Jump to content

Haydi eleştirin Kur'an'ı

Recommended Posts

kardeş sen beyinden yoksun musun ? bir insanın iyi bir insan olması için müslüman mı olması gereklidir ? senin bu tanımına göre araplar iyilik melekleri avrupalılar şeytan, doğru mudur ?

Beyin demişsin de ,benim cevabımdan bu yazdığını nasıl ve hangi beyinle çıkardın.
Sitelerde Paylaş
  • İleti 219
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Beyin demişsin de ,benim cevabımdan bu yazdığını nasıl ve hangi beyinle çıkardın.

şurdan çıkardım melek gibi bir anneyi veya babayı müslüman gibi yaşamaya engel oluyorsa eğer silerim demişsin. "müslüman gibi yaşamak" araplar müslüman değil mi ? sonra eklemişsin "melek gibi bir anne böyle yapmayacagına göre" diye Bende ona nazaran ekledim avrupa hristiyan bir topluluk ve snn dediğine göre "melek gibi" (iyi insan) olamazlar.. Ayrıca ayette bir engel söz konusu değil Gözlerini aç ve bir daha oku ve önce okuduğunu anla sonra kendi yazdığını anla ve yaz kendi yazdığını kendin anlamıyorsun cevap verince nasıl cıkardın bunu diyorsun ?

Tevbe 23- Ey iman edenler! Eğer babalarınız ve kardeşleriniz imana karşılık küfürden hoşlanıyorlarsa, onları dost edinmeyiniz. Sizden her kim onları dost edinirse işte onlar da zalimlerin ta kendileridir.

bir daha ayeti oku ve kim kimi engelliyor nasıl engelliyor önce kendine sor ve cvpla sonrada cvpı benimle paylaş hatta şunuda ekliyim

NİSA 4/89. Onlar kendileri inkar ettikleri gibi, keşke siz de inkar etseniz de eşit olsanız isterler. Allah yolunda hicret etmedikçe onlardan dost edinmeyin. Eğer yüz çevirirlerse onları tutun, bulduğunuz yerde öldürün. Onlardan dost ve yardımcı edinmeyin

Yani kısacası inanmayan anan babanda olsa öldür diyor kuran. Sen bana tutupda gelmiş eğer anne musluman gibi yasamamı engelliosa evet ama zaten melek gibi anne bunu yapmaz diyosun.. Yani eğer sen annen musluman olmasa onu öldürücektin ? =) neyse ya kiminle ne tartışıyorum biraz beynin olsa kuranı okuduktan sonra gülerdin zaten eğer hala "Ya ALlah bismillah" diyosan snnde ezik araplardan bi farkın yok demektir =)

Sitelerde Paylaş

müslüman gibi yaşamana engel oluyorsa evet.melek gibi bir anne böyle yapmayacağına göre sorun yok.Artı evlat müslüman olarak ailesine örnek olmalıdır.islamı tanıtmalıdır.

şurdan çıkardım melek gibi bir anneyi veya babayı müslüman gibi yaşamaya engel oluyorsa eğer silerim demişsin. "müslüman gibi yaşamak" araplar müslüman değil mi ? sonra eklemişsin "melek gibi bir anne böyle yapmayacagına göre" diye Bende ona nazaran ekledim avrupa hristiyan bir topluluk ve snn dediğine göre "melek gibi" (iyi insan) olamazlar.. Ayrıca ayette bir engel söz konusu değil Gözlerini aç ve bir daha oku ve önce okuduğunu anla sonra kendi yazdığını anla ve yaz kendi yazdığını kendin anlamıyorsun cevap verince nasıl cıkardın bunu diyorsun ?

Tevbe 23- Ey iman edenler! Eğer babalarınız ve kardeşleriniz imana karşılık küfürden hoşlanıyorlarsa, onları dost edinmeyiniz. Sizden her kim onları dost edinirse işte onlar da zalimlerin ta kendileridir.

bir daha ayeti oku ve kim kimi engelliyor nasıl engelliyor önce kendine sor ve cvpla sonrada cvpı benimle paylaş hatta şunuda ekliyim

NİSA 4/89. Onlar kendileri inkar ettikleri gibi, keşke siz de inkar etseniz de eşit olsanız isterler. Allah yolunda hicret etmedikçe onlardan dost edinmeyin. Eğer yüz çevirirlerse onları tutun, bulduğunuz yerde öldürün. Onlardan dost ve yardımcı edinmeyin

