Jump to content

Değiştirilmiş Kitap Kuran


Recommended Posts

Ben yanılmakla bişey kaybetmem :). ki yanılmıyorum. Beni yaradana nankörlük edemem.

Yaradan, insan mı ki nankörlük etmem diyorsun? Nankörlük insanlara has bir özellik değil mi? O zaman Allah da müslümanlara nankörlük ediyor olabilir mi? Mesela kitabında İsrailoğullarını helak ettim, edeceğim deyip onları dünyanın tepesine oturttu ise bu Allah'ın nankörlüğü olabilir mi? Peygamberine dahi "müslüman müslümanı boğazlamasın" vasiyeti bıraktırırken, müslüman müslümanı öldürmeye 1400 yıldır devam ediyorsa, bu Allah'ın nankörlüğü olabilir mi?. Allah'a da güvenemeyecekse müslümanlar kime güvenecek? Kendilerine güvenseler olmaz mı? Ama kendilerini kaybetmişler sanki, Allah niye müslümanlara kendilerini buldurmuyor? Müslümanlar kendilerini bulurlarsa, aslında Allah'ı da bulmuş olmazlar mı? Ama Allah insan değil ki neden müslümanların güvenine ihtiyacı olsun? Acaba var mı? Çok mu üzülüyor 23 yıl + 6236 ayetle hala derdini müslümanlara anlatamadığı için? Müslümanlara küsüyor mudur? O yüzden mi müslümanların yüzü bir türlü gülmüyor? O yüzden mi yıllardır ateş altındalar? O yüzden mi acaba? Küstü mü Allah müslümanlara? Müslümanlar "Allah'ım bize küsme duasına" çıkıyorlar mı? Çıksınlar. Çıkmaları lazım. Zaten yağmur da yağmıyor. Doğuda yağmur duasına çıkıyorlar müslümanlar, yağmur gavur Ege'ye yağıyor, olacak iş değil. Allah küsmüş demek ki! Anlamıyorum ben Allah'ı. Ben de ona küstüm zaten. Ne hali varsa görsün nankör Allah. Kandırıkçı. Bu kadar da kandırılmaz ki yaaa! Nasıl bir oyun bu? Neye inanacak müslümanlar Allah küserse ve nankörlük ederse böyle? Sen de nankörlük etme Allah'a! Öldükten sonra zaten kimse yanılmakla bir şey kaybetmez! Ölmüşsün dahası var mı yanılsan ne olacak yanılmasan ne olacak? Boşver gitsin. Takıl sen kafana göre. Namaz kıl, tövbe et, Allah boş zamanlarında -günah silme- işiyle meşgul. Bir yandan da yeni canlılar yaratıp, vakti dolanların ipini çekiyor. Çok meşgul Allah. Ben de daha fazla meşgul etmeyeyim. Sen de sakın nankörlük etme. Allah küser! Yanıl, yok yanılma, yanıl, yanılma, yan, yok yok yanma, o yüzden sen yanılma. Yanılırsan, yanarsın! Ama yanılmazsan, cennette huriler, ırmaklar, meyveler. Bizim manavda da envayi çeşit meyve var. Kiviler, ananaslar, avakadolar... Denizler var mesela görsen cennet dersin. Ağaçlar yemyeşil. Kuşlar cıvıl cıvıl. İnsanlar mutlu. Irmaklar da var dağlardan akan. Aşk varsa huriler de çift olarak birbirini buluyor bu cennette. Ben cenneti gördüm, o yüzden nankörlük edebilirim, yanılabilirim, yanabilirim de. Ama sen yanılma sakın. Yoksa yanarsın. Allah çok nankör! Belki sen yanılmadım sanarsın, ama belki yanılıyorsun. Belki o sana cennete geleceksin diyor, ama belki seni cehenneme alacak. Nereden bileceksin ki değil mi? Allah mısın?

tarihinde estrelland tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 weeks later...
  • İleti 463
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

  • 5 weeks later...

