postit 0 Mart 13, 2013 gönderildi Raporla Share Mart 13, 2013 gönderildi (düzenlendi) Bakara -62 ayette "islamdan önce" kelimesini bulamadım.. O kısmı put sadece sanamı göndermiş? cahillik tam isabet olmuş...silahı alnına tutmak ta cesaret ister Vallahi cahilliğin ve cesaretin hası sendeymiş. Bak biraz araştır öğren hemen atlama. Kuranı, islamı bilen o ayetin ne anlatmak istediğini bilir. Elmalı tefsiri İnsanlar Âdem'in sülbünden yeryüzüne indikleri zaman Cenab-ı Allah kendilerine "Eğer Ben'den size bir hidayet gelir de kim benim hidayetime uyarsa, işte onlara herhangi bir korku yoktur ve onlar üzüntü de çekmeyecekler." (Bakara, 2/38) diye herhangi bir zamanda gelen hidayetine uymaları şartıyla bunu vaad etmemiş miydi? İşte Âdem'in tevbesinin semeresi olan o ilahî va'd, ebediyete kadar sürüp gidecek bir genel kanundur. Ve bu âyet ilahî kanunun bir inkişafıdır. Şu halde yahudiler gibi zillet ve meskenete düşenler ve Allah'ın gazabına uğramış olanlar bile her ne zaman tevbe eder, Allah'a ve ahiret gününe cidden iman ederek, Allah'ın son zamanda gönderdiği hidayete uyar ve ona göre salih amel işlerlerse o gazaptan kurtulurlar. Ve Allah katında ecir ve mükafat bulurlar. Sonuçta sırrına mazhar olarak, korku ve hüzünden kurtulurlar. Lakin bundan yararlanmak için görünüşte, yani insanlar arasında mü'min ve müslüman sayılmak yetmez, hatta belli bir süre salih kişi olarak yaşamış olmak da kâfi gelmez. O imanda sebat edip, güzel bir sonla gitmek, yani son nefeste iman ve güzel amel ile Allah'a kavuşmak lazımdır. Mart 13, 2013 tarihinde postit tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
berşan 0 Mart 13, 2013 gönderildi Raporla Share Mart 13, 2013 gönderildi Bunu bana kanıtlarsan ne istersen yaparım.Kanıtla hadi. kanıtla hadi lafa bak lafa sanki mecburum , önce rica edeceksin, dinlemeyi saygıyı öğreneceksin, 6_7 çeşit vahyi lütfen açıklarmısın sayın berşan bey yazacaksın. bak bu saygılı tartışma ve konuşmanın ilk adımıdır, Link to post Sitelerde Paylaş
xseddx 0 Mart 13, 2013 gönderildi Yazar Raporla Share Mart 13, 2013 gönderildi (düzenlendi) kanıtla hadi lafa bak lafa sanki mecburum , önce rica edeceksin, dinlemeyi saygıyı öğreneceksin, 6_7 çeşit vahyi lütfen açıklarmısın sayın berşan bey yazacaksın. bak bu saygılı tartışma ve konuşmanın ilk adımıdır, 6_7 çeşit vahyi lütfen açıklarmısın sayın berşan bey Kur'an ile açıklayın ama sayın berşan bey. Mart 13, 2013 tarihinde xseddx tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
