Jump to content

Başörtülüyü derse sokmayan profesöre hapis


Recommended Posts

Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rennan Pekünlü'ye öğrencinin eğitim öğrenim hakkını ihlal ettiği için 2 yıl 1 ay hapis cezası aldı.

Başörtülü öğrenciyi derse sokmayan Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rennan Pekünlü, İzmir 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nce, öğrencinin eğitim öğrenim hakkını ihlal ettiği gerekçesiyle 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Pekünlü'nün avukatı kararı temyiz etmişti. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının temyiz istemi hakkındaki düşüncesini bildirdi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının tebliğpnamesinde, Yargıtay ceza dairesinin kararı onaması istendi.

Tebliğname sonrasında, temyiz tarafının 7 gün içinde cevap vermesi mümkün. Cevap geldikten sonra Yargıtay kararını verecek. Karar kesinleştiğinde, başörtülü öğrenciyi derse sokmayan Prof. Dr. Rennan Pekünlü hapis yatacak.

"Gün ola devran dön"e demiş atalarımız..

Link to post
Sitelerde Paylaş

O gün tekrar döndüğünde dikkatli olun ama..

Müslümanların biz mağduruz edebiyatı artık can sıktı.Hiçbir yerde mağdur değilsiniz.Bir üniversitedir almış başını gidiyor.Bu ülkede Alevilere,ateistlere,agnostiklere,deistlere,gayrimüslimlere yapılanların yanında müslümanların mağdur lafını etmesi bile ayıp..

Link to post
Sitelerde Paylaş

dinci ikiyüzlülüğüne tam bir örneksin optimum

"nereye kadar" diye başlık açıp sonra burada gün ola devran döne yazarak içindekini kusmuşsun..

biat ettiğin son 10 senede hüküm süren sisteme laf edemeyip

ne yök'ü kaldıran, ne de üniversitelerde türbana 10 senede net ve köklü çözüm bulamayan,

bilakis bulmamakla ucuz oy peşinde koşanlara bakmayıp, hoca hapis cezası aldı diye sevinirsen,

emin ol devran bir daha döndüğünde kaçacak delik ararsın..

şimdi git diğer başlığını editle..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben türbana karşı değilim.Bu konuda tamamen Aziz Nesin'in görüşünü paylaşıyorum.

Siz o çocuğa din dersini dayatın küçük yaşta başını örtmesini söyleyin.O çocuk büyüyüp üniversiteye gitmek istediğinde de türbanını çıkar deyin..

Link to post
Sitelerde Paylaş

bu öğrencileri zamanında unv. kapısından kovalıyorlardı, kanada sahip çıkınca, yorumlar şöyle ; ne medeni ülke,

yada isveç başartülülere sahip çıkınca ne medeni ülke diyorlar.

şimdi eşitlik geldi , her insan , dini dili ırkı ne olursa olsun aynı hak ve hürriyetlere sahip oldu, bu sefer böyle düşünenlerin zorlarına gidiyor,

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu kızları üniversiteye almamakta haklılar, yani biz oramızı buramızı kapatmışız herkes bize mi bakıyor demek istiyorlar? Aptallar işte ne işleri varsa eğitimle. Yani profesör aklı hedef almış ama türbanlı aklını kullanması gerektiğini düşünmeden öbür taraf inancı taşıyor, ya kızım o üniversitede ki bütün kitapları profesörler yazıyor, adam aklıyla yazıyor Tanrıdan vahiy gelmiyor, senin o kitaplarla ne işin var, üniversitede ne işin var? Sen daha Muhammed'in kitabının bile insan yazması olduğunu idrak edememişsin bir de üniversiteye okumaya geliyorsun.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu arsızlık, bu pişkinlik, bu ahlaksızlık müthiş mide bulandırıyor. Böyle bu insanlar...

Hepsi bitecek. Bu günler geçecek. Artık mağdur edebiyatını kimseler yemiyor zaten ama iş onu çoktan aştı.

AKP artık faşizmini hiç örtüleme gereği duymuyor, açık açık yapıyor. Hatta öyle yapıyor ki, son zamanlarda "Kim attı bu paşaları içeri be? Ne zaman atıldılar? Çok ayıp ama.." diyerek şizofrene bağlamaktan çekinmiyor. Stockholme Sendromu yaratabileceğini sanıyor..

