi 1-2 gün devam ediyor. Sonra gülücük saçtığım pazarcı bıyıklarını sıvazlamaya başlayınca titreyerek kendime geliyorum. "normale" dönüyorum. Karşımda insandan önce erkek görüyorum.

Dogru diyorsunuz ama isin birde su yonu var. Amerikadaki biri icin gulumsemeniz karsi tarafta ilgi uyandirmak icin yeterli degil. Yani toplumda boyle bir kod yok. Gulumsemenin tek sebebi gulumsemek. Ama dogu toplumlarinin bazilarinda boyle degil. Kadinlar daha geri plana itildigi ve kendilerini ifade etme platformlari olmadigi icin gulumsemeleri birseyi baslatmalari icin yeterli sayilir. Yani sadece Turkiyede degil, oryantal toplumlarin hepsinde bu gulumseme isinin erkekler tarafindan algilanisi asagi yukari aynidir. Yaklasik 10 seneden beri Amerikada yasiyorum. Bir yerde alisveris yaparken, sagda solda gezerken normalde farkinda olmadan etraftakilere gulumserim, eger gozumun icine bakilirsa selam veririm. Turkiyeye geliyorum, ilk birkac gun alisamiyorum, herkes yakin akrabasi vefat etmis, matem modunda. Bir sure sonra alisiyorsunuz. Sehirlesme kulturu olustukca, gelir artikca, insanlar bireylestikce yavas yavas bu dedikleriniz degisir. Yanlis zamanda dogmussunuz.

Dedikleriniz ayni zamanda erkekler icinde gecerli. Mesela amerikali bir kadin hayir demisse, bu hayirdir. Hayir demesine ragmen ustune gidersen, basin belaya girer. Ama bir turk kadin hayir demisse, bu duruma gore hayir, duruma gore sen biraz daha pesimden kos anlamina gelebilir. Ben sahsen bir turk kadininin agzinda cikan hayir lafinin hangi hayir oldugunu bu yasima gelmeme ragmen anlayamiyorum. Yillar gectikten sonra bir kadinin eee sen suradeyken bana sunlari sunlari demistin, bende hayir dedim, niye israr etmedin muhabbeti yapmasi kadar bayik bir olay yok. Bayram gununde baklava yedirmek icin isrardan adami bayiltan akraba gibi...

Ayrica tacize ugrayan sadece kadinlar degil. Erkeklerde diger kadinlar tarafindan bayagi tacize ugruyor. Detaylara girmek istemem ama tek magdur siz degilsiniz. Sanirim 40'indan sonra kadinlarin hormanlarinda ciddi degisiklikler oluyor, bizim 14-19 yas arasindaki kafa kontrolunu kaybetme durumu kadinlarda 40'indan sonra oluyor... Basima defalarca geldi, oradan biliyorum. Turkiyedeki 38-46 yas gurubu kadinlar fena. Hemde gozleri cok kara. Amerikada olsa hapse tikilacak kadinlar Turkiyede rahat rahat nasilsa benim basima bisey gelmez diyerekten minciklayip duruyorlar. Teyze yapma etme demen bile ise yaramiyor. Derdini kime anlatacaksin, arkadasina anlatsan salak muamelesi, ailene anlatsan bu oglan kafayi yedi muhabbeti olacak.

tarihinde skander tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Vayy vayy vayyy :)

Ben hiç havalı bir tip degilimdir :)

Lüks düşkünlüğüm de ulaşılabilir limitlerdir :)

yok yok hiç havalı değil demek haksızlık olur, özgün bakış açın yeter senin, kimisi o açıyı yakalamak için kırk fırın ekmek yer ama nafile durumları söz konusudur :)
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...