Jump to content

DİNLERDE KADININ YERİ


Recommended Posts

Pante bu son iletin için teşekkürler.İslam da Musevilerin kendi kitaplarına yaptığı bu tahrifatlar gibi tahrif edilmeye çalışılıyor.Dar görüşçü hadisçi müslümanlar ile işine gelmeyen iddiaları araştırıp,anlayıp gerçeği öğrenmekten aciz ateistler bu çarpıtmalara inanıyor ne yazık ki.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 108
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

“Şiddetli geçimsizlik yaşadığınız eşlerinizle önce oturup konuşun, olmazsa yataklarında yalnız bırakın, yine olmazsa bir müddet ayrılın. Barışıp anlaşırsa hala işi yokuşa sürüp bahaneler aramayın. Yücelik ve büyüklük Allah'a mahsustur; bundan hiç şüpheniz olmasın.

Eğer eşlerin arasının iyice açılıp işin boşanmaya doğru gittiğini görürseniz tarafların ailelerinden birer hakem çağırın. Niyetleri gerçekten barışmaksa Allah niyetlerini boşa çıkarmaz. Allah her şeyi biliyor, her şeyi duyuyor; bundan hiç şüpheniz olmasın…” (Nisa; 4/-35).

Bu ayet kadınları "dövmeyi" emreden ayet olarak bilinir.

Yaptığım çeviride görüldüğü gibi ayette geçen [ve'dribuhunne] ibaresi “Onları dövün, vurun”yerine "Onlardan bir müddet ayrılın" olarak tercüme edilmiştir. Çünkü kelime bu anlama da gelmektedir.

Şöyle ki:

Sözlükte [DRB] kökü mastar olarak "vurmak, dövmek, yapmak, bırakmak, ayrılmak, göstermek, etmek, eylemek, koymak" vb. birçok anlama gelir. Bu kelime Arapça'nın "aspirin" gibi neredeyse her derde deva bir sözcüğüdür. Türkçe'deki etmek, eylemek veya İngilizcedeki get sözcüğünü çağrıştırır.

Örneğin empoze etmek, baskı yapmak, zorlamak (darb), kota uyguladı (darabe hıssa), iğne yaptı (darabe hagn), çadır kurdu (darabe heyme), vergi koydu (darabe darîyb), misal verdi, örnek gösterdi (darabe mesel), para pastı (darabe nugt), telefon etti (darabe'l-hatife), vuruşmak, dövüşmek (tedârub), kıvranmak, çırpınmak, bocalamak, telâşlanmak, çalkalanmak (idtırâb), grev, iş bırakma, işi terk etme, ayrılma (idrâb), çalkantı, kriz (idtırâb), sınıf, cins, nevi, (darb), vurguncu, spekülâtör (müdârib), ticarî rekabet, ticarî ortaklık (müdârebe) gibi birçok kelime bu kökten türetilmiştir…

Sözlükte [NŞZ] kökünden ise mastarı "yükselmek, şişmek, ortaya çıkmak, meydana gelmek, ayağa kalkmak, normalin dışına çıkmak, isyan etmek, karı-koca birbirine karşı gelip kavgaya meydan vermek" olan manalar gelmektedir. Yerinden kaldırmak (inşâz), yüksek, yerinden dışarı fırlamış, şişmiş, uygunsuz müzik ritmi, geçimsiz, huysuz (nâşiz), ortaya çıkmış, diğerleri seviyesine çıkan şey (neşâz), tepe, çıkıntı, yüksek (neşz) kelimeleri bu köktendir… Türkçe'de aile mahkemelerinde sıkça kullanılan ve boşanma nedenleri arasında sayılan "şiddetli geçimsizlik" dediğimiz şeyle aynı manayı çağrıştırır. Burada kadından kaynaklanan şiddetli geçimsizliğin kastedildiği anlaşılıyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
gönderildi (düzenlendi)

HRİSTİYANLIKTA KADIN

İncil'de İsa ile ilgili anlatımlarda İsa'nın kadınlara genelde olumlu yaklaştığı görülür. Recmedilmek istenen bir kadının hayatını kurtarıp yanına alması da takdirle karşılanır. Ancak İncil'in ilave kitaplarında ve bilhassa Pavlus metinlerinde kadınların aşağılandığı görülür. Hristiyanlık tarihi kadınlara yapılan katliamlarla doludur. İtaatsiz görülen, toplum ve din kurallarına karşı çıkan kadınlar cadılıkla suçlanarak cadı avları yapılmış, onbinlerce kadın 16. Ve 17. yüzyılda yakılarak ya da linç edilerek katledilmiştir.

