tarih bilinci 0 Mayıs 6, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 6, 2013 gönderildi ALLAHLA BİREBİR TANIŞMA ŞEREFİNE ERİŞEN TEK KİŞİ Hz.Muhammed. ALLAHI TANIMAK AÇISINDAN Bu büyük bir şans. Bu nedenle doyurucu bilgi istemek hakkımız. Ancak bence verilen küçük bilgi hayal kırıklığı... Kuranın miraçla ilgili bölümünde cılız ve yetersiz bilgi var Allah IŞIK ( NUR ) olarak görünmüş. başkada bilgi yok. HAydaaaaaa... Bunca beklenti karşısında en yetkili ağızdan bu fos açıklama tam bi hayal kırıklığı. Tam gerçeğe ulaşıyorduk ki karşımızda bir otomobil farı...Şansa bak. Link to post Sitelerde Paylaş
RedEyeJedi 0 Mayıs 6, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 6, 2013 gönderildi ALLAHLA BİREBİR TANIŞMA ŞEREFİNE ERİŞEN TEK KİŞİ Hz.Muhammed. ALLAHI TANIMAK AÇISINDAN Bu büyük bir şans. Bu nedenle doyurucu bilgi istemek hakkımız. Ancak bence verilen küçük bilgi hayal kırıklığı... Kuranın miraçla ilgili bölümünde cılız ve yetersiz bilgi var Allah IŞIK ( NUR ) olarak görünmüş. başkada bilgi yok. HAydaaaaaa... Bunca beklenti karşısında en yetkili ağızdan bu fos açıklama tam bi hayal kırıklığı. Tam gerçeğe ulaşıyorduk ki karşımızda bir otomobil farı...Şansa bak. Ölümden dönenler, bedenlerinden çıkıp havaya yükseldiklerini ya da beyaz bir ışık gördüklerini söylerler ya, bu miraç olayı öyle bir şey. Mucizevi hiç bir yanı yok. . Link to post Sitelerde Paylaş
gerçekçi53 0 Mayıs 6, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 6, 2013 gönderildi deme sakın niçin şu şöyle ... yerincedir o öyle.... arif anı seyreyler... zannetme ki gayreyler... görelim mevlam neyler... neylerse güzel eyler... abi iyi güzel de... ben bunun mantığını eleştiriyorum haddimi aşaraktan... kim bir kötülük görürse onu eliyle diliyle düzletmeye çalışsın diyene uyuyor mu bu... kötülükleri yapan yada yaptıran da o onunla mücadele ettiren de.... iylikleri tavsiye edip onunla bizi mükellef kılan da... insan olgunlaşa olgunlaşa manevi olarak kendini bütün varlıkla empati yapabilir haline gelinceye kadar gidebilirse... yanievrendeki her varlığın çektiği acıyı kendi çekiyormuş gibihissedebilirse... evrendeki her varlığın duyduğu hazzı da duyabilir.... işte bu duruma gelebilen ler ölmezler artık... çünkü onlar kendi benliklerini evrenin tümüne yaymış ve adeta evrenleşmişler belkide sizin deyiminizle fena fillah olmuşlardır... bu da herkese nasip olacak bir rütbe değildir heralde ama herkes bu konuma isterse ulaşabilir.... bu duruma ulaşmaya cennnet ulaşamamaya da cehennem diyebiliriz belkide... O dediğin güzel ama imkansız.Hint fakiri bir gün dereden karşıya geçecekmiş.Akrebi görmüş meğer oda karşıya geçmek istermiş ;fakirden rica etmiş .Fakir ama sen beni sokarsın! demiş.Akrep yok Fakir kardeş vallahide billahide seni sokmam diye yalvarmış.Fakirde onu eline almış ve dereden geçirmiş.Ama akrep onu sokuvermiş.Ne yaptın hani bana söz vermiştin?! diye sormuş fakir.Akrebin cevabı İstemezdim ama Hilkatim bu!demiş.Fakir daha sonra iyileşip geri dönmek üzere yola çıkmış.Dereye tekrar gelmiş.A birde bakmışki Akrepte orada ve oda geri dönmek ister.Akrep başlar yine yalvarmağa "Bak Vallahi vede tallahi sokmayacağım seni! Bak sokarsam iki gözüm önüme aksınki sokmayacağım!Fakir bu yalvarmalar karşısında dayanamaz ve akrebi tekrar dereden geçirir.Ama akrep onu yine sokar! Verdiği cevap yine aynıdır.Hilkatim bu!