Jump to content

Bülent ersoy'un nil erkoçlar'dan farki


Recommended Posts

Aklima takilanbir sey var.

Malum, cinsiyet degistirmek vs türkiye'de oldukca elestirilen, sevilmeyen bir durum. Hatta gectigimiz haftalarda cinsiyetini degistiren "nil erkoclar" hakkinda yazilmadik, cizilmedik sey kalmadi. Gundeme bomba gibi dusen, belli bir 'muhafazakar' kesim tarafindan buyuk olumsuz tepkiye neden olan bu durumda kimse 'nil erkoclar'i sahiplenmedi.

Fakat yillar once, tipki nil gibi cinsiyetini degistiren bulent ersoy'u hic kimse yargilamiyor, bagrina basiyor, herkes seviyor.

Peki sizce bunun sebebi ne olabilir?

Cinsiyet degistirmede, degisim yonunun farkli olmasi (kadindan->erkege , erkekten->kadina) olabilir mi acaba?

Yorumlariniz bekliyorum.

Sevgiler...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bülent Ersoy'a saygıda kusur edilmez. Ameliyatının AKP dönemine rastlamadığından olsa gerek önceden erkek olduğu çoktan unutulup gitmiştir. B.E. çirkef aynı zamanda asabidir. Laf edecek adamın önce alnını karışlar, sonra da parasıyla + mücevherleriyle döver..

Bu gariban tıfılı bulmuş oynuyorlar. Tüysüz yeni yetme görünümündeki dönmeyle oynamak, Bülent gibi bir cadıyla oynamaktan evladır. Halk zaten iki yüzlü..Devirse AKP devri.

tarihinde Cariye tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Rüzgar bircok forumda ve sosyal medya sitelerinde elestirildi, tabi ki hak verenler de oldu (gerekeni bu zaten) ama elestirenler epey fazlaydi, hatta bir ara nihat hatipoglu bile canli yayinda bu konu hakkinda konustu.

Bülent ersoy'a gelince...

Kendisi -maalesef- su anda turkiyenin 'sanatci' olarak gordugu, herkesin saygi ile egildigi durumda. Tabi yaptigi isin sonucu olabilir fakat hic kimse onu, cinsiyet degistirdigi icin yargilamiyor gunumuzde. Ilk yillarinda ne sekilde karsilandigi bilmiyorum tabi ama ruzgar'in yillar sonra turkiye medyasina geri donecegini sanmiyorum, basarili bir oyuncu olmasina ragmen, turk halkindan hak ettigi ilgiyi gorecegini sanmiyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Toplum tabulardan hoşlanır. Değişimden nefret eder. Değişime saygısı yoktur. Halbuki doğa değişiyor, insan değişiyor. İnsanlar değişimin farkında varmak istemiyor. Büyük bir kriz yaratıyor değişim hissi. Halbuki azar azar değişim olunca kimse tepki vermiyor. Verilen tepkiler de unutulup gidiyor. Değişime ilk tepki her zaman sancılı olmuştur. Geçmişte şeriat ve saltanat gidecek diye kriz çıkaranlar bugün saltanatı yıkmış cumhuriyet gidecek diye krize giriyor. Toplum anlaşılmaz bir organizma. O kız bir gün normal yaşamına dönecek. Bunu o da biliyor ama illa ki toplum sıkıntı çıkaracak. Aynı sorunu eşcinsellere de yaşatıyorlar ve onları toplumdan dışlıyorlar. Onlar da kötü işlere bulaşıyorlar, belki de fuhuşa bulaşıyorlar. Aslında bizim gibi toplumlar da bu bir sıkıntı. Sağlıklı ve mutluluk verici değişime açık toplumlarda bu tür krizler yaşanmıyor. Değişim gerekliyse benimseniyor. Kimseye de cehennem azabı yaşatılmıyor. Hangi toplumun örnek verilmesi gerektiğini bilmiyorum. İsveç denebilir. Kanada da denebilir. Tabi ki bu ülkeleri çok medeni oldukları için örnek vermiyorum. Dünyada medeniyeti yakalamış bir toplum henüz yok. Bunlar sadece değişimin yaşamın bir parçası olduğunu benimsemiş toplumlar.

tarihinde Cuvcuv 2 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...