Jump to content

Müslümanlardan bu soruların cevabını bilmeyenler bana yazmasın

Recommended Posts

Çeşitli yerlerde ,Özellikle YOUTUBE de yazdıklarından Edip yükselin şu sözlerini gördüm..

Ateistleri tartışmalarda çok altetmiş..

Buyrun Edip bey cesretiniz varsa bekliyorum..

Ben Edip Yükselin bu siteye üye olduğunu biliyorum..ve sadece onun için geldim..

Yöneticilerden Ricam..

Hodri meydana..

"Kuranın Allahla Alakası varmı yokmu" diye bir başlık açılması..

ve Edip Yükseli bekleyeceğim..

Edip Yükselin Ateist olma zamanının geldiğini düşünüyorum..

Önce Şu sorulara yanıt vermekle başlayabilir..

KURANIN BÜYÜK YALANI “KORUYUCU MELEKLER”

RAD-11.İnsanı önünden ve ardından takip eden melekler vardır. Allah’ın emriyle onu korurlar.

İNFİTAR-10,11.Hâlbuki üzerinizde muhakkak bekçiler, değerli yazıcılar vardır.

Bu ayetlerde Kuranda İnsanların Omuzlarında sorgu melekleri vardır insanları korurlar yazmaktadır.

ALİ İMRAN-124.Hani “Rabbinizin, indirilmiş üç bin melek ile yardım etmesi size yetmez mi?” diyordun.

ALİ İMRAN-125.Evet, sabrettiğiniz ve Allah’a karşı gelmekten sakındığınız takdirde; onlar ansızın üzerinize gelseler bile Rabbiniz nişanlı beş bin melekle size yardım eder

ALİ İMRAN-127.Bir de Allah bunu, inkâr edenlerden bir kısmını helâk etsin veya perişan etsin de umutsuz olarak dönüp gitsinler diye yaptı.

ENFAL-9.Hani Rabbinizden yardım istiyor, yalvarıyordunuz. O da, “Ben size ard arda bin melekle yardım ediyorum” diye cevap vermişti.

Bu ayetlerde Meleklerin savaşa asker gibi katıldığını ve İnsan gibi yardım ettikleri yazmaktadır.

Kuran da Melekler Müslümanlara yardım ederek İnsan bile öldürür. Bu meleklerden iki tanesinin de insanın yanında insanlara eşlik ettiği yazmaktadır.

Bir sapık bir bebeğe tecavüz ederken o zavallı bebeğin omzundaki bu melekler ne yapmaktadırlar?

Allah ve Melekleri Tecavüz edilen bebekleri ve ihtiyacı olan çocukları korumaktan neden acizdir?

Savaşcı melekler açlıktan ölen Afrikadaki bebeğin çığlıklarını duymazdan mı geliyordu?

Halife Ali ,Halife Osmana suikast yapılırken Kerbelada halife Alinin soyu bebeklere bile acımadan yok edilirken bu koruyucu melekler onları koruyamamıştır?

Allah gücü kuvveti olmayan bir putmudur? Yoksa Kuran yalan mı yazmaktadır?

BEBEKLER VE HAYVANLAR BİR AYETİ NASIL YALANLAR?

Kutsal sanılan kitaplarda Nuh Tufanı anlatılır.

Tanrı herkes kötü oldu ve ayetleri yalanladı bahanesiyle

cennet ve cehennemin olduğunu unutarak Nuh dışında canıların tamamını yok etmeye karar verir.

Nuhun gemisinde olanlar kurtulur. Gemide olmayan canlılar dışındakiler ölür.

Tüm inanmayanlar Bebekler ve hayvanlar da dahil ayetleri yalanladığı için boğuldu yazar.

Nuh Hud-26 da kafirleri bırakma derken Tüm insanlara ulaşabilmiş mi bunu istiyor?

İnsanların Nuha inanması için nasıl bir delili var?

Allah Nuh’a kitapmı vermiş ki Ayetlerini yalanlayabilmiş insanlar? Bu Ayetler nerede?

NUH-5.Nûh, şöyle dedi: “Ey Rabbim! Gerçekten ben kavmimi gece gündüz (imana) davet ettim.”

NUH-26.Nûh, şöyle dedi: “Ey Rabbim! Kâfirlerden hiç kimseyi yeryüzünde bırakma!”