(Özüm bu yada Ruhum bu )Bizim Fakir daha sonra akrepten nasıl kazık yediğini arkadaşlarına anlatır.Arkadaşları ona Behey Allahın abdalı Hadi bir kere kazığı yedin ve o akrep sana neden kazık attığınıda söyledi! O zaman neden aynı hatayı tekrarladınki?!Fakirde onlara şu cevabı verir ."Ne yapayım hilkatim bu!" Bir insanın Ruhu yada özü neyse o odur.Ruh ise genler ve küçük yaşta alınan terbiyeye göre şekillenir.Bundan gayrı artık ona ahlak öğretsenizde ahlak veremezsisiniz.O şahısta öyle olmak istemez belki ama oda kendini ne kadar mücadele etsede değiştiremez.(Bu müsbetde olabilir menfide fark etmez)Zaten Bedenle birlikte birde ruhumuzun olduğunun ispatıda bu değilmi? Link to post Sitelerde Paylaş
osho 0 Mayıs 6, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 6, 2013 gönderildi doğada kendiliğinden olan şeyleri de gözlemliyoruz birilerinin yapmasıyla olan şeyleri de... demek ki her ikiside olabiliyor... gerçi kendiliğinden dediğimiz şeylerin arkasında bir sebeb zinciri arandıkça bulunabiliyor ama bilinçli bir şahsın etkisini bazen direkt göremiyoruz.... tanrı belki bazı şeyleri direkt kendi eliyle yani bizim tarafımızdan tarif edilemez yada anlaşılamaz bir biçimde ama aktif bir biçimde yaratarak yapıyordur... bazı şeyleri de evrim sel mekanizmalara ayarlayıp bırakarak gelişmeyi izliyor yada arada yönlendiriyor da olabilir... yani tanrı düşündüğümüzdan çok daha farklı alternnatif yöntemleri bir arada kullanıyor da olabilir... zaten evrende olan işler de bazen kaotik yani karmaşık bazen düzenli olarak gözlemleniyor... evren ne tamamen kaotik ne de tamemn düzenli değil gibi sanki... yani bazıları müthiş bir düzen görürken bazıları da acaip bir kaos ve keşmekeş görebiliyor... demek ki tanrı bu iki davranışı da gösterebiliyor... yada bizlerin okuma ve anlamaları çok zayıf kalıyordur... hayır ben iki türlü yaratım görmüyorum nerede öngörü, gösterebilir misin öngörü olsaydı aşama olmazdı sadece mutasyonlara dayanan aşamalı yaratım var Link to post Sitelerde Paylaş
osho 0 Mayıs 6, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 6, 2013 gönderildi Evrimi kabul ediyoruz canım.Yüksek tahsil yapabilmek için Biyoloji diye bir ders okuduk.Bilimi inkar edemeyiz.Ama Şu var.Üzüm evrimleşerek şeftali olmaz.Zamanla her madde değişir.Siyah üzümü alır ekersin toprağın iklimin durumu Radyasyon gibi etkilerle o üzümün tohumundaki genlerde mutasyon olur ve ortaya demdeğişik bir üzüm türü çıkar ama sonuçta o yinede üzümdür.Bırakın bunu üzüm suyu fermantasyonla şarap olur ama özünde yine üzümlük vardır.Tek hücreliden çok hücreli oldu Ondan sonra balık oldu ondan sonra hem karada hem suda yaşıyan balık oldu sonrada sadece karada yaşayan bir hayvan ortaya çıktı.Pekiyi bu hayvan nasıl memeli nasıl sürüngen nasıl kuş nasıl eklem bacaklı oldu?Ortaya Denizden çıkan milyonlarca cins kara ve denizde yaşayan hayvan türleri çıkması gerekir o zaman?Bu hangi şartlarda olabilirki?İnsanın atası Pirimat denen bir maymunumsu olabilir.(Zaten İnsanda maymunumsu değilmi?)Ama O maymunumsunun Zeka durumu kanaatimce bu günkü insanla aynı olması gerekir.Aksi halde O zamandaki kainat Beyinsiz olmuş olur.Halbuki kainat ta ezelden beri var olan bir organizma.Hiç bir varlığında eseri değil tamamen mücerret bir sonsuzluktaki Güneşler gezegenler gök taşları ve Elementler. Yani herşeyi var olduğu kainatta birde düşünen beynin olması gerekir.Ama bu bir eklembacaklının beyni olur,Primat olur.Balık olur uçan kuş yada memeli olur farketmez .