"Kadın başını açarsa, saçını kestirsin. Ama kadının saçını kestirmesi ya da tıraş etmesi ayıpsa, başını örtsün. Erkek başını örtmemeli; o, Tanrı'nın benzeri ve yüceliğidir. Kadın da erkeğin yüceliğidir. Çünkü erkek kadından değil, kadın erkekten yaratıldı. Erkek kadın için değil, kadın erkek için yaratıldı." İncil, 1.Korintililer 11:5-10)

"Her erkeğin başı Mesih, kadının başı erkek, Mesih'in başı da Tanrı'dır." (İncil, 1. Korintliler 11:3)

"Kadınlar toplantılarınızda sessiz kalsın. Konuşmalarına izin yoktur. Kutsal Yasa'nın da belirttiği gibi, uysal olsunlar. Öğrenmek istedikleri bir şey varsa, evde kocalarına sorsunlar. Çünkü kadının toplantı sırasında konuşması ayıptır." (İncil, 1. Korintliler 14:34-35)

tarihinde Pante tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

BUDİZM'DE KADIN

Budizmde Ortadoğu kökenli dinlere nazaran uygulamada kadın–erkek eşitsizliği pek yoktur. Budist tapınaklarında kadınlarla erkekler bir arada ibadet edebilmekte; manastırlarda erkeklerle birlikte kadın din görevlileri de yetiştirilmektedir. Ancak Budist metinlerde de kadının aşağılandığı, hatta diğer dinlerden çok daha katı şekilde suçlandığı görülür.

"Kadınlar, zavallı yaratıklar..Kadınlar nankördür, haindir.. (...) Bütün kadınlar aşağılıktır."(Tipitaka, Khuddaka Nikaya, Kunala Jataka)

"-Efendi Gautama, neden kadınlar önemli işlerimizde rol almıyor, neden yabancı yerlere gönderilmiyor?

-Ananda, çünkü kadınlar irfan sahibi değillerdir, çünkü kadınlar aptaldır, çünkü kadınlar öfkelidir, çünkü kadınlar kıskançtır, çünkü kadınlar aç gözlüdür.." (Tipitaka, Anguttara Nikaya 2, bölüm 8 VPTS)

"Ey keşişler, zehirli yılanların özellikleri: nefret doludurlar ve hınç sahibidirler, zehirlidirler, Zor ortamlarda bulunurlar ve dostluğu engellerler Ey keşişler, aynı şekilde kadınların özellikleri: Nefret ve hınçla doludurlar, dostlukları engellerler, bu kadınların zehiridir. Çoğu zaman iftira atarlar." (Tipitaka, Anguttara Nikaya 3:23)

Link to post
Sitelerde Paylaş

HİNDUİZM'DE KADIN

Hinduizmde tanrılar, bilgeler, din adamları hep erkeklerden oluşmuştur. Bu yüzden kadın 2. Plandadır. Evlenmede ve boşanmada söz sahibi erkektir. 1860'dan beri yasaklanmış olsa da hala 7-8 yaşlarındaki kız çocuklarının evlendirildiği görülmektedir. Evlilikte kadın, kocasına mutlak itaate zorunludur. Kocası ölen kadının başkasıyla evlenmesi en aşağılık bir davranış olarak görülür. Ortaçağda Sati geleneği denilen, kadının ölen kocasıyla birlikte yakılması adeti çok yaygındı. Mecbur tutulmamakla birlikte kocasıyla birlikte kendini yakmayan kadına iyi bakılmadığından gönüllü olarak yakılmayı kabullenmek zorunda kalmaktaydılar.

Sati geleneği, İngiliz sömürgesi olduğu dönemde 1829'da İngilizler tarafından yasaklandı. O günden beri de uygulanmamaktadır ama tek tük de olsa istisnalar vardır. Örneğin bağımsızlığına kavuştuktan bugüne kadar yani yaklaşık 65 yılda 40 civarında vakaya rastanmış ve bunların tamamı kırsal kesimde meydana gelmiştir. Hindu metinlerinde kadınları öven sözlere rastlandığı gibi aşağılayan ifadeler de vardır.

