Jump to content

Zorunlu Din Dersi Komedisi


Recommended Posts

Bilirsiniz ülkemizde sürekli tartışılan bir konudur .Zorunlu din dersi olmalı mıdır olmamalıdır?Ne zaman bu konu ortaya çıksa muhafazakar kesin zorunlu din dersini savunurken laik kesimler bu dersin kaldırılması gerektiğini savunurlar

Peki bu derslerde ne anlatılır?Ben kemalist okullarda okuduğum yıllarda bu kitapları analiz edecek din bilgim yoktu.Lakin bugün dönüp o din derslerinde okutulan kitapları incelediğimde Atatürk ,laikliğin islamla uyumlu olduğu ,islamın vela bera (kafire düşmanlık mümine dostluk) ilkesinin köküne kibrit suyu döküldüğü sapık bir küfür dini anlatıldığını gördüm.Yani bu din derslerinin insanlara şirki ve müşrikliği aşılama dersleri haline geldiğini gördüm.Çocukken bu din derslerini alan türkler de doğal olarak büyüdüklerinde bu dinin birer üyesi olarak yaşamlarını sürdürmektedirler.Bilinçaltlarına şirk dini aşılanmaktadır

Peki şimdi nasıl oluyor da muhafazakarlar bu din derslerini savunuyor ve laikler bu derslere karşı çıkıyor? Yorumlarınızı alalım

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 65
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Arkadaşlar az önce ahiret yok insan maymundan geldi, dünyadki yaşam 3,5 milyar yıl önce başladı dedim diye insanların dini duygularına hakaret ettiğim için beni banladılar, bu kitabı Muhammed kendi yazmış deyince hemen aptal aptal konuşmaya başlıyorlar "cehenneme gidince görürsün falan aptal bunlar ya.. akıl falan yok yani..."

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ya adamlar evrim okutacaklarına din dersi koyuyorlar çok ilginç ya, doğa acımasız ve adamın öğrenmesi gereken evrim kurallarının geçerli olduğu bu acımasız doğada nasıl hayatta kalmayı başaracağı ama adam bunu öğreteceklerine sen zaten öbür tarafa gidiceksin, uğraşma hiç birşeyle gerek yok demek istiyorlar

Yani bir kere yapmaları gereken şey evrimin kurallarını öğretmek ki adam zekasıyla nasıl hayatta kalmayı başaracağını öğrensin, bakın bilim adamı diyor ki insan türünün hayatta kalmasının sebebi zekasıdır diyor ya bu evrim gerçeğini nereye kadar inkar edip gençlerin hayatını mahvedecekler anlamıyorum

Link to post
Sitelerde Paylaş

Atatürk ,laikliğin islamla uyumlu olduğu ,islamın vela bera (kafire düşmanlık mümine dostluk) ilkesinin köküne kibrit suyu döküldüğü sapık bir küfür dini anlatıldığını gördüm.

Laiklik neden İslam'a uyumlu değil?

Bu ilke nerede yazıyor?

(Cevabını hadislerle değil Kur'an ile ver.)

Link to post
Sitelerde Paylaş

'Eger sen yeryuzunde bulunanlarin coguna itaat edersen, seni Allah'in yolundan saptirirlar. Cunku onlar ancak zanna uyuyorlar ve onlar ancak asilsiz tahminlerde bulunuyorlar. ( En'am, 6/116)

3:64.De ki: "Ey kitap ehli! Bizimle sizin aranızda ortak bir söze gelin: Yalnız Allah'a ibadet edelim. Ona hiçbir şeyi ortak koşmayalım. Allah'ı bırakıp da kimimiz kimimizi ilah edinmesin." Eğer onlar yine yüz çevirirlerse, deyin ki: "Şahit olun, biz müslümanlarız."

12:40."Siz Allah'ı bırakıp; sadece sizin ve atalarınızın taktığı bir takım isimlere (düzmece ilahlara) tapıyorsunuz. Allah onlar hakkında hiçbir delil indirmemiştir. "Hüküm ancak Allah'a aittir." O, kendisinden başka hiçbir şeye tapmamanızı emretmiştir. İşte en doğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler."