İllaki Homosapiens şart değil .Zeka hangi türde varsa oda o devrin İnsanı olur. Evrimi kabul ediyoruz canım.Yüksek tahsil yapabilmek için Biyoloji diye bir ders okuduk.Bilimi inkar edemeyiz.Ama Şu var.Üzüm evrimleşerek şeftali olmaz.Zamanla her madde değişir.Siyah üzümü alır ekersin toprağın iklimin durumu Radyasyon gibi etkilerle o üzümün tohumundaki genlerde mutasyon olur ve ortaya demdeğişik bir üzüm türü çıkar ama sonuçta o yinede üzümdür.Bırakın bunu üzüm suyu fermantasyonla şarap olur ama özünde yine üzümlük vardır.Tek hücreliden çok hücreli oldu Ondan sonra balık oldu ondan sonra hem karada hem suda yaşıyan balık oldu sonrada sadece karada yaşayan bir hayvan ortaya çıktı.Pekiyi bu hayvan nasıl memeli nasıl sürüngen nasıl kuş nasıl eklem bacaklı oldu?Ortaya Denizden çıkan milyonlarca cins kara ve denizde yaşayan hayvan türleri çıkması gerekir o zaman?Bu hangi şartlarda olabilirki?İnsanın atası Pirimat denen bir maymunumsu olabilir.(Zaten İnsanda maymunumsu değilmi?)Ama O maymunumsunun Zeka durumu kanaatimce bu günkü insanla aynı olması gerekir.Aksi halde O zamandaki kainat Beyinsiz olmuş olur.Halbuki kainat ta ezelden beri var olan bir organizma.Hiç bir varlığında eseri değil tamamen mücerret bir sonsuzluktaki Güneşler gezegenler gök taşları ve Elementler. Yani herşeyi var olduğu kainatta birde düşünen beynin olması gerekir.Ama bu bir eklembacaklının beyni olur,Primat olur.Balık olur uçan kuş yada memeli olur farketmez .İllaki Homosapiens şart değil .Zeka hangi türde varsa oda o devrin İnsanı olur. hem evrimi kabul ediyorsun hem de insan beyni ezelden beri vardır diyorsun en azından insan beyni ya da insan evrimleşmeksizin, ezeli olarak vardır diyorsun; hem de herbir insan bireyi için ayrı ayrı olarak ve de bireysel ezeli bir beynin ölümünü dağılmasını kabul ediyorsun çelişki içinde çelişki Link to post Sitelerde Paylaş
serasker 0 Mayıs 6, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 6, 2013 gönderildi Songörü de yeryüzünde eşi benzeri olmayan bir düşünce doğru olmaz... Doğru şeylerde insanlar ittifak ederler... Link to post Sitelerde Paylaş
osho 0 Mayıs 6, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 6, 2013 gönderildi tamam buldum raslantısal mutasyonlarla ve doğal seçilimin arkasına saklanmış başkaca hiçbir etkisi olmayan bir tanrı var Link to post Sitelerde Paylaş
serasker 0 Mayıs 6, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 6, 2013 gönderildi Ayarı bozulmuş akıldan doğru sonuç çıkmaz çıkamaz. Link to post Sitelerde Paylaş
gerçekçi53 0 Mayıs 7, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 7, 2013 gönderildi (düzenlendi) hem evrimi kabul ediyorsun hem de insan beyni ezelden beri vardır diyorsun en azından insan beyni ya da insan evrimleşmeksizin, ezeli olarak vardır diyorsun; hem de herbir insan bireyi için ayrı ayrı olarak ve de bireysel ezeli bir beynin ölümünü dağılmasını kabul ediyorsun çelişki içinde çelişki Zekada evrim yoktur diyorum.Vücut şekli evrimleşir.Üzümün şekli evrimleşir ama tadı evrim yapmaz . Bu benim panteist düşüncemin sonucudur.Yani mademki kainat bir organizmadır.Onda her çeşit element ve yaşam için gerekli olan maddeler mevcuttur.O zaman kainatta ezelden beri zeki olan bir varlık çeşidide mevcuttur.Burada nasıl oluştu aranmaz.Altın ,Demir nasıl oldu ? Hep vardılar.Beynini düşünebilen bir varlık çeşidide hep vardı. Mayıs 7, 2013 tarihinde gerçekçi53 tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
