Jump to content

Kuran'ın bir benzeri


Recommended Posts

İNSANLIK SURESİ

1- Ey insanlar! Mümin olan ve olmayan herkes bu dünyada kardeştir. Zira hepinizi ben yarattım. Ahirette göreceğim hesabı bu dünyada görmek, sizin üzerinize vazife değildir. Hiç kimse, fikirlerinden ya da inancından dolayı öldürülemez. Her inanç, eleştiriye açıktır. Saldırı savaşı haramdır. Sadece ‘nefs-i müdafaa’ size helal kılınmıştır.

2- Nahoş sözlerden uzak durun, zina yapmayın, alkol tüketmeyin, kumardan uzak durun, domuz eti ve leş yemeyin. Anne ve babanıza iyi davranın, hizmet edin.

3- Sizden önceki kavimlerin yaptığı gibi, ayetlerimiz hakkında ayrılığa düşmeyin. Size apaçık ayetler gönderiyoruz ki, dünyadaki tüm inananlar, ayetlerimizden tek bir hüküm çıkarsınlar. Bunu, size kolaylık olsun diye yaptık.

4- Kadınlara ve erkeklere mirası eşit dağıtın. Diğer aile bireylerine ise kişi başı en az 40’ta 1 pay ayırın.

5- Kadına dayak haramdır. Anlaşmazlığa düştüğünüzde, onun gönlünü almanız sizin için hayırlıdır. Eğer evliliğinizi bitirmeye karar verdiyseniz, boşanmanızda sakınca yoktur.

6- İnancından ötürü aile bireylerinize asla sırtınızı dönmeyin. Esas olan sevgidir.

7- Tebliğ yapın, ama ısrarcı olmayın. Tebliğinizi kabul etmeyenlere asla zarar vermeyin. Bunu yapanlar, en ağır şekilde cezalandırılacaklardır.

8- Her inanan için cennette eşiyle rahat bir yaşam hazırladık. Size düşen, layıkıyla kulluk yapmaktır ve haram yememektir. Haramdan sakının ki kurtulasınız.

9- İbadetleriniz; namaz, oruç, hac ve zekâttır. Bunların haricinde, sadaka vermeniz, yolda kalmışa yardım etmeniz, birisi hakkında iyi dilekte bulunmanız da ibadettir.

10- Namaz günde 3 vakittir, hepsi 2’şer rekâttır. Kuran’dan dilediğiniz sureleri okuyun. Ama ibadetin kısası makbuldür. Güneş doğmadan biraz önce, güneş battıktan biraz sonra ve gecenin ortasında namazlarınızı kılın. Namazlardan önce abdest almanız da farzdır.

11- Namazı, ‘…………….…….’ burada anlatıldığı şekliyle kılın (diğer ibadetler için de birer veya ikişer tane benzer ayet yazılabilir.).

12- Oruç size farz kılındı. Güneş doğmadan önce sahuru bitin. Güneş battıktan sonra da orucunuzu açın. Her yıl bir aylık süre, bu ibadet içindir. Kutuplarda yaşayanlar ya da çok uzun süre oruç tutması gerekenler, bu ibadetten muaftır. Namaz için de aynı kural geçerlidir. Allah, çok bağışlayandır. İmkânı olmayanın yerine getiremediği ibadet için kimse sorumlu tutulmaz.

13- Namaz için kaza etmek yoktur, oruç için ise tutulmayan gün kadar kaza edilecektir. Orucu bozan şeyler, sadece yeme, içmedir ve cinsel birlikteliktir. Namazı bozan şey ise bir miktar kan, yellenme ve konuşmadır. Sağlık sorunları olanlara oruç ve namaz farz değildir. Ama bu yetkiyi kötüye kullanmayın, zira Allah, beyinlerinizdekini (kalplerinizdekini değil) bilir.

14 – Zekâtın miktarı, gücünüz yettiği kadardır. Ama en az 40’ta 1’dir. Savurganlık yapmayın, ama malı da biriktirmeyin. Aç kalmışı düşünün ki kurtuluşa eresiniz.

