Jump to content

Hugo Chavez öldü


Recommended Posts

Chavez’i nasıl bilirsiniz? / İsa Tatlıcan - Milat

Dün sabah öğrendim. Venezuella Devlet Başkanı Hugo Chavez ölmüş. Ulusalcılardan liberallere, Marksistlerden İslamcılara meğer kadar ne çok seveni varmış.

Birçok köşe yazarı Chavez’i şimdiden “yüzyılın en büyük lideri” ilan etmiş bile. Madem “yüzyılın lideri” ilan edilmiş, bize de birkaç kelam etmek düşer.

...

-Chavez’in, 1998 yılında Venezuella Devlet Başkanı olduğu günden bu yana ABD’nin kendisine darbe yapacağı söylenir ancak, kendisinin de bir darbeci olduğu ise hep unutulur. 1992 yılında yarbay rütbesinde olan Chavez, darbe girişiminde bulunmuş ve başarısız olmuştur.

-Hugo Chavez’in en iyi anlaştığı ülke Kuzey Kore’ydi. En iyi dostuda Kuzey Kore’nin putlaştırılan diktatörü Kim İl Sung’du. Son yıllarda ise İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad ile aralarından su sızmıyordu.

SON NEFESİNE KADAR ESED’İ DESTEKLEDİ!

-Son nefesine kadar Suriye’nin zalim diktatörü Beşar Esed’i destekledi. Özgür Suriye Ordusu’na “terörist”, Suriye ordusunu “kahraman” ilan etti. İç savaşın yaşandığı son bir yıl içinde Suriye yönetiminin petrol ihtiyacı karşılıksız olarak Venezualle tarafından karşılandı. Esed yönetimini teröristleri (!) temizleyene kadar destekleyeceğini söylemişti ama ömrü yetmedi…

-Türkiye’nin dostu değildi ama Atatürk’ü çok severdi. “Atatürk gibi bir lidere sahipsiniz, neden başka lider arıyorsunuz” vecizesi de kendisine aittir.

-Türkiye’de kendisine sempati ile bakılmasına neden olan anti-Amerikancılığına gelince… ABD’yi “dünyanın baş belası” ilan eden Chavez, ülkesinin petrol ihracatının %72’sini ABD’ye yapması inandırıcılığına darbe vursa da şovuna devam etti. Petrolü garantiye alan ABD ise Chavez’e karşı tıpkı Ortadoğu Arap diktatörlerine uyguladığı “petrol diplomasisini” uyguladı.

-Özgür basına da, fikir özgürlüğüne de inanmazdı. Hiçbir gerekçe göstermeden Venezuella’nın en büyük televizyon kanalının lisansını iptal etti. Bununla da yetinmeyerek stüdyolarına ve tüm ekipmanına el koydu. Bir yıl sonra kamuoyu baskısına dayanamayarak muhalif çizgilerini terk etmeleri şartıyla sadece kablo yayını yapmasına izin verdi.

-Ülkedeki muhalif basını susturmakla kalmadı, kendisini ve iktidarını eleştiren yabancıları da sınır dışı etti. Uluslararası şahsiyetlerin Venezuella topraklarında yaptıkları konuşmaların yakından izlenmesi ve eleştiride bulunanların sınırdışı edilmesi talimatını verdi. (Türkiye’deki “sivil dikta”dan yakınıp Chavez’in ardından gözyaşı dökenlerin kulakları çınlasın)

ÖLENE KADAR BAŞKAN OLMAK İSTİYORDU, BAŞARDI…

-“Böyle bir lideri halkı neden destekledi” diyebilirsiniz. Kayıtlı seçmenin sadece %25’inin oy kullandığı 2012 seçimlerinde %54 oy alması “Chavez’in sonu geldi” şeklinde yorumlanmıştı. Bu seçimin şaibesiz olduğunu düşünsek bile ülkenin Merkez Bankasi dahil her kurumunu tek başına yöneten Chavez’in aldığı bu oy oranı bir seçim başarısı olarak kabul edilebilir mi? Buna siz karar verin…

- Chavez döneminde gelir dağılımında adaletin sağlandığı ise şüpheli. İktidara geldikten sonra kendi burjuvazisini yarattı. Ülkenin en büyük gelir kaynağı olan petrolden akan musluklar Chavez’e yakın bürokratları zenginleştirdi. Petrol fiyatlarının artması ile petrol gelirinde rekor düzeye ulaşılırken, basit ekonomik problemler çözülemedi. Dünyanın 4. büyük petrol üreticisi olan ülkenin fakirlikten kurtulamayan halkı, bağımsızlık ve güzel bir gelecek söylemleri ile yıllarca kandırıldı.

Halkı kandırmaya devam edecek yeni bir şovmen diktatör bulunamazsa, bu yıl “bahar”ın Venezuella’ya iki kez geleceğini söyleyebiliriz.

Hugo Chavez, bütün diktatörler gibi ölene kadar iktidarda kalmayı hedefliyordu. Bu hedefine ulaştı. Toprağı bol olsun…

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yeni troll gelmiş hadi hayırlısı...

ateistlerin, işlerine gelmeyen birine dedikleri şey: troll....

hadi hayırlısı belki bu bahane ile attırırsın beni ha :D

siz dalganızı geçerken aydın olursunuz müslüman dalga geçerse troll olur zaten ....

tarihinde Vicdanımın Sadakası tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

ateistlerin, işlerine gelmeyen birine dedikleri şey: troll....

hadi hayırlısı belki bu bahane ile attırırsın beni ha :D

siz dalganızı geçerken aydın olursunuz müslüman dalga geçerse troll olur zaten ....

Bence bir ateist bir müslümanın değerleriyle haksız yere dalga geçiyorsa edepsizlik yapıyordur. Ama aynı şeyi bütün müslümanlara yayamam, zira sizin içinizde saçma sapan argümanlarla karşımıza gelip bizimle adeta "dalga geçenler" var . Biz de sizin bu saflığınızla dalga geçiyoruz. Üstte yaptığın şey açıkça forumu kirletmek, bu forumun database'i babanın malı değil. İnsanların bilgiye ulaşmasını engelleme ihtimalin bile var. Biz her görüşe saygılıyız, istediğini savunabilirsin , bu forumun amacı o. Elbette şakalaşırız, bazen geyiğe bile vurduğumuz olur ama bunu göze alan bir insanın diğer insanların yazdığı şeylere değer vermesi gerekir. Aksi halde düşüncesiz, hiçbir işe yaramayan, ne öğrenebilen ne de bir katkı yapabilen düz bir troll olmaktan kurtulamaz...

tarihinde BrainDamage tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

burası "cafe" bölümü, değil mi ! gavurun hugosuna üzülmenizi komik bulmuşum birşeyler yazmışım.... ne var bunda ?

burda bana gösterdiğiniz bu "hassasiyetinizi" müslümanların inançalrıyla dalga geçen bir ateist karşısında da gösterin sizin samimiyetinize inanayım ;) yoksa bu laflara karnım tok.....

tarihinde Vicdanımın Sadakası tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...