serasker 0 Mayıs 7, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 7, 2013 gönderildi Zekada evrim yoktur diyorum. +1 Evet bilinçte evrim yoktur..Sadece bilinç sahibinin varlığı muhakkak olmuş oluyor... Link to post Sitelerde Paylaş
osho 0 Mayıs 7, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 7, 2013 gönderildi Zekada evrim yoktur diyorum.Vücut şekli evrimleşir.Üzümün şekli evrimleşir ama tadı evrim yapmaz . Bu benim panteist düşüncemin sonucudur.Yani mademki kainat bir organizmadır.Onda her çeşit element ve yaşam için gerekli olan maddeler mevcuttur.O zaman kainatta ezelden beri zeki olan bir varlık çeşidide mevcuttur.Burada nasıl oluştu aranmaz.Altın ,Demir nasıl oldu ? Hep vardılar.Beynini düşünebilen bir varlık çeşidide hep vardı. zekayı sormuyorum beyin ezelidir diyorsun beyin evrimsiz mi oldu; beyin çok komplex bir yapıda nasıl evrimsiz olabilir Link to post Sitelerde Paylaş
gerçekçi53 0 Mayıs 10, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 10, 2013 gönderildi zekayı sormuyorum beyin ezelidir diyorsun beyin evrimsiz mi oldu; beyin çok komplex bir yapıda nasıl evrimsiz olabilir Beyin şayet evrim geçirip zekayı çıkardıysa.O zaman Beyin evrimleşmeden önce zekada yoktu.Zeka olmayıncada düşünce olamaz.Düşüncenin olmadığı bir kainatda olamaz.(Bu benim kendime has düşüncemdir sadece)O zamanda diyorumki ya :1-Homo sapiensin atası olan Primatta zekada vardı.Ama Maymunun atası olacak Primat zeka sahibi değildi.2-Yada Dünyada Karbon devrinde Kendi gezegenlerinde yaşamın bitmesi üzerine Uzaydan gelmiş olan Homosapiensin zeka düzeyinde varlıklar vardı.Bunlar nasıl oldu? onlarda Kendi gezegenlerinde evrim sonucu oluştular.Ve Bu zincir ebede doğru gider.Yani kainat hiç bir zaman zekası olmayan yaratıktan mahrum kalmadı.Elbette bu söylediğimin ispatı yok.Ama Şu var bundan yüzlerce yıl evvel İbni Sina Maddi hastalıklar ve Ruhsal hastalıkların Gözle görülmeyen yaratıklar yüzünden olduğunu bunlarında aslında İlahi kitaplarda (İncil ve Mushaf) sözü edilen Cinler olduğunu söylüyordu.Evet İlim Deney ve gözlemden önce Düşünceye dayalıdır. Link to post Sitelerde Paylaş
gerçekçi53 0 Mayıs 10, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 10, 2013 gönderildi +1 Evet bilinçte evrim yoktur..Sadece bilinç sahibinin varlığı muhakkak olmuş oluyor... Siz ona gözle görülmeyen Allah diyorsunuz.Bense ona gözle görülen bir varlık diyorum.Ama bu varlık ezelden beri hep vardı.Vücudu kafa yapısı farklı olabilir.Bu hiç önemli değil.Hpmo sapiens aslında bir maymun türüdür.Ama Onu İnsan yapan zekasıdır. Link to post Sitelerde Paylaş
serasker 0 Mayıs 10, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 10, 2013 gönderildi Akılsızlıkta sınır tanımayana ne anlatabilirsiniz ki? Link to post Sitelerde Paylaş
osho 0 Mayıs 12, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 12, 2013 gönderildi Beyin şayet evrim geçirip zekayı çıkardıysa.O zaman Beyin evrimleşmeden önce zekada yoktu.Zeka olmayıncada düşünce olamaz.Düşüncenin olmadığı bir kainatda olamaz.