"Bir kadının aklı, yüksek disiplini kaldıramaz, kadının aklı zayıftır." (Rig Veda, 8.33.17)

"Kadınlardan daha günahkar başka bir yaratık yoktur; kadın, yakan bir ateştir, kadın bıçağın keskin yüzüdür, kadın bir ilüzyondur, bir zehirdir, bir ateştir, bir yılandır." (Mahabharatta 13:40)

Jainizm, Taoizm vb. dinlerde de kadın alçaltılmıştır. Sonuç olarak her dinde kadın, erkeğe göre alt statüde yer almış ve hakları erkeğe nazaran düşük tutulmuştur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

ateistler çok kötü niyetli insanlar. mesela kuranda hafifçe dövün diyo. ateistler de ayetleri yanlış anlayıp karısını döven, öldüren, ezen muhafazakar insanları kınıyolar. mesela çok eşlilik kadınları yüceltmistir ama ateistler bunu hic bi zaman anlamayacak

not: islamın yaşandığı her yerde kadına şiddet vardır ve hiçbiri gerçek islam değildir.

tarihinde cennet yolcusu 2013 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

ateistler çok kötü niyetli insanlar. mesela kuranda hafifçe dövün diyo. ateistler de ayetleri yanlış anlayıp karısını döven, öldüren, ezen muhafazakar insanları kınıyolar. mesela çok eşlilik kadınları yüceltmistir ama ateistler bunu hic bi zaman anlamayacak

not: islamın yaşandığı her yerde kadına şiddet vardır ve hiçbiri gerçek islam değildir.

Sen de ateist olduğuna göre "ben de kötü niyetliyim" demiş oluyorsun.

Ateistlerin çoğunluğu kötü niyetli değildir. İyi niyetli olanlar duyarlıdır.

Bir örnek: Aşağıdaki 1. resimde görülen kadın bakan resimleri İsrailde dinci gazeteler tarafından değiştirilerek 2. resme dönüştürülmüştür. Bana göre bu kadına karşı işlenen bir suçtur. Bunun altında dine dayalı bir kültür olmadığını iddia etmek cehalet olur.

israeligov2009.jpg

İslam'daki hafifçe dövmeye karşı da duyarlı ve hassas olmak zorundayız. Çünkü imam osurursa cemaat sıçar:

afghan-woman-whose-husband-and-father-cut-off-her-nose-and-face-for-running-away-from-marriage-name-is-aisha.jpg

example-of-muslim-woman-with-nose-cut-off.jpg

zahida1.jpg

Link to post
Sitelerde Paylaş
gönderildi (düzenlendi)

Pante, bunları da biraz açarsan kesin tespiti koymuş olacağız.

Daha önce Fırat'ın bir çalışması varmış Ateistforum'da yayımlanan. Orada taoizm vs. mevcut.

http://www.ateistfor...showtopic=52486

Alıntılıyorum:

-JAINIZM`de kadin:

Caynizm`in kutsal kitaplari buyuk 2 mezhebe gore degisir. Svetambara isimli mezhep cesitli Cayna sutralarini kabul ederken Digambara isimli mezhep ise, cogu Cayna metninin kayboldugunu savunur onlara gore eldeki en onemli derleme Satkhandagama isimli bir Agamadir.

Satkhandagama “Kadinlar dogustan kirlidir, zararlidir, erkekten asagidir ve kadin bedeninde aydinlanmalari imkansizdir. Kadinlarin aydinlanmasinin tek yolu erkek bedeninde bir daha dogmaktir”

SINTOIZM`de kadin:

Nihon Shoki “Biri erkek digeri disi olan 2 Tanri, kari-koca olmak ve bir ulke yaratmak icin adaya gitti…..Biri sola digeri saga gitti, Ikisi yuz yuze geldi ve kadin Tanri ‘Harika! Guzel genc bir erkekle tanistim onun ismi otoko`dur.’ dedi fakat erkek Tanri durumdan rahatsiz oldu ve soyle dedi ‘Ben erkegim ilk once benim konusmam gerekir nasil olur da bir kadin once konusur?’ ve tekrar denediler bu sefer erkek once konustu……………………………………sonra kadin dedi ‘ne guzel bi delikanli’ ama kadin once konustugu icin isler bahtsiz gitmeye basladi tekrar denediler ve bu sefer erkek once konustu