HUD-40.Nihayet emrimiz gelip, tandır kaynamaya başlayınca (sular coşup taşınca) Nûh’a dedik ki: “Her cins canlıdan (erkekli dişili) birer çift, bir de kendileri hakkında daha önce hüküm verilmiş olanlar dışındaki âilen ile iman edenleri ona yükle.” Ama, onunla beraber sadece pek az kimse iman etmişti.

HUD-43.O, “Ben, kendimi sudan koruyacak bir dağa sığınacağım” dedi. Nûh, “Bugün Allah’ın rahmet ettikleri hariç, O’nun azabından korunacak hiç kimse yoktur” dedi. Derken aralarına dalga giriverdi de oğlu boğulanlardan oldu.

ŞUARA-119. Derken biz onu ve beraberindekileri dolu geminin içinde (taşıyıp) kurtardık.

ŞUAR-120.Sonra da geride kalanları suda boğduk.

ARAF-64.Derken kavmi onu yalanladı. Biz de onu ve gemide onunla beraber bulunanları kurtardık.Âyetlerimizi yalanlayanları da suda boğduk. Çünkü onlar kör bir kavim idiler.

Dünyada yaşayan küçücük bebekler ve çocuklar

bu ayetleri nasıl öğrenmiş!! yalanlamışlar ki boğuldular.

Allah geçersiz bir bahaneyle Bebekleri boğuyormu? Yoksa Kuran mı yalan yazıyor?

Bu soruları yanıtlamamış müslümanlarda bana cevap yazmasınlar..

Bu soruları cevaplayamayanlar zaten müslüman değildir..Muhatab almıyorum..

Cevap diye olmayan saçmalıkların yazılmasını istemiyorum.

Site yöneticileri temizlerlerse sevinirim

Saygılar teşekkürler..

tarihinde ARAF-64 tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş
  • İleti 200
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Ateistleri tartışmalarda çok altetmiş..

Edip bir kaç kez burada tartışmalara katıldı. Bol bol yalan söyledi. Her seferinde kendisi kaçtı. Forumun soytarısı, şamar oğlanı durumuna geldi sayılır.

Hatırladığım tartışma konuları:

- Atatürk hakkında söylediği yalanlar.

- Miras paylaşımı

- Muhammed yaşadı/yaşamadı tartışması

Sevgiler

Sitelerde Paylaş

Türkçe meali, verecek cevabım yok ama sanki biliyormuşta söylemiyormuş gibi yapayım durumu kurtarayım

Türkçe meal deyip değiştirmek iyi niyet değil..Zaten türkçe yazıyorum..

Bahaneleri gerçek zannettirmek herkese zarardır..

Hem de bahaneler bitmez...

Halbuki akıl ise delil üzerinden sonuca gider..

tarihinde Serdaar tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

Sevgili kardeşim. Edip Yüksel buraya gelse ne yapacak?

- O ayette meal hatası var.

- O ayet o anlama gelmiyor.

- O ayet yanlış anlaşılıyor.

- O ayet mecazdır, aslında öyle değildir.

- O ayet müteşabihtir.

Bütün cevapları böyle olmayacak mı? :) Bir Müslüman’dan ne bekliyorsun ki? Bence boşuna beklersin, çok umutlanma.

Edip Yüksel’in ‘ateistlere cevap veriyorum’ lafı da palavradır. Dünyayı 4 günde yarattığını söyleyip, evreni 2 günde yarattığını söyleyen bir Tanrı’ya inanıyor bu insanlar.

Cinleri kanıtlamak için, ‘Madde, enerjiye dönüşür. İşte bu enerji de cinlerin kanıtıdır.’ diyorlar. Yani tartıştığın insanların kafa yapısı bu. İnandıkları kitap, ‘büyü’ gibi bir saçmalığı ‘gerçek’ zannediyor. Sen kalkmışsın, tartışmaya çağırıyorsun. Etme, eyleme yahu.

Edip Yüksel, Şura suresinin 7. ayetini bile savunamaz. Yani Kuran’ın tamamına gerek bile yok. Tek ayetle yenersin onu. Gelsin Tahrim 5’i anlatsın bize, görelim. Ahzab 37’nin hikmetlerini anlatsın. Bakalım nasıl alt ediyormuş. Belki o ayetlerde de meal hatası vardır. :D :D

Bu insanların tek yaptığı şey, bu gibi ayetlerden kaçarak, Kuran'daki güzel ayetleri kullanıp İslam reklamı yapmaktır.

