Jump to content

KİM NEYİ İSPAT ETMEK ZORUNDA?

Recommended Posts

• İleti 253
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Hemen cezalandırma geliyor aklınıza tanrının kudreti deyince.

O kadar kudretliyse dalga geçilcek konumda olmaması gerekir zaten! Anlatabildim mi?

dalga geçenlerin , Allah cc azametinden ne eksiltebildiler , örnekleri ortada ...

Sitelerde Paylaş

Onu tanıyıp sevmemizi saymamızı istiyor. Kısaca kulluk yapmamızı istiyor.

Allahınız sevgiye muhtaç mı? Hani o hiçbir şeye muhtaç değildi?

Ah canııım! Demek sevgi, ilgi bekliyor bizden. Yazık acıdım şimdi. Çok yalnızmış demek ki.

Sitelerde Paylaş

Her meal, mealcinin kültür ve bilgi birikimine göre kuran yorumudur.Asla kuran değildir.Kuranda kullanılan kelimelerin asıl anlamlarınıda yine kuran açıklar.

Kılmak ın sözlük anlamı yapmak etmektir.

madem kılmak sözcüğünün anlamı YAPMAK meallerde "kılmak" yerine "yapmak" ı koy bakalım nasıl bir sonuç çıkacak.

zaten diyanet in mealleri, hamdi yazır meali, süleyman ateş in meali falan hep kuranı çarpıtmak için yazılmış değil mi onların hepsi yanlış :)

Sitelerde Paylaş

Benim nedenler o kadar çok ki sırayla cevaplar, sende kendi nedenlerini araştır.Ama tek tek sorarsan arada yanıtlarım.

kendini tanıtmak istemek şöhret hırsını göstermez mi? Kendine ibadet etmesi için insanları yaratması tatmin edilme ihtiyacı olan bir egoyu göstermez mi? Amaç kendine ibadet edilmesi ise neden insanlara özgür irade verdi, bu olayı biraz da eğlenceli kılmak istemiş olmasını göstermez mi? Kendini tanıtmak ve ibadet ettirmek için sadece dünyayı yaratması yetmez mi, neden bu kadar büyük bir evren yarattı?

Sitelerde Paylaş

Evet kim neyi ispat etmek zorunda?

İki iddiacı biri doğuda bir batıda ise yani aynı mekanda değillerse..

İkisinin elinde ne varsa O'na bakılacaktır..

O halde şimdi bakıyoruz....

Hz Peygamberin elinde Kur'an var...

Ateistin elinde ne var...Birşey yok eli boş..

Sadece karşı tarafı çürütmekle meşgul.....

O zaman hüküm Kur'an Allahın kelamıdır....

Karşı taraf bütün delilleri çürütürse Kur'anı Onun elinden alabilir....

Evet kim neyi ispat etmek zorunda. dikkat ediniz...

Allahın varlığı:

Evren, Kur'an ve Hz. Peygamberle sabittir.

Yani ispatlıdır, teyitlidir, tescillidir...

Ateistlerin çelişki dedikleri şeytanın telkini yani uzaktan baktırmasıdır....

Konuyu anlamamaktır, muhatap olamamaktır...

Ve ateist arkadaşlarımıza, Allah kurtarsın diyorum...

Sözü kendilerine takdim ediyorum...

Yine her Müslüman’da olduğu gibi, burada da saçma bir yazı.

Ateistin elinde ne var...Birşey yok eli boş..

Sadece karşı tarafı çürütmekle meşgul.....

O zaman hüküm Kur'an Allahın kelamıdır....

Yani alakaya maydanoz? Ayrıca ateistin/dinsizin elinde bir şey olmamasını nereye bağladın?

İlla ki elimizde kutsal bir kitap mı olmalı? :) Hıristiyanlara karşı bu argümanı kullanamazsın. O zaman da başka yalanlar mı uyduracaksın?

Düşünmeden yazıyorsunuz arkadaş. Elinde Kuran varmış. Mirası 27/24 diye dağıtan Kuran mı? Hani evire çevire, kıvıra kıvıra 27/27’ye dönüştürüp de ‘Burada hata yok.’ diye yalan söylediğiniz Kuran mı? İlkokul matematiği bile bilmeyen, coğrafyadan ve biyolojiden her şekilde çakan bir Tanrı’nın gönderdiği Kuran mı?

