Jump to content

Ateist Bir Türbanlı Olmak


Recommended Posts

Kısaca hakkımda bilgi vereyim: Ben 17 yaşında bir genç kızım ve bu sene üniversite sınavlarına hazırlanıyorum. Doğuda küçük bir şehirde yaşıyorum, ailem modern ve muhafazakar, annem babam dünyadaki en iyi insanlar benim için. Ancak ben ateistim, yani tam olarak ateist olmasam da Allah'a veya bir yaratıcının varlığına inanmıyorum. Derslerimde başarılıyım, çirkin olduğum için şimdiye dek hiç sevgilim olmadı ve ailemle mutlu mesut yaşayıp gidiyoruz işte.

Bugün dershaneye gitmek için hazırlanıyordum ve annemle babam yanıma gelip "Artık kapansan mı? Sana başörtüsü daha çok yakışıyor. Zamanı geldi şöyle sana güzel başörtüsü falan alalım." türünden laflar ettiler. Açıkçası bu anın kaçınılmaz olduğunu biliyordum, elimden geldiğince geciktirdim ama...

Her neyse, bugün benim hayatımın en kötü günüydü, beş ders boyunca tek kelime dinlemedim, neredeyse ağlayacaktım. Ben müslüman değilim ve ailemin bundan haberi yok. Müslüman taklidi yapmak çok kolay ama o kadar ağır geliyor ki. Bütün hayatımı bir yalanla yaşıyormuşum gibi. Aileme ateist olduğumu söyleyemem, bütün hayatım mahvolur. İnanmayı denedim, günlerce beş vakit namaz kıldım, yaz boyunca oruç tuttum, Kur-an'ı kerim'i onlarca kez hatim ettim ama bana mantıklı gelmiyor, hiçbiri. Bir kez farkına vardınız mı artık geri dönüşü olmuyor. Çevremdeki herkes beni muhafazakar bir müslüman sanıyor, geceleri uyuyamıyorum. Ne yapacağımı şaşırdım. Önümde iki ihtimal var.

1) Aileme ateist olduğumu söylerim, türban kullanmam böylece. Ve hayatım biter, artık hiçbir şey eskisi gibi olmaz. Anne ve babam beni istediklerini yapmaya zorlar, en son evden kaçarım kötü yola düşerim.

2) Aileme hiçbir şey söylemem türbanı da takarım namazı da kılarım haccı da giderim zekatımı da veririm ama koca bir yalan olur hayatım. Düşündüklerimi söyleyemem, verem olur ölürüm.

İki ucu b.klu değenek yani. Ne ders çalışabiliyorum, ne uyku uyuyabiliyorum, ruh gibi oldum. Annem babam baskı yapıyor.

Biliyorum onların zerre kötü niyeti yok, onlar inandıkları hayatı yaşıyorlar. Ama ben de inandığım hayatı yaşamak istiyorum. O türbanı taktığım gün geri dönüşü olmayacak bunu da biliyorum, napacağım ben ya n'olur bir akıl verin.

En son yine deneyeceğim, bir işaret...

http://www.frmtr.com...anli-olmak.html

Bu olay ne kadar doğrudur bilinmez ama bu durumda olan ateistler çoğunlukta mı merak ettim doğrusu?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Benim kuzenim ateist ve babası da oldukça dindar. Ama babasının haberi yok ve o babasının yanında sürekli "müslüman"..

Sevdiklerinizi üzmemek mi, kendi gerçekliğiniz mi daha önemli..

tarihinde optimum tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Doğuda küçük bir şehirde yaşıyorum, ailem modern ve muhafazakar

Allah'a veya bir yaratıcının varlığına inanmıyorum.

Aileme ateist olduğumu söyleyemem,

Kur-an'ı kerim'i onlarca kez hatim ettim

İki ucu b.klu değenek yani.

ibretlik anlatı tadı var..

bu kız ya hasta.. ya da nurcu..

nurcuların dershanesinde kafayı üşütmüş de olabilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bu olay ne kadar doğrudur bilinmez ama bu durumda olan ateistler çoğunlukta mı merak ettim doğrusu?

İsim ve nick vermeyeceğim ama yaklaşık 1 yıl önce agnostik forumda da türbanlı bir ateist kullanıcı vardı. O da kendi hayatından anlatmıştı, hemen hemen benzer şeyler ama kendisi türbanı uzun süreden beri takıyordu, yani yeni bir şey değildi, hatta ailesi birşeyler sezinleniyor ve ona "burasının Müslüman bir aile ve Müslüman bir ev olduğunu" söylüyor yoksa evden atmakla tehdit ediyorlardı. Kendisi bu duruma alışmıştı yani türbanı takmaya, Müslümanmış gibi yapmaya devam ediyordu. Bu kişi şu an ne yapıyor ne oldu merak ediyorum. Umarım bu tür zorluklardan bir şekilde kurtulmuştur.

Kendi hayatımda ise baş örtüsü takan bir Ateiste akrabalarım arasında rastladım. Hiç ateist olabileceği aklıma gelmemişti, o dönemde ben dindardım ve bana Allah'a inanmadığını söyleyince şok olmuştum. Çünkü açıktan yüzüme karşı Allah'a inanmadığını söyleyen ilk kişi o olmuştu. Evli, 4 çocuk sahibi, ilk okula bile gönderilmemişi baş örtüsü takan 35 yaşlarında bir bayan. Ev hanımı, hiç bir özel olma veya görünme duygusu olmayan, kendi halinde, alçak gönüllü, sessiz ve az konuşan, evlerinin işini yapan, işten gelen kocasının ayağını yıkayan, önüne yemek koyan, çocuklarına bakan tipik bir Anadolu kadını...Hala da olsun yazma yani baş örtüsü takan bir kişi..

Ve tahmin ediyorum ki Ateist veya agnostik kelimesinin bile ne demek olduğunu bilmiyordur, bu sözleri ömründe hiç duymamıştır.. Kendisini sadece Allah'a inanmıyorum diye tanımlıyordur.

tarihinde kozmopolit tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Kurmaca bir yazıya benziyor inandırıcı gibi gelmedi bana ..

Ama burda önemli olan aile baskısı..

Ulkemizde baskı ile kapanmaya zorlanan kızların oldugunu dusunuyorum..

Din baskısını toplum olarak azaltmalıyız..

Yazı belki kurmaca olabilir ama olmuyacak bir olay değil.

Din konusunda baskıcı aileler var.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 5 years later...

optimum ne yaptı beş sene zarfında bilemiyorum. Benzer durumda olan çok kişi olduğu için yazıyorum. İçinde bulunduğunuz koşullara uygun davranmak zorundasınız. Kasmaya gerek yok, köprüyü geçinceye kadar ne ayılara dayı demek zorunda kalınabiliyor. Şunu anlatayım; belki aydınlatıcı olur. Papaz telaşla kardinalin yanına girmiş:

 

"Efendim ben tanrıya inancımı kaybettim, mahvoldum, ben şimdi ne yapacağım?" Kardinal hiç istifini bozmamış:

 

"Şimdiye kadar yaptığını. Tanrıya inanıyormuş gibi yapmayı sürdüreceksin!"

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...