Jump to content

1 Milyar Kadın Ayaklanıyor


Recommended Posts

  • İleti 67
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Her yıl ülkemizde ve dünyada milyonlarca kadın şiddetin her türlüsüne maruz kalıyor. Dayak, hakaret, cinsel taciz, tecavüz kadınların kaderi gibi sunuluyor. Kadın cinayetleri giderek artıyor.

Kadına yönelik şiddetle mücadelenin binbir yolu var; sivil toplum kuruluşları, hükümetler, uluslararası organizasyonlar konuyu gündemde tutmak ve sorunu yok etmek için konferans düzenlemekten sokak eylemlerine, araştırmalardan eğitimlere pek çok yola başvuruyorlar.

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDA 1 MİLYAR KADIN / WEB TV

Bu kez "değişik" bir etkinlik sözkonusu: Uluslararası 1 Milyar Ayaklanıyor organizasyonu, dünya kadınlarını 14 Şubat’ta hep birlikte kadına yönelik her türlü şiddete karşı isyan etmek için dans etmeye davet ediyor. Organizasyonun hedefi bir milyar kadını aynı saatler içinde dans etmesini sağlayarak şiddeti protesto etmek!

1 MİLYAR ŞİDDET GÖREN KADIN SAYISI

Etkinliğin yaratıcısı, Vajina Monologları'nın yazarı Eve Ensler. Önce Victory (Zafer), Valentine ve Vagina’yı (Vajina) temsil eden V-Day fikrini ortaya atıyor. Aziz Valentin’den dolayı kutsal sayılması gereken, oysa günümüzde tamamen ticarileşen bir gün olan Sevgililer Günü’nü seçmesinin nedeni ise günün asıl çıkış noktasını hatırlatmak: Sevgi.

Bu yıl 15. yaşını kutlayan V-Day hareketinin “Bir Milyar Ayaklanıyor” kampanyasının çağrısı şöyle: “Her üç kadından birinin şiddete maruz kaldığı istatistiğini hesapladığınızda, dünyada bir milyarı aşkın kadının şiddetten etkilendiğini görürsünüz. V-Day'in 15. yıldönümünde bir milyar kadını ve onlara değer verenleri bu şiddete son vermek için sokağa çıkmaya, yürümeye, dans etmeye ve taleplerini yükseltmeye çağırıyoruz. V-Day, kolektif gücü ve sınırlar ötesi dayanışmayı tüm dünyanın görmesini istiyor."

V-Day hareketine göre bu bir küresel bir direniş; kadınlara ve erkeklere tecavüz ve tecavüz kültürü sona erene kadar statükoyu reddetmeleri için bir çağrı, kadınların mücadelesinde bir dayanışma hareketi. Aynı zamanda, kadın ve kız çocuklarına yönelik şiddetin kabulüne isyan, yeni bir zaman

ve yeni bir varoluş biçimi…

TÜRKİYE’NİN HER YANINDA DANS

Türkiye’deki kadınlar bu çağrıya heyecanla cevap veriyorlar. Türkiye’nin pek çok kentinde kadınlar “şiddete karşı çıkan 1 milyardan biri de benim” demek için dans edecek. İstanbul’da da pek çok 1 Milyar Ayaklanıyor platformu kuruldu; şehrin her yanında etkinlikler planlandı. Beşiktaş Meydanı, Tarlabaşı, Haydarpaşa Garı ve Kadıköy’de kadınlar ve onlara destek olmak isteyen erkekler dans edecek.

HÜRRİYET AİLE İÇİ ŞİDDETE SON KAMPANYASI HAYDARPAŞA’DA

Bu etkinliklerden biri 14 Şubat saat 14.00’te Haydarpaşa Garı’nda. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının organize ettiği etkinlikte, kadınlar 1BillionRising müzikleri ve Türkiye müzikleriyle dans ederken, dans eğitmenleri onlara destek olacak. Kırmızı Band grubu iki şarkı söyleyecek, tango gösterileri olacak.