Süper cahil cesaretli komik bir video olmus... Özellikle son bölümde konusan import müslümanin söyledikleri insani güldürmekten karnini agritmakta... Söyledigi " onu Arabistan'daki, Fasta'ki, Cin'deki Sibirya'daki bir kuran ile karsilastiriniz" cümlesi konu hakkinda ne kadar bilgisiz birisinin göstermelik ezberlettirilen metini konustugunu göstermekte... Fas, Libya kuranlari Suudi kurani ile uyusmaz.

Kuranin kendisinin icinde birbirleri ile, bilimle, hukukla, insan haklari ile celisen ayetleri binlercedir...

Ayetlerin yazili olduklari taslar, deriler, kemikler ve agac kabuklarini yiyen keciler ne olacaklar? Vah vaaah zavalli allahin gücü ayetleri bir metala kaziyip daglara kayalara asmaya yetmemis.....

...kecilere bile bir sey yapamamis.

IQ seviyeleri düsük olanlar allaha inanmak icin debelenmekte olduklarindan onu uyduranlarin ne kadar cahil cühela olduklarinin farkinda bile degiller.

Bir kütügün üzerine "tanri" diye yazilip bir köseye konsa allahtan binlerce kez üstün ve karizmatik bir tanri olur...

En azindan cahil cahil gevezelik yapip cinsel sapikliklar pesinde kosmaz.!

Suudi Arabistan ve Yemen yönetimleri islam hakkinda bilimsel arastirmalari yasaklamislardir... Neden ? Arastirmalarin devamina izin verilirse islamin da diger dinler gibi bombos bir balon ve masallar yumagindan olusturuldugu ortaya cikacaktir. Bu gün olmaza yarin bütün gercekler ortaya cikacak..

Zaten engellemelerle, oyunlarla islam ayakta tutlmaya calisilmaktadir.Vampirlerin ictikleri petrol bir tükensin ondan sonra islamin kicina okkali bir tekme yapistirilacak...

http://www.radikal.c...dis/01isl.shtml

Arkadaşım. Bir çok şeyden habersiz ve ön yargılı konuşuyorsun.

Çok fazla özgürlük istiyorsun. Bu özgürlükler seni azaptan kurtaramayacak ne yazık ki :(

Ayetler ile dalga geçip tatmin olmaya çalışıyorsun. Herhangi bir kanıt öne sürmeden Kuranın değiştiğini söylüyorsun.

Link to post
Sitelerde Paylaş

kuranın değiştirilmemiş olmasının bir önemi yok.. içeriği ortada.. diğer dinleriincelediğimizde tevrat incil vs bunlar direkt vahiyle indirilmiş kitaplar değildir.. peygamberler veya kutsal sayılan ruhaniler tarafından yazılmışlardır.. müslümanların efendim kuran hariç diğer kitaplar değiştirilmiş tahrif edilmiş zırvaları islama kendi kafalarınca hak lılık katmak içindir... zatyen kuranda diğer kitapların değiştirildiğine dair bir ayet yoktur.. hatta tevrat ve incili tasdikleyen ayetler vardır.. kuranın tek bir harfinimn bile değişmemiş olması sadece tatlı su müslümanlarının ağzına sakız olmuştur.. kendi, inançlarını savunurken..

tatlı su müslümanları dinler arası öğretilere hiç bakmazlar.. mesela evlilik konusunda islam nediyor? hrsitiyanlık ne diyor?

ahiret yaşamı hakkında islam ne diyor? ahiret yaşamı islam göre tam bir karhane.. bol bol sex,yeme içme .ıçma vsvs.. hristiyanlıkta ise ahirette evlenme evlendirilme yok diyor... bana göre hristiynalığın ahireti daha mantıklı...

tatlı su müslümanları "en iyi savunma hücumdur" diyerek devamlı olarak diğer din ve innaçlara saldırıyorlar.. olur olmaz dandik mevzularla...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Arkadaşım. Bir çok şeyden habersiz ve ön yargılı konuşuyorsun.

Çok fazla özgürlük istiyorsun. Bu özgürlükler seni azaptan kurtaramayacak ne yazık ki :(

Ayetler ile dalga geçip tatmin olmaya çalışıyorsun. Herhangi bir kanıt öne sürmeden Kuranın değiştiğini söylüyorsun.

Yaa ne demezsin...