Yoksa bir peygamberin özel hayatı için ayetler barındıran Kuran mı? Elinde Kuran var tabi. Kuran’ı kendi yazdı çünkü.

Ve senin şu mantığın:

Bunun adı ‘cehennem korkusu’dur. Sizde bu saçma mantık oldukça, tabi hiçbir şeyi göremezsiniz. Şeytan ve cehennem korkusu, 2x2=5 olduğunu bile kabul ettirir sana. Kuran’da 2x2=5 yazsa bile inkâr edemezsiniz siz.

Ortadaki hataları ve çelişkileri görüp de uyanmak yerine, ‘Bunlar şeytanın dürtüsü.’ diye korkarak meselelerden kaçıyorsunuz. Korkaksınız maalesef. Korkaklar güdülmeye mahkûmdur. Sizler de güdülüyorsunuz. Halinize hiç bakmıyor musunuz? Kafanıza bombalar yağarken ‘Allahü ekber’ diyecek kadar zavallısınız. O tekbirler kurtaracak nasılsa sizi.

Şimdi elinizde ne olduğuna tekrar bak bence.

Sitelerde Paylaş

Kendi kalene gol attın.

"Ben, senin, benim sözlerimi kabul etmeni isterim. Fakat kabul etmene ihtiyacım yok. "

Üstteki cümleyi yazan kişinin sözlerinin kabul edilmesine ihtiyacı yoktur fakat kabul edilmesinden hoşnut olur.

Diğer bir ifade ile sözlerinin kabul edilmemesi o kişiye zarar vermez.

Sanırım ilk önce Türkçe dersi vermek gerek. Biz burada yazanların ateistlerin dinsiz olduğunu biliyoruz ama Türkçeyi bildikleri ön kabulünü yapıyoruz. Fikirlerimizi mi yazacağız yoksa dilbilgisi dersi mi vereceğiz?

Sitelerde Paylaş

"Ben, senin, benim sözlerimi kabul etmeni isterim. Fakat kabul etmene ihtiyacım yok. "

Üstteki cümleyi yazan kişinin sözlerinin kabul edilmesine ihtiyacı yoktur fakat kabul edilmesinden hoşnut olur.

Diğer bir ifade ile sözlerinin kabul edilmemesi o kişiye zarar vermez.

Sanırım ilk önce Türkçe dersi vermek gerek. Biz burada yazanların ateistlerin dinsiz olduğunu biliyoruz ama Türkçeyi bildikleri ön kabulünü yapıyoruz. Fikirlerimizi mi yazacağız yoksa dilbilgisi dersi mi vereceğiz?

Tanrıdan bahsediyoruz bizden ne istediğinden bahsediyoruz. Kafan karıştı sanırım.

Tanrı onu sevmemizi, kulluk etmemizi istiyor ama buna ihtiyacı yok ama seversek hoşnut olur mu diyecez?

Kendisini sevmesine ihtiyacı olmadığı halde insanları yaratıp beni sevin, bana kulluk edin etmezseniz cehennemi boylarsınız diye tehdit etmesinin sebebi ne oluyor o halde?

Azcık tutarlı olun.

Sitelerde Paylaş

Kendisini sevmesine ihtiyacı olmadığı halde insanları yaratıp beni sevin, bana kulluk edin etmezseniz cehennemi boylarsınız diye tehdit etmesinin sebebi ne oluyor o halde?

Sen kafa fenerini güneş zannederek bayağı tutarlı olmuşsun...

Tebrikler...İlerki hayatında bunu daha iyi anlarsın...

Tutmuşmusun tutulmuş musun?

Sitelerde Paylaş

Yani alakaya maydanoz? Ayrıca ateistin/dinsizin elinde bir şey olmamasını nereye bağladın?

Şimdi elinizde ne olduğuna tekrar bak bence.

Tekrar baktım ve ateistin elinde Kur'ana camur atmaktan başka delil olmadığına bu site şahittir...

Her tarafı yalan ve iftiralarla dolu...

