Jump to content

İslam neden geri kaldı?


Recommended Posts

Kongar'dan yukarıdaki tartışmalara ışık tutacak nitelikteki diğer tespitlerle devam edelim.

Baştan söylemeliyim ki Kongar en çok beğendiğim sosyologlardan biridir.

Ama hataları da yok değildir.

Kongar'ı okurken de diğer tüm yazarları okurken de eleştirel bakış açısından ödün vermemek gerekir.

Özellikle Türk yazarları için yazılanların çapraz kontrole tabi tutulması yaşamsal önem taşır.

Çünkü Türkler fikir üretmede çok kısır bir millettir ve hemen hemen bütün Türk yazarları derin yanılgılar içinde yüzerler.

Aşağıya aldığım kısımsa büyük ölçüde bana yakın bir tespit.

Bakın Kongar ne kadar mantıklı bir değerlendirme yapmış:

"Burada Türkiye'nin iç ve dış politikası bakımından bir başka çelişki daha ortaya çıkıyor: İçerde İslam referanslı bir parti olarak görülen ve bu nedenle de Malezya gibi birtakım İslam ülkeleri tarafından İslami ilkelerin siyasette uygulanması açısından örnek alınan AKP, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır, Tunus ve Libya'da yaptığı konuşmalarda ve Cumhurbaşkanı Gül'ün Tunus gezisinde laikliği savunuyor. Hiç kuşkusuz Arap-İslam âlemi'ne karşı gösterilen bu tavrın arkasında ABD'nin onayı ve hatta önerisi var.

Daha açık bir biçimde ifade etmek gerekirse, içerde İslamcı bir siyaset çizgisi izleyen AKP dışarda laikliği savunuyor. İşte kitapta bu çelişkiye işaret ederek, doğru çizginin laiklik bağlamında olması gerektiğini vurguluyorum. Çünkü kitap sadece sorunlara işaret etmekle kalmayıp, çözümler de öneren bir yaklaşımla yazıldı. Laiklik olmadan hiçbir Arap-İslam ülkesinin gerçek bir demokratik yapıya kavuşamayacağı açık. Mısır kökenli ünlü filozof ve yazar Samir Amin de bunu savunuyor.

Türkiye laik rejimini kararlılıkla sürdürürse bundan dolayı cezalandırılır mı? Daha doğrusu ABD bundan rahatsız olur mu? Çok emin değilim. Çünkü ABD ülkelerin genel eğilimlerine göre kartlarını oynayan bir ülke. Elbette manipüle etmeye çalışıyor ama son tahlilde genel eğilimleri kullanıyor, yani bir ölçüde bunları dikkate alıyor. Bu açıdan eğer Türkiye'nin genel seçmen eğilimleri laiklik ilkesine sahip çıkarsa büyük bir sorun yaşanacağını düşünmüyorum."

Kararttığım yerler bilhassa çok önemli.

Kongar'ı tebrik ediyorum.

Aptal herif, biz farklı bir şey mi söylüyoruz?

Amerika elbette ülkenin eğilimlerine göre oynar kartını. Aptal, şeriat getirecek diyen kimdi zaten?

Hem Amerika'nın oyunlarını planlarını vs vs vs kabul ediyorsun, hem de ama o kadar da değil, Amerika bize şeriat getirmeyecek ki deyip bir de seviniyorsun!

O kitabı okudun mu sen? Oku. Ben hala okuyorum, elimde. Türkiye kısmı çok ilginç, bir oku bak bakalım bugünleri nasıl da görmüş muhteşem Huntington! Amerikalı bir siyasal bilimcidir kendisi, onu da ekleyelim.

Emre Kongar o eleştirisinde Atatürk devrimlerine ve halka nasıl güvendiğini anlatıyor, lapa beyinli adam! Senin gibi Amerika'ya yıkama yağlama yapmıyor, emperyalizmi zaten görüyor ve anlatıyor.

Sen kime ne anlatıyorsun?!

AKP'yi savunduğunun, akladığının farkında mısın peki? Kafayı yemişsin sen!

tarihinde Mrs. Missing tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 505
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Sen ne tür bir mikropsun nasıl bir pisliksin sen!