(Bu benim kendime has düşüncemdir sadece)O zamanda diyorumki ya :1-Homo sapiensin atası olan Primatta zekada vardı.Ama Maymunun atası olacak Primat zeka sahibi değildi.2-Yada Dünyada Karbon devrinde Kendi gezegenlerinde yaşamın bitmesi üzerine Uzaydan gelmiş olan Homosapiensin zeka düzeyinde varlıklar vardı.Bunlar nasıl oldu? onlarda Kendi gezegenlerinde evrim sonucu oluştular.Ve Bu zincir ebede doğru gider.Yani kainat hiç bir zaman zekası olmayan yaratıktan mahrum kalmadı.Elbette bu söylediğimin ispatı yok.Ama Şu var bundan yüzlerce yıl evvel İbni Sina Maddi hastalıklar ve Ruhsal hastalıkların Gözle görülmeyen yaratıklar yüzünden olduğunu bunlarında aslında İlahi kitaplarda (İncil ve Mushaf) sözü edilen Cinler olduğunu söylüyordu.Evet İlim Deney ve gözlemden önce Düşünceye dayalıdır. bilinç, var olanın farkında olunması yeteneğidir yani var olan olmaksızın bilinç olamaz bilinçlilik için, bilincinde olunan var ve bilinç sahibini içerme bir zorunluluktur ama varlık için bilinç zorunlu değildir bütün bunlardan da varlığın önceliği sonucu çıkar Link to post Sitelerde Paylaş
gerçekçi53 0 Mayıs 12, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 12, 2013 gönderildi (düzenlendi) bilinç, var olanın farkında olunması yeteneğidir yani var olan olmaksızın bilinç olamaz bilinçlilik için, bilincinde olunan var ve bilinç sahibini içerme bir zorunluluktur ama varlık için bilinç zorunlu değildir bütün bunlardan da varlığın önceliği sonucu çıkar Orası tamam canım.Vücut yada beyin olmadan bilinç olamaz.Fakat O bilinci oluşturan şey Beyindeki mutasyon değişimimi? yoksa İçinde DNA sarmalı bulunan bir protein kılıfının DNA sarmalını tek bir hücreye bırakıp bu sarmalın hücre çekirdeğine girerek RNA lara artık kendi şifresini vermesimi?Tamam bir virüs İnsan beyniyle kıyaslanamaz ama belkide o olmasa bilinç olmazdı?Pekiyi O virüs nereden gelebilir? Vaktiyle sağ olan bir bilinçli varlıktan değilmi? Mayıs 12, 2013 tarihinde gerçekçi53 tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
osho 0 Mayıs 12, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 12, 2013 gönderildi Orası tamam canım.Vücut yada beyin olmadan bilinç olamaz.Fakat O bilinci oluşturan şey Beyindeki mutasyon değişimimi? yoksa İçinde DNA sarmalı bulunan bir protein kılıfının DNA sarmalını tek bir hücreye bırakıp bu sarmalın hücre çekirdeğine girerek RNA lara artık kendi şifresini vermesimi?Tamam bir virüs İnsan beyniyle kıyaslanamaz ama belkide o olmasa bilinç olmazdı?Pekiyi O virüs nereden gelebilir? Vaktiyle sağ olan bir bilinçli varlıktan değilmi? sevgili kardeşim bilinç bir sistem ama evren kadar karmaşık bir sistem bir sistem de değil sistemler bütünlüğü; ve bu sistemler sinir hücreleri arasındaki elektro kimyasal devrelerden oluşuyor "Orası tamam canım.Vücut yada beyin olmadan bilinç olamaz." yani bilinç madde veya varlıktan sonra ortaya çıkan bir şey ama maddenin bilinçli olması gibi bir zorunluluk yok o zaman ezeli olan insan değil madde olmalıdır beyinler ya da insanlar da ezeli değil evrimle oluşmuşlar demektir Link to post Sitelerde Paylaş
gerçekçi53 0 Mayıs 13, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 13, 2013 gönderildi sevgili kardeşim bilinç bir sistem ama evren kadar karmaşık bir sistem bir sistem de değil sistemler bütünlüğü; ve bu sistemler sinir hücreleri arasındaki elektro kimyasal devrelerden oluşuyor "Orası tamam canım.Vücut yada beyin olmadan bilinç olamaz." yani bilinç madde veya varlıktan sonra ortaya çıkan bir şey ama maddenin bilinçli olması gibi bir zorunluluk yok o zaman ezeli olan insan değil madde olmalıdır beyinler ya da insanlar da ezeli değil evrimle oluşmuşlar demektir Tabiki varlıkta bilinç varlığın bir süre gelişiminden sonra ortaya çıkar.Ama Beyin hücresindeki mutasyonu dolayısıylada evrimi yaptıran şey neydi? Radyosyonmu? İklim şartlarımı? Yoksa Virüslermi? Yine benim kanaatim Virüslerdi.Ve Bu virüslerin DNA sarmalları Bilinçli bir varlığın sarmalıydılar.Girdikleri canlının Hücre çekirdeği içindeki DNA yı etkisiz bırakarak o canlıda hakimiyeti ele geçirip onda Bilinci ortaya çıkardılar.Belkide bu işe daha sudaki tek hücreli yaşamdan başladılar. Tekrar edeceğim kusuruma bakmayın Biz panteistlerde Evren bir organizmadır.Bu Organizmada Tanrının ta kendisidir.O zaman Tanrı herşeydir.Herşey olduğu içinde HİÇTİR.Ama Bu herşey olan Organizma Bilinçsiz olamaz.