Jump to content

Müslümanların çoğu aslında putperest mi?

Recommended Posts

Bunlar niçin Kur’ân’da açıklanmamış da Peygamberimize bırakılmıştır?

Kur’ân bütün teferruatı verseydi ciltlerle dolu bir kitap olurdu. Halbuki bu da Kur’ân’dan istifademizi zorlaştırır. Bu bakımdan meselelerin bir kısmının açıklamasını Peygamberimize bırakmıştır.

Peygamber şu an yaşamıyor.Hakkın rahmetine kavuştu.Allah rahmet eylesin.

Ne mutlu onun yolundan gidenlere..

Ne kötü onu bırakıp buhariye sarılana..

Sitelerde Paylaş
  • İleti 781
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

aslında burda savunduğum kendi görüşümü haklı çıkarmanın ötesinde islamın hukukunu muhafaza etmek.. benim bildiklerim ve kabul ettiklerim bunlardan ibaret.. Allaha emanet olun..

Evet kadeşim bende senin gibi düşünüyorum.Yüzlerce yıldır ümmetin icma ettiği konularda bugünün süper alim sözde müslümları kabul etmiyor. Yeni peygambersiz bir inanç istiyorlar sanırım.

kimileri kelime i tevhidden peygamberi çıkarıyor kimileri hadis sünnet kabul etmiyor.

Sitelerde Paylaş

postit,H-D ve berşan..

Siz üçünüz peygamberimiz insanları İslama çağırdığı zaman Mekke'de yaşayan üç Arap olsaydınız ne yapardınız?Tabiki kelle sayısına uyardınız ve Muhammed'in anlattığı şeyi hiç dinlemeden ona karşı dururdunuz.Ne de olsa Muhammed sizi atalarınızın yaptıklarından vazgeçirmek isterdi fakat siz atalarınızı kusursuz gördüğünüz için Muhammed ile dalga geçerdiniz.Siz sadece kelle sayısına güveniyorsunuz çünkü.Ne akla ne mantığa ne Allah'ın kitabına güveniniz var..

Ben ise Muhammed ne diyor acaba diye düşünüp gidip bir anlamaya çalışırdım ve büyük ihtimalle müslüman olurdum.

Sitelerde Paylaş

postit,H-D ve berşan..

Siz üçünüz peygamberimiz insanları İslama çağırdığı zaman Mekke'de yaşayan üç Arap olsaydınız ne yapardınız?Tabiki kelle sayısına uyardınız ve Muhammed'in anlattığı şeyi hiç dinlemeden ona karşı dururdunuz.Ne de olsa Muhammed sizi atalarınızın yaptıklarından vazgeçirmek isterdi fakat siz atalarınızı kusursuz gördüğünüz için Muhammed ile dalga geçerdiniz.Siz sadece kelle sayısına güveniyorsunuz çünkü.Ne akla ne mantığa ne Allah'ın kitabına güveniniz var..

Ben ise Muhammed ne diyor acaba diye düşünüp gidip bir anlamaya çalışırdım ve büyük ihtimalle müslüman olurdum.

bak sana arka sayfalarda yazdım sanırım kalın kafan almadı,

ateistler sana kuranın bozulmadığını ispat et diyor, sen ispatı bir başka ayetle veriyorsun,

kelamullah bozulmamıştır çünkü, tercihin doğru...

bak yaptığın doğruyu yada doğruya ulaşacak yolu buradan çıkarabiliyorsun ,

şimdi bizim sana söylediğimize gelelim.

bizde kuranı kerimde olanlara peygamber efendimizin sünnetini ve hadisleri söylüyoruz,

ayete karşı hadisleri ..

şimdi düşün, eğer kelamullah resulullahın ağzından çıkan sözler ile tamamlandıysa ,

hadislerde hayatı ile tamamlandı, bir tarafta inen kitap diğer tarafta kitabı açıklayan resul.

resulun hareketleri , yaptıkları , söyledikleri.

sen şimdi hadislere inanmıyorum insan söylemleridir derken,

bir ateistin ayeti, ayetle savunma sözlerinin aynısını tekrarlıyorsun.

Sitelerde Paylaş

Kur'an'ın Allah'tan geldiğinin kanıtları var.Ayrıca bu kanıtlar olmasa bile içinde hiçbir çelişki olmayan bir kitabı örnek almam kötü bir şey olmayacaktır.

Gelelim hadislere...Hadisler rivayettir.Rivayetler doğru da olabilir yanlış da eksik de.Hele de 230 yıl sonra toplanmışsa.