Amerika ne istiyor, nasıl ele geçiriyor, kimleri ele geçirdi hiçbirine yanıt veremediğin halde;

Kanıt diye verdiğin linkteki bilgiler suratında patladığı halde;

Astığın, ala işte kanıt burada dediğin link seni yalanladığı halde

ve sen bunları okumadan, ya da şartlandırılmış müslüman kafasıyla okuyup hiçbir bok anlamadığından bunların seni yalanladıklarının bile farkında olmadığın halde;

cümlelerin sürekli birbiriyle çeliştiği halde;

ve ben senin aptallıklarını, mantıksızlığını, düşüncenin mesnetsizliklerini, senin o körcesine sığındığın sivri çelişkilerini yüzüne çarpmaktan usanma noktasına geldiğim halde sen nasıl oluyor da hala yağ gibi üste çıkıvermeye çalışıyor, küstahca çemkirip durabiliyorsun?

Ben ne zaman Amerikan mandası savundum ey rezil!

Yakınma ve kızgınlıkla yazdığım birkaç sözü bu kadar ustaca aleyhime kullanmana aslında şaşırmıyorum.

Çünkü öylesine köşeye sıkıştın ki kafanda kurduğun o Amerikan Emperyazlimi mitinin ne kadar belirsiz, tanımsız ve her yöne çekilebilecek denli muğlak, aptalca bir kavram olduğunu sonunda sen de gördün.

Bu küstahlığının, çırpındıkça daha da diplere gömülen hezimetinin başka bir açıklaması yok!

Şu rezalete bakın şimdi!

Mrs Missing yukarıda şöyle derken: "Onlar (yani Amerilkalılar) da Türkiye'nin geri kalmış ve dinle idare edilen bir Ortadoğu ülkesi olmasını, geçmişine geri dönmesini ister."

Ve bir üstteki iletisinde yazdığına bakın şimdi de:

"Amerika elbette Türkiye'de şeriat istemiyor. "Moderate Islam" dedikleri bir İslam'dan yanalar çünkü şeriatın bu ülkede yerleşmeyeceğini veya ters tepeceğini biliyorlar."

İki saattir Amerika şeriat getirmekten yana diyerek kafamı şişiren bu gerizekalı, Kongarın yazdıkları suratında patlayınca nasıl da 180 derece çark ediverdi görüyorsunuz değil mi ...

Ben Kongar'ın yazdıklarını yukarıya asıp bunun ne kadar desteksiz salladığını gözüne sokmamış olsaydım, muhtemelen bu salak hala aynı lakırtıya devam edecekti, bunu da yazmayacaktı.

----------------------------------------------- ---------------------------------------------

Bu pespayeyle daha fazla tartışmak niyetinde değilim.

Daha önce de belirttiğim gibi bunun gibi müslüman tiynetli ateistlerin özünde müslümanlardan hiçbir farkları yoktur.

İlk bakışta acımasız bir yargı gibi durabilir bu görüş.

Ben bile kendime zaman zaman acaba haksızlık mı ediyorum, bir ateist nasıl bu kadar teist aklıyla hareket edebilir, nasıl bu kadar arsız ve kör olabilir diye sormuyor değilim. Acaba biraz aşırı ve basit bir genelleme mi yapıyorum diye düşünürüm.

Fakat, bu ve benzerleri beni her zaman tersi yönde ikna edecek rezillikler sergilemekte kusur etmediklerinden, vardığım sonucu kanıtladıklarından, bu yöndeki kanımın her geçen gün biraz daha güçlendiğini üzülerek de olsa izliyorum.

Şu ana dek sadece yalan, iftira ve antik mitlerden pek de farklı olmayan komplo teorileri dışında hiçbir şey üretemedi bu beyinsiz.

Üstelik bunun emperyalizm olarak burada savunduğu mit, ortalama bir komplo teorisinin sahip olması beklenen dayanaklardan bile yoksun.

Zavallı, İnönü'ye hain ve emperyalist uşağı diyemiyor; Ecevit'e ve Baykal'a bunlar CIA ajanıdır diyemiyor; Türk Ordusuna, Genelkurmay'a emperyalist işbirlikçileri demekten özenle kaçınıyor. Çünkü bunlara kanıt sunamayacağını kendisi de biliyor.

Ama, yine de, iman ettiği, kafasına nasıl girdiğini aslında kendisinin de bilmediği, sürü psikolojisiyle sorgulamadan kabul ettiği mitin gereği olarak, öyle bir noktaya geliyor ki. "bütün siyasetçiler Amerikan emperyalizmine hizmet eder" demekten başka çare de bulamıyor.

Çünkü böyle demese, Amerikanın Türkiyenin geri kalmasında önemli bir faktör olduğu iddiasını savunacak hiçbir zemin kalmayacak elinde!

