Jump to content

Kuran'ın Büyük Yalanı " Koruyucu Melekler "


Recommended Posts

bakın, insanların yaptıkları etkenlerden başka insanların gördüğü zararları Allah a sunup , o yaptı o izin verdi diyemezsiniz. bunun suçluları insandır, Allah kulların yaşadığı sıkıntıları , onların tutum ve davranışlarına göre değerlendirir,

bir örnek vereceğim ; bir insan gelip , ailemi katletti, öldürdü, ve kaçtı ... bu kişiyi yakaladım, onun kanı artık bana helal, Allah diyor ki, eğer o kişiyi öldürmez isen sana ondan daha hayırlısını vereceğim.

yine tercihi insana vermiş o katilin canını alabilecek güç var iken nefsime yenik düşmeyip Allah ın hoşnut olacağı davranışı yaparsam kazananlardan olacağım.

bu örnek dünya hayatında her durum için aynıdır. Allah böyle yaptı demek gerçekten çok ayıp, Allah senide zengin bir insan olarak yarattı, sen neden yardım etmiyorsun diyecek.

neden el uzatmadın, neden gidip, acılarına melhem olmadın .

aslında sizin sorduğunuz soruların hepsini Allah cc mahşer günü bizlere soracak.

Binbir tuzak kurarsın yolum üstüne,

Adım atma yakalarım dersin bir de.

Bir zerre var mı dünyada yönetmediğin,

Neden asi dersin kendi yürüttüğüne?

(Ömer HAYYAM)

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 139
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

KURANIN BÜYÜK YALANI “KORUYUCU MELEKLER”

TARIK-4.“Hiç kimse yoktur ki üzerinde bir koruyucu, bir denetleyici (melek) bulunmasın

RAD-11.İnsanı önünden ve ardından takip eden melekler vardır. Allah’ın emriyle onu korurlar.

İNFİTAR-10,11.Hâlbuki üzerinizde muhakkak bekçiler, değerli yazıcılar vardır.

Bu ayetlerde

Kuran da İnsanların Omuzlarında sorgu melekleri vardır.

İnsanları korurlar yazmaktadır.

ALİ İMRAN-124.Hani “Rabbinizin, indirilmiş üç bin melek ile yardım etmesi size yetmez mi?” diyordun.

ALİ İMRAN-125.Evet, sabrettiğiniz ve Allah’a karşı gelmekten sakındığınız takdirde;

onlar ansızın üzerinize gelseler bile Rabbiniz nişanlı beş bin melekle size yardım eder

ALİ İMRAN-127.Bir de Allah bunu, inkâr edenlerden bir kısmını helâk etsin

veya perişan etsin de umutsuz olarak dönüp gitsinler diye yaptı.

ENFAL-9.Hani Rabbinizden yardım istiyor, yalvarıyordunuz. O da,

“Ben size ard arda bin melekle yardım ediyorum” diye cevap vermişti.

Bu ayetlerde

Meleklerin savaşa asker gibi katıldığını ve İnsanlara yardım ettikleri yazmaktadır.

Yani Dünya işlerine karışmaz gibi aptalca savunmalar baştan çöpe gitsin..

Kuran da Melekler Müslümanlara yardım ederek İnsan bile öldürür.

Bu meleklerden iki tanesinin de insanın yanında insanlara eşlik ettiği yazmaktadır.

Bir sapık bir bebeğe tecavüz ederken o zavallı bebeğin omzundaki bu melekler ne yapmaktadırlar?

Savaşcı melekler açlıktan ölen Afrikadaki bebekleri neden koruyamıyorlar?

Halife Ali ,Halife Osmana suikast yapılırken,

Kerbelada halife Alinin soyundan bebekler bile acımadan yok edilirken

bu koruyucu melekler neden onları koruyamamıştır?

Bebeği koruyamayan Allah gücü kuvveti olmayan bir putmudur?

Kuran koruyucu melek olduğu konusunda yalan mı yazmaktadır?