Edip Yüksel de diğer Müslümanlar gibi, saçma sapan cevaplar yazıp ‘Ateistlerin iddialarını çürütüyorum.’ diye ortalarda gezen biri işte. ‘Mekke ve çevresi’ni ‘bütün dünya’ diye yorumlayan insanlar bunlar. Çok şey beklememek lazım.

tarihinde Pirate tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

basit ve kıt kafa çalışması olmuş, islamı bilmeyenler, böyle konularla bir yerlere varacağını zannediyorlar.

nedne melekler yardım etmiyor, neden bebekler ölüyor...

bu dünya bir sınav dünyası, bir yanda zalimler diğer yanda mazlumlar, insanlar hür iradesiyle hertürlü pisliği de yapabilirler hertürlü güzelliğide.

kader kavramını bilmediğin için, sen böyle kendi çapınca islamı karaladığını sanacaksın.

şuan senin yaptıklarında o zalimlerin yaptıklarıda hür iradeleriyle yapılmış, katliamlar ve günahlardır.

Sitelerde Paylaş

basit ve kıt kafa çalışması olmuş, islamı bilmeyenler, böyle konularla bir yerlere varacağını zannediyorlar.

bu dünya bir sınav dünyası, bir yanda zalimler diğer yanda mazlumlar, insanlar hür iradesiyle hertürlü pisliği de yapabilirler hertürlü güzelliğide.

kader kavramını bilmediğin için, sen böyle kendi çapınca islamı karaladığını sanacaksın.

şuan senin yaptıklarında o zalimlerin yaptıklarıda hür iradeleriyle yapılmış, katliamlar ve günahlardır.

Sınav dünyası felan...

Benim müslümanım yalan söylemezse rahat edemez.

Sevgiler

Sitelerde Paylaş

Benim müslümanım yalan söylemezse rahat edemez.

Yalanla iman bir arada durmaz demişlerdir...

Yalan lafzı kafirdir...

Mevcudatın şahitliğini inkardır çünkü meslekleri.

Ağzı acı olan her şeyi acı zannediyor maalesef...

Ağızların acı olabileceği düşünmedikleri için..

Her şey ateistlere yalan gelir..

Halbuki yalan kendileridir..

tarihinde Serdaar tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

Edip bir kaç kez burada tartışmalara katıldı. Bol bol yalan söyledi. Her seferinde kendisi kaçtı. Forumun soytarısı, şamar oğlanı durumuna geldi sayılır.

Hatırladığım tartışma konuları:

- Atatürk hakkında söylediği yalanlar.

- Miras paylaşımı

- Muhammed yaşadı/yaşamadı tartışması

Sevgiler

Saygıdeğer DR.Ali

Kesinlikle bende biliyorum ve sende son derece haklısın

Bir Müslümanın Dinini savunabilmesi mümküm değil.Çünkü İslam dini müslümanı rezil rüsva ediyor.

Pensilvanyadaki,cübbeli mahmut,ıvır zıvırları,Dinayet işleri kuruluda gelese bir ateist karşısında çaresizdir.zavallıdır.

Ancak meydanı boş bulup atıyorlar heryerde,

Özellikle kimlikleri tanınmayanlar işkembeden rahat atıyorlar.Nasılsa tanınmıyorlar ortalıkta diye,

Ben naçizane buradaki arkadaşların bir çoğundan bilgili olmayabilirim ama..

Normal bilgili bir ateist karşısında en üst ülamalarının tamamı bir araya gelse yine zavallı duruma düşerler.

Her yerde atıp tutmalarından sıkıldım..

Bir Ateistin karşısında Edib'in şansının olmadığını biliyorum ve atıp tutmasına kızıyorum..

Edip hem buranın üyesi hemde kendi adıyla yazdığı için tercih ettim..

Teşekkürler,saygılar,sevgiler

Sitelerde Paylaş

edip yüksel i niye muhattap alıyorsunuz ki.o adamın islamla ne alakası var

Son derece haklısın arkadaş,

Edip Kuranın Tahrif edildiğini iddia ediyor.

Kuranı Allahın şifrelediği ve yok 19 kuralı savunucusu..kuranı yok saymış oluyor.

Muhammedin yediği haltları bildiğinden peygamber olmadığını biliyor ve onu kabul etmiyor.

Reşat halife diye birini peygamber görüyor..

Müslümanlardan islamla alakası olan tek şahıs varmı? bence yok zaten..

