Jump to content

Ateist olmasaydınız ne olurdunuz ?

Recommended Posts

sana fikrini sormadım, sanırım bu bir hastalık ; algılama ve idrak etme sorunu .

başlığa bak, cevaba bak, alakaya maydanoz.

Senin sorunun ateizmi bilmemen ve anlamaman. İnsan gidip ateizmi seçmez. Ateizm, herhangi bir inanç veya düşünce gibi orada duran bir alternatif değildir. Seçim değildir. İnsan kendiliğinden ateist olur, başka alternatif olmadığı için ona ateist derler. Dinler onu ikna etmiyordur, bir türlü inanmıyordur veya inanıyorken sakatlıklar olduğunu görür ve artık inanmaz. Bundan sonra çoğu zaman Tanrı inancı da gider. Ama bunlar hep kendiliğinden olur, sonunda kişi bakar ki onun gibilere ateist diyorlar..

Ateizm bir seçim, tercih ya da alternatif değildir. Başlığın o nedenle tepki alıyor.

Sitelerde Paylaş
  • İleti 52
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Senin sorunun ateizmi bilmemen ve anlamaman. İnsan gidip ateizmi seçmez. Ateizm, herhangi bir inanç veya düşünce gibi orada duran bir alternatif değildir. Seçim değildir. İnsan kendiliğinden ateist olur, başka alternatif olmadığı için ona ateist derler. Dinler onu ikna etmiyordur, bir türlü inanmıyordur veya inanıyorken sakatlıklar olduğunu görür ve artık inanmaz. Bundan sonra çoğu zaman Tanrı inancı da gider. Ama bunlar hep kendiliğinden olur, sonunda kişi bakar ki onun gibilere ateist diyorlar..

Ateizm bir seçim, tercih ya da alternatif değildir. Başlığın o nedenle tepki alıyor.

kardeş, ateist kalırdım demen yeterliydi, bu kadar teferruata ne gerek var, herşey bir seçimdir, hiçbirşey kendiliğinden olmaz sen seçtin benimsedin, duygularının anlamsız olması, seçmediğin anlamına gelmiyor.

başlığın tepki çekmesi normal, ateistler için tepki çekmeyen hiçbirşey göremedim , herşeye tepkililer.

Sitelerde Paylaş

ben tam ateist olamadigim icin bu basliga Cevab Veremedim.

Mureh , senin dusmanin bu forumdaki ateistler degil, belki cok guzel birseye inaniyorsun ama bu inandigini kullanan cok zeki ve isguzar insanlar dinleri bir arac olarak kullaniyor ve kullanmayada devam edecek.

Simdi su soruyu soralim kendimize: Allah bukadar kolay menfaate arac edilebilecek bir dini neden gondersin? Neden bu cemaatler , dinci politikacilar mali goturuyor? (Benim gorusume gore bunlar en saglam ateistlerdir ama saklamayi basariyorlar. bizde saf saf forumlarda yaziyoruz iste.. )

Sitelerde Paylaş

kardeş, ateist kalırdım demen yeterliydi, bu kadar teferruata ne gerek var, herşey bir seçimdir, hiçbirşey kendiliğinden olmaz sen seçtin benimsedin, duygularının anlamsız olması, seçmediğin anlamına gelmiyor.

başlığın tepki çekmesi normal, ateistler için tepki çekmeyen hiçbirşey göremedim , herşeye tepkililer.

Olmadı panpa.. Sen yine anlamamışsın. Bir daha oku, senin bu başlıkta sorduğun soruya ateistlerin niye tepki gösterdiğini anla.

Soru yanlış, yaklaşım yanlış, baktığın pencere yanlış; ben sana niye yanlış olduğunu açıkladım. Ateizm seçim değildir, kendiliğinden gelen kaçınılmaz sonuçtur dedim ve neden böyle olduğunu söyledim.

Ben ateist kalırdım demedim. Ateist olmasaydım tinerci olurdum dedim. Bkz. ilk sayfa.

Sitelerde Paylaş

Bilim ha Allah'ı kanıtlamış ha şeytanı.. aynı şey olurdu. Bu kadar kötülüğe meyilli bir varlığa kim inanmak ister? Şeytanın gerçek olduğunu var sayıyorsunuz. Şeytana buna rağmen tapıyor musunuz? Değil tabi. O halde neden kötülük dolu, bencil, işkencesi ve ego hastası bir Tanrıya inanmalı? Sırf bilim kanıtladı diye mi? Varsa öyle bir Tanrı bilim bu Tanrıyı kötülükleri yüzünden yok etmenin bir çaresine de bakmalı. Tanrının insanları sınav etmek için şeytanı yaratması, dünyadaki savaşlara, katliamlara, kötülüklere ve adaletsizliklere izin verip seyirci kalması, cehennem ve cennet gibi akıl dışı şeyler vaat etmesi, Tanrının insanları sınav etmek için başka bir yol bulamaması bunlar çok korkunç şeyler ve adalet timsalı bir Tanrıya yakışmıyor.

Sitelerde Paylaş

kozmopolit, felsefi bakış açını anlıyorum lakin bu yazdıkların böyle değil, kötülükte iyilikte insanın kendi benliğinde, var olan herşey bizim elimizde, sen şeytana uşaklığı seçersen , bu filmlerdeki gibi sana emir veren bir şeytan çıkıp, şu kötülükleri yap diyerek olmayacak.

şeytani duygular insanın nefsindedir, bugun sen yaptığın her eylemde aynı duygularla hakareket eden insanları görünce, sen bencil , bir başkası şeytani der, herşey insanların elindedir, kimse kimseyi bir yönlendirme ile bir tarafa sürüklemiyor.

Sitelerde Paylaş

Sorun saçma çünkü;

Bilim tanrının varlığını nasıl kanıtlayabilir ?

Kanıt somut demektir, tanrı ise soyut(bile değil de neyse)

Ama sen tanrıyı somuta indirgeyip hem de kanıtlarsan, yani tanrı olgusu somut bir forma girerse; insanlar da bu sefer Tanrı'nın da ötesini merak edebilir..

aynen öyle

inanmaya eğilimli olanlar bu sefer

tanrının da tanrısına inanırlar yani

inanç güdüsünün öyle bir kanıtla sıfırlanacağını sanmıyorum

bu kadar ince ayarlı bir tanrı kendi kendine olur mu

muhakkak onu da bir yaratan vardır

tarihinde osho tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

ya iyi ki ateist olmuşum yoksa müslüman kalıp aklımı oynatıcaktım.başıma ne geldiyse müslüman olmaktan geldi zaten

özelliklede manik depresif hastasıyım bu durumda islam bana daha çok zarar verdi

iyi ki ateist oldum ama ateist olmasaydı sanırım zerdüşt olmak isterdim ya da reenkarnasyon inancı olan bi din isterdim yahudi de olmak isterdim :D

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7

• Yeni Oluştur...