Yani kısacası inanmayan anan babanda olsa öldür diyor kuran. Sen bana tutupda gelmiş eğer anne musluman gibi yasamamı engelliosa evet ama zaten melek gibi anne bunu yapmaz diyosun.. Yani eğer sen annen musluman olmasa onu öldürücektin ? =) neyse ya kiminle ne tartışıyorum biraz beynin olsa kuranı okuduktan sonra gülerdin zaten eğer hala "Ya ALlah bismillah" diyosan snnde ezik araplardan bi farkın yok demektir =)

Dostum sen kendi kafandan silmişsin. silse nasıl örnek olacak ailesine.

Sitelerde Paylaş

Bu tür ayetler Kuranın %kkaçı?

Sevgili xseddx.

Kaç tane olduğu neyi değiştirir? İsterse %0.1 olsun, isterse %0.0000001 olsun.

Fark eder mi? Yapma gözünü seveyim yahu. Kuran’da güzel ayetler de var, kabul ediyorum. Haklısın. Ama bu ayet de sonuçta Kuran’da duruyor mu? Duruyor. Bu ayetin neresi normal? Bu ayeti bile bile ben nasıl Müslüman olacağım söyler misin? Domateste Allah yazıyor diye mi? Bak ben Tanrı’yı reddeden biri de değilim, yani şüpheciyimdir o konuda. Tanrı olabilir de. Diyelim ki Tanrı var, öyle kabul edelim.

Hiç Tanrı, böyle ayet indirir mi? Azıcık mantıklı düşünün yahu. Üstelik bu ayet Kuran’da tek değil, Ahzab 50-51-52 falan da var, ama onların artık suyu çıktığı için ona girmiyorum.

Ben bu ayet üzerinde duruyorum. Bu ayeti tartışmaya gerek bile duymuyorum hatta. Bu ayeti okuyup İslam’ı bırakacaksın, bu kadar açık ve net.

Sen T.C. Anayasasında şöyle bir madde gördün mü hiç?

Madde, 5:

Ey sağlık bakanının eşleri! Eğer sağlık bakanı sizi boşarsa, devlet baba ona, işe geç kalmayan ve daha güzel giyinen dul ve bakire eşler verebilir.

Böyle bir şey olabilir mi? Seni iki dakikalığına mantığa davet ediyorum.

Sitelerde Paylaş

Sevgili xseddx.

Kaç tane olduğu neyi değiştirir? İsterse %0.1 olsun, isterse %0.0000001 olsun.

Fark eder mi? Yapma gözünü seveyim yahu. Kuran’da güzel ayetler de var, kabul ediyorum. Haklısın. Ama bu ayet de sonuçta Kuran’da duruyor mu? Duruyor. Bu ayetin neresi normal? Bu ayeti bile bile ben nasıl Müslüman olacağım söyler misin? Domateste Allah yazıyor diye mi? Bak ben Tanrı’yı reddeden biri de değilim, yani şüpheciyimdir o konuda. Tanrı olabilir de. Diyelim ki Tanrı var, öyle kabul edelim.

Hiç Tanrı, böyle ayet indirir mi? Azıcık mantıklı düşünün yahu. Üstelik bu ayet Kuran’da tek değil, Ahzab 50-51-52 falan da var, ama onların artık suyu çıktığı için ona girmiyorum.

Ben bu ayet üzerinde duruyorum. Bu ayeti tartışmaya gerek bile duymuyorum hatta. Bu ayeti okuyup İslam’ı bırakacaksın, bu kadar açık ve net.

Sen T.C. Anayasasında şöyle bir madde gördün mü hiç?

Madde, 5:

Ey sağlık bakanının eşleri! Eğer sağlık bakanı sizi boşarsa, devlet baba ona, işe geç kalmayan ve daha güzel giyinen dul ve bakire eşler verebilir.

Böyle bir şey olabilir mi? Seni iki dakikalığına mantığa davet ediyorum.

Ayetler bazı olaylar üzerine inmiştir.Ön yargılı yaklaşmazsanız siz de anlarsınız ki o ayetlerin de size öğretmek istediği şeyler vardır.