Kind.jpg

TARIK-4.“Hiç kimse yoktur ki üzerinde bir koruyucu, bir denetleyici (melek) bulunmasın”

Savaşıp insan öldüren melekler bu çocuğu kurtarabilirler mi?

kaldığın ev , koruyucu mu ? kapısı var , penceresi var seni dış etkenlerden koruyor, bunlardan birisi eksik olursa , ilerki zamanda, ya hırsıza ya arsıza mekan olur , evin koruyuculuğu özelliğini kaybeder.

o resime bakıpta Allah cc ı sorgulayan insanlar emin olun mahşer günü Allah cc da o resmi karşınıza çıkarıp, bunu görüpte hala yemek yiyen bunu görüpte hala insanım diye ortalıkta gezinen sizler... diyerek hesabı bizlerden soracak...

şimdi , sen söyle araf, inkar ettiklerin gerçek ise, huzuru mahşere çıkacaksın ve Cebbar olan Allah azze ve celle sana ;

bu tabloyu gösterip, sana hesap sorunca, sen ne diyeceksin ?

ses kesilmiş.

gideceği yerden şüphemiz yokta sayın carl, Allah herkese bu tabloyu soracak, neden diyecek, neden seyirci kaldınız, neden el uzatmadınız, neden yardım etmediniz, siz sıcak evinizde ayaklarınızı uzatıp kahve yudumlarken, açlıktan ölen çocukları hiç düşünmediniz mi ,

mahşer günü bütün insanlığa , zerre kadar yapılan yaptırılanın hesabının sorulacağını bilmiyor muydunuz, neden seyirci kaldınız,

ne diyeceksiniz ?

suçlu kim peki söyler misin ?

suç lu kim peki , bunu söyleyiniz ?

şimdi karanlığa küfür edeceğin bir mum yaksan diyorum...

sorunun çözümü nedir peki, komple ateist olsa bütün dünya, böyle manzaralar yokmu olacak, yada senin önerin nedir,

Bu sizin sorununuz. Öyle bir hesap yeri varsa en büyük sopayı siz yiyeceksiniz orda.

Afrikanın aç çocukları her konuyu bulandırmak için iyi bir araç haline geldi.Ama madem bu konu açılmış.

Siz ler ile ateistler arasıdanki farkı gösterelim. Siz bu konuda ''nasıl hesap vericez'' diye çok uzak bir geleceği ve o gelecekte kendi başınıza gelecekleri düşünüyorsunuz, sizinkisi ''kıçımızı bu sorumluluktan nasıl kurtarıcaz'' demekten ibaret.

Ateistler ise ''şuan'' dan bahsediyor.Bu aç insanlar şuan ölüyor ve bu sorun şuan çözüme kavuşturulmak zorunda. Ateistler o insanlar ölmeden önce bişeyler yapılması gerektiğine inanıyor.Öldükten sornası değil.-çünki herkesin tek bir yaşamı var-Bunun yanında da kimseye hesap vermek zorunda olmadıklarına inanarak bunu yapıyorlar.

ÖVÜNECEK HİÇBİRŞEYİNİZ YOK. Sadece laf karmaşası yapıyorsunuz. Duygusallıkla din satmaya çalışıyorsunuz.Kapıya gelen yüzsüz pazarlamacılardan farksızsınız.

Neyseki konu bu değil.

Konu koruyucu meleklermiş. ''sen ne yapmadın ben ne yaptım bu aç çocuklar için'' demogojisini bir tarafa bırak, kıçın yiyorsa hergün başına onca bela gelen insanların melekleri nerde onu açıkla. Yoklar mı? Kuran uyduruyor mu?

Sizler kurandaki bu bariz yalanları nasıl görmezden geliyorsunuz?

ölen çocuklar bizim sorunumuz , aç kalanlar bizim sorunumuz , sizin sorununuz nedir peki,

ateist bilim adamlarının ürettiği ilaçları, afrika ülkelerinde deney olarak kullanması mı ?

bilim adına yapılan katliamlar, bin kişi ölecek milyonlar kurtulacak mantığımıdır.