15- Hac size farzdır. Ne şekilde gelirseniz gelin (illa ki deve ile ya da yaya olarak gelmek şart değil), Mekke’ye uğrayın. Kâbe etrafında 7 kere dönün, Safa ve Merve arasında 7 kere gidip gelin. Kıyafetinizin beyaz olsun, saçlarınız kısa olsun. Size emredilenlerden başka hükümler uydurmayın. Cahiliye devrinden kalma ‘şeytan taşlama’ ve ‘taş öpme’ adetleri haram kılınmıştır.

16- Kadınların başlarını örtmesi, onlar için daha hayırlıdır. Allah, bu konuda ihtilafa düşenleri sevmez. Cahiliye devrinden kalma ‘kara çarşaf’ı bırakın. Başı açık gezmeyin.

17- Zina yapanın cezası 100 sopadır. Allah, recm’i kaldırmıştır.

18- Tecavüz edenin cezası, hadım edilmesidir.

19- Hırsızın cezası, sağ elinin bilekten kesilmesidir.

20- Harp esiri evli kadınlar, size haramdır. Harp sonunda onları özgür bırakın.

21- Allah, sizin için tek eşliliği meşru görmüştür. Evliyken cariye almak da size haramdır.

22- Elinizde mevcut bulunan cariyeleri ise bekâr erkeklerle evlendirin. Nikâhsız birliktelik onlara da size de haramdır. Allah’ın emirlerine uyun.

23- Bu Kuran, tüm dünya ülkeleri için gönderilmiş bir kitaptır. Mekke ve çevresinden ibaret değildir.

24- Size hükümlerimizi böyle açık bir şekilde bildiriyoruz ki, buyruklarımız her dile tam olarak çevrilebilsin ve bu buyrukları öğrenmek için hiç kimseye muhtaç olmayın.

25- Hadislere tabi olan, şirke girmiştir. Sizin için tek rehber, Kuran’dır. Şirkten kaçının. Hadisleri terk edin. Allah’ın sözünden başka kimseye itibar etmeyin, kimseyi dinlemeyin.

26- Topraklarınıza girmeyenlere ve sizi topraklarınızdan çıkarmayanlara sakın kılıç çekmeyin. Allah, cihadı haram kılmıştır.

27- Her yıl vakti geldiğinde kurban kesin. Üçte birini muhtaçlara dağıtın.

28- Yahudiler, Hıristiyanlar ya da diğer dinlere mensup insanlar, cennete giremezler. Sadece bu Kuran’a tabi olanlar cennete gireceklerdir.

.

.

.

Biliyorum ki Kuran’daki hükümler bu kadar değil. Bu ayetler çoğaltılabilir. 50 tane de olabilir, 100 tane de.

Mesele, ayetlerin yeterince açık olmasıdır ve her hükmün BİR DEFA belirtilmiş olmasıdır. Gereksiz tekrarlarla ve bu tekrarlardan kaynaklanan çelişkilerle kafaların karışmamasıdır. Yani bu ayetler okunduğu zaman, dünyadaki tüm Müslümanlar, aynı hükümleri çıkaracaklardır.

Ama bugün bakıyoruz ki, Kuran, ‘tek kitap’ olmasına rağmen, her ekol/mezhep/cemaat vs. kendince hükümler çıkarmakta.

İslam’da başörtüsü var mı, yok mu; çok eşlilik var mı, yok mu; hadisler kabul edilecek mi, edilmeyecek mi; kadına dayak var mı, yok mu? Bunlar gibi 50’den fazla konuda fikir ayrılığı vardır. Her ekol, diğerlerini ‘kâfir’ ilan etmektedir. Bu fikir ayrılıkları, 14 asır boyunca çözülememiştir. Bu saatten sonra da çözülmesi mümkün değildir.

Yani tüm hadisler çöpe de atılsa, sadece Kuran ayetleri yüzünden bile İslam’da en az 50-60 çeşit görüş/ekol/mezhep ayrılığı var. Bunun en temel sebebi, Kuran’ın hatalarla ve çelişkilerle dolu bir kitap olmasıdır ve kesinlikle ‘açık’ bir kitap olmamasıdır. Kuran, karmakarışık bir kitaptır. Bu yüzden herkes kafasına göre hüküm çıkarabiliyor zaten.

