Jump to content

Şarap Ve Yararları


Recommended Posts

2 dakika önce, anibal yazdı:

 

 

Harbiden şarapsa ve günde yarım su bardağı kadar alırsan, yaşında gençse, koruma ihtimalin çok büyük. Tahminen gençliğinde daha uzun sürebilir.

 

Ama suyunu çıkarırsan, kalbini de, ciğerini de, gençliğini de çabucak eline verir, o başka mesele. 

Nerede bulunur bu sarap? Fethiye'de var midir?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 178
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Just now, Remy said:

Nerede bulunur bu sarap? Fethiye'de var midir?

 

 

Bilmek kolay değil. Kalite diye satılan fransız şarapları bile dandik olabiliyor. 

 

Ama fethiye'de isen, kendin yapabilirsin, en garnatisi o. Toprak kap, tercihan sırsız, çıkabildiğin en uzak yerden meşe ağacının parmak gibi dalları, bir kaç kasa üzüm...Terkibi bu genelde. 

 

Peki sorun ne? Acaba doğru üzüm bulabilecek misin? Üzümün gübre ile, suyla falan şişirilmemiş olması gerekiyor. Zaten sıkıntı da bu. 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
Şimdi, anibal yazdı:

 

 

Bilmek kolay değil. Kalite diye satılan fransız şarapları bile dandik olabiliyor. 

 

Ama fethiye'de isen, kendin yapabilirsin, en garnatisi o. Toprak kap, tercihan sırsız, çıkabildiğin en uzak yerden meşe ağacının parmak gibi dalları, bir kaç kasa üzüm...Terkibi bu genelde. 

 

Peki sorun ne? Acaba doğru üzüm bulabilecek misin? Üzümün gübre ile, suyla falan şişirilmemiş olması gerekiyor. Zaten sıkıntı da bu. 

 

 

Uzum yetistiren bir tanidigim var, ondan satin alabilirim. Uzumler, hatirladigim kadariyla siyahti. Uzumun spesifik bir adi var mi? Hangi uzumu yetistirdigini soracagim.

Link to post
Sitelerde Paylaş
6 dakika önce, Remy yazdı:

Uzum yetistiren bir tanidigim var, ondan satin alabilirim. Uzumler, hatirladigim kadariyla siyahti. Uzumun spesifik bir adi var mi? Hangi uzumu yetistirdigini soracagim.

Yapmaya başladıktan sonra burda sürekli tecrübelerinizi yazar mısınız?

 

Bende o taraflardayim,öğrenmiş olurum.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
14 minutes ago, Remy said:

Uzum yetistiren bir tanidigim var, ondan satin alabilirim. Uzumler, hatirladigim kadariyla siyahti. Uzumun spesifik bir adi var mi? Hangi uzumu yetistirdigini soracagim.

 

 

Biraz araştır derim. Oralarda muhakkak kendisi yapan birileri vardır. Dikkat edeceğin şey, ayyaş işi olmaması. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
4 dakika önce, anibal yazdı:

 

 

Biraz araştır derim. Oralarda muhakkak kendisi yapan birileri vardır. Dikkat edeceğin şey, ayyaş işi olmaması. 

Peki bu sekilde yapilan sarabin icindeki alkol orani ne kadar oluyor? Bir cay bardagi sarap, ilaclarla etkilesime girecek kadar alkol iceriyor mu?

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 minutes ago, Remy said:

Peki bu sekilde yapilan sarabin icindeki alkol orani ne kadar oluyor? Bir cay bardagi sarap, ilaclarla etkilesime girecek kadar alkol iceriyor mu?

 

Genelde, alkol oranı 7- 10 arası olur. Tatlı üzümden daha çok alkol ortaya çıkar. Ama şarap olarak kalitesi düşer. Mayhoş üzümler daha iyi netice verir. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bilim, günde bir sigara içmek yararlıdır hurafesinden sonra, günde bir kadeh şarap yararlıdır hurafesini de yerle bir etti. 

 

Bunlar şehir efsaneleridir, bazı doktorlar da maalesef cahiller olarak bu hurafeleri desteklemişlerdir. 

 

Evet şarapta kalp krizini önleyen resvetrol maddesi var ama bunu şıra içerek de alabilirsin, şarap içmek şart değil.

 

Konuya şarap rakı viski diye değil, alkol diye bakmak lazım. Bu alkol zehirdir, neden, bunu sentezleyen bakteri ortama egemen olmak ve diğer bakterileri öldürmek için kullanıyor bunu.

 

Bu maddelerin tümü böyledir. Nikotini tütün bitkisi yaprak bitlerine karşı zehir olarak kullanıyor. Teini çay bitkisi aynı amaçla kullanıyor. Marihuana, esrar, eroin keza... Ama tein gibi kafein gibi az etkili, nikotin ve alkol gibi orta derecede etkili maddeleri zevk için de tüketebiliyoruz. 