Cok fazla özgürlük istiyormusum... Ayetlerle dalga gecip tatmin olmaya calisiyormusum... Ne ayeti yahu allahin kuyruguna fiyonk takip cingirak asan birisini ayetlerle dalga gecmesi pek kesmez diye düsünüyorum.

Bende ki özgürlük islamin kuranin icine edip kanalizasyona yolladiktan sonra müslümana el sallayacak kadar var... Müslüman ise benim islam kuran hakkinda söylediklerimi yalayip yutmak zorundadir. Güzel bir özgürlük degil mi?

Neyin kanitini sunacagim ortada kabak gibi duran bes para etmez bir kitap var...Icindekileri okudukca insanin midesi bulaniyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...

Fas, Libya, Suudi kuranlari aynidir diyebilecek bir tane müslüman kafir var mi?

selam

tevrat,incil ve farklı kuran çevirilerini okumuş biriyim

şahsi çıkarımlarıma gelince

tevrat ,kendini yehova olarak adlandıran uzay korsanı kılıklı bir varlığın o dönemki cahil israiloğulları kabilesi üzerinde kurduğu tahakkümün bir öyküsüdür.

bu öyküde israiloğulları yehovanın binbir türlü kaprisine maruz kalır,kızları onun tarafından hamile bırakılır az sayıdaki besi hayvanları bol keseden yemesi için yehovaya sunulur,çölün ortasında kereste temin edilr ve yehovaya sarayvari bir çadır yapılır,yerden 1 metre yukarıda havada asılı olarak uyur,yanına izinsiz giren kabile üyeleri radyasyon olması muhtemel bir uzay mikrobu nedeniyle ağır yanıklara maruz kalır,kabilenin tüm değerli maden eşyası bu çadıra toplatılır ve yehova aniden sırra kadem basar. ;)

sonrasında tevratta yer alan hadiselerin babadan oğula geçen kral peygamberlik intikalleri olduğu görülür ve the end.

incile geldiğimizde o dönemin karmaşık edebi diliyle yazılmış şiirlerle ilahilerle karşılaşırız.kitapta yer alan isa bir fenomendir.meryemden söz edildiği görülmemiştir.tevrattan alıntılanan musa öğütleri kitnın %95 ini oluşturur ve isa nın ağzından çıktığı kabul edilen bazı öğütlerle kitap bize veda eder.

hattızatında tevrattan da incilden de ve bu iki kitabın tüm kutsal şahsiyetlerinden bahseden kitap kurandır.

kuran da incilden daha çok isa dha çok meryem ve tevrattan daha çok musa daha çok harun daha çok nuh daha çok ibrahim vardır ve elbette adem.

bir arada yaşamaya olanak tanıyan ve o döneme göre devrim niteliği taşıyan sosyal çözümler iktisadi uygulamalar hukuk devrimi demokrasi denemeleri bir süre sonra kendini bir savaş metodu kitabına bırakır ve ardından muhammedin tanrıyla arasındaki tuhaf ödüllendirme seramonisine dönüşür.

öyleki kuranın yarısından fazlasında ilk ayetlerde gsyet makul sevecen kucaklyıcı görüne tanrı bir anda islamı kabul etmeyenller karşı ortaya türlü türlü işkence tehditleri atar ve muhammedi de buna şahit tutar.

ardından muhammedin arzuladığı tüm kadınların (evlatığının karısı dahil) muhammedin malı olmasının ne kadar normal ve kutsal olduğu,muhammed tarafından listelenen kadınların ivedilikle muhammedin olması gerektiği,çünki myhammedişn bunu sonuna kadar hak ettiği gibi vereni yaratan muazzam gücün muhammedin cinsel azgınlığının bi fiil yaşam koçu haline dönüştüğünü gözlemlenir ve korkutucu bir kaç kıyamet ve cehennem ayeti ve tehdidiyle kitap sonlandırılır.

her kadına en az üç kez bakarım ve her kitabı en az üç kez okurum.

üçüncü kezde bana aynı mantılı duruşu makul olduğu hissini ve keyfini veriyorsa teslim olurum. ^_^

saygılar sunuyorum

Link to post
Sitelerde Paylaş

Laf ola beri gele...