Yukarıda sorulan soru belli

Kuranın yalanı..

Bu vatandaş Nurcu

nasıl oluyorlar görün diye astım..

Soruya cevap var mı? yok..

Pişkin değilmi..

Nihil hatırlatıyor uyarıyor..

forum yöneticisi uyarıyor..

adam nurcu

adam pişkin utanma yok

Link to post
Sitelerde Paylaş

MÜSLÜMANLAR BU YIL CUMA NAMAZINI SALI GÜNÜ KILACAKLAR

BU YIL CUMA NAMAZI HANGİ GÜN KILINACAK?

Yaşar Nuri Öztürk.

YUNUS- 5..Güneş'i ısı ve ışık kaynağı; Ay'ı, hesabı ve yılların sayısını bilesiniz diye bir nur yapıp ona evreler takdir eden O'dur. Allah bütün bunları rastgele değil, şaşmaz ölçülere bağlı olarak yaratmıştır.

Kuran Bu ayette, yılların sayısını ve hesabını bilebilmesi için aya ve güneşe menzil tayin ettiğini söylüyor.

Tüm uygarlıklar geçmişten günümüze kadar, Dünyanın Güneşin etrafında dönmesine göre oluşturulmuş takvimi kullanırlarken, Müslümanlar Kuran ayeti nedeniyle takvimlerini Ayın Dünyanın etrafında dönmesine göre seçmişlerdir. İslam Dünyası Kuranda yılların sayısını bilmeniz için Ay’a duraklar belirledim ayetleri olması nedeniyle, Ay takvimini kullanmışlardır.

İslam ve Kurana göre yeryüzü merkez kabul edilir. Güneş ve Ay merkezin etrafında dönmektedir. Takvim düzenlemesi bu anlayışa göre yapılanmıştır. Kendinden önceki Mısır ve Roma uygarlığına uyarak onlar gibi Güneş merkezli takvimi seçmiş olsa, Dünyayı yuvarlak ve dönüyor kabul etmiş olacaktı.

ENBİYA-33-O, geceyi, gündüzü, güneşi ve ayı yaratandır. Her biri belirlenmiş bir yolda giderler.

Müslümanların tüm dini uygulamalarını belirlediği Hicri Takvimde 1 yıl 354 gündür. Bu gün tüm Dünyanın kullandığı Güneş takviminde 365 gün 6 saat olduğunu biliyoruz. Ay takvimi Güneş’e göre kullanışsızdır.

Allah Güneş varken neden Ayı yılların hesabını bilmede kullanın diye ayet göndersin? Allah insanlara "hesabını yapın diye menzil tayin ettim" diyerek neden tutarsız bir yöntemi önersin?

Arada 11 gün fark var ve bir hafta da her iki takvimde 7 gün olduğuna göre;Bu iki takvimi aynı anda başlatırsak ilk yıl CUMA günleri ve diğer günler aynı güne karşılık geliyor.Ta ki Hicri takvim 1 yılını doldurana dek. Hicri takvim dolunca Miladi devam ediyor ve bu sefer günler sarkmaya başlıyor. CUMA günü başka güne sarkıyor ve bu sarkma her yıl devam ediyor.

Bir haftada 7 gün olduğuna göre, 354 Günlük durumda haftanın günleriyle,365 Günlük durumda haftanın günleri farklılık gösterecektir. Her yıl geçtiğinde günlerin yeri yeni yılda değişecektir. Açıklamak gerekirse Güneş takvimine göre pazartesi olan günler, Müslüman takvimine göre bu yıl Cuma olacak olsun. Fakat yeni yılda Müslümanların Cuma tatili Pazar gün yada Perşembe günü olacaktır. Günümüzde Türkiye ve İslam ülkelerinde Güneş takvimine göre Cuma günü yapılan ibadetler islama göre Cuma olmamaktadır. Güneş takvimi ve Ay takvimi arasındaki 11 günlük fark İslamın bayram ve günlerini sürekli değiştirdiği gibi Cuma tatilini de değiştirmektedir. Her yıl bayramlar kaydırılarak değişik tarihlerde kutlanmasına karşılık bu uygulama Cuma tatilinde yapılmamakta ve Cuma ibadeti aslında yapılmamış olmaktadır.