Nihon Shoki “Gel birlikte soyle bir yemin edelim, bu yemine gore bazi cocuklar dogacak eger bu cocuklar kiz olurlarsa kalbimin kotuluklerle dolu oldugunu dusunebilirsin, eger bu cocuklar erkek olurlarsa kalbimin temiz oldugunu dusun”

tarihinde Pante tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

-TAOIZM`de kadin:

Taoizm`in en onemli kutsal metinleri 3 tanedir. Bunlar unlu Tao te Ching (lao zi), Lieh Tzu (lie zi) ve Zhuang Zi`dir. Bu metinlerden baska, olumsuzluk formullerini ve muskalari aciklayan, cesitli mistik rituelleri ve mistik kozmolojileri anlatan ufaktan uzuna cok sayida metin de mevcuttur ancak bunlar kutsallik bakimindan ikinci seviyededir.

Lieh Tzu (lie zi) “Erkek ve kadin arasinda bir ayrim vardir, erkek kadindan ustundur. Bu nedenle erkek olmak, kadin olmaktan daha iyidir”

Zhuang Zi “Tipki gokler ve yer orneginde oldugu gibi… Basta olan yonetir, sonra olan izler. Buyuk olan yonetir, kucuk olan izler. Erkek yonetir, kadin izler. Koca yonetir, kadin uyar.”

-GNOSTISIZM`de kadin:

Gnostisizm`in kutsal metinlerinin cogu kayiptir, gnostisizmle ilgili elimizde Nag Hammadi kutuphanesinden kalma cesitli kitaplar ve Pistis Sophia gibi metinler kalmistir. Gnostisizm`in yapisi geregi, asagidaki ayetlerin tamamen sembolik/felsefi olarak yorumlandigi ve gecmiste gnostik kiliselerin, uygulamada kadin/erkek esitligine onem verdikleri unutulmamalidir. Kadin/erkek ile ilgili benzetmelerde asagidaki gibi kullanim, o donemin ataerkil kulturu ile ilgili olsa gerektir.

The Tripartite Tractate “………….onlar Pleroma`nin biciminde, her birinin yuzu digerinin kopyasi………….hepsi de erkek biciminde, kadinlik denilen hastaligin biciminde degil.”

Zostrianos “Delilikten ve kadinlik denilen tutsakliktan kacin! Erkeklik kurtulusunu secin!”

Dialogue of the savior “Kadinlarin olmadigi bir mekanda dua edin…”

The second treatise of the Greath seth “Bir kadin haline gelmeyin, gelirseniz kotulugu, ayriligi, kiskancligi, kizginligi, bos ve olmayan arzuyu dogurursunuz”

Gospel of Thomas 114 “Petrus, `Meryem gitsin cunku kadinlar sonsuz yasami haketmiyor’ dedi Isa da “Bak ben Meryem`e bir erkek olmayi ogretecegim ve o da aranizda yasayan bir ruh olabilecek. Kadinlardan her kim kendini erkek yapabilirse goklerin kralligina girecektir

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sonuç olarak büyük dinlerin tümünde cins ayrımcılığı olduğu kesindir. Erkek kadından üstün görülür.

Hristiyanlık, diğer Ortadoğu kökenli dinlere göre bu eşitsizlikte en olumlu konumdadır. Pavlus'un

yazdıklarını pek kimse bilmez, bilenler de takmaz.

Budizmin uygulamasında da kadın ayrımcılığına pek rastlanmaz.

Küçük dinlerden Bahailikte kadın-erkek eşitliği savunulur. Kutsal kitapları Kitab-ı Akdes'te olumsuz bir madde yoktur.

Tarihe karışan Zerdüşt dininin kitabı Avesta'da da kadın aleyhine olan bir ifadeye rastlanmamıştır.

Bir kutsal kitabı olmayan Alevilikte kadına yönelik ayrımcılık minimum seviyededir.

Bu da ataerkil çevre etkilerinin yansımasından kaynaklanır. Ancak kadının erkekle her konuda eşit olduğu ifade edilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İslamda Kadına Allah tarafından verilen tüm haklar itina ile takla attırılıp tersine kadının aleyhine çevrilmiştir.Ataerkil zihniyetle.

Hayır öyle değil o. Allah'ın emirlerini beğenmeyen sizi gibi reformistler, Kuran ayetlerini eğip bükerek kafanızda oluşturduğunuz dini Kuran'a geçirdiniz. 14 asır önceki Kuran ile şimdi sizin yorumladığınız Kuran arasında 1 gram ilişki bile yok. Kendi dininizi yarattınız. İster kadına dayak olsun, ister çok eşlilik olsun... tüm konularda böyle bu.