Yazim alintilanmis ve altina sacma sapan cuvalla zirvalamalar yazilmis... Her kadina üc kez degil bir kez bakan birisi ahlaksizdir.! Ne amacla kadina üc kez bakiyorsa ahlaksiz.!

Ipini koparanlardan gecilmez oldu.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 years later...

Kuranın metin olarak değişikliğe uğradığını sanmıyorum ama anlam olarak sözcükler değişikliğe uğramış. Örneğin  yürüyüş (isra) suresinde herkesin kuşu boynunda asılıdır diyor ama çevirenler hepsi kendi düşüncesine göre anlam veriyor.  Kimisi kader diyor kimisi kitap diyor falan filan..

 

Salat ve selam yardım ve esenlik demektir ama herkes bunu namaz olarak algılıyor. Birbirinize selam edin derken lafla değil bunu  uygulama olarak eziyet etmeyin anlamında söylüyor.

 

Melek güç demektir biz bunu iki kanatlı dişi varlıklar olarak düşünüyoruz yada azap melekleri acayip korkunç görüntüler olarak düşünüyoruz. Halbuki elektrik , rüzgar , yerçekimi , itme kuvvetleri de melektir.

 

Allahın melekleri muhammedin davasına salat ederler , sizde salat edin.. Diye ayet var ama biz bunu  sadece laf olarak algılıyoruz. Cevap olarak allahumme salli ala muhammed -  allahım sen yap diyerek topu taca atıyoruz.  Allah yardım edin diyor bizde cevap olarak allahım sen yardım et diyoruz.

 

La ilahe derken bütün ilahları reddetmemiz gerekiyor aslında ama araya binlerce yaratığı koyup hocalardan yada siyasetçilerden medet umuyoruz. Dinin özü aslında inkarla başlıyor kimse bunu sormuyor.

 

Bunun gibi anlamı değişmiş bir çok sözcük var.

 

İşte bütün bunlar müslümanları aciz ve gülünç duruma düşürüyor  Sonra da karmakarışık bir inanç ortaya çıkıyor. Bu defa da kuran değişmiş mi diye tartışıyoruz. Aslında biz değişmişiz. Kitabı kendimize uydurmaktan kendimizi bile kaybetmişiz.

 

Tabiki bütün bunlar menfaat için yapılmış .

 

Kuranda şeytandan bahseder , senin doğru yolunun üzerine oturacağım der.  Kimse bunu sorgulamaz hocam sizden allah razı olsun sen olmasaydınız.. öhü hü hüüüü... Diye devam eden cümleler kurarlar..

tarihinde Düşünen Hayvan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
48 dakika önce, Düşünen Hayvan yazdı:

Kuranın metin olarak değişikliğe uğradığını sanmıyorum ama anlam olarak sözcükler değişikliğe uğramış. Örneğin  yürüyüş (isra) suresinde herkesin kuşu boynunda asılıdır diyor ama çevirenler hepsi kendi düşüncesine göre anlam veriyor.  Kimisi kader diyor kimisi kitap diyor falan filan..

 

Salat ve selam yardım ve esenlik demektir ama herkes bunu namaz olarak algılıyor. Birbirinize selam edin derken lafla değil bunu  uygulama olarak eziyet etmeyin anlamında söylüyor.

 

Melek güç demektir biz bunu iki kanatlı dişi varlıklar olarak düşünüyoruz yada azap melekleri acayip korkunç görüntüler olarak düşünüyoruz. Halbuki elektrik , rüzgar , yerçekimi , itme kuvvetleri de melektir.

 

Allahın melekleri muhammedin davasına salat ederler , sizde salat edin.. Diye ayet var ama biz bunu  sadece laf olarak algılıyoruz. Cevap olarak allahumme salli ala muhammed -  allahım sen yap diyerek topu taca atıyoruz.  Allah yardım edin diyor bizde cevap olarak allahım sen yardım et diyoruz.

 

La ilahe derken bütün ilahları reddetmemiz gerekiyor aslında ama araya binlerce yaratığı koyup hocalardan yada siyasetçilerden medet umuyoruz. Dinin özü aslında inkarla başlıyor kimse bunu sormuyor.