berşan 0 Mart 13, 2013 gönderildi Raporla Share Mart 13, 2013 gönderildi bak güzel insan, kuranı kerim i benimle olan tartışmalarınızda ağızlara sakız , ellere oyuncak etme lütfen, bu konuda çok hassasım. çünkü bu forumda kelamullaha saygı gösterilmiyor, kuranı kerimi ben soru cevap oyunu oynamak için okumam anladınmı, o benim baş köşemde hayatımın anlamı olarak durur, akşamları odama çekilirim alırım abdestimi, rabbime yönelirim, okurum... içinde bir sır bir heyecan yada başka şeyler aramam. o bana göre bir dünyadır, burada ayet kopyalayanlara sinir oluyorum. bu benim için çok yakışıksız durumlar, sen farklı görürsün ben böyle düşünürüm , anladınmı sayın sed, birgün yan yana gelirsek, işte o zaman abdestimizi alır, Kerim olan Allah cc ı anarak , sohbetimize edeplice kuranı kerimi katarak , hem öğrenir hem Allahı zikr ederiz. olurmu .... Link to post Sitelerde Paylaş
berşan 0 Mart 13, 2013 gönderildi Raporla Share Mart 13, 2013 gönderildi şimdi sana vahiy çeşitleri hakkında bir kaç bilgi aktarayım ... Link to post Sitelerde Paylaş
xseddx 0 Mart 13, 2013 gönderildi Yazar Raporla Share Mart 13, 2013 gönderildi birgün yan yana gelirsek, işte o zaman abdestimizi alır, Kerim olan Allah cc ı anarak , sohbetimize edeplice kuranı kerimi katarak , hem öğrenir hem Allahı zikr ederiz. olurmu .... Olur ama sohbetimiz bittiğinde düşüncelerin değişebilir.Sen de bir hanif olabilirsin. Link to post Sitelerde Paylaş
berşan 0 Mart 13, 2013 gönderildi Raporla Share Mart 13, 2013 gönderildi hanif ney yav , yine saçma saçma konuşuyorsun sed, bir soru sordun , hemen ardına kendi görüş ve fikrin , bismillah bi dur, ben birşey olmak istemiyorum halimden memnunum. bak şu linke bir göz at istersen, sonra devam edelim http://www.kuransitesi.com/Kuran/Peygamberlik-ve-Vahiy/ Link to post Sitelerde Paylaş
kutsalyaratik 0 Mart 13, 2013 gönderildi Raporla Share Mart 13, 2013 gönderildi Vahy cesitleri. Titreyerek alinan vahy( el titrekul vahyullah), Namazda alinan vahy(el salatul vahy), 3 yatakta alinan vahy( el hevesul vahy) Link to post Sitelerde Paylaş
H-D 0 Mart 14, 2013 gönderildi Raporla Share Mart 14, 2013 gönderildi Siyer için teşekkürün başım üstüne; ama hadisler için etme (ya da hadisleri bırakabilirsen daha çok teşekkür et). İslâm âlimlerinin hepsi, Kur’ân’ı açıklamada Peygamber (a.s.m.) sünnetini birinci kaynak olarak görmüşlerdir. Bunun dayandığı bir gerçek var mı? Evet, peygamberlik görevi sadece Kur’ân’ı getirmekle bitmez; onu açıklamak, izah etmek ve nasıl tatbik edileceğini göstermek, onun görev sınırları içindedir. Meselâ şu âyetler onun İlâhî görevlerinden bir kısmını belirtiyor: “Hak dini onlara açıklasın diye, her peygamberi Biz kendi kavminin lisanıyla gönderdik.”(İbrahim Sûresi,14/4) “O kimseler ki, yanlarındaki Tevrat ve İncil’de vasıflarını yazılı buldukları ümmî peygamber olan Resulullaha uyarlar. O peygamber ise kendilerini iyiliğe sevk edip kötülükten sakındırır; temiz ve güzel nimetleri onlara helâl, habis olanları ise haram kılar; daha önce kendilerine yüklediğimiz ağır yükleri ve üzerlerindeki bağları onlardan kaldırır. İşte ona îmân eden, ona hürmet eden, düşmanlarına karşı ona yardımda bulunan ve onunla indirilmiş olan nûra uyanlar, kurtuluşa erenlerin tâ kendisidir.”