Öyle ya, bu embesilin kafasında kurduğu mitolojik Amerika canavarı ne 27 Mayısa karşı tavır koyup bu devrimi ve kendisinin tasfiyesini önleyebilmiş ne de 2000'li yılların ortalarına dek Türk Askeriyesine sirayet edebilmiş. Bu canavar, Ecevit gibi bağımsızlıkçı bir liderin başbakan olmasını da engelleyememiş. Anayasa Mahkemesine, HSYK'ya, Yargıtaya, Danıştay'a 50 sene boyunca girememiş.

Fakat buna rağmen nasıl oluyorsa yine de Türkiyenin geri kalmasında çok önemli bir faktör olabilmiş!

Sen bu kafayla insanlara ne vereceksin?

Senin kendine hayrın yok!

Daha iki şeyi birbirinden ayırma yetin yok.

Dış siyaseti anlayabilmen için önce genel olarak siyasetin ne olduğunu anlayabilmen gerekir.

Ama bundan önce de düşünmesini, araştırmasını, nereye bakacağını ve nasıl fikir yürüteceğini bilmen gerekir.

O kadar dar ve mitlerle dolu bir kafan var ki analitik düşünme becerisi kazanma konusunda ümit vaat etmiyorsun.

Daha da kötüsü mahalle karıları gibi çamura yatıyor, "emperyalist uşağı, hain, mandacı" diye saldırarak tribünlere oynuyorsun.

Sen yok musun sen!

Link to post
Sitelerde Paylaş

AKP'yi savunduğunun, akladığının farkında mısın peki? Kafayı yemişsin sen!

Sen ne tür bir mikropsun nasıl bir pisliksin sen!

Yürü be koçum Mrs. Missing.

Ver ayarı şu Angoralı Turgut Emerigancısına!

Yürü bacım beee. Allah beynine kuvvet versin. Maşşşşallah. B)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Mr.Guitar'a haddini bildirmek istemez misiniz?

Amerikaya küfretmeyi reddeden bu zındığı linç etmek için daha ne bekliyorsunuz?

Haydi gelin, bekliyorum.

Aslında sana değil, beyni alkolden erimiş Amerikan köpeği bir alkoliği adam yerine koyup cevap verenlere kızıyorum..

İşte geldim, ama senin pisliklerine cevap vermek için değil, bir Amerikan yalamasının kıçına tekme vurmaya geldim.. Hayatta hiç sevmediğim tipler senin gibi ABD köpekliği yapanlardır.. Bayılırım bu tür köpeklerin kıçına tekme vurmaya.. Şimdi defol git, yalamalığını nerede yapıyorsan yap...

Link to post
Sitelerde Paylaş

İki saattir Amerika şeriat getirmekten yana diyerek kafamı şişiren bu gerizekalı, Kongarın yazdıkları suratında patlayınca nasıl da 180 derece çark ediverdi görüyorsunuz değil mi ...

Benim buradaki hiçbir yazımda şeriat yoktur, şeriat geliyor dememişimdir. Sen şimdi arsızca, utanmadan bu yalanı uydurup üstünden oynuyorsun.

Çapsız, rezil mandacı. Amerikan emperyalizminin mit olduğunu, Türkiye'de Amerikan emperyalizmi olmadığını söyleyen, Amerika'yı savunmak için atmadığı takla kalmayan pişkin. Atatürkçüyüm deme. Bizi şeriattan Amerika'nın koruduğunu söyleyip ona minnet duyan adama mandacı demek de kâfi değil ama, ne yapalım..

Sen türünün tek örneğisin herhalde.. Bu kadar acayip, ülkesinden bu kadar habersiz, Amerika'ya bu kadar aşık olup kendi halkına 7/24 küfreden başka bir çapsız daha yoktur herhalde.

Başlık ortada. Yazılan her şey de. Dileyen herkes döner ve okur. Sana sunulan deliller, açıklamalar, linkler videolar hep duruyor. Senin sapıtık Amerika aşkın da.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Azıcık aklı temiz vicdanı temiz bir vatandaş Angor'anın iç yüzünü gayet net görür. Ne cins insanımız var yahu, ağzı bol bol laf yapıyor ama işin içinde bir Amerika bir Tayyip pürüpak, heyyyyyyyyy yarebbbiiiiiiiim..

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bizi şeriattan Amerika'nın koruduğunu söyleyip ona minnet duyan adama

aranızdaki sohbeti okumadım vaktimi boş işlere harcayamam.ama eğer angora denen kişi şu yukardaki şeyi söylemişse haklı.amerika ve batı kendi kültürel nüfuz alanına girmiş siz laikleri ,kemalistleri islamcılardan korumak için zekice planlar kuruyor.Bugün amerikadan nefret ettiğinizi söyleyebilirsiniz ama bu şu gerçeği değiştirmez abd siz laikleri kendi çıkarları için korumak zorundadır çünkü sizler sayesinde ümmeti bölüp yönetebiliyor ve sizler abdnin planlarına değil de kendi kafanıza göre hareket ederseniz sonunuzun mali somali afganistan veya suriyeye benzemesi hiç de zor değil.