Kuranın bu ayeti günümüz dünyasına uygun değildir ve sorun yaratmaktadır.Avrupa ülkelerinde cumartesi Pazar tatilken, 2013 te islam ülkesinde Perşembe günü tatil olacaktır. 2014 yılında ise bu tatil günü Pazartesi olacaktır. 2015 te Çarşamba olacaktır. Bu nedenle İslam ülkelerinde bu konuda Kurana uyulmamaktadır.

Diğer başka bir sorunda Ay her ülkeden farklı şekilde görünmektedir. Bu durumda ayın hareketlerine göre her ülkede farklı zamanlarda yeni ay başlayabilecektir.

Eski Mısırlılar, Muhammed'den çok önce güneş yılını kullanıyorlardı. Hem de 365 gün olarak. Her ayı 30 gün kabul edip, yıl sonunda 5 gün ilave ediyor, bu günleri de bayram günleri olarak geçiriyorlardı. Yani 360+5 gibi bugün kullandığımız takvime çok yakın bir takvim kullanıyorlardı.

Nasıl oluyorda şu anda Güneş takvimine göre CUMA olan günü Ay takviminin Cuma günü gibi kabul edip namaz kılabiliyorlar?Çünkü o zaman kılınan ve birlikte kılınılması FARZ olan CUMA namazı birden başka günlerin namazlarına denk geliyor.

Bu yazıyı anlayamayıp tavanarasına atıyor ?????????

içeriğini bile anlamamış :lol:

Arkadaşlar ben yurduma dönüyorum...

kendinize iyi bakın..

Bu başlığa cevap veremeyeceğimi duyuruyorum..

cevap vermem gerekli ileti asılmasın..lütfen

Link to post
Sitelerde Paylaş

yok öyle bir şey herkes ateist olsun biz neye inanırsan inan beni bağlamaz ama ben inamıyorum diye beni zorlaymasın ve öldürmey teşbüsde bulunmasın yoksa ben bütün insaları severim sayrım hiç bir insanı insandan ayırt etmem yalız birilerini afedemem karşıyım insanları kandıran bağnaz din hocalrını. benim annem ailem taamiyle hepsi müslüman ismi öyle ne kuranı okudukları var ne şeriytan kuranın hükümlerinden habeleri yok benim bu insalarla kavga molmaz kavgam yobozlarla kuranı bilip insnların gözünün içine baka baka yalan söyleyen insanlarla alay eden insanlardır örneyin cüpeli hoca ismini unutum cencecik kızla yaklaındı kızın ismi faidmeydi atatürke düşmanı olanlardır benim kavgam benim özgürlüyüme karışmaları karışmadıktan sora neye inanırsan inan beni bağlamaz ama dinler ya bendensin yada ölceksin dediyinde bu dinleri hiç takmam

Bunlara Allahta karşı.Dikkat edersen kuranda, yahudilerden alim geçinenler eleştirlir masum insanlar değil.
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu sizin sorununuz. Öyle bir hesap yeri varsa en büyük sopayı siz yiyeceksiniz orda.

Afrikanın aç çocukları her konuyu bulandırmak için iyi bir araç haline geldi.Ama madem bu konu açılmış.

Siz ler ile ateistler arasıdanki farkı gösterelim. Siz bu konuda ''nasıl hesap vericez'' diye çok uzak bir geleceği ve o gelecekte kendi başınıza gelecekleri düşünüyorsunuz, sizinkisi ''kıçımızı bu sorumluluktan nasıl kurtarıcaz'' demekten ibaret.

Ateistler ise ''şuan'' dan bahsediyor.Bu aç insanlar şuan ölüyor ve bu sorun şuan çözüme kavuşturulmak zorunda. Ateistler o insanlar ölmeden önce bişeyler yapılması gerektiğine inanıyor.Öldükten sornası değil.-çünki herkesin tek bir yaşamı var-Bunun yanında da kimseye hesap vermek zorunda olmadıklarına inanarak bunu yapıyorlar.