Hâlbuki Tanrı’nın buyrukları/istekleri, yukarıdaki gibi, maddeler halinde ve ‘net’ bir biçimde belirtilseydi; 14 asır boyunca bu kavgaların hiçbiri olmazdı. Ne Şii-Sünni çatışmaları olurdu, ne Alevi katliamları, ne mezhep ayrılıkları, ne de diğer problemler.

Açık ifadelerle konuşmayan, mecaz/müteşabih/cart/curt vb. şeylerle insanların aklını karıştıran bir Tanrı olamaz. Bir Tanrı, yukarıda gösterdiğimiz gibi net ifadelerle buyruklarını belirtir, HER BUYRUĞU BİR KERE SÖYLER, yani TEKRAR YAPMAZ. Bunlar hallolduktan sonra; isteyen inanır, istemeyen inanmaz.

Yani sanki Kuran, hatasız bir kitap olsa, herkes inanacak mıydı? Elbette hayır. Demek ki Kuran’ın bu denli karmaşık ve çelişkili olması, bir tür ‘imtihan’ olarak yorumlanamaz. Bunu böyle yorumlayan Müslümanlar da var çünkü. Ama her zaman olduğu gibi, bu da hatalı bir tespit.

Demek ki Kuran’ın benzerinin yazılamaması gibi bir durum yok. Eski peygamberlerin hayatları defalarca tekrarlanmıştır Kuran’da. Yüzlerce, binlerce tekrar vardır. Allah, her ayette kendini över, her ayette insanları tehdit eder… ‘Şöyleyim.’, ‘Böyleyim.’ vs. Bütün Kuran bunlardan ibarettir.

Bir de bunların yanında, yığınla hata ve çelişki vardır. Herkes kafasına göre yorumlar çıkarmaktadır. Böyle bir kitabın benzerinin yazılamayacağını söylemek cehalettir.

Diyebilirsiniz ki ‘Kuran’ın böyle olmasının sebebi bir imtihandır. Çünkü Allah, niyeti iyi olanları denemek istiyor.

Peki, bu durumda Kuran’ı yanlış yorumlayan herkes cehenneme gidecektir. Sırf Kuran ayetleri hakkında bile en az 50 farklı yorum var mı? Var. Bu demektir ki en az 50 farklı ekol/mezhep var. Bunların 49’u cehenneme gidecek. Hatta hadislere göre, 73 fırkanın 72’si cehenneme gidecek.

Peki, bu cennetlik olan 1 fırka hangisi? Sizin fırkanız mı? Bunun zar atmaktan farkı ne? Dahası, böyle bir Tanrı olabilir mi? Yani Tanrı, ‘bilerek’; hatalı, çelişkili ve karmaşık bir kitap göndermiş, çünkü kullarını deniyor! Böyle bir şeye inanılabilir mi?

14 asır geçmesine rağmen; namazın 3 vakit mi, yoksa 5 vakit mi olduğunun bile hala daha tartışılıyor olması, tek başına, Kuran’ın ‘insan sözü’ olduğunu kanıtlamaya yetmektedir. Başka örnek vermeye gerek bile yok herhalde.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 47
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Kur'an aşağıdaki gibi meydan okur bazen.Benzerini getiremezsiniz der.Acaba neden?

Yoksa onu (Muhammed kendisi) uydurdu mu diyorlar? De ki: “Eğer doğru söyleyenler iseniz, haydi siz de onun benzeri bir sûre getirin ve Allah’tan başka, çağırabileceğiniz kim varsa onları da yardıma çağırın.Yunus 38

tarihinde xseddx tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

uydurulan sözlere bakarsan hepsi kuranın güzelliklerinden gelmiş. eğer kuranı kerim nail olmasaydı, bugun dünyada o yazılan örneklerde domuz eti, sex, insan hakları , adalet , saygı , olurmuydu,

kuranı kerimin indiği devirde insanlar vahşi ve sapkınlardı, kız çocukları diri diri gömülürdü, kadınlar şuan eşitlik demokrasi diyorlar, o devirde hayvandan daha beter görülüyordu, mal gibi alınıp satılıyordu,

kalkmışlar bir benzeri diye islamın zaten emirleri olan birçok şeyi yazıyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

