Jump to content

Beyin Yıkama...


Recommended Posts

Bu konuda Prof. Dr. Ümit Sayın'ı okumanızı öneririm. Link, video veya makale filan yapıştırmayacağım, işte adamın ismi işte google, haydi trojanlar

Bir de Mançuryalı Aday filmi vardır.

tarihinde Spud tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bakifani,

Beyin yıkamanın tanımını literatür olarak veya düşüncenize göre tanımlayarak biraz daha açmanızı rica ederim. Bunun üzerine bu başlık daha da canlanabilir.

tarihinde KHF-232 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Beyin yıkama, kişileri bilçli halinden bağımsız olarak tutum değiştirmeye yönelik, tüm propaganda ve faaliyetlerdir. Bugün medya dahil, mahalle baskısı, arkadaş ortamı dahil pek çok konuda tutumlarımız değişebiliyor ve değiştirilebiliyor. Sık yapılan tekrarlar ve süreklilik,öğrenilmiş çaresizlik, bir nevi uyuşturucular, beynin belli noktalarının elekriksel uyarımı, travma lar, çeşitli telkinler ve hipnotik yöntemler hep beyin yıkama için kullanılan faaliyetlerden sayılabilir.

Kore savaşında Çinliler tarafından Amerikan askerlerine uygulanmış bir yöntem vardır mesela, kişileri grupsallıktan uzaklaştırıp tecrit etmek ve yoğun propagandaya maruz bırakara kişilerde tutum değişiklikleri yaratmışlardır. Ayrıca en rütbesiz askere yetki verierek hiyerarşi yi bozup, yoğun bir yalnızlaştırma politikası gütmüşlerdir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Arabalarımızı iç-dış 10 tl'ye yıkıyorlar cillop gibi.

Fakat psikologların beyinlerimizi yıkaması pahalıya patlıyor; 200 kağıttan başlar. :D

Kolay değildir, insan denilen makineyle uğraşmak. Arabanın ne yapacağı belli ama insanın ne yapacağı belli olmaz.. :) Sonsuz olasılıklı denklem gibi... :)
Link to post
Sitelerde Paylaş

Çavdar mahmuzu denen bir tür mantar dan elde ediyorlar LSD denilen uyuşturucuyu. 70 'lerin hipi modasında bayağı kullanan olmuş. Sorgulama yöntemlerinde kullanılan bir madde. Yazık ki, bir çok insanla kobay faresi gibi oynamışlar. Ne kadar etik o ayrı konu... Ben deneysel yöntemlerin etik tarafını hep sorgularım. Maalesef bir gelişim elde etmek için denekleri kandırıyorsun...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bazı kadınlarda erkek millet şöyle erkek milleti böyle diyor ve olduğu gibi kabul etmiyor, resmen biz daha duyarlıyız biz daha iyi insanız gibi inandırmış kendini bu insanlarda kadını 2 sınıf gören erkeklerin farklı versiyonları bence.....bir kadın sorunlarının çoğunu gene kadınlarla yaşıyor erkekte erkeklerle ama birbirlerine suç atıyorlar eminim ki kadn fiziksel olarak güçlü olsa erkekleri döven bir sürü kadın olurdu zerre şüphem yok....yani erkeğinde kadınında magandası bitmez..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...