 

Tein için sınırı aşmak zor, bağımlılık yapan maddelerin en hafifi sanırım tein, ama kafein dahil diğerleri için sınırı aşmak tehlikelidir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ayda yılda bir içerim zaten, semillon - muskat karışımından başkasına bakmam. Bu üzümlerden mükemmel şarap oluyor. Kendimi bu mükemmel karışımdan ayda yılda bir 375 lik içmekten mahrum etmem. Yüzde 13 filan alkol oranıyla bu 5 cc alkol eder ve ayda yılda bir 5 cc den bir şey olmaz. Hafif bir ayakların yerden kesilmişlik duygusu ve neşe verir. Bu kıvamda bırakmak, sızmamak lazım. Hayatta bir kere sızdım, bir daha asla. Çok kötü uyanıyorsun. Kafa bir milyon, miden bulanıyor ve başın ağrıyor. Çok kötü.

 

Uyarıyorum: Alkol şiddetli bağımlılık yapan ve şiddetli yoksunluk krizlerine yol açan bir uyuşturucudur. Tadında bırakın. 375 lik yeter. Sakın 75 liği devirmeyin. Fazla! İki kişiye 75 lik iyi gelir. Şarap da şöyle hatunla kadehi tokuşturup içecek şey. Şarapla kadın özdeş gibidir. Kadının eline şarap kadehi yakışır. Kadehini aşağıda tutup kadının kadehinin ayağını kadehinin üst tarafına vurmasına izin veriyorsan sultanımsın emrindeyim anlamına gelir. Bunun için kadehi ayağından tutmak lazım. Kadın o zaman tabii kadehinin ayağını senin kadehine vurmak için bardak kısmından tutacak. Çınnn... Yarasın... Kadehini yukarda tutup ayağını kadının kadehine vurmak kabalıktır. Yapmamak lazım. Bu benim sözüm geçer ben ne dersem o olur anlamına gelir.

 

Tokuşturunca çınlaması için kadeh asla doldurulmaz. Bu şarap raconunda abestir ve görgüsüzlüktür. Ayyaşlar kadehi doldurur ve buna duble denir. Ayyaşlar duble doldurur. Ayyaşlık ise en büyük görgüsüzlüktür. Asla ayyaş olmayın.

Link to post
Sitelerde Paylaş
3 hours ago, democrossian said:

Bilim, günde bir sigara içmek yararlıdır hurafesinden sonra, günde bir kadeh şarap yararlıdır hurafesini de yerle bir etti. 

 

Bunlar şehir efsaneleridir, bazı doktorlar da maalesef cahiller olarak bu hurafeleri desteklemişlerdir. 

 

Evet şarapta kalp krizini önleyen resvetrol maddesi var ama bunu şıra içerek de alabilirsin, şarap içmek şart değil.

 

Konuya şarap rakı viski diye değil, alkol diye bakmak lazım. Bu alkol zehirdir, neden, bunu sentezleyen bakteri ortama egemen olmak ve diğer bakterileri öldürmek için kullanıyor bunu.

 

Bu maddelerin tümü böyledir. Nikotini tütün bitkisi yaprak bitlerine karşı zehir olarak kullanıyor. Teini çay bitkisi aynı amaçla kullanıyor. Marihuana, esrar, eroin keza... Ama tein gibi kafein gibi az etkili, nikotin ve alkol gibi orta derecede etkili maddeleri zevk için de tüketebiliyoruz. 

 

Tein için sınırı aşmak zor, bağımlılık yapan maddelerin en hafifi sanırım tein, ama kafein dahil diğerleri için sınırı aşmak tehlikelidir.

 

Şıra içerek resvetrol falan alamazın.

 

Otoriteye başvurma zrıvalığı iyi bilinen bir zırvalıktır. Bari doğru dürüst yapmayı öğren, Bilim demeyeceksin, İsviçreli bilim adamları diyeceksin.

 

Resvetrol kalp krizini önlemez bu arada, bu da yanlış enfermasyon.

 

Şarap ile rakı, viski aynı klasmana girmez, hepsini bir araya genelleyemezsin. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Konunun bir yönü daha var. Şıra eskiden saklanabilir bir içecek değildi. Şarap yapmak ise saklamanın etkili bir yoluydu. Çünkü dediğim gibi alkolü sentezleyen bakteriler bunu ortama egemen olmak ve diğer bakterileri öldürmek için yapıyorlar. Haliyle şarabı diğer bakteriler bozamıyor. O yüzden eskiden şarap yapmak etkili bir saklama yöntemiydi.