ÖVÜNECEK HİÇBİRŞEYİNİZ YOK. Sadece laf karmaşası yapıyorsunuz. Duygusallıkla din satmaya çalışıyorsunuz.Kapıya gelen yüzsüz pazarlamacılardan farksızsınız.

Neyseki konu bu değil.

Konu koruyucu meleklermiş. ''sen ne yapmadın ben ne yaptım bu aç çocuklar için'' demogojisini bir tarafa bırak, kıçın yiyorsa hergün başına onca bela gelen insanların melekleri nerde onu açıkla. Yoklar mı? Kuran uyduruyor mu?

Sizler kurandaki bu bariz yalanları nasıl görmezden geliyorsunuz?

Kalbinin bir sonraki sefere atacağının garantisi nedir.

Kendini rahatlatmak için ,bu olaylar üzerinden tanrı yok propagandası yapanlar kimlerdir.

Biz islamı yaymaya çalışıyoruz.her an her saniye.Ama bu islamı.

muminun 4

Elmalılı Hamdi Yazır : Onlar ki zekât vermek için çalışırlar

Link to post
Sitelerde Paylaş

bir fikri savunurken, bir tarafı yargılarken, herkes elini vicdanına koysun, öyle yorumları yapsınlar lütfen. karalamak kolaydır, aydınlatmak zor olandır, küfür etmek kolaydır, merhamet etmek zor olandır, yıkmak kolaydır, onarmak zor olandır,

karanlığa küfür etme mum yak....

Link to post
Sitelerde Paylaş

KURANIN BÜYÜK YALANI “KORUYUCU MELEKLER”

TARIK-4.“Hiç kimse yoktur ki üzerinde bir koruyucu, bir denetleyici (melek) bulunmasın

RAD-11.İnsanı önünden ve ardından takip eden melekler vardır. Allah’ın emriyle onu korurlar.

İNFİTAR-10,11.Hâlbuki üzerinizde muhakkak bekçiler, değerli yazıcılar vardır.

Bu ayetlerde

Kuran da İnsanların Omuzlarında sorgu melekleri vardır.

İnsanları korurlar yazmaktadır.

ALİ İMRAN-124.Hani “Rabbinizin, indirilmiş üç bin melek ile yardım etmesi size yetmez mi?” diyordun.

ALİ İMRAN-125.Evet, sabrettiğiniz ve Allah’a karşı gelmekten sakındığınız takdirde;

onlar ansızın üzerinize gelseler bile Rabbiniz nişanlı beş bin melekle size yardım eder

ALİ İMRAN-127.Bir de Allah bunu, inkâr edenlerden bir kısmını helâk etsin

veya perişan etsin de umutsuz olarak dönüp gitsinler diye yaptı.

ENFAL-9.Hani Rabbinizden yardım istiyor, yalvarıyordunuz. O da,

“Ben size ard arda bin melekle yardım ediyorum” diye cevap vermişti.

Bu ayetlerde

Meleklerin savaşa asker gibi katıldığını ve İnsanlara yardım ettikleri yazmaktadır.

Yani Dünya işlerine karışmaz gibi aptalca savunmalar baştan çöpe gitsin..

Kuran da Melekler Müslümanlara yardım ederek İnsan bile öldürür.

Bu meleklerden iki tanesinin de insanın yanında insanlara eşlik ettiği yazmaktadır.

Bir sapık bir bebeğe tecavüz ederken o zavallı bebeğin omzundaki bu melekler ne yapmaktadırlar?

Savaşcı melekler açlıktan ölen Afrikadaki bebekleri neden koruyamıyorlar?

Halife Ali ,Halife Osmana suikast yapılırken,

Kerbelada halife Alinin soyundan bebekler bile acımadan yok edilirken

bu koruyucu melekler neden onları koruyamamıştır?