Sitelerde Paylaş

Ayetler bazı olaylar üzerine inmiştir.Ön yargılı yaklaşmazsanız siz de anlarsınız ki o ayetlerin de size öğretmek istediği şeyler vardır.

Sayın xseddx. Önyargılı yaklaşmak ile ne alakası var? Tanrının böyle bir kitap gönderebileceğine inanan sizsiniz. Bu saçmalığı ortaya koyduğum için önyargılı mı oluyorum? Bir Tanrı düşünün ki, peygamberinin eşlerini tehdit etmek için defalarca ayet yazıyor. Dünyanın başka işi gücü kalmadı mı?

Ayrıca o ayetlerin bize öğretmek istediği bir şey olamaz. Ayetler, Muhammed'in eşlerine özeldir. Sizin eşinizle bir alakası yok. Öyle olsaydı, 'Ey mümin eşleri' derdi. Demiş mi? Dememiş. Bir zahmet ayetlerinizi değiştirmeden yorumlayın.

Yarattığı kulunun eşlerine 'Akıllı olun, yoksa kuluma bakire ve dul hatunlar veririm.' diyen bir Tanrı olamaz. Bu kadar açık ve nettir bu. :) Kuran'daki güzel ayetleri göstermekle bu konular kapanmıyor ne yazık ki. Ahzab suresinin hali ortada, Tahrim suresinin hali ortada. Bu sureleri Kuran'dan çıkaracaksınız ki kurtulabilesiniz. Ben, önümüzdeki yüzyıllarda, Müslümanlardan bu hamleyi de bekliyorum. Açılışı Edip Yüksel yaptı zaten. Tevbe suresinin son 2 ayetini attı. Gün gelecek, siz de Ahzab suresini komple atacaksınız. :D

Bu sureyi buraya Muaviye koydu. falan diyeceksiniz artık. Yakındır o günler.

Sitelerde Paylaş

hala neyin örneginden bahsediyosun neyin kafasındasın çözemedim ? sonuc olarak snn inandıgın beni yarattı dedigin Allah sana ne diyor ? musluman olmayan anan babanda olsa onu öldüreceksin diyor..

Örnek ver .Hangi ayet öyle diyor, hangi peygamber öyle yapmış. Doğru söyleyenlerden isen.
Sitelerde Paylaş

Kur'an'ın emir ve yasakları hakkında iyi veya kötü eleştirileri olan varsa buraya yazabilir.Lütfen tek tek yazın eleştirilerinizi ki sağlıklı cevap verebileyim.Bakalım neler yazacaksınız...

Mesela Kur'an'da zekat verin yazıyor.Zekat şu şu şu yönden kötü bir şeydir.Kur'an'da anne ve babanıza iyi davranın diyor.Ben şu şu sebeplerle bu emrin anlamsız olduğunu düşünüyorum.Gibi eleştiriler yapın.Ben de bilgim yettiğince size cevap vereyim.

Sn Xseddx bey

Kökeninde, "Tengri ve Ötüken" yatan bir milletin evladı olarak siz, neden antik dönem "pagan arapların" kültürel metinleri olan Kur'an'ı sahipleniyor, kökeninizi ve sizi tanımlayan Tengri'yi ve Ötüken'i reddediyorsunuz?

Sitelerde Paylaş

Örnek ver .Hangi ayet öyle diyor, hangi peygamber öyle yapmış. Doğru söyleyenlerden isen.

Sn Xseddx bey

Tevbe suresi 23 ayet, Sn Erc Style'yi desteklemektedir.

Ey inananlar, inkarı imana tercih ettikleri taktirde ana babalarınızı ve kardeşlerinizi dost edinmeyin. Kim onları dost edinirse onlar zalimlerdir
Sitelerde Paylaş

Sn Xseddx bey

Kökeninde, "Tengri ve Ötüken" yatan bir milletin evladı olarak siz, neden antik dönem "pagan arapların" kültürel metinleri olan Kur'an'ı sahipleniyor, kökeninizi ve sizi tanımlayan Tengri'yi ve Ötüken'i reddediyorsunuz?

Reddettiğimi kim söyledi?Asıl reddeden sizsiniz.

Sitelerde Paylaş

Dost edinmemek ,

Mesela dost edinmediğin birini ne yaparsın, nefret edermisin.

Sn Atılan bey

Bu ayetin, Sosyolojik ve Psikolojik noktada yarattığı trajediyi konuşabiliriz.

Bedir, Uhud ve Hendek gibi, İslam tarihinde yer alan büyük savaşları okuduğunuz takdirde, bu ayeti kaynak alan Müslüman'ların, sonradan kafir olan veya İslam dinine geçmeyen aile bireylerini savaş alanında öldürmek için, özellikle çaba sarfettiğini göreceksiniz.

Sitelerde Paylaş

Sn Atılan bey

Bu ayetin, Sosyolojik ve Psikolojik noktada yarattığı trajediyi konuşabiliriz.

Bedir, Uhud ve Hendek gibi, İslam tarihinde yer alan büyük savaşları okuduğunuz takdirde, bu ayeti kaynak alan Müslüman'ların, sonradan kafir olan veya İslam dinine geçmeyen aile bireylerini savaş alanında öldürmek için, özellikle çaba sarfettiğini göreceksiniz.

Hadis kaynaklara güvenmiyorum. Birçoğu uydurma diye tasnif edilen bir kaynağa güvenmem mümkün değil.
Sitelerde Paylaş

Tevbe/23. Ey inananlar, inkarı imana tercih ettikleri taktirde ana babalarınızı ve kardeşlerinizi dost edinmeyin. Kim onları dost edinirse onlar zalimlerdir.

Kuran'ın zalimlik anlayışına bir örnek daha. İnsanın anasını, babasını ve kardeşlerini bile sevmesi zalimlik olarak görülüyor.

Ana, baba ve kardeşlerin tek yaptığı da Muhammed'e inanmamak.

Sitelerde Paylaş

Tevbe/23. Ey inananlar, inkarı imana tercih ettikleri taktirde ana babalarınızı ve kardeşlerinizi dost edinmeyin. Kim onları dost edinirse onlar zalimlerdir.

Kuran'ın zalimlik anlayışına bir örnek daha. İnsanın anasını, babasını ve kardeşlerini bile sevmesi zalimlik olarak görülüyor.

Ana, baba ve kardeşlerin tek yaptığı da Muhammed'e inanmamak.

İslamda Allah dost edinilir. Aile Allah yolunda değlse, dost edinilmez.Düşmanda edinilmez.Sadece ailenin yoluna uyulmaz, Allahın yoluna uyulur.
Sitelerde Paylaş

Hadis kaynaklara güvenmiyorum. Birçoğu uydurma diye tasnif edilen bir kaynağa güvenmem mümkün değil.

Sn Atılan Bey

Hadis kaynaklarına güvenmediğinizi beyan etmişsiniz. Hadis kaynaksız Kur'an'ın, arap yarım adasında yaşayan Muhammed isimli insana indiğine nasıl ikna oldunuz? Keza hadis ıstılahında mütevatir hadis sınıfına giren Kur'an'ın, sahih ve doğru olduğuna nasıl karar verebildiniz?

Sitelerde Paylaş

Sn Atılan Bey

Hadis kaynaklarına güvenmediğinizi beyan etmişsiniz. Hadis kaynaksız Kur'an'ın, arap yarım adasında yaşayan Muhammed isimli insana indiğine nasıl ikna oldunuz? Keza hadis ıstılahında mütevatir hadis sınıfına giren Kur'an'ın, sahih ve doğru olduğuna nasıl karar verebildiniz?

Dikkat edersen güvenmiyorum dedim, kabul etmiyorum demedim.Büyük bir güvensizlik içinde olduğun gerçektir.

Elimizde üç kaynak var. evren,Evrenin yaratıcısının sözleri olduğunu iddia eden bir kitap Kuran,Kuranın öğreticisinin sözleri olduğu iddia edilen rivayetler.

Evrene şu soruyu soruyorum, nasıl oluştu,Kitaba şu soruyu soruyorum nasıl oluştu, Hadis rivayetlere şu soruyu soruyorum nasıl oluştu.

evreni anlamaya çalışan bilim adamlarının cevabı, tesadüfen veya hep vardı.

Kuranın cevabı yaratan hep vardı,

Hadis rivayetlerin cevabı yaratan hep vardı.

Hep asıl kaynağı baz alırım ve sonraki kaynakları asıl kaynakla ilişkisine göre doğrular ve yanlışlarım.

Asıl kaynak evrendir.Sonra Kuran sonra hadis.

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7

• Yeni Oluştur...