Ateizmin hasenesi nedir birtek kişinin anlaattığı yok..

Neden anlatacağı şey yok ta ondan..

Bundan bilinsin ki ateizm şeytanın çukurudur..

Ve o çukurda hayat yoktur...

Doğruyu görmek istiyorsan gölgede kalmamalı güneşe bakmalısın...

Keyif senin

Sonuç ta senin olacak

Kendi düşen ağlamasın...

Sitelerde Paylaş

Musluman veya dindar oldugunuzda Mantiginizi askiya alirsiniz. Isletim sisteminiz tumden farkli olur. Microsoft PC nin Macintosh programlarini ve komutlarini anlamadigi gibi.

Buyuk Harfle yazayim belki mavi ekran verir PC ler :

IDDIASI OLAN ISPAT ETMEK ZORUNDADIR. BIRSEYIN VARLIGI ISPATLANIR YOKLUGU DEGIL.

mesela, noel babanin yoklugu ispatlanamaz , bunun gibi bircok bilinmezin yoklugu ispanlanamaz, ama mesela Evrim teorisi bir tane aleyhde delille yok edilebilir; Yuzbinlerce lehine delil oldugu halde.

Ceza hukukunun basit bir kurali vardir ; kimse kendinin sucsuz oldugunu ispat etmek zorunda degildir, suclayan kisi bu sucun varligini ispatlamak zorundadir.

Bizi insan yapan zekamiz, aklimiz , mantigimiz. Ama dindarlarda; AIDS virusunun bagisiklik sistemini yok etmesi gibi, Din de mantik sistemini cokertmistir. Artik viruse karsi savasamazlar.

Sitelerde Paylaş

Musluman veya dindar oldugunuzda Mantiginizi askiya alirsiniz. Isletim sisteminiz tumden farkli olur. Microsoft PC nin Macintosh programlarini ve komutlarini anlamadigi gibi.

Buyuk Harfle yazayim belki mavi ekran verir PC ler :

IDDIASI OLAN ISPAT ETMEK ZORUNDADIR. BIRSEYIN VARLIGI ISPATLANIR YOKLUGU DEGIL.

mesela, noel babanin yoklugu ispatlanamaz , bunun gibi bircok bilinmezin yoklugu ispanlanamaz, ama mesela Evrim teorisi bir tane aleyhde delille yok edilebilir; Yuzbinlerce lehine delil oldugu halde.

Ceza hukukunun basit bir kurali vardir ; kimse kendinin sucsuz oldugunu ispat etmek zorunda degildir, suclayan kisi bu sucun varligini ispatlamak zorundadir.

Bizi insan yapan zekamiz, aklimiz , mantigimiz. Ama dindarlarda; AIDS virusunun bagisiklik sistemini yok etmesi gibi, Din de mantik sistemini cokertmistir. Artik viruse karsi savasamazlar.

+1

Efsane ileti!

Sitelerde Paylaş

Musluman veya dindar oldugunuzda Mantiginizi askiya alirsiniz.

Bu senin cehaletin islam aklı olmayanı muhatap kabul etmez...,

Ve akli deliller üzerinde kuruulmuştur....

Sen hırıstiyanlığı islamiyet kıyas ederek doğru yaptığını mı zannediyorsun...

Biri batıl

Biri doğru

Terazini kontrol etmelisin yoksa hoca efendi filan olamazsın..

Sitelerde Paylaş

O zaman zanlı (sanık) avukat tutmazdı. Sadece herkes suçu ispatlanana kadar suçsuzdur lafı geçerlidir.

Bu hatayı düzeltmek lazım....

tarihinde Cariye tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

Araştırmacı'ya en güzel cevap Christopher Hitchens'in; 'Kanıt gösterilmeden ortaya atılmış bir iddiayı çürütmek için kanıta ihtiyaç yoktur.' sözleri bana göre.

Kuran, peygamber,ayet,v.s. herhangi bir şey için delil oluşturamazlar. Bu yüzden binlerce varyasyona sahip, inanç adı altında sıralanan hiç bir düşün ürünü kanıt kabul edilemez.

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7

• Yeni Oluştur...