"Hayır. Rabbına ant olsun ki, aralarında çıkan ihtilafta seni hakem kılmazlarsa inanmış olmazlar." (Nisa: 65)

"Eğer bir şey hakkında çekişirseniz o şeyi, Allah'a (Kuran'a) ve Resulüne (Sünnete) götürün." (Nisa : 59)

"Hakkında ihtilafa düştüğünüz herhangi bir şeyin hükmü Allah indindedir." (Şûra : 10)

"Sana indirilen Kitaba ve senden önce indirilene (Kitaplara) inandıklarını iddia eden kişileri gördün mü? Onlar, tağutla muhakeme olunmak istiyorlar. Halbuki, o tağutu ret etmekle emrolundular." (Nisa : 60)

"Cahiliyye hükmünü mü (küfür sistemini mi) istiyorlar? şüphesiz olarak inananlar için, Allah'ın hükmünden daha güzel hüküm var mıdır?" (Maide : 50)

"Resulün emrine muhalefet edenler, her an başlarına bir fitne veya elim azabın gelmesinden sakınsınlar." (Nur : 63)

28:70. O, Allah'tır. O'ndan başka hiçbir ilah yoktur. Dünyada da ahirette de hamd O'na mahsustur. Hüküm yalnızca O'nundur. Kesinlikle O'na döndürüleceksiniz.

88.Sen Allah ile beraber başka bir ilaha ibadet etme. Ondan başka hiçbir ilah yoktur. Onun zatından başka her şey yok olacaktır. Hüküm yalnızca O'nundur ve kesinlikle O'na döndürüleceksiniz.

Maide suresi 44.

‘Allah(cc) in hükümleri ile hüküm vermeyenler kafirlerin ta kendileridir.’

kehf 26. De ki: "Kaldıkları süreyi Allah daha iyi bilir. Göklerin ve yerin gaybını bilmek O'na aittir. O ne güzel görür, O ne güzel işitir! Onların, ondan başka hiçbir dostu da yoktur. O hükmüne hiçbir kimseyi ortak etmez."

“Bunun gibi ortakları müşriklerden çoğuna çocuklarını (kızlarını) öldürmeyi hoş bir şeymiş gibi gösterdi ki hem kendilerini mahvetsinler hem de dinlerini karıştırıp bozsunlar. Allah dileseydi onu yapamazlardı. Öyleyse onları uydurduklarıyla başbaşa bırakın.” (En’am: 137)

12. 76Bunun üzerine kardeşinin kabından evvel onların kaplarından başladı, sonra onu kardeşinin kabından çıkardı, işte Yusüf için böyle bir tedbir yaptık, Melikin dininde (ceza kanununda) kardeşini almasına çare yoktu, lâkin Allahın dilemesi başka, biz dilediğimizi derecelerle yükseltiriz ve her ilim sahibinin fevkında bir alîm vardır.

42: 21. Yoksa onların Allah 'in izin vermediği şeyleri dinde kendilerine meşru kılan ortakları mı var? Eğer o fasıl kelimesi (azabımın ertetenmesine dair ezelde geçen söz) olmasaydı aralarında hüküm verilir (işleri) bitirilirdi. Gerçekten zalimler için acı bir azap vardır.

5.49Aralarında, Allah’ın indirdiği ile hükmet. Onların arzularına uyma ve Allah’ın sana indirdiğinin bir kısmından (Kur’an’ın bazı hükümlerinden) seni şaşırtmalarından sakın. Eğer yüz çevirirlerse, bil ki şüphesiz Allah, bazı günahları sebebiyle onları bir musibete çarptırmak istiyor. İnsanlardan birçoğu muhakkak ki yoldan çıkmışlardır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu ayette ilköğretim ve ortaöğretimde okuyan alevi,sünni,hıristiyan,ateist... her çocuğa namaz kılmayı öğret mi yazıyor?

Muadh yukarda sana ayetleri sıraladı ama görünen o ki ayetler bile senin umurunda değil. İstediğin gibi inanmaya devam ediyorsun.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu ayette ilköğretim ve ortaöğretimde okuyan alevi,sünni,hıristiyan,ateist... her çocuğa namaz kılmayı öğret mi yazıyor?

Sen kuranı iyi analiz et

Şeriatı kavramak için irana gitmene gerek yok

Şeriat yol demektir kuranın yolundan başka yol edinme diyor

Sen şimdi biraz daha düşün

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...