Jump to content

evrenin varoluşu


Recommended Posts

konu şu: biliyorsunuz dincilerin en sevdiği soru allah yoksa evren nasıl oluştu- bir şey yoktan var olur mu? forumda çoğu kişinin bu konuyla ilgili farklı düşünceleri oolduğunu farkettim. o yüzden fikirlerinizi burada paylaşmanızı, ortak bir sonuca varmaya ya da en azından bilgi alış verişi sağlanması için konuyu açtım

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir şey yoktan var olur mu? Allah yoksa evren nasıl yoktan var oldu? Hiç bir şey kendi kendine yoktan var olamaz!

Ee o zaman hiç bir şey yoktan var olamıyorsa Allah nasıl yoktan var oldu? CEVABI ŞUDUR: Çünkü o Allah.

Bende size diyorum ki çünkü o EVREN.

tarihinde tenpanter tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Evren denince aklımıza saatin tik tak çalıştığı, bir zeminin olduğu, ne bileyim gezegenlerin yıldızların.... vs olduğu bir yer gelir. Çünkü bizim beyinlerimiz ancak bu kadarını bilir. Lakin evren nasıl yaratıldı? Bu evrenden önce ne var idi? Bunu bilemeyiz. Teoriler üretiriz. Ben KAROAS olarak buraya bir teori yazarım hiçkimse iplemez. Ama benim düşündüğümün aynısını Einstain yazar yer yerinden oynar. Teoriden öteye gidemeyiz. Birde Kuran' da öğrendiklerimiz. Bunun ötesi bilim kugu filmi.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben yarattım.Kanıtlayamam sadece inanmanızı bekleyebilirim.Neden yarattığım sorusuna gelirsek,bunu inanın bende bilmiyorum.

Ölümden sonra yaşamı yarattım mı onuda bilmiyorum.Bence bilmemin gereğide yok.

Sen ancak altına yaparsın?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Deney için bu kadar akla ihtiyaç varsa bing bang için ne kadar akla ihtiyaç var...Kıyas edebildin mi?

Ne bu şimdi? Yok allah yaptı diyelim çıkalım işin içinden. Bu din bir halt olmaz işte, illa oturduğu yerden her b.ka maydonoz olup her şeyi çözdüğünü sanar, çözümde Allah, gerisi yok, git camide domal, bu kadar yani sonunuz..

İnsanı illa söyletiyorsunuz, şunun gittiği noktaya bak. KOCAMAN BİR HİÇ AMA HER ŞEY O HİÇTE NE HİKMETSE..

tarihinde -inmanah- tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Allah yerine hiçliği koyarsan, Ondan birşey istemeğe yüzün olur mu? Ne dersin?

Çelişkili konuşmak seni hasta eder...Onun için dikkatli olmalısın...

Allah hiç zaten a şaşkın, hiç varolmadı o kafanın içindeki düşün dışında..
Link to post
Sitelerde Paylaş

tam benlik bir konu ,

bilim yoktan var oluşu kabul etmez. sadece teorilerini sunabilmek için bunu varsayarlar, bu teoriyi destekleyen insanlarda aslında buna inanmazlar , kendi aralarında çeşitli hipotezlerle, yeni bir teori oluşturmaya çalışırlar, nasıl yokluktan varlık oluştu diyecekler. bu görüşü benimsemeyenler, evreni inceledikce, uzayın yapısını zaman - mekan ilişkisini, yoktan var oluşu geç, içinde bulunduğumuz samanyolu galaksisini bile çözemediklerini anlıyorlar. çok muazzam bir evren , herşey yerli yerinde, dünyanın ekseninden tutun, güneşe olan uzaklığı, yerçekimi, atmosferin yapısı, güneş ışınlarının nekadar zararlı ve öldürücü bir ışın olduğunu lakin dünyaya bir bereket olarak geldiğini gördükçe, bu kadar hassasi bir dengenin kendi kendine oluşması ihtimali, çok basit ve kaçamak bir cevap olduğunun farkına varıyorlar.

şuna emin olun teknoloji şuan gelişmiş felan değil, bu teknolojiyle biz ancak burnumuzun ucunu görebiliriz, uzaya 2 uydu göndermekle, ay a bayrak dikmekle , bizler üst düzey geliştiğimizi ancak kendimizi kandırmak için söyleriz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bilimi birazcik takip etseniz, evren nediri , madde nediri ogrenirsiniz gibime geliyor imanlilar. Yoktan hic birsey olusmaz, Big bang denilen andan oncede bir an vardi kimisi buna paralel evrenler, kimisi sabun kopugu gibi bir birinden cikmis baloncuklar gibi der, yada buna benzer seyler.

Siz imanlilarin bilecegi tek birsey var, oda bilincli bir seyin evreni yaratamiyacagi, boyle birseyin uydurma hikaye oldugudur. Yakin tarihe kadar daha yildiz nediri bilmeyen islam aleminn evren nasil lustu diye dusunmesi sacmaliktir.

Once en, guclu teori olan big-bang teorisine saygili olup onu Allah ile kiyaslamayin ve 14,5 milyar yilin ne kadar uzun bir zaman oldugunu idrak edin, gerisi gelir.

Evreni ne sizin allahiniz nede hristiyanlarin kutsal ruhu yaratti. Evren yaratilmaz, olusur. bu olusumun aktorleri ise atomlardir, bu atomlar ise degisik durumlarda ve kosullarda bulunup maddeyi olusturur o maddelerde seni olusturur. Hepimiz yildizlarin tozlariyiz.

Din kitaplarinda herseyin baslangici 7 bin sene oncedir der, sonra tutarlar 14,5 milyar yillik bir olusumu elestirirler. Insanda utanma olur biraz yahu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

evren oluşurda güzel kardeşim, oluşanı oluşturan bu madde yoktan mı var oldu, bigbeng öncesi onun öncesi, öncesinin öncesi böyle sürüp gider, bu nasıl bir var oluş ki, böyle akıl almaz bir tasarım meydana geliyor, paralel evren bir teoridir, bigbenge açıklama getiremeyenlerin, ürettiği bir başka teori, insan aklı bazı durumları kavrayamaz, uzayı anlayabilecek tek bir kişi yokki, teleskoba bakıp yorumlarla teorilerle oluşturulan fikirler. uzaydaki 2 milyar uzaklıktaki bir yıldızın görüntüsü bile 2 milyar yıl öncesinin görüntüsü, şuan nasıl birşey olduğunu bile bilmiyoruz, sadece o görüntünün 2 milyar yıl önceki görüntü olduğunu şuan ki görüntüsünü ise 2 milyar yıl sonra görebileceğimizi, düşünürsek, ne kadar aciz olduğumuzu belki anlayabilirsiniz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...