 

Bunun gibi anlamı değişmiş bir çok sözcük var.

 

İşte bütün bunlar müslümanları aciz ve gülünç duruma düşürüyor  Sonra da karmakarışık bir inanç ortaya çıkıyor. Bu defa da kuran değişmiş mi diye tartışıyoruz. Aslında biz değişmişiz. Kitabı kendimize uydurmaktan kendimizi bile kaybetmişiz.

 

Tabiki bütün bunlar menfaat için yapılmış .

 

Kuranda şeytandan bahseder , senin doğru yolunun üzerine oturacağım der.  Kimse bunu sorgulamaz hocam sizden allah razı olsun sen olmasaydınız.. öhü hü hüüüü... Diye devam eden cümleler kurarlar..

Muhammed peygamberin zamanında gelseydim kurana teslim olurdum. Çünkü o zaman sözlerin gerçek anlamlarının bilindiğini düşünüyorum. Anlamlandıramadığım veya başkasının anlamlandırdığı bir kitaba teslim olmam. "hkjsl" bir şey ifade etmeyen bu kelimeye de teslim olmam.

 

Ateistler kimin kitabını eleştiriyor, müslümanlar kimin kitabını savunuyor? Komik bir durum var bence.

 

Benim dinim, benim hayatım, benim inandığım tanrı:

Benim inandığım tanrı: Kutsal kitaplarda olsa dahi anlamadığım bir şeyi kabul etmememi söylüyor(böylelikle kandırılmayacağım); insanları dinlerine göre değil, iyi veya kötü olup olmadıklarına göre yargıladığını söylüyor. Ben de iyi ve kötünün ne olduğunu arayıp, iyi olanı yapıyor, kötü olandan uzak duruyorum.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu kitabın orijinali yok. Kemikler, taşlar, parşömenler de yok. 

Herşeye gücü yeten tanrının insanlara güvenerek yanlış ata oynadığı kesin.

 

Artı tanrı´yı sözde kutsal kitaplarda da bulamazsınız, onu orada arayanlar yanlış yerde arıyorlar.

Lamı cimi yok, çünkü piyasadaki dinler, kitapları ve tanrıları insan üründür. Piyasadaki tüm kitapları insanlar yazmıştır. Var mı, ötesi ?!

İlginç bir durum aslında;  dindarlar, mălum kitap mevzu bahis olunca neredeyse akan sular duruyor. Kitapta ne derse o moduna giriyorlar, burada bunların sayısız örneği bulunuyor. Yahu bunu ve diğerlerini piyasaya sürenler aynen sizin gibi insanlar. Yoktur sizlerden bir farkları. Bunu idrak etmek ve kabullenmek bu kadar mı gücünüze gidiyor ?

Hasılı tanrıyı aramak istiyorsanız, bu eskiye mazi sözde kutsal kitaplardan çıksa çıksa eskilerin masalları, efsaneleri ve inançları çıkar.

 

 

tarihinde kavak tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, kavak yazdı:

Bu kitabın orijinali yok. Kemikler, taşlar, parşömenler de yok. 

Herşeye gücü yeten tanrının insanlara güvenerek yanlış ata oynadığı kesin.

 

Artı tanrı´yı sözde kutsal kitaplarda da bulamazsınız, onu orada arayanlar yanlış yerde arıyorlar.

Lamı cimi yok, çünkü piyasadaki dinler, kitapları ve tanrıları insan üründür. Piyasadaki tüm kitapları insanlar yazmıştır. Var mı, ötesi ?!

İlginç bir durum aslında;  dindarlar, mălum kitap mevzu bahis olunca neredeyse akan sular duruyor. Kitapta ne derse o moduna giriyorlar, burada bunların sayısız örneği bulunuyor. Yahu bunu ve diğerlerini piyasaya sürenler aynen sizin gibi insanlar. Yoktur sizlerden bir farkları. Bunu idrak etmek ve kabullenmek bu kadar mı gücünüze gidiyor ?

Hasılı tanrıyı aramak istiyorsanız, bu eskiye mazi sözde kutsal kitaplardan çıksa çıksa eskilerin masalları, efsaneleri ve inançları çıkar.