(A’raf Sûresi, 7/157) “Allah ve Resulü bir meselede hükmünü verdiği zaman, bir mü’min erkeğin yahut bir mü’min kadının artık işlerinde başka bir yolu seçme hakkı yoktur. Kim Allah’a ve Resulüne isyan ederse, apaçık bir sapıklığa düşmüştür.” (Ahzab Sûresi, 33/36) “Hayır! Rabbine and olsun ki, onlar, aralarındaki anlaşmazlıklar için senin hükmüne müracaat edip, sonra da verdiğin hükme gönüllerinde hiçbir sıkıntı duymaksızın tam bir teslimiyetle râzı olup uymadıkça iman etmiş olmazlar.” (Nisa Sûresi, 4/65) “Peygambere itaat eden Allah’a itaat etmiş olur. Kim bundan yüz çevirirse, seni öylelerinin üzerine muhâfız olarak göndermedik; sen ancak doğru yolu gösterip tebliğ etmekle mükellefsin.”(Nisa, 4/80) “Peygamber size ne emretmişse alın, neyi yasaklamışsa ondan da kaçının. Allah’tan korkun. Muhakkak ki Allah’ın azâbı pek şiddetlidir.”(Haşir Sûresi, 59/7) “De ki: Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah çok bağışlayıcı, çok merhamet edicidir.” (Âl-i İmran Sûresi, 3/31) Link to post Sitelerde Paylaş
xseddx 0 Mart 14, 2013 gönderildi Yazar Raporla Share Mart 14, 2013 gönderildi İslâm âlimlerinin hepsi, Kur’ân’ı açıklamada Peygamber (a.s.m.) sünnetini birinci kaynak olarak görmüşlerdir. Bunun dayandığı bir gerçek var mı? “Peygamber size ne emretmişse alın, neyi yasaklamışsa ondan da kaçının. Allah’tan korkun. Muhakkak ki Allah’ın azâbı pek şiddetlidir.”(Haşir Sûresi, 59/7) 1-Haşir suresi 7. ayet ganimetlerle ilgilidir.İddianızı kanıtlamak için Kur'an ayetlerini çarpıtmayın.Günahtır. 2-Ne kadar ayet verirseniz verin(taş çatlasa 5-6 ayet çıkıyor zaten.) içinde çelişkiler barındıran,peygamberin ve 4 halifenin yasakladığı,Allah'ın Kur'an'dan başka bir şeye uymamamızı emretmesine rağmen uyulan,peygamberi bir zalim gibi gösteren hadis kitapları dini kaynak olamaz. 3-İslam alimlerine körü körüne bağlanman bir hata.İsra 36'yı da okumamışsın. Hakkında kesin bilgi sahibi olmadığın bir şeyin ardına düşme ; zira kulak, göz ve gönül bunların hepsi de ondan sorumludur. Link to post Sitelerde Paylaş
xseddx 0 Mart 14, 2013 gönderildi Yazar Raporla Share Mart 14, 2013 gönderildi (düzenlendi) hanif ney yav , yine saçma saçma konuşuyorsun sed, bir soru sordun , hemen ardına kendi görüş ve fikrin , bismillah bi dur, ben birşey olmak istemiyorum halimden memnunum. bak şu linke bir göz at istersen, sonra devam edelim http://www.kuransite...erlik-ve-Vahiy/ Sana gönderdiğim mesajı sen okumadın fakat ben senin gönderdiğin linki okudum.Sadece sıralamışlar 7 tane madde.Bu iddiaları destekleyecek ayet yoktu.Sadece birkaç rivayetten ibaret.Ayrıca 7 tür vahiy de olsa hepsinde gelen vahiy sadece Kur'an'dır.Aksini ispatlayamadınız bu zamana kadar.İstersen sen ispatlamaya uğraşabilirsin. Hanif (Arapça: حنيف) kelimesi tertemiz, arıduru, pak anlamlarına gelmektedir. Kur'an'da bu kelime insanın, Allah'ın yanı sıra başka bir güç ve hakikat [bazıları hakikati hadis kitaplarında arıyor maalesef] kaynağı tanımadan, sadece bir olan Allah'ın yoluna en saf ve duru olarak kendisini teslim etmesi olarak tanımlanır.(bkz.Rum.30.ayet) Mart 14, 2013 tarihinde xseddx tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