Senin tek sorunun iyi hadisleri okuman.Alimler diğer hadisleri hiç gündeme getirmezler çünkü işlerine gelmez.Sana önerim bir hadis kitabı alıp oku.Şu birbirinden sahih hadislerle başla mesela(bu hadislerde peygambere iftiralar atıldığı için asmaya utanıyorum):

“Peygamber Medine’de bir Yahudi tarafından büyülendi. Günlerce ne yaptığını bilmez durumda ortalıkta dolaştı.”

Buhari 76/47 Hanbel 6/57,4/367

"Ureyne ve Ukeyle kabilelerinden bir grup Medine'ye giderek müslüman oldular. Medine'nin havası onlara dokununca Peygamber onlara deve sidiği içmelerini öğütledi. Adamlar develeri dağıttılar ve çobanı da öldürdüler. Peygamber onları yakalattı. Ellerini ve ayaklarını kesti. Gözlerini oydu. Çölde susuz ölüme terk etti. Biz onlara su vermek isteyince Peygamber bizi engelledi."

(Buhari 56/152, Tıb 5/1; Hanbel 3. 107.163).

“Yer yüzü balığın sırtındadır. Cennete girecekler ilk olarak bu balığın ciğerinden yiyecektir.” Buhari 3/51

Kur'an'ı bu hadislerle aynı kitapta yer alan diğer hadisler tarafından açıklandığını söyleyenler Allah'ın Kur'an'ına saygısızlık etmektedirler.

Sitelerde Paylaş

İslâm âlimlerinin hepsi, Kur’ân’ı açıklamada Peygamber (a.s.m.) sünnetini birinci kaynak olarak görmüşlerdir. Bunun dayandığı bir gerçek var mı?

Bunun (hadis, sünnet), tahrif edilmesi çok kolay bir mecra olduğunu göremiyor musun?

Evet, peygamberlik görevi sadece Kur’ân’ı getirmekle bitmez; onu açıklamak, izah etmek ve nasıl tatbik edileceğini göstermek, onun görev sınırları içindedir.

Kendi çağında öyledir. Öyle olması gerek zaten. Sonraki çağlarda da, keşke kayıtlar, tutanaklar daha bilimsel olsaydı (ama bu o devir için mümkün değildi), siyere bakıp "peygamber bu ayet indiği sırada neler söylemiş" diye, iyi bir başvuru kaynağı olurdu. Yine de siyer, bunun için bir başvuru kaynağı. Hadisler ise değil. Ravilerin (rivayert edenlerin) ne kadar güvenilir olduğuna karar verenler ne kadar güvenilir....

Meselâ şu âyetler onun İlâhî görevlerinden bir kısmını belirtiyor:

“Hak dini onlara açıklasın diye, her peygamberi Biz kendi kavminin lisanıyla gönderdik.”(İbrahim Sûresi,14/4)

Buradan şunu anlıyorum. Kuran Hicaz Kureyş lehçesiyle değil, daha geniş bir Arapça ile indirildi. İçinde Samice, Hamice, Arice kelimeler vardı. Bu yüzden kendi kavmi tam olarak anlayamıyordu. Peygamber o dilde konuştuğu için onlara açıklıyordu.

“O kimseler ki, yanlarındaki Tevrat ve İncil’de vasıflarını yazılı buldukları ümmî peygamber olan Resulullaha uyarlar. O peygamber ise kendilerini iyiliğe sevk edip kötülükten sakındırır; temiz ve güzel nimetleri onlara helâl, habis olanları ise haram kılar; daha önce kendilerine yüklediğimiz ağır yükleri ve üzerlerindeki bağları onlardan kaldırır. İşte ona îmân eden, ona hürmet eden, düşmanlarına karşı ona yardımda bulunan ve onunla indirilmiş olan nûra uyanlar, kurtuluşa erenlerin tâ kendisidir.”(A’raf Sûresi, 7/157)

A’raf 157

Ellezîne yettebiûne_er resûl_en nebiyye_el ummiyye_ellezî yecidûnehu mektûben indehum fî_et tevrâti ve_el incîli

ye’muruhum bil ma’rûfi

ve yenhâ-hum an_il munkeri

ve yuhıllu lehumut tayyibâti

ve yuharrimu aleyhim_ul habâise

........

Yanlarındaki incil ile tevratta yazılı buldukları ümmi peygamber elçiyi izlerler onlar

Öğrendikleriyle gösterir

ve yadsınmışı göstermez

ve tayyipleri (iyileri, temizleri) gevşetir (helal eder)

ve habisleri (kötüleri, pisleri) onlara yasaklar (haram eder).