Allah'ın emirlerini beğenmeyen ve kelime oyunlarıyla bu emirleri değiştiren Müslümanlarsınız.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hayır öyle değil o. Allah'ın emirlerini beğenmeyen sizi gibi reformistler, Kuran ayetlerini eğip bükerek kafanızda oluşturduğunuz dini Kuran'a geçirdiniz. 14 asır önceki Kuran ile şimdi sizin yorumladığınız Kuran arasında 1 gram ilişki bile yok. Kendi dininizi yarattınız. İster kadına dayak olsun, ister çok eşlilik olsun... tüm konularda böyle bu.

Allah'ın emirlerini beğenmeyen ve kelime oyunlarıyla bu emirleri değiştiren Müslümanlarsınız.

Allah Allah!14 asır önce Muhammed karılarını dövmüş demek ki.Kezzap dökmüş suratlarına öyle mi?Yalancılar..

tarihinde xseddx tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

“Şiddetli geçimsizlik yaşadığınız eşlerinizle önce oturup konuşun, olmazsa yataklarında yalnız bırakın, yine olmazsa bir müddet ayrılın. Barışıp anlaşırsa hala işi yokuşa sürüp bahaneler aramayın. Yücelik ve büyüklük Allah'a mahsustur; bundan hiç şüpheniz olmasın.

Eğer eşlerin arasının iyice açılıp işin boşanmaya doğru gittiğini görürseniz tarafların ailelerinden birer hakem çağırın. Niyetleri gerçekten barışmaksa Allah niyetlerini boşa çıkarmaz. Allah her şeyi biliyor, her şeyi duyuyor; bundan hiç şüpheniz olmasın…” (Nisa; 4/-35).

Bu ayet kadınları "dövmeyi" emreden ayet olarak bilinir.

Yaptığım çeviride görüldüğü gibi ayette geçen [ve'dribuhunne] ibaresi “Onları dövün, vurun”yerine "Onlardan bir müddet ayrılın" olarak tercüme edilmiştir. Çünkü kelime bu anlama da gelmektedir.

Yahu üstadım, sen neden anlamak istemiyorsun? Nisa 34’te kadına dayak vardır.

Yaptığınız ayıp ama yahu. Sonra ‘yalancı’ deyince bize kızıyorsunuz. Yalancısınız işte.

Araplar niye ‘dövün’ olarak yorumluyor bu ayeti? Kuran Japonca olduğu için Araplar MEAL HATASI olan kitapları mı okuyorlar? Siz böyle ancak Kuran’ı hiç bilmeyen kitleleri kandırırsınız. Burada sökmez.

Nisa 34’ün doğru çevirisi, Diyanet’in yaptığı çeviridir. Ayrıca,

http://lordpirate.wo...lari-1-nisa-34/

Burada da yazdığım gibi, diğer dillere çevrilen meallerde de böyledir bu. Sadece Türkler Kuran’ı doğru anlıyor ama bütün dünya yanlış anlıyor. Bırakın yahu bu işleri.

Bir de Müslümanlar yalan söylemez dersiniz. Daha dürüst olduğunuzu göremedim şu forumda. Ciddi söylüyorum bak. ‘Biz Allah’ın emirlerini beğenmiyoruz.’ deyin, daha samimi olur.

Bir ayetin iki tane çevirisi olmaz. Tanrı buyruğundan bahsediyoruz, Hasan ustanın yemek listesinden bahsetmiyoruz. Durumun ciddiyetini kavrayabiliyorsunuz değil mi? Bundan 1000 sene önceki tefsirlerde de ‘dövün’ olarak anlatılmıştır.

Bu kadar şeyin üstüne hala daha ‘Hayır öyle değil.’ diyorsan amacın bellidir zaten. Edip Yüksel’cilik yapıyorsun işte.

Muhammed'in kadınlarını dövmediğini nereden biliyorsun? Kuran'da yazmıyor diye mi? Belki dövüyordu ama senin haberin yok? İşinize nasıl gelirse öyle yorumluyorsunuz işte İslam'ı. :) Her halinizden belli.