sağduyu 0 Mart 14, 2013 gönderildi Raporla Share Mart 14, 2013 gönderildi ~ Ar ḥanīf حنيف [#ḥnf sf.] 1. Kuran'da Hz. İbrahim'in dini inancını tanımlamak için kullanılan bir sıfat, 2. tek tanrıcı ~ Aram ḥanəphā חנפא [#ḥnp] pagan, putperest, kitabi dinlerden önceki dinlere mensup = İbr χanēph חנף kâfir, dinsiz Link to post Sitelerde Paylaş
postit 0 Mart 14, 2013 gönderildi Raporla Share Mart 14, 2013 gönderildi (düzenlendi) 1-Haşir suresi 7. ayet ganimetlerle ilgilidir.İddianızı kanıtlamak için Kur'an ayetlerini çarpıtmayın.Günahtır. 2-Ne kadar ayet verirseniz verin(taş çatlasa 5-6 ayet çıkıyor zaten.) içinde çelişkiler barındıran,peygamberin ve 4 halifenin yasakladığı,Allah'ın Kur'an'dan başka bir şeye uymamamızı emretmesine rağmen uyulan,peygamberi bir zalim gibi gösteren hadis kitapları dini kaynak olamaz. 3-İslam alimlerine körü körüne bağlanman bir hata.İsra 36'yı da okumamışsın. Hakkında kesin bilgi sahibi olmadığın bir şeyin ardına düşme ; zira kulak, göz ve gönül bunların hepsi de ondan sorumludur. Bu konuda Tek bir ayetin bile olması yetmezmi ? Adam o kadar ayet yazmış sen haşir suresinde peygambere uyulması onun dediğinin yapılması gerektiğini anlamadınmı. peygamber ganimeti nasıl dağıtırsa ona uyun ayeti değilmi o ayet “Peygamber size ne emretmişse alın, neyi yasaklamışsa ondan da kaçının. Allah’tan korkun. Muhakkak ki Allah’ın azâbı pek şiddetlidir.”(Haşir Sûresi, 59/7) Sen ayetleri eğip bükmekte ateistleri geçtin. 4 halife herhangi bir konuda içtihad ederken kurandan sonra peygamberin görüşü varsa onu uygulamıyormuydular. Peygamberin içtihad ettiği bir konuda bu içtihadı kabul etmeyerek kendi görüşlerinimi ortaya sunuyorlardı. İslam tarihidemi bilmiyorsun. Sana göre peygamberin içtihadı önemli değilmi ? Bak yukarda o kadar ayet yazılı ona göre cevap ver. Mart 14, 2013 tarihinde postit tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
xseddx 0 Mart 14, 2013 gönderildi Yazar Raporla Share Mart 14, 2013 gönderildi Peygamberin içtihadı ne demek?Peygamber altın takmak haramdır diyebilir mi?Kur'an'da Allah'ın haram etmediği şeyleri haram etmeyin demiyor mu?Peygamber Kur'an'a karşı mı geldi? Peygambere itaat edin,ona uyun.Bu ne demek?Peygamber Kur'an'dan farklı hüküm mü verecek sanki? 4 halife ve peygamber neden hadislere karşı durdu,neden kitap yazdırmadı?4 halife neden hadis nakletmedi?Ebu Hureyre Hz.Ali'den daha mı yakın peygambere? 59:7Allah’ın, (fethedilen) memleketlerin ahalisinden savaşılmaksızın peygamberine kazandırdığı mallar; Allah’a, peygambere, onun yakınlarına, yetimlere, yoksullara ve yolda kalmışlara aittir. O mallar, içinizden yalnız zenginler arasında dolaşan bir servet (ve güç) hâline gelmesin diye (Allah böyle hükmetmiştir). Peygamber size ne verdiyse onu alın, neyi de size yasak ettiyse ondan vazgeçin. Allah’a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz, Allah’ın azabı çetindir. Ayeti cımbızlamayalım lütfen. Link to post Sitelerde Paylaş