...

Meallerin çoğunda, "öğrendikleri ile" ibaresi, sanki itinayla saklanmış gibi. Bu ibare bence çok önemli.

"Ümmi peygamber" diyor. Bu, yazı dili olmayan, dolayısıyla okuma yazma bilmeyen peygamber demek. Yazı dili, o devirde Aramca ve İbranice. Arami, yahudi olmayanlar bunu pek bilmez. Ümmi peygamber, ilk defa onlardan olmayan peygamber demek. Öyleyse, bildiklerini bu yazılmış eserlerden değil, başka bir yerden öğrenmesi. O da Kuran. Kuran'dan öğrendikleri ile helal eder, haram eder. Bu konuda kendi inisiyatifi yok.

“Allah ve Resulü bir meselede hükmünü verdiği zaman, bir mü’min erkeğin yahut bir mü’min kadının artık işlerinde başka bir yolu seçme hakkı yoktur. Kim Allah’a ve Resulüne isyan ederse, apaçık bir sapıklığa düşmüştür.” (Ahzab Sûresi, 33/36)

“Hayır! Rabbine and olsun ki, onlar, aralarındaki anlaşmazlıklar için senin hükmüne müracaat edip, sonra da verdiğin hükme gönüllerinde hiçbir sıkıntı duymaksızın tam bir teslimiyetle râzı olup uymadıkça iman etmiş olmazlar.” (Nisa Sûresi, 4/65)

“Peygambere itaat eden Allah’a itaat etmiş olur. Kim bundan yüz çevirirse, seni öylelerinin üzerine muhâfız olarak göndermedik; sen ancak doğru yolu gösterip tebliğ etmekle mükellefsin.”(Nisa, 4/80)

“Peygamber size ne emretmişse alın, neyi yasaklamışsa ondan da kaçının. Allah’tan korkun. Muhakkak ki Allah’ın azâbı pek şiddetlidir.”(Haşir Sûresi, 59/7)

“De ki: Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah çok bağışlayıcı, çok merhamet edicidir.” (Âl-i İmran Sûresi, 3/31)

Bu ayetlerde, Peygamber yaşarken hüküm vermesi konu ediliyor. Öldükten sonra onun rivayet edilen hükümlerinin bir yere kaydedilip, Kuran gibi değerli bir başvuru kaynağı olarak tutulmasıyla ilgili, bunu işaret eden bir ayet yok.

Ayetler, yaşadığı zaman için. Mantık da bunu ister. Aynı şartlar nasıl vuku bulacak da, peygamberin herhangi bir zaman da her hangi bir mekanda, başlarına gelen herhangi bir problem için bulduğu çözüm, bizim problemle aynı olacak. İşte... bunun da profesörleri sonra türedi, alimler dediğiniz fıkıhçılar, kıyasçılar. Peygamberin hayaletini ortaya çıkarıp, o şartları bu şartlara uydurmak kolay iş değil. Halbuki bu güce ancak Allah'ın bizzat Kuran'ı sahip olabilir. Öte yandan rivayetler, hadisler hüküm verecek, baş kesecek kadar güçlü kılındı; ama bunların çoğu Abbasiler zamanında devlet düzeni yahut baskısı için uyduruldu (Atatürk'e atfedilenler gibi). Çünkü peygamberin hükmü, insanlar üzerinde etkiliydi, bu da çok kolay tahrif edilir, hatta yenden yazılabilir bir mecraydı. Kuran'a dokunamayanlar bunu yaptı.

Sitelerde Paylaş

Allah üc din indirmis, ücünüde de agzina yüzüne bulastirmis.

Bir tanri üc kere ayni hatayi yapar mi?

Gönderdigi dinlerin bozulmasinin yaninda mezhepler cikmis ve dinler kendi iclerinde de ayirmistir.

Insanlardan ne istedigini bu kadar zor/kötü anlatabilen bir tanri olabilir mi?

Allah Seytanla inatlasirken, insanlari cehenneme göndermekle cok kötü bir cözüm buldugu gibi, dinini yaymakta da yine yanlis secim kullanmistir.

Problemleri bu kadar kötü cözen bir tanri olabilir mi?

tarihinde poiuz tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

Allah üc din indirmis, ücünüde de agzina yüzüne bulastirmis.

Bir tanri üc kere ayni hatayi yapar mi?

Gönderdigi dinlerin bozulmasinin yaninda mezhepler cikmis ve dinler kendi iclerinde de ayirmistir.

Insanlardan ne istedigini bu kadar zor/kötü anlatabilen bir tanri olabilir mi?

Allah Seytanla inatlasirken, insanlari cehenneme göndermekle cok kötü bir cözüm buldugu gibi, dinini yaymakta da yine yanlis secim kullanmistir.

Problemleri bu kadar kötü cözen bir tanri olabilir mi?

Tanrının problemleri çözmesi mi lazım?

Sitelerde Paylaş

Putperest Araplar islamiyetten önce Kabe de 360 tane puta tapıyordu bunlardan birisinin ismi Al-ilah idi(bugünkü şekliyle Allah)(Who Is This Allah?, G. J. O. Moshay, 1994, p 138, A Restatement of The History of Islam & Muslims, Sayed A. A. Razwy, Muslim, The State of Religion in Pre-Islamic Arabia, p19-20 1997,First encyclopedia of İslam, 1987, Islam, p. 587-591)

Bazı ansiklopedilerden ve kaynaklardan Allah'ın putperest kökeni ile ilgili kaynaklar;

"temples of the moon gods, with RITUALS similar in many details to those of the pre-Islamic and Islamic PILGRIMAGE to Mecca." (Britannica, Arabia, History of, p1045, 1979)

"Prior to Islam the people would pray 5 times a day facing Mecca (The Encyclopedia of Islam p. 303"

British müzesinde Babil bölümünde bölüm B de 3-4 heykel ve onların önünde 1 heykel şeklinde heykeller vardır...Arkadaki 3-4 heykel ellerini müslümanların dua ederken açtıkları gibi açmış önlerindeki "ay tanrısı"na dua ediyorlar bunun ismi al-Ilah. Al-ilah ın kızları Al-lat,Al-uzzat-Al-Manat ta bu 3 yıldız olarak simgeleniyordu"(1. The archeology of World religions, Jack Finegan, 1952, p482-485, 492)

Sitelerde Paylaş

Tanrının problemleri çözmesi mi lazım?

Seytan Onun sözünü dinlemedi diye insanlari cehennemde yakarak cezalandiriyor.

Bütün insanlara nerde hata yapildigini göstermek yerine, insanlari egitmek yerine, morali bozuk ögretmenler gibi,"kagitlari cikarin sinav var, kazanamayan cehenneme" diyor.

Kitabina bakarsak, eline ne aldiysa icine ...mis! Basladigi bir is dogru gitmemis. Ama sonunda her sey dogru/güzel olacak diyor ;)

HADÎD - 22 Yeryüzünde ve kendilerinizde meydana gelen bir musibet yoktur ki, Biz onu uygulamaya koymadan önce bir Kitapta yazılı olmasın. Şüphesiz bu, Allah'a göre kolaydır!

Evet, herseyi yaratan O olduguna göre sorumluluk Onda! Benim cehenneme gitmemden, kücük kizin tecavüze ugramasinda, müslüman-hristiyan savaslarinda ölümlerden, her seyden O sorumlu!

Beni yaratan O, seytani yaratan O, Beni BÖYLE yaratan O, Düzeni yaratan O. Her seyi O yarattiysa her seyden O sorumlu!

@cigi, resimlendiriyorum.

img_1201912323_15526_1255466696_mod_567_342.jpg

muslim.jpg

tarihinde poiuz tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

Hayır!

Anlatamazsınız.

Akılları bağlanmış insanlara laf anlatamazsınız.

Çünkü sizi anlayabilmeleri için akıl gerekir.

Tüm bunlara rağmen allah ve islam inancı onlar için bir gerçektir. Aşamadıkları ve reddetmek istemedikleri bir gerçek.

Başa dönme korkusu.

Yaşamı yeniden anlamlandırma ve kurgulamak zorunda olma zahmeti ve korkusu.

En önemlisi hiçliğin nasıl bir şey olması gerektiğine olan korkutucu saplantıları.

Aslında kibrin en yücesi. Öyle muazzam bir kibir ki toprak olma düşüncesi onları deli ediyor.

Aynen biz maymundan gelmedik, hali hazırda en yüce sıfatla insan olarak yaratıldık masalını uydurup inanmaları gibi.

Bu kibir değil de nedir?

Boşverin gitsin. Elbette boşverdiğinizi biliyorum.

Sitelerde Paylaş

Putperest Araplar islamiyetten önce Kabe de 360 tane puta tapıyordu bunlardan birisinin ismi Al-ilah idi(bugünkü şekliyle Allah)(Who Is This Allah?, G. J. O. Moshay, 1994, p 138, A Restatement of The History of Islam & Muslims, Sayed A. A. Razwy, Muslim, The State of Religion in Pre-Islamic Arabia, p19-20 1997,First encyclopedia of İslam, 1987, Islam, p. 587-591)

Bazı ansiklopedilerden ve kaynaklardan Allah'ın putperest kökeni ile ilgili kaynaklar;

"temples of the moon gods, with RITUALS similar in many details to those of the pre-Islamic and Islamic PILGRIMAGE to Mecca." (Britannica, Arabia, History of, p1045, 1979)

"Prior to Islam the people would pray 5 times a day facing Mecca (The Encyclopedia of Islam p. 303"

British müzesinde Babil bölümünde bölüm B de 3-4 heykel ve onların önünde 1 heykel şeklinde heykeller vardır...Arkadaki 3-4 heykel ellerini müslümanların dua ederken açtıkları gibi açmış önlerindeki "ay tanrısı"na dua ediyorlar bunun ismi al-Ilah. Al-ilah ın kızları Al-lat,Al-uzzat-Al-Manat ta bu 3 yıldız olarak simgeleniyordu"(1. The archeology of World religions, Jack Finegan, 1952, p482-485, 492)

O kadar kasacağına kurana baksaydın ya.

Nisâ 51

(Medenî 92) Kendilerine Kitap'tan nasip verilenleri görmedin mi? Putlara ve batıla (tanrılara) iman ediyorlar, sonra da kâfirler için: "Bunlar, Allah'a iman edenlerden daha doğru yoldadır" diyorlar!

En’âm 148

(Mekkî 55) Putperestler diyecekler ki: "Allah dileseydi ne biz ortak koşardık ne de atalarımız. Hiçbir şeyi de haram kılmazdık." Onlardan öncekiler de aynı şekilde (peygamberleri) yalanladılar ve sonunda azabımızı tattılar. De ki: Yanınızda bize açıklayacağınız bir bilgi var mı? Siz zandan başka bir şeye uymuyorsunuz ve siz sadece yalan söylüyorsunuz.

bunlar sence Allahı bilmiyorlarmıydı.

Zümer 3

(Mekkî 59) Dikkat et, halis din yalnız Allah'ındır. O'nu bırakıp kendilerine bir takım dostlar edinenler: Onlara, bizi sadece Allah'a yaklaştırsınlar diye kulluk ediyoruz, derler. Doğrusu Allah, ayrılığa düştükleri şeylerde aralarında hüküm verecektir. Şüphesiz Allah, yalancı ve inkarcı kimseyi doğru yola iletmez.

Peygamberin babasının adı boşunamı Abdullah. Allahın kulu.

Sitelerde Paylaş

Seytan Onun sözünü dinlemedi diye insanlari cehennemde yakarak cezalandiriyor.

Bütün insanlara nerde hata yapildigini göstermek yerine, insanlari egitmek yerine, morali bozuk ögretmenler gibi,"kagitlari cikarin sinav var, kazanamayan cehenneme" diyor.

Kitabina bakarsak, eline ne aldiysa icine ...mis! Basladigi bir is dogru gitmemis. Ama sonunda her sey dogru/güzel olacak diyor ;)

HADÎD - 22 Yeryüzünde ve kendilerinizde meydana gelen bir musibet yoktur ki, Biz onu uygulamaya koymadan önce bir Kitapta yazılı olmasın. Şüphesiz bu, Allah'a göre kolaydır!

Evet, herseyi yaratan O olduguna göre sorumluluk Onda! Benim cehenneme gitmemden, kücük kizin tecavüze ugramasinda, müslüman-hristiyan savaslarinda ölümlerden, her seyden O sorumlu!

Beni yaratan O, seytani yaratan O, Beni BÖYLE yaratan O, Düzeni yaratan O. Her seyi O yarattiysa her seyden O sorumlu!

@cigi, resimlendiriyorum.

img_1201912323_15526_1255466696_mod_567_342.jpg

muslim.jpg

Mesela Hz adem ve eşi direk şeytanın sözünü dinlediler, onlar cehennemlik mi.

Yaratana inanmayışın, Allahın isteği ile mi. Ozaman özgürlük naraları atma robot.

o zaman sana kıza küçük kıza tecavüz etmek programlanmışta olabilir, Allah yaptırdı dersin, hem ailesine, hem hakime, hemde huzurda.

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7

• Yeni Oluştur...