Hadi diyelim ki Muhammed kadınlarını dövmemiş olsun. Bu Kuran'da kadına dayak olmadığı anlamına mı gelir? Bu kadar basit düşünen insanlara ne anlatacaksın? Dediğim gibi:

Müslümanlık = YALANCILIK

tarihinde Pirate tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Dinlerde kadınların 2. sınıf insan yerine konduğunu görmemek için ancak kör olmak lazım ya da dinli.

BAkın şu koskoca forumda bayan olarak bir tek ben varım, pek çok kadın şu anda kocasına hizmet etmekle meşgul ama bunu gönüllü yapanlar olduğu gibi yemek pişirmediği için dindar kocasından dayak yiyen kadın da var ama ille de dindarlar yapar öbürleri yapmaz diye bir kaide yok. BEn bekarım babamla yaşıyorum, evli olsaydım belki foruma yazamazdım, milletle muhabbet ettiğim için adam beni döverdi belki de yani erkekler zaten kadınları dövüyorlar her türlü dövüyorlar dindarı da dövüyor dindar olmayanı da dövüyor. KAdınlar konusunda tek bildiğim erkekleri değil parayı sevdikleridir, eğer adamın onun karnını doyuracak kadar parası varsa kadın dayaktan şikayetçi olmaz yani adam kalkıp bankada çalışan kadını dövemez genelde parası olmayan erkeğe mahkum kadınlar dayak yer

Link to post
Sitelerde Paylaş

ateistler çok kötü niyetli insanlar. mesela kuranda hafifçe dövün diyo. ateistler de ayetleri yanlış anlayıp karısını döven, öldüren, ezen muhafazakar insanları kınıyolar. mesela çok eşlilik kadınları yüceltmistir ama ateistler bunu hic bi zaman anlamayacak

not: islamın yaşandığı her yerde kadına şiddet vardır ve hiçbiri gerçek islam değildir.

Hafifçe mi diyor? :) O kelimeyi sakın Diyanet, PARANTEZ AÇARAK eklemiş olmasın? Ayetin kendisinde öyle bir şey yok da, ondan soruyorum.

Allah'ın emirlerini beğenmeyen Müslümanlar. :) Siz bizden daha çok kafirsiniz, burası açık.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yahu üstadım, sen neden anlamak istemiyorsun? Nisa 34’te kadına dayak vardır.

Yaptığınız ayıp ama yahu. Sonra ‘yalancı’ deyince bize kızıyorsunuz.

Araplar niye ‘dövün’ olarak yorumluyor bu ayeti? Kuran Japonca olduğu için Araplar MEAL HATASI olan kitapları mı okuyorlar? Siz böyle ancak Kuran’ı hiç bilmeyen kitleleri kandırırsınız. Burada sökmez.

Bir ayetin iki tane çevirisi olmaz. Tanrı buyruğundan bahsediyoruz, Hasan ustanın yemek listesinden bahsetmiyoruz. Durumun ciddiyetini kavrayabiliyorsunuz değil mi? Bundan 1000 sene önceki tefsirlerde de ‘dövün’ olarak anlatılmıştır.

Bu kadar şeyin üstüne hala daha ‘Hayır öyle değil.’ diyorsan amacın bellidir zaten. Edip Yüksel’cilik yapıyorsun işte.

Edip Yükselcilik,Richard Dawkinscilik,Fettullahcılık.. :D

Bir kitapta ''Ey insanlar saksafon çalmanız size haram kılındı.'' diye bir ayet olsaydı bu ayeti nasıl anlarsın?Samimi cevap ver.Cümle Türkçe sen de bir türksün.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Allah Allah!14 asır önce Muhammed karılarını dövmüş demek ki.Kezzap dökmüş suratlarına öyle mi?Yalancılar..

Muhammed'in karılarına ne yaptığıyla kimse ilgilenmiyor sonuçta kendi cinsel ilişkisi için ayetler yazmış peygamber falan değil zaten

Link to post
Sitelerde Paylaş

Edip Yükselcilik,Richard Dawkinscilik,Fettullahcılık.. :D

Bir kitapta ''Ey insanlar saksafon çalmanız size haram kılındı.'' diye bir ayet olsaydı bu ayeti nasıl anlarsın?Samimi cevap ver.Cümle Türkçe sen de bir türksün.

Sadece dövmek mi bakın araplar genç bir kızı sırf erkekle dans etti diye nasıl katlettiler videoyu izlemediniz mi kızın başına taşlarla vura vura öldürdüler işte insanlar bu yüzden dinlerden nefret ediyor

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...