 

 

İlk yazılan kağıtlar, kağıt parçaları. Önemli olan üzerinde yazan sözler. Orijinaline ne gerek var. Hem orijinali olsa bile yine sözler anlamını yitirmiş olacaktı, metni değişmedi demek kendini avutmak oluyor.(Metninin değişmediğini düşünüyorum.)

 

"Onlar bütün sözleri dinlerler, en güzeline uyarlar." Tanrıya yaraşır anlamını yitirmemiş bir söz. Benim de hayatımda uyguladığım bir söz. Akıl ve vicdan sahibi insanlar kutsal kitaplardan eleyerek güzel dersler alabilirler.  Akılsız ve vicdansız insanlar okuyunca işid bile doğabiliyor. Yazık ya gerçekten..

tarihinde Nuri Kara tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Tanrinin yapmasi gereken ; kurana yazdiklarini insanlarin beynine yazarak dogmalarini saglamakti. Sey gibi...bilgisayarin beraberinde geldigi yazilimin ürün anahtarinin biosa yazili olmasi gibi. Yeni dogan yavrunun hemen süt icmesi gerektigini bilmesi gibi. Iste burada suc insanin degil, onu kitap olarak yada sözlü olarak sadece bir kisiye yüklemesi tanrinin sucu.

Link to post
Sitelerde Paylaş
55 dakika önce, deadanddark yazdı:

Tanrinin yapmasi gereken ; kurana yazdiklarini insanlarin beynine yazarak dogmalarini saglamakti. Sey gibi...bilgisayarin beraberinde geldigi yazilimin ürün anahtarinin biosa yazili olmasi gibi. Yeni dogan yavrunun hemen süt icmesi gerektigini bilmesi gibi. Iste burada suc insanin degil, onu kitap olarak yada sözlü olarak sadece bir kisiye yüklemesi tanrinin sucu.

Tanrı iyidir. Bilmemek değil, öğrenmemek ayıptır. Tanrı insanı bildiği kadarından sorumlu tutar(çünkü iyi bir tanrı). Aklın ve vicdanın var ve elinden geleni yapman yeterli. Aklın ve vicdanın sayesinde birçok şey beynine doğuyor.

 

"sadece bir kişiye yüklemesi tanrının suçu" herkes peygamberin bildiklerini bilse, herkes peygamber olurdu. Onun bildiklerini bilip de kötü olmak mümkün değil. Çünkü peygamber: Neden iyi olması gerektiğini ve iyinin ne olduğunu biliyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
21 dakika önce, Nuri Kara yazdı:

Tanrı iyidir. Bilmemek değil, öğrenmemek ayıptır. Tanrı insanı bildiği kadarından sorumlu tutar(çünkü iyi bir tanrı). Aklın ve vicdanın var ve elinden geleni yapman yeterli. Aklın ve vicdanın sayesinde birçok şey beynine doğuyor.

 

"sadece bir kişiye yüklemesi tanrının suçu" herkes peygamberin bildiklerini bilse, herkes peygamber olurdu. Onun bildiklerini bilip de kötü olmak mümkün değil. Çünkü peygamber: Neden iyi olması gerektiğini ve iyinin ne olduğunu biliyor.

Peygamber biliyor ama bazen ipin ucunu kacirabiliyor. Burada üzerinde durulmasi gereken neden sorumlulugun tek bir kisiye yüklenmesi ve bu sorumlulugun sürekli el degistirmesi ve birde böyle olsaydi kitap degismistir degismemistir tartismasinin son bulacagi. Gercekten bunu daha büyük bir aci ile düsünmelisin.Herkes peygamber olurdu demek etkisiz eleman olmus bence. Simdi konuya peygamberlerin yaptigi hatalar ve yol yakinken döndükleri tecrübeleri eklemeliyiz. Tanrinin kodladigi kitap ile dogmak insanin yoldan cikmasina suc islemesine günaha girmesine ,isyan edip baskaldirmasina engel olabilir mi sence.

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, Nuri Kara yazdı:

İlk yazılan kağıtlar, kağıt parçaları. Önemli olan üzerinde yazan sözler. Orijinaline ne gerek var.