H-D 0 Mart 14, 2013 gönderildi Raporla Share Mart 14, 2013 gönderildi 2-Ne kadar ayet verirseniz verin(taş çatlasa 5-6 ayet çıkıyor zaten.) içinde çelişkiler barındıran,peygamberin ve 4 halifenin yasakladığı,Allah'ın Kur'an'dan başka bir şeye uymamamızı emretmesine rağmen uyulan,peygamberi bir zalim gibi gösteren hadis kitapları dini kaynak olamaz. Peygamberimizin görevi sadece Kuranı insanlara getirmekle mi sınırlı? 1. Efendimizin (asv) bir görevi özet şeklinde olan âyetleri açıklamaktır: Meselâ Kur’ân “Namaz kılın” diyor, ama namaz nasıl kılınacak? “Rükû ve sücud yapın” diyor, ama rükû ve sücud nasıl yapılacak, teferruat vermiyor. Kıyam nasıl yapılacak, ayrıntı yok. İşte Peygamberimiz (asv) “Ben nasıl namaz kılıyorsam öyle kılın” diyerek âyet-i kerimeyi şekil ve muhteva olarak açıklıyor ve nasıl tatbik edilebileceğini gösteriyor. Namaz, oruç, zekât, hac gibi Kur’ân-ı Kerimde mücmel (özet) olarak gelip açıklanmayan emirleri Peygamberimiz açıklıyor. 2. Efendimizin görevleri arasında, anlaşılması zor olan âyetleri açıklamak da vardır. Meselâ âyet-i kerîmede, “Onlara karşı gücünüzün yettiği her türlü kuvveti ve cihad için ayrılıp eğitilmiş atları hazır tutun ki, onunla Allah’ın ve sizin düşmanlarınızı ve bunlardan başka sizin bilemediğiniz, fakat Allah’ın bildiği düşmanlarınızı korkutasınız.” (Enfâl Sûresi,8/60) buyuruluyor. Bu âyette “Kuvvet ve savaş atlarını hazır bulundurun.” tabiri geçiyor. Sahabe Peygamberimize sormuş: “Kuvvet nedir?” Peygamberimiz (asv), “Bilin, kuvvet atmaktır, kuvvet atmaktır, kuvvet atmaktır.” diye üç defa tekrar etmiştir. Her devrin değişen atma vasıtalarına süratle, vakit kaybetmeden ayak uydurmamızı emir buyurmuştur. 3. Sonra Kur’ân-ı Kerimin mutlak ve âm (sınırsız ve genel ifadeli olan) âyetlerini takyitle tahsis ediyor, yani onlara sınır getiriyor. Meselâ, “Allah alışverişi helâl, faizi ise haram kıldı.”(Bakara Sûresi, 2/275) buyuruyor. Bu âyet-i kerîmeye göre her şeyin alışverişi helâldir. Ama Peygamberimiz (asv) buna bir sınır getirerek domuzun ve içkinin alışverişini yasaklamıştır. Demek meşru alışverişin sınırlarını bu şekilde açıklamış oluyor. Diğer bir örnek ise şu âyet-i kerimedir: “İman eden ve imanlarına zulüm bulaştırmamış olanlar, korkudan emin olmak işte onların hakkıdır ve doğru yola eriştirilenler de onlardır.”(En’am Sûresi, 6/82) Sahabe bu âyet gelince telâşlanıp Peygamberimize sormuş: “Hepimiz nefsimize zulmediyoruz. Yâ Resulallah, bizde zulme düşmeyen var mı?” Peygamber (a.s.m.) “Şirk pek büyük bir zulümdür.” âyetini hatırlatarak buradaki zulmün şirk olduğunu açıklamıştır. Dolayısıyla bu neviden olan Kur’ân-ı Kerim’deki anlaşılması zor olan âyetleri Peygamberimiz (asv) açıklıyor. 4. Peygamberimizin bir de şâri’ yönü, yani, Kur’ân’da olmayan hükümleri koyma yetkisi var. Meselâ, yiyeceklerden haram olanların isimleri iki âyet-i kerimede belirtilir. Ama onların hiçbirisinde eşek eti geçmez. Peygamberimiz (asv) Hayber Seferi sırasında, ehlî (evcil) eşek etini haram etmiştir. Link to post Sitelerde Paylaş