Bebeği koruyamayan Allah gücü kuvveti olmayan bir putmudur?

Kuran koruyucu melek olduğu konusunda yalan mı yazmaktadır?

Kind.jpg

TARIK-4.“Hiç kimse yoktur ki üzerinde bir koruyucu, bir denetleyici (melek) bulunmasın”

Savaşıp insan öldüren melekler bu çocuğu kurtarabilirler mi?

Bu konuyla yukardaki yazdıklarının ne alakası var..

Koruyucu melekler varmıdır? Kurana iman ediyormusun onu söyle?

Sonrada yalan yazan Kuran mı? yoksa Allah mı? tercihini yap..

Çünkü durum ortada..birinden biri yalan söylüyor..melek falan korumuyor kimseyi

Link to post
Sitelerde Paylaş

o çucuğun koruyucu meleği , ben , sen , biz , onlar, hepimiziz, sen bunu anlayacak kadar kuranı kerim mealine vakıf olmadığından, her olayı neden Allah korumuyor , neden melekler yok, niye gelip kurtarmıyor dersin.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu konuyla yukardaki yazdıklarının ne alakası var..

Koruyucu melekler varmıdır? Kurana iman ediyormusun onu söyle?

Sonrada yalan yazan Kuran mı? yoksa Allah mı? tercihini yap..

Çünkü durum ortada..birinden biri yalan söylüyor..melek falan korumuyor kimseyi

Bir sonraki kalp atışının garantisi nedir.
Link to post
Sitelerde Paylaş

o çucuğun koruyucu meleği , ben , sen , biz , onlar, hepimiziz, sen bunu anlayacak kadar kuranı kerim mealine vakıf olmadığından, her olayı neden Allah korumuyor , neden melekler yok, niye gelip kurtarmıyor dersin.

Sayın berşan, daha açık ve net yazarsanız tartışma daha anlamlı ilerler. Cevabınızdan anladığım kadarıyla, ayetlerde bahsedildiği gibi olaylara müdahale eden, insanları koruyan bu görevin verildiği görevli Melekler yok, fotograf üzerinden gidecek olursak, o çocuğu koruması,kollamsı gereken bizleriz, bu sorumluluk bizde, yani bu bağlamda o çocuğu düşünecek,ona,onun durumunda olanlara yardım edecek olan melek içimizdeki acıma duygusu,içimizdeki vicdan,içimizdeki sevgi.

Ayetler bundan bahsediyorsa bunu neden bu kadar karmaşık bir hâlde, anlayamayacağımız bir üslupla anlatıyor da sürekli yorum yapmak zorunda kalıyoruz.

Ayetlere bakarsak benim yaptığım yorum da senin anladığın o çocuğun koruyucu meleği biziz anlamı da çıkmıyor, doğrusu nedir nereden bileceğiz de farklı anlamlar çıkaranlara doğrusu budur diyebilesiniz?

Link to post
Sitelerde Paylaş

sayın mai, dünya hayatında, insanlar birbirlerine merhamet ve şefkat duymalı , ayetlerdeki melek , insanları her beladan koruyacak, yada her türlü kötülükten engelleyecek ama bizlerde o ayetlere uyacak bir kul olacağız, şimdi o masumun meleği kim di sayın mai,

Allahın omuzlara yada göklere verdiği melekler mi yoksa o resmi çeken kişi mi ?

o resmi çeken ben olsaydım o fotograf tarih olacaktı, o çocuğu yemin ediyorum alır evime getirirdim bakardım kardeşim gibi büyütürdüm.

şimdi o gazeteci yaptığı insanlık dışı uygulamayı ,Allah neden engellemedi diye sorabilirmiyiz.

Allah cc sebepleri ve sonuçların mükafatını verecektir, o çocuğu korumaya gücü yeter , müdahale ettiği zaman dünya hayatındaki irade ve kader dediğimiz olgular şuanki gibi kavranamazdı . Allah cc bizleri sorumlu tutuyor , bizlere görev vermiş. o tablo insanlığın mahşer günü hesaba çekileceği bir resimdir. Allah bu resmin bedelini bizlere soracak emin ol bunu bizler şuan suçumuzu Allah cc a atmaktayız.

Link to post
Sitelerde Paylaş

o fotoğrafı çeken pulitzer ödülünü aldı, ünlendi, çok para kazandı.

Fakat o çocuğu orada o şekilde bıraktığı için ve o çocuğa ne oldu diye soranlara cevap veremediği için intihar etti.

Biz o çocuğun sonunu biliyoruz cennete gitti. Onu çeken ve yardım etmeyenin de sonunu tahmin ediyoruz.

1994'te fotoğraf dalında Pulitzer ödülü kazanan Kevin Carter`ın çektiği fotoğraf, zayıflıktan ölmek üzere olan siyah küçük kız çocuğu ile yakınında tüneyen akbabayı yansıtmaktadır. Kızın, birkaç kilometre ilerdeki Birleşmiş Milletler yardım kampına gitmek istediği sanılmaktadır.

Bu ânı fotoğrafladıktan sonra akbaba kaçmış, ancak Carter küçük kıza kampa ulaşması için yardım etmemiş, oradan uzaklaşmıştır. Bu yüzden yoğun eleştirilere maruz kalan Carter profesyonel fotoğrafçı olduğunu, yardım görevlisi olmadığını söylerek kendisini savundu. O dönemde, gazeteciler ve fotoğrafçılar, bulaşıcı hastalıklar nedeniyle hasta insanlara dokunmamaları konusunda sıkı biçimde uyarılıyorlardı.

Bu fotoğraf, yardım örgütlerine büyük miktarda maddi kaynak sağladı. Bu olaydan sonra ağır depresyona giren Kevin Carter egzoz verdiği kamyonetinin içinde Walkman ile müzik dinleyerek intihar etti.

Link to post
Sitelerde Paylaş

sayın mai, dünya hayatında, insanlar birbirlerine merhamet ve şefkat duymalı , ayetlerdeki melek , insanları her beladan koruyacak, yada her türlü kötülükten engelleyecek ama bizlerde o ayetlere uyacak bir kul olacağız, şimdi o masumun meleği kim di sayın mai,

Allahın omuzlara yada göklere verdiği melekler mi yoksa o resmi çeken kişi mi ?

o resmi çeken ben olsaydım o fotograf tarih olacaktı, o çocuğu yemin ediyorum alır evime getirirdim bakardım kardeşim gibi büyütürdüm.

şimdi o gazeteci yaptığı insanlık dışı uygulamayı ,Allah neden engellemedi diye sorabilirmiyiz.

Allah cc sebepleri ve sonuçların mükafatını verecektir, o çocuğu korumaya gücü yeter , müdahale ettiği zaman dünya hayatındaki irade ve kader dediğimiz olgular şuanki gibi kavranamazdı . Allah cc bizleri sorumlu tutuyor , bizlere görev vermiş. o tablo insanlığın mahşer günü hesaba çekileceği bir resimdir. Allah bu resmin bedelini bizlere soracak emin ol bunu bizler şuan suçumuzu Allah cc a atmaktayız.

O fotoğrafı çeken gazateci bu fotodan dolayı ödül almış, birkaç ay sonra vicdan azabı yaşamaya başlamış, ben neden bir şey yapmadım diye, sonra intihar etmiş bildiğim kadarıyla...

NOT:Ben de foto hakkında bildiğimi yazarken foto hakkında ayrıntılı bilgiyi Sayın merakeden da paylaşmış!

tarihinde Mai ve Siyah tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

sayın mai...

ben bu fotografa bakınca bütün suçu kendimde hissediyorum, o kadar sarsıyor beni, bu manzara mahşer günü karşıma çıkacak ve bana sorulacak, suçlu benim, vebali benden alınacak. eğer bir suçlu aramak yada vicdanımı teselli etmek gerekirse , keşke orada olsaydım demekten başka birşey elimden gelmiyor.