Orijinaline gerek yok ise, herkes kıçından birşey uydursun ki zaten özünde durum bundan ibaret. Hiçbir insan dört dörtlük değildir; bencildir, yalan söyler, sahkekarlık yapar, çıkarı neyse onu gözetir. Bunlardan hiçbir insan muaf değildir. Haliyle bazı insanlara ısrarla ulvilik, ermişlik, elçilik yüklemeye çalışmak neyin nesidir, anlamış değilim.

 

1 saat önce, Nuri Kara yazdı:

Hem orijinali olsa bile yine sözler anlamını yitirmiş olacaktı, metni değişmedi demek kendini avutmak oluyor.(Metninin değişmediğini düşünüyorum.)

 

Metin değişmedi demek kendini avutmak ise, siz de metnin değişmediğini düşündüğünüze göre, bizzat kendiniz avunuyorsunuz. O zaman iyi avunmalar.

 

1 saat önce, Nuri Kara yazdı:

"Onlar bütün sözleri dinlerler, en güzeline uyarlar." Tanrıya yaraşır anlamını yitirmemiş bir söz. Benim de hayatımda uyguladığım bir söz.

Benim de çok önemsediğim ve hayat felsefem olan şirin bir laf vardır: "Savaşma, seviş".  Bu laf kutsal kitaplardaki yazılanlara 10 basar, ki kutsal kitaplardaki tanrıların aklının ucundan dahi hiç geçmemiş ama sayısız özlü sözleri buraya iliştirebilirim. Şimdi bu beni ermiş, peygamber veya tanrı mı yapıyor ?.

 

1 saat önce, Nuri Kara yazdı:

Akıl ve vicdan sahibi insanlar kutsal kitaplardan eleyerek güzel dersler alabilirler.  Akılsız ve vicdansız insanlar okuyunca işid bile doğabiliyor. Yazık ya gerçekten..

Kutsal kitapları bizler keyfimize göre eleyeceksek, hoşumuza gitmeyen, beğenmediğimiz yerlerin herşeye gücü yeten bir tanrının kitabında ne işi var ?.

Bizimle dalga mı geçiyor ?
Daha da önemlisi elemekten bahsediyorsanız, demek ki bu mălum kitap da sizi rahatsız eden pasajlar var.

Artı o beğenmediğiniz fanatik dindarlar da, sizin gibileri akılsız ve vicdansızlıkla suçluyorlar. Bu durumda kimin haklı olduguna kim karar veriyor ?  

 

 

tarihinde kavak tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
57 dakika önce, deadanddark yazdı:

Peygamber biliyor ama bazen ipin ucunu kacirabiliyor. Burada üzerinde durulmasi gereken neden sorumlulugun tek bir kisiye yüklenmesi ve bu sorumlulugun sürekli el degistirmesi ve birde böyle olsaydi kitap degismistir degismemistir tartismasinin son bulacagi. Gercekten bunu daha büyük bir aci ile düsünmelisin.Herkes peygamber olurdu demek etkisiz eleman olmus bence. Simdi konuya peygamberlerin yaptigi hatalar ve yol yakinken döndükleri tecrübeleri eklemeliyiz. Tanrinin kodladigi kitap ile dogmak insanin yoldan cikmasina suc islemesine günaha girmesine ,isyan edip baskaldirmasina engel olabilir mi sence.

Beynine kodladığı demek istiyorsun sanırım. Engel olurdu, kötüler de kötülükler de ortadan kalkardı. O zaman tanrı insanı neyle sınayacaktı?

Link to post
Sitelerde Paylaş
44 dakika önce, kavak yazdı:

Orijinaline gerek yok ise, herkes kıçından birşey uydursun ki zaten özünde durum bundan ibaret. Hiçbir insan dört dörtlük değildir; bencildir, yalan söyler, sahkekarlık yapar, çıkarı neyse onu gözetir. Bunlardan hiçbir insan muaf değildir. Haliyle bazı insanlara ısrarla ulvilik, ermişlik, elçilik yüklemeye çalışmak neyin nesidir, anlamış değilim.