xseddx 0 Mart 14, 2013 gönderildi Yazar Raporla Share Mart 14, 2013 gönderildi (düzenlendi) Bana 4.maddeyi kanıtlar mısın lütfen.. Ben tek hüküm koyan(hakim) Allah sanıyordum da.. Mart 14, 2013 tarihinde xseddx tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
H-D 0 Mart 14, 2013 gönderildi Raporla Share Mart 14, 2013 gönderildi Peygamberimiz (asv) kendisini öne sürüyor, Sünnetine dikkat çekiyor ve Sünnetle bu işin yürüyeceğini Peygamber Efendimiz (asv) ifade ediyor. Meselâ Peygamberimiz Hz. Muaz’ı Yemen’e gönderiyor. “Orada ne ile amel edeceksin?” diyor. Hz. Muaz “Kur’ân’la amel edeceğim.” diyor. “Kur’ân’da bulamazsan?” diye soruyor Peygamberimiz. “Sizin sünnetinizle,” diyor Hz. Muaz. “Sizin sünnetinizde bulamazsam, içtihadımla” diyor. Peygamberimiz (asv) bundan çok memnun kalıyor Link to post Sitelerde Paylaş
xseddx 0 Mart 14, 2013 gönderildi Yazar Raporla Share Mart 14, 2013 gönderildi Peygamberimiz (asv) kendisini öne sürüyor, Sünnetine dikkat çekiyor ve Sünnetle bu işin yürüyeceğini Peygamber Efendimiz (asv) ifade ediyor. Meselâ Peygamberimiz Hz. Muaz’ı Yemen’e gönderiyor. “Orada ne ile amel edeceksin?” diyor. Hz. Muaz “Kur’ân’la amel edeceğim.” diyor. “Kur’ân’da bulamazsan?” diye soruyor Peygamberimiz. “Sizin sünnetinizle,” diyor Hz. Muaz. “Sizin sünnetinizde bulamazsam, içtihadımla” diyor. Peygamberimiz (asv) bundan çok memnun kalıyor Bu iddia da bir hadis.Hadislerle hadisler savunulamaz. Bir sorum var.Cevabını merak ediyorum.Binlerce sahabe tarafından dinlenilen veda hutbesi en güvenilir hadis olması gerekirken neden 3 farklı şekilde bitiyor? 1-Size sadece Kur'an'ı bırakıyorum. 2-Size kuranı ve sünneti bırakıyorum. 3-Size ehlibeyti ve kuranı bırakıyorum. Link to post Sitelerde Paylaş
H-D 0 Mart 14, 2013 gönderildi Raporla Share Mart 14, 2013 gönderildi Bunlar niçin Kur’ân’da açıklanmamış da Peygamberimize bırakılmıştır? Kur’ân bütün teferruatı verseydi ciltlerle dolu bir kitap olurdu. Halbuki bu da Kur’ân’dan istifademizi zorlaştırır. Bu bakımdan meselelerin bir kısmının açıklamasını Peygamberimize bırakmıştır. Link to post Sitelerde Paylaş
berşan 0 Mart 14, 2013 gönderildi Raporla Share Mart 14, 2013 gönderildi Bu iddia da bir hadis.Hadislerle hadisler savunulamaz. Bir sorum var.Cevabını merak ediyorum.Binlerce sahabe tarafından dinlenilen veda hutbesi en güvenilir hadis olması gerekirken neden 3 farklı şekilde bitiyor? 1-Size sadece Kur'an'ı bırakıyorum. 2-Size kuranı ve sünneti bırakıyorum. 3-Size ehlibeyti ve kuranı bırakıyorum. ayeti ayetle savunma diyen ateistlerin yazısını düşün sed.... Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts