Jump to content

Bu ayeti nasıl yorumlarsınız


Recommended Posts

5.60 - De ki: "Allah katında cezası bundan daha kötü olanları size haber vereyim mi? Onlar, Allah'ın lânetlediği ve gazabına uğrattığı, içlerinden maymunlar ve domuzlar çıkardığı kimseler ile şeytanlara tapan kimselerdir. İşte bunların yeri daha kötüdür ve onlar doğru yoldan daha çok sapmışlardır."

Öncelikle şunu belirteyim, ayeti kendi düşünce sisteminize göre soruyorum ve öyle cevaplamanızı umuyorum. Yani İslami cevap beklemiyorum, Zaten tefsirlerde vs açıklaması mevcut. Ben sizin insan yazması dediğiniz haliyle soruyorum:

- Neden maymun ve domuz ifadesi kullanılmış? Bu ifadeyle ne amaçlanmış? Bu evrime gönderme mi yoksa başka birşey olabilir mi?

- Şeytana tapan kimseler derken o dönemde bu olayı gerçekleştirenler olduğu anlaşılıyor, peki neden Kuran'da sürekli bu olaydan bahsediliyor olabilir? "Ruhunu şeytana satmak" ifadesi neden çok kullanılıyor günümüzde, bununla bağlantısı olabilir mi?

Ciddiyetle tartışmaya her zaman hazırım.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Maymun ve domuz komik ve pis hayvanlar olarak görüldüğü için bu benzetmeler yapılmış. Kuran da eşşek benzetmesi de yapılır malum. Düşünsene " İçinizden aslan ve kaplanlar çıkardık " dese uygun olurmuydu? Halbuki maksat evrimse onlarlada akrabayız.

Link to post
Sitelerde Paylaş

bu ayette esasında ben satanistlere vurgu yapıldığını düşünüyorum, binlerce yıldır bu satanistler vardı, ruhunu satma olayları parayla yada maddiyatla olan bir algılama yaratmasın, şeytana ruhunu satmak tamamen şeytanın yolundan gitmektir, en azgın ve en sapık işleri yapmasıdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu ayetten evrime hiçbir şey gönderemezsin. Maymunla evrime gönderme yaptıysa domuzla neye ne gönderdi? İlla zorlayıp burada evrim var dersek o zaman da şu sonuç çıkar ki Allah iyi kullarını kendi yaratıyor kötü kullarını evrimle üretiyor. Burdan zorlasan zorlasan ancak bu anlam çıkar. Baksana cezası çok kötü olanlar içlerinden maymunlar çıkardığı kişilermiş. Burada maymun ve domuz hakaret unsuru olarak kullanılmış.

Şeytan meselesine gelince. Allah'a inanmayıp başka dinlere inananlar şeytanın yolunda olanlardır zaten. Çünkü onları Allah'tan başkasına inanmaya iten şeytandır. Şeytan Allah'la kavga ettiklerinde dememiş mi kullarını senin yolundan ayıracağım diye.

Öyle çok derin manalar aramayın. Çok zorlarsanız ilkokul fişlerinden de ona buna göndermeler çıkarırsınız. Bir diyeceği olsaydı açık bir şekilde söylerdi zaten. Yoksa Allah net bir şekilde siz evrimle türediniz derse kullarının ona tepki göstermesinden korkuyor da böyle alttan alttan onlara gerçeği empoze etmeye mi çalışıyor?

Link to post
Sitelerde Paylaş

- Neden maymun ve domuz ifadesi kullanılmış? Bu ifadeyle ne amaçlanmış? Bu evrime gönderme mi yoksa başka birşey olabilir mi?

Maymun ve domuzun evrimle bir ilgisi yok.varsa diğer her canlıdan ne fazla ne daha az...

Maymunun adı geçse aklınız evrime gidiyor artık. Korkulu rüyanız mı oldu?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Genel olarak şahsi yorumlarım şöyle, maymundan evrime gönderme olduğunu düşünüyorum. Yani evrimcilerin hepsine. Dini inkarın temel taşlarından biridir evrim ve dolayısıyla evrimcilere gönderme olduğu kanısındayım. Geleceğe gönderme yapılmış gibi. O dönemde kimse evrimin ne olduğunu dahi bilmediğini düşünürsek gelecekten haber verilmiş gibi.

Domuzdan kasıt domuzlaşan insanlar kastedilmiş olabilir. Mecazi anlamda Pisliğin içine batmış ve orada yaşamayı marifet sananlara gönderme yapılmış gibi duruyor. Yine gelecekten ve günümüz dünyasından bahsedilmiş gibi, tabi o dönem insanlar da aynı durumdadı. Ama günümüzde artık işler o kadar rayından çıkmış ki domuz gibi yaşayanların sayısı azımsanmayacak kadar çok.

Ruhunu şeytana satmak ifadesi hem gerçek anlamda hem de mecazidir. gerçek bir kavramdır ve okültizmde bunun yolları vardır. İnsan Kanı akıltılan Belirli ritüellerle yapılmaktadır. Okültizmden nefret eden biri olarak araştırdığım kadarıyla türkiyede bu işin dernekleri platformları kurulmuş durumda. Paganizm tüm hızıyla yaşanıyor. Hatta "Vikan dini" bile bunun en büyük delilidir. Şeytana Tapanlar gerçekten günümüzde de var.

Mecazi anlamda zaten insanların yoluna çıkıp saptıran iblistir

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...