 

Kutsal kitapları bizler keyfimize göre eleyeceksek, hoşumuza gitmeyen, beğenmediğimiz yerlerin herşeye gücü yeten bir tanrının kitabında ne işi var ?.

Bizimle dalga mı geçiyor ?
Daha da önemlisi elemekten bahsediyorsanız, demek ki bu mălum kitap da sizi rahatsız eden pasajlar var.

Artı o beğenmediğiniz fanatik dindarlar da, sizin gibileri akılsız ve vicdansızlıkla suçluyorlar. Bu durumda kimin haklı olduguna kim karar veriyor ?  

 

 

Bir insan bencil olabilir, paylaşımcı da olabilir; yalan söyleyebilir, doğruyu da söyleyebilir... Çevrenizde pek, iyi insan yok sanırım.

 

Kutsal kitapları eleyerek okuyorum çünkü: Anlamadığım ve başka anlamlar yüklenmiş çok söz var. Daha önce de söylediğim gibi: Muhammed peygamberin zamanında yaşasaydım kurana teslim olurdum.

 

Fanatik dindarlar kim haklı sorusunu sormuyorlar bile, onlar sorgulamadan sadece inanıyorlar. Sorgulayan haklı ve haksızın kim olduğunu görebilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, Nuri Kara yazdı:

Tanrı iyidir. Bilmemek değil, öğrenmemek ayıptır. Tanrı insanı bildiği kadarından sorumlu tutar(çünkü iyi bir tanrı).

Dünya güzel veya çirkin bir yer olabilir, tanrı bunu insanlara bağlamış(bu imtihanın gereğidir). Tanrı demiş oluyor ki: Sen güzeli istersen ben de sana güzeli veririm. İyiliğimizi bize bağlayan tanrı, iyi bir tanrıdır. Kötülüğü istemez.

Link to post
Sitelerde Paylaş
47 dakika önce, Nuri Kara yazdı:

Bir insan bencil olabilir, paylaşımcı da olabilir; yalan söyleyebilir, doğruyu da söyleyebilir... Çevrenizde pek, iyi insan yok sanırım.

 

Size istinaen yazdığım iletinin en can alıcı bölümünü makaslamışsınız. Neyse.

Yoo, çevremde her türden insanlar dolaşıyor. Ancak yukarıda sıraladığım ve sadece insanlara özgü sıfatlar dururken ve bunun böyle olduğunu hepimiz hergün yaşarken, ulvilikmiş, ermişlikmiş, elçilikmiş vb. sıfatları olduğununu iddia edenlerin söylemleri havada kalır. Yok eğer bu yalın gerçeğe rağmen  "benim peygamberim, benim hacım, benim hocam, benim şeyhim hiç yalan söylemez" diyenler, sadece kendilerini avuturlar.

 

47 dakika önce, Nuri Kara yazdı:

Kutsal kitapları eleyerek okuyorum çünkü: Anlamadığım ve başka anlamlar yüklenmiş çok söz var. Daha önce de söylediğim gibi: Muhammed peygamberin zamanında yaşasaydım kurana teslim olurdum.

Yanlış anlaşılmaya mahal vermeyecek bir şekilde bir eser bırakmayı becerememiş. Yoksa zamanımızın adalet ve ahlak anlayışına uymadığından dolayı mı mevcut tercümelerin doğru olmadığını iddia ediyorsunuz ?
Keza sizin de anlamadığınız yerler de var. Eh, bu tanrının beceriksizliği değil de nedir ?

 

47 dakika önce, Nuri Kara yazdı:

Fanatik dindarlar kim haklı sorusunu sormuyorlar bile, onlar sorgulamadan sadece inanıyorlar. Sorgulayan haklı ve haksızın kim olduğunu görebilir.

Onların sorgulamadığını nereden biliyorsunuz ?
Artı fanatik dindarlar bu kitabı sizin gibi tercüme edip okumuyorlar. Kitap Arapça, kendi ana dilleri de Arapça. Yoksa Arapların kendi kitaplarını Türkçe´ye çevirip okuduklarını mı zannediyorsunuz ?.  Bu durumda siz mi yoksa onlar mı, bu kitabı doğru ve düzgün anlar ?

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...