İğrenç, pis pis oyunlar ve elbette faşizm.. Karşı devrimciler kendileri gibi davranıyor. Halk uyandı. Bunu henüz tam olarak bilmiyorlar.

Devran dönmedi, dönmeyecek de. Sakın aldanmayın, sevinmeyin.

Sizin gibi ite köpeğe ne zaman teslim oldu ki bu ülke?

Link to post
Sitelerde Paylaş

İnsanlar, daha doğrusu hükumet yalakası, dinci, liberal vb insanlar yalancı, ahlaksız, sahtekar hatta namustan yoksun.

Ben 1973 doğumluyum ve bundan 23 yıl önce, liseyi bitirdiğim yıl üniversiteye başladım. 9-10 yıla yakın süre de aynı okulda kaldım. İstanbul Üniversitesi, türbana hayır diyen ve en çok uğraşılan okulların başında geldi, rektör yardımcısıydı Nur Serter, aynı zamanda ADD'de görevliydi vs.

Biz türbanlı kızlarla okuduk. Her defa yazıyorum, her yerde söylüyorum. Bütün üniversitelere girerdi bu kızlar ve en küçük bir sorun yaşamazlardı. Yoktu çünkü.. Kimsenin onların örtüsüyle sıkıntısı yoktu. Bu koca bir yalan..

Ne zaman ki ABD Tayyip'e oynadı, bu satılık işbirlikçiler meydana çıktı, o zaman türbanlı çarşaflı kızlar ortaya çıkıp ağlaşmaya, demokrasi ve özgürlük istemeye başladı. Oysa zaten özgürlerdi. Yasalar onların okula örtüyle girmelerine izin vermiyorken kimse ses çıkarmıyordu, girip okuyorlardı. Yasaları bilenler de hiç sorun yapmıyor, örtüsünü çıkarıp derse öyle giriyor ve çok nadir olarak peruk falan takıyordu.

Yani geçin bu pis numaraları. Türbanlı kızların eğitim alması kimsenin umurunda değil. Amaç, türban üzerinden mağdur edebiyatı ve özgürlük çığlıklarıyla siyaset yapmak, oy toplamak ve toplumu bugünlere hazırlamaktı. Türban şimdi ilköğretimde.

Pislik insanlar. Defolup gidin, başkalarına oynayın bu demokratik insan oyunlarını. Yobazdan demokrat olur mu?

Kime ne satıyorsunuz, utanmaz arsızlar?

Din forumuna gidip kolu bacağı görünen sıradan kadınları tahrik unsuru ilan edip çatır çatır İslam savunacaksınız, aşağı inip aniden özgürlükçü ve demokrat kesileceksiniz başımıza, öyle mi?

Tayyip'in yalakası vatan hainleri...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Mrs Missing, sen kime kızdın bu kadar? Bu adamları Halk getirdi ve yine ancak halk götürür. Halk sence farklı birşey mi hakediyor? Hak ediyorsa değiştirir, etmiyorsa devam eder.

Son başkanlık sistemine takıldılar. Padişahtan üstün yetkilerde başkanımız olacak ... :) Artık onu kim denetler bilemem. Başkanın, pardon padişahın meclisi feshetme yetkisi bile var. Sen asıl perdeyi ondan sonra seyret... :) Uyanıklar Anayasa referandumuna sıkıştırıyor başkanlığı... :)

tarihinde bakifani tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Mrs Missing, sen kime kızdın bu kadar? Bu adamları Halk getirdi ve yine ancak halk götürür. Halk sence farklı birşey mi hakediyor. Hak ediyorsa değiştirir, etmiyorsa devam eder.

Son başkanlık sistemine takıldılar. Padişahtan üstün yetkilerde başkanımız olacak ... :) Artık onu kim denetler bilemem. Başkanın, pardon padişahın meclisi feshetme yetkisi bile var. Sen asıl perdeyi ondan sonra seyret... :) Uyanıklar Anaya referandumuna sıkıştırıyor... :)

Bu iki yüzlülük, bu arsızlık, bugün bütün kurumlar açıkça gaspedilmiş ve güç ele geçirilmişken hala bu demokratçılık oynamaları sinirlendiriyor insanı.

İnsan utanır. Bu insanlar nasıl bu kadar yalancı, arsız, ahlaksız olabilir diyorum ve sinirleniyorum haliyle. Çıkıp şu forumda arsızca yazıyorlar ya, insanın aklı almıyor.

Elbette halk götürecek bakifani. Demokratik yöntemlerle(!) geldiler, aynı yöntemle de defolup gidecekler. Burası kesin.

Yeni anayasa geçmez. Tayyip neye karşı oynadığının farkında değil. Cemaatin derdi başından büyük, Tayyip'in derdi başka, halk artık iyice işkillendi. En cahili, en safı bile bu işin ardında bir iş var diyor.

Oy aldığı o garibanlar getirecek o köpeklerin sonunu. Herkes görecek.

Bu imam bozuntuları bu devirde toplum mühendisliğine soyundu.. Atatürkçülük oynuyorlar imam aklıyla, ABD'nin verdiği akılla...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Mrs Missing, sen kime kızdın bu kadar? Bu adamları Halk getirdi ve yine ancak halk götürür. Halk sence farklı birşey mi hakediyor? Hak ediyorsa değiştirir, etmiyorsa devam eder.

Son başkanlık sistemine takıldılar. Padişahtan üstün yetkilerde başkanımız olacak ... :) Artık onu kim denetler bilemem. Başkanın, pardon padişahın meclisi feshetme yetkisi bile var. Sen asıl perdeyi ondan sonra seyret... :) Uyanıklar Anayasa referandumuna sıkıştırıyor başkanlığı... :)

bunu halk getirdi halk götürüre getirmek, olayı sadece oy vermeye ingirgemek

ben bilmem beyim bilir demek gibi birşey..

yanlış gideni söylemek, haksızlığa karşı tepki vermek, askeri ya da sivil faşizme direnmek, tek sesliliğe

karşı çıkmak hepimizin bütün vatandaşların hakkı....

buradaki olaya gelirsek 10 seneyi aşkın mecliste çoğunluğu elinde bulunduran hem de din altyapılı iktidar

bu türban meselesini çözmeyip oyuncak etmişse , bunun altında ucuz oy avcılığından başka birşey

yatmıyordur..

Link to post
Sitelerde Paylaş

:) Pilavcı doldu memleket Missing'çim. Bir kilo pilav'a oy satan vatandaşçıklarımız var. Kamuoyu yoklamalarında rastlamıştım. AK parti ye oy verenler en alt ve en zengin kesim...(Sonuç: Arpalık Koparanlar Partisi)

Ne acı.. Evet, öyle bakicim. Ne olduğu o kadar açık ki.. Çok zenginler ve çok yoksullar oy veriyor...

Orta sınıfa direniyor hala, karşı koyuyor, kabul etmiyor. Ülkelerin bel direğidir orta sınıf. En güvenilir, en önemli dinamiktir.

İşin daha da acısı, türbanlı kıza izin vermedi diye hapse attıkları bu profesörün suçu yasaya uymak. Anayasayı katledenler, yok sayanlar kendileriydi. Badem bıyık YÖK başkanı Yusuf Ziya bilmemne, anayasa ortada dururken rektörleri tek tek arayıp kızları alın, yoksa gerisine karışmam diyebildi..

Anayasaya uyanlar, yasayı çiğnemem diyen ve doğruyu yapanlar hapse atılıyor ve kimse bunları konuşmuyor... Ve utanmadan hala demokrasi, hukuk, özgürlük diyor bu çapulcular..

Link to post
Sitelerde Paylaş

YAni o kadar ilginç ki sen o üniversiteye profesörlerin yazdıkları kitapları öğrenmek için geliyorsun, adam kendi aklıyla yazmış, Aydınlanma düşünürleri değil mi aklın kullanılması gerektiğini söyleyenler, tüm bu teknoloji herşey insan aklının ürünü değil mi? Herşeyi kendi aklımızla bulacağımız ortadayken ve üniversitede okutulan kitaplar da profesörlere aitken hangi hakla profesörü hapse atıyorlar anlamıyorum, ya madem peygambere inanıyorsun o zaman o gelsin sana ders göstersin, profesörü hiç bir şekilde hapse atmaya hakları yok, 23 yıl önce Turan Dursun'u da öldürmüşler, sırf Muhammed'e hakaret etti diye adam doğruyu söylemiş "Bu kitabı kendi yazmış" demiş diye adamı öldürüyorlar. Bu ülkede bilim adamları öldürüldüğü sürece, hapse atıldığı sürece savaş devam edecektir. Üniversitede okutulan kitapları kim yazıyorsa söz söyleme hakkı da onundur, profesörleri hapse atarlarsa peki ne okutacaklar üniversitelerde?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...