uydurulan sözlere bakarsan hepsi kuranın güzelliklerinden gelmiş. eğer kuranı kerim nail olmasaydı, bugun dünyada o yazılan örneklerde domuz eti, sex, insan hakları , adalet , saygı , olurmuydu,

kuranı kerimin indiği devirde insanlar vahşi ve sapkınlardı, kız çocukları diri diri gömülürdü, kadınlar şuan eşitlik demokrasi diyorlar, o devirde hayvandan daha beter görülüyordu, mal gibi alınıp satılıyordu,

kalkmışlar bir benzeri diye islamın zaten emirleri olan birçok şeyi yazıyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dinler, çıktıkları dönemlerde toplumsal, ahlaksal, parasal birtakım ihtiyaçlara cevap olarak çıkmışlar. Belli dönemlerde toplumların gelişimlerinde rolleri olmuştur. Zaten tarihsel olguları faydalı veya zararlıydı diye tartışmak anlamsız. Kuran ın ilahi olup olmadıgını tartışmak da anlamsız. Şu yazılanlara bakınca birbirinizi duymadıgınızı görebiliyorum. Tartışamıyoruz. Pirate maddi hatalara dikkat çekerken. Müreh onları duymazdan ve görmezden gelip Kuranın yazıldıgı çaglarda sebep olmuş olabilecegi olumlu yönleri ortaya koyuyor. Ama şu da bir gerçek Hatice 40 yaşında zengin bir kadın ve tüccar olabildigine göre onu çocukken kimse gömmemiş üstelik kendi başına ticaret yapıp kervan diziyor. O dönemde kadın şairler var (hatta birini Muhammed in öldürttügü söylenir. Müreh de bunlara kulagını tıkıyor. İhtiyacımız olan şey bence çocukları ve toplumu rahat bırakmak. Eger din bu kadar insan fıtratına uygunsa bırakın çocukların peşini onlar günü gelince bulurlar Hak Dinini. Bir de İslamı bu kadar akla yakın ve apaçık bulanların hmen hepsi İslam oplumlarına mensup. Aranızdan kaç kişi yogun propagandaya, Nur tebligatına maruz kalmadan, Işık evlerinden geçmeden bu kadar ikna oldu?

tarihinde 2old4u tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

uydurulan sözlere bakarsan hepsi kuranın güzelliklerinden gelmiş. eğer kuranı kerim nail olmasaydı, bugun dünyada o yazılan örneklerde domuz eti, sex, insan hakları , adalet , saygı , olurmuydu,

kuranı kerimin indiği devirde insanlar vahşi ve sapkınlardı, kız çocukları diri diri gömülürdü, kadınlar şuan eşitlik demokrasi diyorlar, o devirde hayvandan daha beter görülüyordu, mal gibi alınıp satılıyordu,

kalkmışlar bir benzeri diye islamın zaten emirleri olan birçok şeyi yazıyorlar.

kız çocukları gömülüyorsa;

erkek eşcinselliği ne durumdaydı?

nüfus giderek azalıyor muydu?

gömülen kız çocuklarını doğuranların cinsiyeti neydi?

kız çocuklarínı gõmmeyin diye ayet var mı?

Link to post
Sitelerde Paylaş

uydurulan sözlere bakarsan hepsi kuranın güzelliklerinden gelmiş. eğer kuranı kerim nail olmasaydı, bugun dünyada o yazılan örneklerde domuz eti, sex, insan hakları , adalet , saygı , olurmuydu,

kuranı kerimin indiği devirde insanlar vahşi ve sapkınlardı, kız çocukları diri diri gömülürdü, kadınlar şuan eşitlik demokrasi diyorlar, o devirde hayvandan daha beter görülüyordu, mal gibi alınıp satılıyordu,

kalkmışlar bir benzeri diye islamın zaten emirleri olan birçok şeyi yazıyorlar.

Müslümanların en iyi yaptığı şeylerden birisi de iftira atmak. Ellerinde o devire ait hiç bir yazılı belge olmadan ahlaksızca ve tamamen taraflı değer yargılarıyla insanları itham ediyorlar.

İfitira yetmezmiş gibi bir de Kuran, o insanların gelişme şansını da ellerinden almış, tamamen karanlığa gömmüş, o insanlar şu anda hala bataklıkta, Kuran bacaklarından çektiği sürece de o bataklıktan çıkma ihtimalleri yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş

kız çocukları gömülüyorsa;

erkek eşcinselliği ne durumdaydı?

nüfus giderek azalıyor muydu?

gömülen kız çocuklarını doğuranların cinsiyeti neydi?

kız çocuklarínı gõmmeyin diye ayet var mı?

kız çocuklarını gömenler, kızların utanç kaynağı olduğu için , erkeklik şanına yakışmadığı için gömüyorlardı,

kendilerine köle olarak 10 larca kadın temin edip, cinsel isteklerini onlarda yada erkek çocuk doğurtana kadar, onlarla işi götürüyorlardı, arap yarımadasında o devirlerde köle ticareti çok yaygındı, kadın , erkek, farketmiyordu, bu sistemdi, şuan herkesin bir evi bir arabası var ise, arabası olmayanın evi illa vardır, sahip olamsada kiracı olarak yaşıyorlardı. bu doğal ihtiyac gibi,

kölelik , cariyelik gibi kadınlar insan yerine konmadığı için sadece sex ve hizmet amaçlı kullanılıp, satılırdı.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Müslümanların en iyi yaptığı şeylerden birisi de iftira atmak. Ellerinde o devire ait hiç bir yazılı belge olmadan ahlaksızca ve tamamen taraflı değer yargılarıyla insanları itham ediyorlar.

İfitira yetmezmiş gibi bir de Kuran, o insanların gelişme şansını da ellerinden almış, tamamen karanlığa gömmüş, o insanlar şu anda hala bataklıkta, Kuran bacaklarından çektiği sürece de o bataklıktan çıkma ihtimalleri yok.

sağduyu, bence sen ateistlerle kafirleri tarif etmişsin, iftira sizin karekteristik özelliğiniz olmuş, farkında değilmisin. sen açtığın yada yorum yaptığın her islami konuda karbon 14 testi yapıp mı yorum yapıyor, yada video kaydı ilemi konuşuyorsun.

senin bütün yazıların iftira, elinde sıfır veri var , mantığına ne uygun geliyorsa ağzına geleni kaleme döküyorsun.

birde bu moda olmuş yapar yapar, başkalarına mal ederler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

kuranın bir benzeri değil, kopya çekilmiş hali demen gerekirdi.

Hiç bir kitabın benzeri yazılamaz. Yazacağınız her şey ya taklit olur, ya benzemez olur. Bu Kuran a bir kutsiyet kazandırıyorsa, mesela Manas destanı çok daha kutsaldır. Hatta benim bu yazdıklarım bile kutsaldır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hiç bir kitabın benzeri yazılamaz. Yazacağınız her şey ya taklit olur, ya benzemez olur. Bu Kuran a bir kutsiyet kazandırıyorsa, mesela Manas destanı çok daha kutsaldır. Hatta benim bu yazdıklarım bile kutsaldır.

ben ne dedim farklı birşey mi, kopya - taklit ayrı şeydir.

bir filmin çakma versiyonları neyse bunların yaptıklarıda o, onlar sanatcıyız derler bunlar ateistiz derler.

aradaki fark nedir, al birini vur ötekine.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hiç bir kitabın benzeri yazılamaz. Yazacağınız her şey ya taklit olur, ya benzemez olur. Bu Kuran a bir kutsiyet kazandırıyorsa, mesela Manas destanı çok daha kutsaldır. Hatta benim bu yazdıklarım bile kutsaldır.

Bazıları 19'u delil gösteriyor.19 Kur'an'ın insan sözü olmadığını kanıtlıyor diyorlar.Yoksa dediğin gibi her kitap kutsal olabilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yazan yazmis, hemde kurandan cok daha gramatik kurallara uygun ve ayetler arasinda celiski olmayan bir kuran, Bunu yazan Misirli yada Filistinli bir rahip Internette true furqan olarak arattirin.