KİM NEREDE DANS EDİYOR

İZMİR

İzmir Konak Clock Tower, Saat 12.00 - 14.00

Aliağa Demokrasi Meydanı, Saat 12.00-14.00

ADANA

Adana Atatürk Parkı

ANKARA

Karanfil Sokak, Saat 12.00-14.00

Kuğulu Park, Saat 14.00

Haymana Nuri Bektaş Anadolu Lisesi, Saat 13.00

Çayyolu Mavi Sahne, Saat 21.00

ANTALYA

Antalya Cumhuriyet Meydanı, Saat 12.00-14.00

AYDIN

Adnan Menderes Üniversitesi, Saat 12.00-14.00

BURSA

Korupark AVM, Saat 18.00

ÇANAKKALE

Morabbin Parkı , Saat 12.00-14.00

DENİZLİ

Denizli Çınar Meydanı, Saat 12.00-14.00

ESKİŞEHİR

Zübeyde Hanım Kültür Merkezi, Saat 14.00

MERSİN

Enteller Caddesi Taş Bina Önü, Saat 12.00-14.00

Forum AVM, Saat 13.00

İSTANBUL

Sarıyer Koç Üniversitesi, Saat 12.00-15.00

Beşiktaş Meydanı, Saat 13.00

Haydarpaşa Garı Önü, Saat 14.00

Sarıyer , İstinye Park Ana Etkinlik Alanı, Saat 12.00 - 13.00

Kadıköy İskele, Saat 19.00

Kadıköy Caferağa Spor Salonu, Saat 20.00

KARABÜKSAFRANBOLU

Safranbolu, Saat 12.00-14.00

KKTC

Belediye Bulvarı Caddesi, Gönyeli, Saat 16.00

Lefkoşa, M.Akif Caddesi Cadının Evinin Önü, Saat 18.00-20.00

KOCAELİ

Kültür Tepesi (Saat Kulesi) Saat 12.00-14.00

MUĞLA

Bodrum Belediye Meydanı Saat 13.00

SAMSUN

Yeşilyurt Alışveriş ve Yaşam Merkezi

SİVAS

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Saat 12.00-14.00

TRABZON

Trabzon Meydan Parkı , Saat 13.00

ZONGULDAK

Zonguldak Valilik Önü , Saat 12.00 - 14.00

Link to post
Sitelerde Paylaş

Güzel bir eylem. Katılımın artması için duyurusunu bolca yapmak lazım. Ateistforumdaki herkesin yardımcı olmasını dilerim.

Facebook twiter vs. ne imkanınız varsa kullanın. Yarın da bizzat katılın.

tarihinde mammal tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Çok güzel bir etkinlik, bu tür etkinlikler uluslararsı olduğu zaman dahada etkili oluyor..

Video gerçekten çok etkileyici, bu tarz etkinlikler her zaman yapılsa insanların algılarında değişim mutlaka olur, olması gereken olur kısacası..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Missing beraber dans edelim.

Edelim arkadaşım. Bir de umalım ki yarın bu kadınlar gündüzkü protestonun ardından kocalarından sevgililerinden tek taşlar mek taşlar almasın, hediye beklemesin hatta kabul de etmesin..

Hani etkinliği düzenleyen kadın sevgililer gününün ticarileşmesine tepki olarak bu günü seçmiş ya, keşke böyle de bir çağrı yapsaymış kadınlara...

Bu işin ticari yönünü bitirecek olanlar kadınlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Edelim arkadaşım. Bir de umalım ki yarın bu kadınlar gündüzkü protestonun ardından kocalarından sevgililerinden tek taşlar mek taşlar almasın, hediye beklemesin hatta kabul de etmesin..

Sanki onlardan çoğu da çok meraklıydı ya. Kendi sevgilileri - karıları, diğer hediye alacak olan kadınları kıskanmasın diye def-i bela kabilinden alıyorlardı. :) Yani prosedür gereği.

Hani etkinliği düzenleyen kadın sevgililer gününün ticarileşmesine tepki olarak bu günü seçmiş ya, keşke böyle de bir çağrı yapsaymış kadınlara...

Bu işin ticari yönünü bitirecek olanlar kadınlar.

Onun yerine sevgi&saygı göstersinler değil mi? Protesto henüz yeni. Belki zaman içinde yayılır ve bu ticari çılgın hediyeleşme düzeni değişir. Ama kapital düzende bu pek mümkün görünmyor. Büyük rant Sevgililer günü çünkü.

tarihinde Cariye tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

On yillik akepaze döneminde kadina siddet %1600 artmis. Dingillik böyle bir sey iste.

islam tamda bu.

E Tayyip gibi bir adam, magandaların çoğunlukta olduğu bir ülkede rol model olursa olacağı bu..

Öyle pis bir yönlendirme var ki, insanın midesi almıyor. Bir dolu güzel ve havalı kadın Tayyip'i çok karizmatik bulduğunu söylüyor TV'lerde gazetelerde. Özellikle yaptılar bunu. Adamı her yönüyle şişirdiler kısacası, erkekler de bir şekilde etkilendi. Bu söylediğim biraz uçuk gelebilir kimilerine ama durum gerçekten böyle.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...