Jump to content

Youtube Video Kanalında Çocuklar İçin Evrim Projeleri


Recommended Posts

  • İleti 84
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

En az 3 aydır üye olma gibi bir şartı var galiba. Seni alırlar da benim için torpil lazım :)

3 ayı unutmuşum bak, bekliyecen artık yada admine danış çünkü senin yazıların konuların buna engel değil gibi, yinede son karar adminin :)
Link to post
Sitelerde Paylaş

Hey millet ateistforum introsu yaptım bi bakın beğencekmisiniz, linkte video açılmadı bende indirip bakın bizahmet :D

http://www12.zippysh...74323/file.html

Üff üff mega ultra süper spacy olmuş :) Eline sağlık böyle bir şey de çocuklar için lazım ama onlara uygun olsun tabi..

İndirdim ve youtube'a yükledim. Buyrun..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu konuda aklınıza neler geliyor arkadaşlar?

Daha önce paylaşmıştım, burada tekrar edeyim; Ben video ve animasyon konusunda iyi değilim ama bilgisayar, cep telefonu ve tablet pc için oyun yapabilirim ve planlıyorum.

Bazı fikirleri şöyle toparlayabilirim:

1) Richard Dawkins'in çocuklar için hazırladığı kitapta (Gerçeğin Büyüsü) aile fotoğraf albümü ile atalarımızı anlatıyor. 200.000 nesil önceki büyük babamız/annemiz bir balık :)

2) Hazır filmleri Türkçeleştirme (bu fikir yukarıda var)

3) Bilgisayar oyunları

4) Origami ile anlatmak

5) Monopoly gibi bir oyun yapılabilir

Pratikte hayata geçirdiğim bir anlatım şekli var. 7 ve 10 yaş için teker teker 2 çocukla denemesini yaptım. Bir kağıda 3 hayvanın genlerini yazıyoruz (birazdan açıklayacağım). En az 7-8 gen olması lazım ama ben aşağıdaki örnekte kısaca anlatmak için 4 gen yazdım.

Kertenkele Kuş Platipus

3 sol 3 sol 3 sol

4 sol 4 sol 4 sol

2 sağ 3 sağ 3 sol

1 sol 1 sol 2 sağ

Bu genler ne anlama geliyor? Kırtasiyede satılan kabarık renkli tüylü uzun (30 cm) teller var. Bu telleri ayrı ayrı yukarıdaki gen tariflerine göre büküyoruz. Mesela 3 sol demek 3 parmak (eni) kadar git teli sola bük demek. Sırayla bükünce hayvan şekilleri elde ediyoruz (genleri önceden bilerek hazırlamak gerekiyor). Önce kertenkele yapıyoruz. Sonra kuş ve sonra da platipus. Çocuklar genlerin ilk başta aynı olduğunu sonraki adımlardaki değişimlerde hayvanların şekillerinin nasıl belirgin şekilde değiştiğini görüyor. Bu etkinlikle genetik, embriyoloji ve makro evrim basit şekilde anlatılabiliyor. Doğal seleksiyonu da anlatmak mümkün. Mesela ufak bir değişiklikle 2. bir kertenkele türü yapıyoruz. Bu kertenkele kuşun ağzına denk gelen tel yapısına uymadığı için kuş tarafından yenemiyor ve nesli tükenmiyor, diğer kertenkele ise kuş tarafından yeniyor. Çocukların hem anladığını hem de eğlendiğini gözlemledim. Video olarak da çekilebilir. 20-30 dakika süren bir etkinlik.

tarihinde mammal tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Movie makeri kullanmasan iyi olur.Sana özel mesajla veya mail yolu ile yardim ederim... Video yapan ateist genclerimizin cogalmalari gerekmekte ama simdiye kadar cok cabuk bikip biraktilar... Yaraticilik güzel bir sey fakat oldukca yorucudur... Tasarimlara kendinden bir seyler katip gelistirmesini ögrenirsen zevklidir.

Bence de sadece ateistler bölümüne alinirsa iyi olur ve o bölümde videolarin nasil yapilabileceginin ana hatlarini yazarim isteyen ögrenir ve baslar. Herkese tek tek anlatmaktan iyidir.

Ateistler yazi yazacak, konu ile ilgili müzik, görüntüler, editler, taramalar, kendinden bir seyler katacak daha sonra tartisilacak... Gözün korkmasin Kozmopolit insan alisiyor. :)

Gözüm korkmuyor çünkü çabuk bırakıp pes eden biri değilim, gençlik yaşımı çoktan geçtim, ayrıca zaten zor olduğunu ve uzun zaman istediğini biliyorum, buna hazırlıklıyım yani :) Bir de uzun zamandan beri video hazırlama işlerini öğrenmek istiyordum ve ara sıra bazı programları denedim ama yakın çevremden bilen ve bana anlatan olmadığı için en iyisi forumlarda sora sora öğrenmeye karar verdim. Burada olmazsa başka forumlarda olur artık..

Sana nasıl uygunsa, özel mesajla da olur ya da Sadece Ateistler bölümünde açtığım konuya dair yeni başlıkta da olur.Yeter ki bir anlatan olsun ve zaman zaman sorularımı da sorabileyim.

Belki spesifik video hazırlama ve teknik konulara oradaki başlıkta devam edebiliriz. Anlatabileceğin ve gösterebileceğin ne varsa anlat bana.

Video Hazırlama Yöntemleri ve Programları

http://www.ateistforum.org/index.php?showtopic=54409

Mammal bu başlığı takip edemeyecek ama umarım o da Sadece Ateistleer bölümüne yakın zamanda alınır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

kozmopolit bende sana videonun logolu giriş sahnesi vesaire varsa hazırlarım yada metinleri video haline getirebilirim elimden gelen bu, istersen

Mesela bu yaptığın harika introyu hangi programla gerçekleştirdin sorabilir miyim acaba? Zamanın olursa Çocuklar için Evrim introsu da yaparsan sevinirim tabi. İntroda "Çocuklar İçin Evrim yapımcılık sunar" gibi bir yazı çıkarsa çok harika olur.

Mesela şu aşağıdaki videolardaki introlar gibi düşünüyorum.. Çocuklar için daha uygun görünüyor ama kafana nasıl uygunsa öyle de yapabilirsin tabi..

Bu videonun başlangıcındaki intro veya..

Bu videonun sonlarındaki 1.10 dakikadaki intro gibi olabilirler.. (Çok mu istedim acaba? :) )

Link to post
Sitelerde Paylaş

Evrimin 5 dakikalik gösterimi olan video var fakat anlatimi yok. Bu foruma da asili benim sayfamda da bulunmakta. Bu videoya cocuklara hitap eden ve siralamayi takip eden bir metin yazilirsa hem alt yazi koyar hemde seslendirmesini yapabiliriz.

Videonun yarısı hazır. (2.42. dakikasına kadar). İsim ve müzik değiştirildi. (Alt yazı yerine şimdilik sadece youtube açıklaması konuldu). Acaba metinler ve cümleler başlangıç için böyle olmuş mu?

tarihinde kozmopolit tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Balıktan veya maymundan gelmek sizi bukadar niye memnun ediyor anlamıyorum :) bi de projeler falan.. inancını yaymak isteyeni anlıyorum da inançsızlığını yaymak isteyeni anlamıyorum. madem öldükten sonra toprak olacaksın.. böyle şeylerle niye uğraşıyorsun.. zaman senin aleyhinde işliyor.. ölüp toprak olacaksın hayatın tadını çıkar.. zamanını böyle boş işlerle harcama..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...