(Buda benim naçiz kanaatim).İşte O tanrının Ruhuda Bilinçli varlıklarda hasıl olan düşünce sistemi. Link to post Sitelerde Paylaş
osho 0 Mayıs 13, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 13, 2013 gönderildi Tabiki varlıkta bilinç varlığın bir süre gelişiminden sonra ortaya çıkar.Ama Beyin hücresindeki mutasyonu dolayısıylada evrimi yaptıran şey neydi? Radyosyonmu? İklim şartlarımı? Yoksa Virüslermi? Yine benim kanaatim Virüslerdi.Ve Bu virüslerin DNA sarmalları Bilinçli bir varlığın sarmalıydılar.Girdikleri canlının Hücre çekirdeği içindeki DNA yı etkisiz bırakarak o canlıda hakimiyeti ele geçirip onda Bilinci ortaya çıkardılar.Belkide bu işe daha sudaki tek hücreli yaşamdan başladılar. Tekrar edeceğim kusuruma bakmayın Biz panteistlerde Evren bir organizmadır.Bu Organizmada Tanrının ta kendisidir.O zaman Tanrı herşeydir.Herşey olduğu içinde HİÇTİR.Ama Bu herşey olan Organizma Bilinçsiz olamaz.(Buda benim naçiz kanaatim).İşte O tanrının Ruhuda Bilinçli varlıklarda hasıl olan düşünce sistemi. evren bir organizma ise evrensel beyni nerede organları nerede, üreme sistemi nerede bireysel insan beyinlerine, organlarına vb evrenin beyni, organları vb diyemezsin ancak Budistlerin iddia ettikleri bireysel bilinç alanlarının bileşkesi olan evrensel bilinç alanı iddiasında bulunabilirsin (tabii bu dinlerin tanrısı anlamına gelmez, çünkü sonradan oluşmuştur ve evrime açıktır) ama beyinlerden yayılan böyle bir elektromanyetik bireysel bilinç alanı saptanmamıştır; beynin yaydığı alfa, beta vb dalgalar kısa erimlidir ve kafatasını 1-2 cm kadar taşabilmektedirler, o kadar Link to post Sitelerde Paylaş
gerçekçi53 0 Mayıs 13, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 13, 2013 gönderildi (düzenlendi) evren bir organizma ise evrensel beyni nerede organları nerede, üreme sistemi nerede bireysel insan beyinlerine, organlarına vb evrenin beyni, organları vb diyemezsin ancak Budistlerin iddia ettikleri bireysel bilinç alanlarının bileşkesi olan evrensel bilinç alanı iddiasında bulunabilirsin (tabii bu dinlerin tanrısı anlamına gelmez, çünkü sonradan oluşmuştur ve evrime açıktır) ama beyinlerden yayılan böyle bir elektromanyetik bireysel bilinç alanı saptanmamıştır; beynin yaydığı alfa, beta vb dalgalar kısa erimlidir ve kafatasını 1-2 cm kadar taşabilmektedirler, o kadar Evrensel beyin İnsanlıktır.İnsanlıktan kastım Homo sapiensteki düşünce bütünü.Nasılki bizdeki ruh mozayikleri her zaman bütünlük arzetmiyorsa birçok düşünce arasında gidip gelebiliyor ve tereddütler hasıl oluyorsa insanlıkta aynen böyledir.Kainat hep vede dolayısıyla tek olduğundan organa vede üremeye hem ihtiyacı yok hemde kendisinin dışında bir şey yoktur.Onun içindirki La İlahe İlla hu (Hudan gayrı bir şey yoktur.) Ahmet Adanadan İstanbula gitti.Ahmet=Hu Adana = HU İstanbul= Hu ozaman Hudan başka bir şeyde vaki değildir.Ve bu aynı zamanda en büyük Güçsüzlüğünde ta kendisi değilmi? Mayıs 13, 2013 tarihinde gerçekçi53 tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts