Jump to content

Dünyayı Ateizmden Çalan Hristiyanlık


Recommended Posts

Dünya üzerinde iletişim teknolojisinin, nüfusun ve ulaşımın gelişimi nedeni ile daha küresel bir oluşum içindeyiz. Bu durumda dünya kültürünün bir çok öğesinin eşit bir şekilde etrafa dağılmış olması gerekirdi. Ancak bütün kültürleri bastıran hristiyan gelenekleri içimizi sarmış durumda. Bu gün Japon, Afrikalı, Türk, Arap herkes hristiyanların nasıl evlendiğini bilir. İran da 8 yaşındaki bir çocuk bile size kliseyi resmedebilir. Ancak bu durumun tersi söz konusu değildir. Almanlar afrikalıların nasıl evlendiğini bilmez.

Türkiyeye baktığınızda İslam medeniyetiden önce ne vardı diye ortaya çıkartırsanız. Yine klise yine hristiyanlık göze çarpar. Örneğin Türkiye de Mısır medeniyeti ve pramitler zamanı gibi çok önemli Hititler vardır. Ancak biz onların trustik-kültürel vs. sistemini dünya üzeride ortaya koyamıyoruz. Halk Hititleri bilmez. Çünkü en başta hristiyan alemi görmemizi istemiyor. Bizim eski anadolunun Meryem ana kliselerinden oluştuğu şeklinde yoğun-yalnış görüşün içinde gibiyiz.

Aslına bakılırsa hristiyanlar 1500 yıl boyunca çok karanlık, vahşi, saldırganca bir toplumdular. Helen-Atina-Roma gibi büyük olguların üstüne inşa edilen hristiyanlık hem yunan felsefesini hem de helenizmin öğretilerini söndürdü. Ve halkları maddi-manevi kliselere mahkum etti. Krallık aileleri köylüler olarak soylu-feodal bir yaşam hali ortaya koydu. Taki 16 yy. Doğru değişimler başladı.

Bugün metaryalizmin Dünya üzerindeki hakimiyeti, Esasen Osmanlının gerilme dönemi ile başlıyor. 16 yy da iki önemli nokta; Metaryalizm ve Akılcılıktır.

Her ne kadar Newton simya gibi gizemli sırlarla uğraşsa da çalışmalarında fiziği buna alet etmemiştir. Bu bakımdan Newton bilimsel laiktir diyebiliriz. Tabi çıkarımlarıda dünyayı değiştirdi. Yani 1900 lerin sanayisinde ve mühendisliğin altında newtonun çalışmaları hep vardır. Newtonun felsefi iz düşümü günümüz bilimsel metaryalizme kattığı önemdir. Yine Voltaire gibi akıl – iman yaklaşımı bilindik laikliğin doğmasına sebep olmuştur. Avrupadaki akılcılık akımları hristiyanlığı bir hayli sallamıştırda.

Görüldüğü üzere metaryalizm-akılcılık hristiyan karşıtlığı idi. Hiççilikte bunlara örnek olabilir. Hristiyanlığa aykırı tüm bu olgulara karşı; hristiyanlığın yok olması gerekirken dahada büyüdü. Çünkü Ateizmin felsefe elemanlarını hristiyanlar kullandılar. Akılcılar hukuk sistemini oluşturdu ama hristiyan ülkeler onu kullandı. Bilim adamları uçak bomba yaptı hristiyanlar bilim adamlarını kullanarak savaştı.

Sonuçta geldiğimiz noktada Dünya hristiyanların-yahudi şirketlerin kapitalst düzeni hakim oldu. Dünya medeniyetlerinin hepsi bir anlamda yok sayıldı. Tüketim ve elektronik çöplüğüne dönüşen dünya haritasını elinize aldığınızda demokrasi ile yaşayan refah halklar ile açlık-savaşla yaşayan halklar kesin çizgilerle ayrılmış durumda.

Hrisyaların temel propagandası her daim; ulusun bulunduğu coğrafyadaki dinin ilkelliğidir. Budistler ikleldir. Müslümanlar ilkeldir. Medeniyetler ilkeldir. Ne zaman hristyanlık varsa o zaman o toplum aydınlanır.

Bir ateist için Tanrı yoksa tanrısız yaşam beraberinde gelir. Bu durumda İslam Peygamberinin veya Kurandaki bir ayetin hatası yalnışlığı ilkelliği önemsizdir. Çünkü Tanrı ile yaşanmıyordur. Biz müslümanlar bir şekilde buna saygı duymayı öğreniriz veya öğrenmeyizde. Ancak tersinir durumda Atestlerin müslümalarla işi nedir? Ama hristiyanların müslümanlarla işi nedir diyecek olursanız işler değişir. Zira kapitalizm ve refahçı avrupa için İslam Peygamberinin veya Kurandaki bir ayetin hatası yalnışlığı ilkelliği çok önemlidir. Dolayısı ile İslamla ilgili geniş yalnışlama araştırmaların arkasında avrupalı ateistler değil avrupalı hristiyanlar vardır.

Ateist felsefe bilmi ortaya koysun, evrimi açıklasın, fiziği anlatsın, teknolojinin ilerlemesini sağlasın; Yine Ateist felsefe, hukuku aklı modernizmi oluştursun; Ama gel görki bunun bütün çıkarımlarından hristiyanlar faydalansın. İslam dünyaya hakim mi? Değil...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Müslümanlar Kurani harfi harfine yorumlamaya calisiyorlar.

Hristiyanlar bununla bas edilemiyecegini anladigi icin Incilde yazilanlari sembol olarak ele aliyorlar.

Müslümanlar günden güne batarken, hristiyanlar bilime, zamana vs daha iyi ayak uydurabiliyorlar!

Müslümanlik bir devrim gecirmedikce bu batakliktanda kurtulamazlar.

Türkiyeye getirelmek istenen bir seriet devleti bile islami kurtaramaz!

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 6 months later...

Meryem ana kiliseleri eski kadın tanrıça tapınaklarının üzerine kurulmuştur. Anadolu kadın tanrıçaları Meyrem olmuştur :) (Hele meyrem meyrem, meyrem). Yalnız kadın figürü erkek İsa figürü yanında biraz geri plana çekilmiş sanırım.

Yunan Roma Hristiyanlığı tercih etmiş. Belki de Hristiyanlığın iyi bir sürü oluşturduğunu düşünmüş olmalılar.

Ama tabiki felsefe ağır darbe yemiş bu tercihten.

Dünya fetihleri ile tarih sahnesine çıkan araplar ve doğu yunan medeniyeti ile karşılaşınca bu toplumda ciddi anlamda felsefe gelişmeye başlamış ama İslam felsefenin farkına varınca fazla sürmemiş daha büyüyüp gelişmesine fırsat vermeden felsefeyi yok etmiş.

Felsefe dolayısı ile bilim dolayısı ile teknik yıllar sonra batıda Hristiyanlığa rağmen, ona kafa tutarak ve sonunda onun kafasına vura vura tekrardan ayağa kalkmıştır.

Batı hristiyandır belki ama bilim üstünlüğünü Hristiyanlığa kabul ettirmiştir döve döve. Hristiyanlığı sindirmiştir.

Müslümanlarda her alanda bilimden üç yüz yıldır sopa yiyor ama galiba bu coğrafyanın insanları biraz kalın kafalı .( Sadece kalın kafalı olmaları değil başka sebepleride var elbette)

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...