 

Günümüzde ise soğutucular, vakumlama, sterilizasyon filan çok etkili saklama yöntemleri var. Şırayı şişeleyip saklayabiliyorsunuz. Haliyle resveratrolü de şıradan alabiliyorsunuz. Resveratrol siyah üzümün kabuğunda bulunuyor ve eski sıkma yöntemleri bunun iyi çıkmasını sağlayamazdı zaten. Çıkması ve şıraya geçmesi için kabuklarının iyice kıyılması lazım. Beyazda zaten yok.  

 

Resveratrol şarabın dolaylı bir yararı yani, öyle söyleyeyim. Resveratrol varmış diye şarap içmeye gerek yok. Şıra içersin. Şarabı arada bir keyif için içmek gerekiyor. Şarabın içince çok iyisini içeceksin. O da pahalı. Kötüsünü içeceğine sirke iç daha iyi! En iyi şarap olacak! Şarap ucuz deniyor ama onlar kötü şaraplar. İyisi pahalı.

Link to post
Sitelerde Paylaş
6 saat önce, anibal yazdı:

 

Şıra içerek resvetrol falan alamazın.

 

Otoriteye başvurma zrıvalığı iyi bilinen bir zırvalıktır. Bari doğru dürüst yapmayı öğren, Bilim demeyeceksin, İsviçreli bilim adamları diyeceksin.

 

Resvetrol kalp krizini önlemez bu arada, bu da yanlış enfermasyon.

 

Şarap ile rakı, viski aynı klasmana girmez, hepsini bir araya genelleyemezsin. 

Alkolsuz bira, faydali bir icecek mi?

Link to post
Sitelerde Paylaş
Just now, Remy said:

Alkolsuz bira, faydali bir icecek mi?

 

Bir tür besin, karbonhidrat eşdeğeri sayılabilir, hepsi o, faydalı mı, zararlı mı demek zor. 

 

Sıvı gıdaların sorunu, kantarın topuzunun kolayca kaçabilmesidir. Bunların aslında esprisi, sıvı alımıdır, su niyetine. Suyun pis olduğu bölgeler için mantıklı bir tercihtir. 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
52 minutes ago, Remy said:

Ben alkol kullanmiyorum. Ama denedim. Tadi gercekten cok kotu.

 

Peki insanlar neden iciyor? Bir seyin tadi guzel degilse, onu bir daha denemezsin. Size ilk ictiginizde guzel mi geldi acaba?

 

Alışkanlık. İnsanlar birayı, şarabı vs. zevk olsun diye içmediler, alışmadılar. Onlar bir ihtiyacı karşılıyordu, kafayı bulmak ihtiyacı değil tabi bu.

Link to post
Sitelerde Paylaş
47 dakika önce, Remy yazdı:

Tadi gercekten cok kotu.

 

Biber de kötü bir tattır, acıdır ve yakıcıdır. Ama acısız yapamayan vardır. Ben tatlıyı pek sevmem örneğin. Ama acıya bayılırım. Baklava filan on yıl yemesem aklıma düşüp canım çekmez. Ama acıyı ararım. Benim bazen yemeğe attığım biberi görenler dehşete kapılır. Biberlerin çoğu bana talaş gibi geliyor. İstediğim acılıkta biber bulamıyorum.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...
On 20.03.2013 at 23:30, Cuvcuv 2 said:

Şarabın az içilmesinin günlük olarak yararlı olduğunu duymuştum. Hepimiz duymuşuzdur. Ancak ben bir türlü içerken oluşan mide bulantısını engelleyemiyorum. Kokusu bile midemi bulandırıyor. Acaba içindeki alkolün fazla olmasından mı kaynaklanıyor? Çünkü sonuçta bu bir üzüm suyu nektarı ama içinde ek olarak alkolde var. Alkol oranı yüzde 14. Şarap nasıl içilir bilen var mı? Başlangıçta mide bulantısı normal midir? Tadı çok hoş olan bir içki biliyor musunuz? Meyve tadı versin ama aynı zamanda da bir şarap türü olsun. Şarap olmayabilir ama tadı midemi bulandırmayacak bir şey.

Şarap yüksek oranda histamin içerir, Eğer histamin alerjisi var ise bu durum mide bulantısı yapabilir.

Bu durum bende var. Antihistaminik ilaç alıyorum. Ama Kaliteli votkaya alerjim yoktur. Absolut en sevdiğim içkidir.

 

tarihinde Mempish tarafından düzenlendi
düzeltme
Link to post
Sitelerde Paylaş

oOvO92.jpg

 

Pl9lBQ.jpg

 

QVqVWV.jpg

 

Biliyorum, araştırmak yerine müslüman dostlar bahaneler arayacak, gerçekler acıdır, biberde acıdır tarzlarıyla yine gerçeklere sırt dönecek, yarattığına pis diyip sonrada vaad eden tanrılarının olmadığını anlamamakta ısrar edecekler. Canları sağolsun, yaşadıkça öğrenirler.

tarihinde e-teist tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...