Link to post
Sitelerde Paylaş

aranızdaki sohbeti okumadım vaktimi boş işlere harcayamam.ama eğer angora denen kişi şu yukardaki şeyi söylemişse haklı.amerika ve batı kendi kültürel nüfuz alanına girmiş siz laikleri ,kemalistleri islamcılardan korumak için zekice planlar kuruyor.Bugün amerikadan nefret ettiğinizi söyleyebilirsiniz ama bu şu gerçeği değiştirmez abd siz laikleri kendi çıkarları için korumak zorundadır çünkü sizler sayesinde ümmeti bölüp yönetebiliyor ve sizler abdnin planlarına değil de kendi kafanıza göre hareket ederseniz sonunuzun mali somali afganistan veya suriyeye benzemesi hiç de zor değil.

Amerikanın ortadoğu ve üçüncü dünya ülkeleri hakkındaki politikaları konusunda en ufak bir fikre, bilgiye sahip olsan böyle saçmalamazdın. Seni cehaletten kurtarmak için onlarca sayfa yazamayacağım malesef. Git de ortadoğu tarihini araştır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben de sayfalardır ne tartışıyor bunlar diyorum. Birşeyler yazacaktım ama zaten atılmış. Herhalde atılmasa uzatır da uzatırdı. Baştan ciddiye almanız hata olmuş.

Bu arada asıl konu da kaynamış. Konuya dönelim. Evet müslümanlar. Kuran'dan çözümünüzü hala bekliyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Aslında sana değil, beyni alkolden erimiş Amerikan köpeği bir alkoliği adam yerine koyup cevap verenlere kızıyorum..

İşte geldim, ama senin pisliklerine cevap vermek için değil, bir Amerikan yalamasının kıçına tekme vurmaya geldim.. Hayatta hiç sevmediğim tipler senin gibi ABD köpekliği yapanlardır.. Bayılırım bu tür köpeklerin kıçına tekme vurmaya.. Şimdi defol git, yalamalığını nerede yapıyorsan yap...

Ne diye adamı atıyorsunuz ki? Adamın söyledikleri hoşunuza gitmeyebilir ama bu atma sebebi olamaz. Hem özgürlüğü savunup hem de fikirleri sansürlemek, fikrini belirtti diye adam atmak da ne oluyor?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ne diye adamı atıyorsunuz ki? Adamın söyledikleri hoşunuza gitmeyebilir ama bu atma sebebi olamaz. Hem özgürlüğü savunup hem de fikirleri sansürlemek, fikrini belirtti diye adam atmak da ne oluyor?

Hayırdır; Angoralı Turgut seni cepten arayıp, abi benim sana söylediklerimi yaz beni savun mu dedi?

Yoksa sen de mi angoralısın veya ampul partisinin angora il başkanlığından mısın?

tarihinde KHF-232 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Hayırdır; Angoralı Turgut seni cepten arayıp, abi benim sana söylediklerimi yaz beni savun mu dedi?

Yoksa sen de mi angoralısın veya ampul partisinin angora il başkanlığından mısın?

Seni biliyoruz, fikir hürriyeti senin için bir şey ifade etmiyor olabilir ama benim için demokrasinin olmazsa olmazıdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hayırdır; Angoralı Turgut seni cepten arayıp, abi benim sana söylediklerimi yaz beni savun mu dedi?

Yoksa sen de mi angoralısın veya ampul partisinin angora il başkanlığından mısın?

Buda ayrı kafa, bu ne şimdi? Alakaya maydanoz iletileri taktire şayan üye. Sağduyu'yu okuyanlar bilir, senide okuyanlar bilir, cinli seniiiii :) tarihinde -inmanah- tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Sonuç olarak bir kere daha ispatlandı ki Kuran ve diğer İslam kaynakları hiçbir sorununuzu çözemedi ve çözemez. Bunlar sizi uyutmaya yarayan fakat hiçbir sorunu çözemeyen boş laflardır. Bir miras dağıtımını bile başaramamış, bırakın onu, savaşsız bir lider dahi seçmeniz için kurallar koymayı akıl edemeyen cahil araplardan yardım aramaya devam edin siz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...