Herkes kendi islamını yaratmış ve kendini kandırmakla meşgül..

Bu başlığa cevap verenlerden hangisinin islamla alakası var..

Sen Konunda haklısın İslam küçük düşecekse,

Edip bunu sağlamaz diyorsun

sana katılıyorum..

Başlığa cevap vermesende ..konuyla alakalı olarak anlamlı olarak yazdığın için saygı duyuyorum

Diğerlerine bakarmısın kendinin Müslüman olduğunu varsayarak yazdıklarına..İşte islamın hali ve imajı :)

Sitelerde Paylaş

Cehaletin paçandan akıyor..

Hem Kaderden hemde Hür iradeden aynı yerde söz ediyorsun :)

Burada bebekler niye ölüyor değil soru...

o çok kolay bir soru oluyor..keşke sorsam değilmi..kıvırmaya musait..

Çık yukarıya esas soruları gör..

Kıpırdayacak alan yok: Tekrar oku..

senin gibiler böyle başlıklara yazı yazacak zekada değildir..

Kirletme başlığı

Sitelerde Paylaş

Bu insanların tek yaptığı şey, bu gibi ayetlerden kaçarak, Kuran'daki güzel ayetleri kullanıp İslam reklamı yapmaktır.

Edip Yüksel de diğer Müslümanlar gibi, saçma sapan cevaplar yazıp ‘Ateistlerin iddialarını çürütüyorum.’ diye ortalarda gezen biri işte. ‘Mekke ve çevresi’ni ‘bütün dünya’ diye yorumlayan insanlar bunlar. Çok şey beklememek lazım.

sevgili pirate Özellikle Kuran ve islamın evrensel olmadığına dair çalışmanı okudum..

İyi toparlamışsın..çalışmalarına o yönde devam et..

İslamın Ahlaksızca bir din olduğunu islam ileri gelenleri ve islamı bilen Müslümanlar biliyor ve onlar farkında..

Sokaktaki kandırılmış müslümanlar için tabiki bu yönü anlatmak gerekir ..

Ancak islamı bilen müslümanlarla İslamın ahlaksızlığını tartışmak anlamsız..

İslamın mekke dini olduğu ve yukardaki ayetler daha önemlidir..

yaşın genç se..bu ayrımı daha iyi anlayacaksın..

Yaşın ilerdeyse, sakin ve devam et..Kime hangi dilde konuşmak gerektiğini tecrübe öğretir..

Bir çok konuyu bilsek bile Tecrübenin önemini kenara atmamak gerek..

Bu forma gelen çok değerli ve bilgili insanlar var.

Hatta müthiş zeki Ateistler buraya uğramışlar ve çoktandır siteye girmemişlerde..neredeler bilmiyorum..

Çoğuyla karşılaşmak ve tanışmak isterdim..keşke hepimizin bir arada olabileceği bir yer olsa

4-6 yıl gerilere dön ve formdaki yazıları oku..

çok değerli arkadaşlar geçmiş formdan ve geçmektelerde

Teşekkür ederim..

Sitelerde Paylaş

sevgili pirate Özellikle Kuran ve islamın evrensel olmadığına dair çalışmanı okudum..

İyi toparlamışsın..çalışmalarına o yönde devam et..

İslamın Ahlaksızca bir din olduğunu islam ileri gelenleri ve islamı bilen Müslümanlar biliyor ve onlar farkında..

Sokaktaki kandırılmış müslümanlar için tabiki bu yönü anlatmak gerekir ..

Ancak islamı bilen müslümanlarla İslamın ahlaksızlığını tartışmak anlamsız..

İslamın mekke dini olduğu ve yukardaki ayetler daha önemlidir..

yaşın genç se..bu ayrımı daha iyi anlayacaksın..

Yaşın ilerdeyse, sakin ve devam et..Kime hangi dilde konuşmak gerektiğini tecrübe öğretir..

Bir çok konuyu bilsek bile Tecrübenin önemini kenara atmamak gerek..

Bu forma gelen çok değerli ve bilgili insanlar var.

Hatta müthiş zeki Ateistler buraya uğramışlar ve çoktandır siteye girmemişlerde..neredeler bilmiyorum..

Çoğuyla karşılaşmak istiytorum..

4-6 yıl gerilere dön ve formdaki yazıları oku..

çok değerli arkadaşlar geçmiş formdan

Teşekkür ederim..

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7

• Yeni Oluştur...