KOnuyla ilgili Turan Dursun sitesinde birşeyler çıktı karşıma, bütün hayat bir metindir diyen filozoflar aklıma geldi şimdi

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=950&page=7

Link to post
Sitelerde Paylaş

kuranın bir benzeri değil, kopya çekilmiş hali demen gerekirdi.

Kopya çekilmemiş halini yazsam da aynı yorumu yapacaksın zaten merak etme. :)

Ayrıca Kuran’da ‘Kopya çekilmemiş halini getirin.’ gibi bir iddia yok. Benzerini yazdım mı? Yazdım. ‘Benzer’ kelimesinin anlamını bilmiyorsan ona bir şey diyemem.

Sizin kitabınız gibi, 14 asır boyunca herkesin kafasına göre yorum çıkardığı bir hali de yok. Hükümler açık ve net. Bir ayette Yahudi-Hıristiyan cennete gider deyip, öbür ayette tek din İslam’dır falan da demiyor.

Sorun ne o zaman?

Kur'an aşağıdaki gibi meydan okur bazen.Benzerini getiremezsiniz der.Acaba neden?

Yoksa onu (Muhammed kendisi) uydurdu mu diyorlar? De ki: “Eğer doğru söyleyenler iseniz, haydi siz de onun benzeri bir sûre getirin ve Allah’tan başka, çağırabileceğiniz kim varsa onları da yardıma çağırın.Yunus 38

Daha önce de size bunu söylemiştim. Şimdi haklı olduğumu gördünüz mü? Kuran’ın benzeri de yazılsa, 10 kat iyisi de yazılsa, 100 kat iyisi de yazılsa… Müslümanlar kabul edemezler. Kabul ederlerse, kendi ayetlerini inkâr etmiş olurlar. Yani bunu kabul etmemeye MECBURLAR.

Bu yüzden Kuran’ın bu iddiası boş bir iddiadır.

Hangisi daha güzel karar ver bakalım. Daha 14 asır sonra bile namaz 3 vakit mi 5 vakit mi diye tartışıyorsunuz. Onlarca konuda tartışma var. Hadislerin kabul edilip edilmeyeceği bile belli değil, 14 asır geçmiş dikkat et. Herkes ayetlerden kafasına göre yorumlar çıkarıyor. 50 civarı ekol/mezhep var. Şii’si, Sünni’si, Vehhabi’si ayrı telden çalar.

E, bu kadar şey varken, benim şu 28 ayetim, sizin kitabınıza 1000 basar, kusura bakmayacaksın.

kız çocuklarını gömenler, kızların utanç kaynağı olduğu için , erkeklik şanına yakışmadığı için gömüyorlardı,

kendilerine köle olarak 10 larca kadın temin edip, cinsel isteklerini onlarda yada erkek çocuk doğurtana kadar, onlarla işi götürüyorlardı, arap yarımadasında o devirlerde köle ticareti çok yaygındı, kadın , erkek, farketmiyordu, bu sistemdi, şuan herkesin bir evi bir arabası var ise, arabası olmayanın evi illa vardır, sahip olamsada kiracı olarak yaşıyorlardı. bu doğal ihtiyac gibi,

kölelik , cariyelik gibi kadınlar insan yerine konmadığı için sadece sex ve hizmet amaçlı kullanılıp, satılırdı.

Söylediklerinin çoğu yalan, uydurma. İslam tarihinden haberin bile yok. Arapların hepsinin sürüyle karısı vardı. Ne gömmesi bu? Hatice’yi niye gömmemişler? Muhammed bir yalan uydurmuş, siz de inanıyorsunuz işte.

Ayrıca İslam’da kölelik meşrudur. Gerçi siz onu da kabul etmiyordunuz değil mi? :) Tabi ya. Hangi konuda ‘fikir birliği’ var ki, onda olsun. Suudi Arabistan’da kölelik 1962’de kaldırıldı. Kuran’ı meal hatası yüzünden mi yanlış yorumladılar acaba? Çelişkilerin ve manasızlıkların adresi = Kuran.

İslam’da vahşilik yok mu? Sübyancılık (Talak 4) vahşilik değil mi? Evli kadınların ırzına geçme hakkı (Nisa 24) vahşilik değil mi? Bunlar normal şeyler mi? :)

Vay canına.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...