şimdi siz samimice bakın o resme ve sorun, sizce suçlu kim ?

Link to post
Sitelerde Paylaş

sayın mai, dünya hayatında, insanlar birbirlerine merhamet ve şefkat duymalı , ayetlerdeki melek , insanları her beladan koruyacak, yada her türlü kötülükten engelleyecek ama bizlerde o ayetlere uyacak bir kul olacağız, şimdi o masumun meleği kim di sayın mai,

Allahın omuzlara yada göklere verdiği melekler mi yoksa o resmi çeken kişi mi ?

o resmi çeken ben olsaydım o fotograf tarih olacaktı, o çocuğu yemin ediyorum alır evime getirirdim bakardım kardeşim gibi büyütürdüm.

şimdi o gazeteci yaptığı insanlık dışı uygulamayı ,Allah neden engellemedi diye sorabilirmiyiz.

Allah cc sebepleri ve sonuçların mükafatını verecektir, o çocuğu korumaya gücü yeter , müdahale ettiği zaman dünya hayatındaki irade ve kader dediğimiz olgular şuanki gibi kavranamazdı . Allah cc bizleri sorumlu tutuyor , bizlere görev vermiş. o tablo insanlığın mahşer günü hesaba çekileceği bir resimdir. Allah bu resmin bedelini bizlere soracak emin ol bunu bizler şuan suçumuzu Allah cc a atmaktayız.

Sayın berşan, gözlerimizle gördüğümüz tablo, benim vicdanımda Kuran'la yapılan açıklamalarla kendimi inandıramadığım kadar vahim...

Bazen dayanamıyorum isyan ediyorum dünyayı bu düzen üzerine var eden , bu çocuğu benim vicdanıma bırakan güce!

İster bir yaratıcının düzeni diyelim buna isterse birileri amaçsız var oluş desin, bir gerçek var ki yaşadığımız bu tablo, gücüme gidiyor tanık olduklarım!!!

Birileri açlıktan ölürken, sefalet içinde kıvranırken, birileri birilerini katlederken ben mutlu olmuşum, Müslüman olmuşum, Ateist olmuşum, insan- kamil olmak için bu sınava tabi olmuşum hiçbir anlamı kalmıyor benim için.

tarihinde Mai ve Siyah tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

peki, siz hiç araştırdınız mı , bilim adına yapılan katliamları, soykırımları , vahşetleri, bunlar bilim için yapılıyor,

adı ise 1000 kişi ölecek milyonlar kurtulacak. işte bunları yapanların kalpleri taşlaşmış insanlar, merhametten nasibini almamış, bahaneleri, bilim adına , insanlık adına , süslü yazılar arkasına saklanmış bir katliam...

dünyada Allah cc azze ve celle eğer adaletiyle tecelli etseydi, hiçbir canlı bir diğerine haksızlık yapamazdı , ama Allah rahmetiyle tecelli ediyor,

adalet ahiret günü, mizan kurulunca, huzuru mahşerde sağlanacak , bu adaletin sağlanması öyle bir azametli olacak ki, o gün, peygamberler bile sığınacak bir kapı arayacak , şefaat için umut edecekler.

işte esas tablo mahşer günü kurulacak, şimdilik film devam ediyor ...

Link to post
Sitelerde Paylaş

düzen değişmeyecek sayın mai,

ahir zaman kavramı denilen olgu .. günümüz zamanımıdır bilmiyorum ama , Allah cc ın habibi , peygamber efendimiz sav , ahir zamanda , müslümanlar yanlız kalacaklar, yürüdükleri yolda yanlız yürüyecekler, çevresinde pek kimse kalmayacak.

bakınız etrafınıza vicdan ile muhakamesini yapınız. hak, hukuk, adalet, eşitlik , özgürlük, saygı , sevgi ... bunlar nasıl yaşanıyor.

insanların manevi olguları nasıl, güç para olmuş, amaç makam, kariyer, insan hakları sözde kalmış,

kargalar sürüyle , kartallar yüksek ama yanlız uçar.

tarihinde berşan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...