Jump to content

Papa İstifa etti


Recommended Posts

Valla bugün gelen bilgiye göre Herr Ratzinger namı, diğer Papa, sahne isimli Onaltıncı Benediktus, yapabildiği son Latince açıklamayı yaparaktan istifa ettiğini duyurdu.

İstifası 28 Şubat'tan itibaren geçerli olacak, ki bizde bu çok meşhur bir sürecin başlangıcına işaret eder.

Ratzınger amca, çocuklar ben 86 yaşındayım, yoruldum, migrenim de azdı, bacaklarda derman kalmadı, bu gözü çıkasıca Vatikan'ın merdivenleri belimi büktü dedi ve tanrı İsa'nın yeryüzündeki temsilciliğinden vazcaydığını açıkladı.

Buna göre 28 Şubat 2013'ten itibaren tanrı Yahwe'nin, ve Nazareth'li İsa'nın bir temsilcisi kalmayacak.

Kutlu olsun.

Ama istifayı kim kabul edecek? Doğru değil mi, dilekçeyi yazdık imzaladık da, kabul mercii kim olacak, hayır bizim sekretere versek ne bileyim numarası çıkar da onaydan çıkmaz. Her şeyi bilen, her şeyi yapan tanrı, bizim gezegendeki temsilciliklerin battığını onaylar mı? Belli olmaz.

Hem papasız geçireceğimiz bu mutlu, huzurlu dönem daha ne kadar devam edecek?

Papa istifa etmiş, emekli aylığı bağlanacak, geri kalan zamanında da telefonlu randevu sistemi ile SGK'ya bağlı hastaneler önünde elinde filmler raporlar kuyrukta bekleşecek.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Som altından tahtı olan adamın işini yaşlılığı götürdü. Tanrı öddüydü ama kimse inanmıyordu. Şimdi öddüğünü onu icad edenlerin onun yolunda bedensel mazeretleriyle istifa etmelerinden anlamak lazım. Eee bir tanrı olsaydı iki eli kanda olsa bu yolda sonuna kadar giderdi ve cenneti garantilerdi di mi? Nede olsa sonsuz cennet var işin sonunda :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Diğeri kahraman çıktı, Vatikan'da öldü. Hastaneye götürelim, solunum dolaşım cihazlarına bağlayalım demişler, "Papa hastanede ölmez" demiş.

Ha iyi yani, o zaman hastane yoktu da ne vardı lokman hekim gelip kara büyüleri mi kovalayacaktı?

Bunlar akıllı adamlar, trilyonların üzerinde oturup da aptal olmak gibi bir durum var mı yani? Sanmam. En son hatırladığım Galileo'dan özür dilenmişti.

Dünya'nın yuvarlak olduğu bile anlaşıldı yani, bir 200 sene rötar oldu ama olur öyle...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bundan önceki papa hazretlerini genc yasta sectiklerine bin pisman olduklarindan en yaslilardan papa secilmeye karar verdiler.

Digeri Avrupa'nin her tarafina Polonyalilarin dolmasina neden olmustur. AB ülkesi olmadan önce de Polonyalilar her Avrupa ülkesine girip calisabilmektelerdi... Yasak oldugu halde... Tabi birde dinleri bütün katolik Hirvatlari da unutmamak lazim.

Papa'ya höstür ceken ortodoks Sirplarin 2. dünya savasinda Almanlara karsi savasmalari da unutulmadi ve Yugoslavya'nin ipini cektiler. Bosna'nin Kosova'nin topraklari Sirplarindir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben olabilirim teklif edilirse. :P

Şaka bir yana hilafetin halini gördük.Bundan sonra olamaz öyle şeyler.

Bence hilafet er gec gelecek.

ABDnin islam ülkelerini düzene koymabilmesi icin lagzim.

Her kafadan bir ses cikinca düzenlemek zor oluyor

Link to post
Sitelerde Paylaş

Su anda Islam aleminin papa'si kim? Islamdada boyel papalar mapalar olmalimi?

Papaları var ki zaten. Ama birden fazla var tabi.

Bazılarına göre Fethullah Gülen ‘Hocaefendi’.

Bazılarına göre Abdülaziz Bayındır.

Bazılarına göre Cübbeli Ahmet Hoca.

Bazılarına göre Yaşar Nuri Öztürk.

Değişiyor yani. Müslümanların çoğu, bu kişilerin ağzına bakarak din yaşıyor. Çok az bir kesim, kendi anladığı şekilde din yaşıyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...