Jump to content

İlginç bir ateist çarpıtması:Kurayza meselesi


Recommended Posts

1. İslami kaynaklara göre Kureyza katliamı olmuştur, ergenliğe girmiş bütün erkekler (400-900) katledilmiş, kadınlar, çocuklar, mallar, mülkler, araziler müslümanlar arasında paylaştırılmıştır.

Bu konuda iki ayrı müslüman görüşü var:

1. Böyle bir olayın olduğunu kabul edenler.

2. Böyle bir olayın olduğunu reddedenler, ki bunlar böyle bir durumu hazmedemeyenler, vicdanlarına kabul ettiremeyenlerdir.

2. Böyle bir olayı kabul edenlerin savunması ise olayın sebepleri ve kararın bir hakeme bırakılması üzerine kuruludur.

Sebepler kısaca şunlardır:

1. Kureyzalılar müslümanlar ile aralarındaki anlaşmayı bozmuşlardır.

2. Müşriklere yardım etmişlerdir.

3. Muhammed'e suikast girişiminde bulunmuşlardır.

4. Muhammed'e küfür ve hakaret etmişlerdir.

5. Tamamen hiç bir veriye, belgeye ve kaynağa dayanmadan ileri sürülen yahudilerin geçimsizliği, fitne çıkarması, açgözlü olmaları falan gibi sudan ve tek taraflı bahanelerdir.

Dünyada hiç sebepsiz savaş olur mu, her savaşın elbetteki sebepleri vardır, savaş sebepleri üzerine katliamı meşru göstermeye çalışanlar vicdansız, acımasız, egoist, duygusuz insanlardır.

Üstelik Kureyza katliamı savaş esnasında olmuş bir olay da değildir, Kureyzalılar kayıtsız, şartsız teslim olmuş, kaderlerini tamamen Muhammed'in eline bırakmışlardır.

Dünyada hangi insana sorarsanız sorun, teslim olmuş bir düşmanın bütün ergenliğe girmiş erkeklerini öldürmek katliamdır.

En zavallı savunma da "Bu katliam aslında tek kişiden oluşan bir hakemin kararıdır" demektir, ki bu hakem de savaşın taraflarından biri olan müslümanlardandır. Ortada Allah adında bir tanrıdan mesaj aldığını ileri süren bir peygamber varken katliamın sorumluluğuna hakeme yüklemek için akıldan, mantıktan yoksun olmak gerekir. En dandik olaylar da bile vahiy geldiği ileri sürülürken, koskoca bir kabilenin akıbetini ilgilendiren bir konuda neden vahiy gelmemiş?

Bir diğer savunma da "Bu karar aslında onların kitaplarında buluunan bir hükme uygun olarak verilmiştir" demektir ki, bu da o hükmü kabul etmek demektir. Zaten Muhammed de verilen karardan sonra hakem olan Sa'd b. Muaz'a "Onların hakkında yedi kat göklerin üstünden Allah'ın hükmüyle hükmettin." diyerek bu hükmün Allah'ın hükmü olduğunu onaylamıştır.

3. Böyle bir olayın olduğunu reddedenlere sormak lazım, bu katliam bizzat İslam kaynaklarında geçmiyor mu? Muhammed'in Allah adında bir tanrını elçisi olduğunu iddia eden de bu kaynaklar ve bu kaynakları yazan araplar değil mi? Üstelik bu olaydan Kuran'da da bahsedilmiyor mu?

Ahzab/26-27. Allah, kitap ehlinden olup müşriklere yardım edenleri kalelerinden indirdi ve kalplerine büyük bir korku saldı. Siz onların bir kısmını öldürüyor, bir kısmını da esir ediyordunuz.

Allah, sizi onların topraklarına, yurtlarına, mallarına ve henüz ayak basmadığınız topraklara varis kıldı. Allah, her şeye hakkıyla gücü yetendir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 224
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Bu yanlışlar üzerine kurulan iman doğru mu peki?

Zırvalama ahmet nazif!

Benim "iman" ile uzaktan yakından bir ilgim yok. İman ananırların ağzına sakız olmuş bir deyim olabilir. Ama benim açımdan içeriği incir çekirdeğini doldurmaz.

ÇÜNKÜ SENCE BUNLAR YALAN VE ARKADAŞIN BU YALANLAR ÜZERİNDEN KESİN KANAAT beyan ediyor..

Gaibden haber alma gibi bir özelliğin olduğunu ima etmek istedin galiba.

Pante beni arkadaş olarak görüyorsa sevinirim. Ama öyle olduğundan haberim yok.

Pante'nin sana kaç sefer tekrar etti: "Bu kaynaklar doğru kabul edildiğinde." diyerek. Bu temelden yola çıkarak sonuçlar üretiyor. Sen ise hala "BU YALANLAR ÜZERİNDEN KESİN KANAAT beyan ediyor.." diyerek yalan söyleyip, iftira atırıyorsun sağa sola.

"Yüzü kızarmak" diye bir deyim duydun mu?

(Bu arada "riyakar" gibi iftiraların da gözümden kaçmadı haaa!)

Yalan üzerine anti tez kurulur mu?

Anlama sorunun olduğunu her seferinde göstermek zorunda değilsin.

Hem, benim ne düşündüğümü bilmiyorsun. Çünkü konu hakkında hiç bir fikir beyan etmedim. Hem de... Pante neden benim düşüncemde olsun ki. O kendi düşüncelerinini kendisi üreten birisidir. Bana ihtiyacı yoktur.

Yoksa denize düşen yılana sarılır misali, konuyu saptırmaya mı çalışıyorsun?

Merak etme! Ben araya girecek değilim.

Bu arada siz de 10 numarasınız sayın arkadaşım.

Bu arada "sayındı", "arkadaşımdı", falanca "numaraydı" gibi terbiyesizlikleri bırak! Bir daha yapma!

Yukarıya Siyer'den Kureyza katliamnın orijinalini astım. Amacı:

1) Kaynak değerlendirmesi. Şimdiye dek bu noktaya değinen olmadı. Olacağını da sanmıyorum.

2) İnternette müslümanlar tarafından yayılan kirli bilgilerden dolayı. Söylenenlerin ne kadar doğru olup olmadığı anlaşılsın.

Sevgiler

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu arada sevgili DMA ve Cigi gibi Muhammed'in yaşamadığı tezinde düşünen arkadaşlara belirtmek isterim ki:

Bu tür tartışmalarda Muhammed'in yaşamadığı konusunu parantez içinde belirtmenizde bir sakınca yoktur.

Ama teistlere destek olacak şekilde sadece kaynakların uydurma olduğunu belirtmekle yetinmelerini doğru

bulmuyorum. Bunu defalarca açıkladım.

O ayrı bir konu. Mevcut kaynakları doğru varsayarak konuların tartışılması ayrı.

O zaman hiçbir konuyu tartışmayalım.

Her açılan başlığa uydurma denilsin, Muhammed yaşamamıştır denilsin.

Benzeri örnekleri geçen yıl da yaşamıştım ve şevkim kırılmıştı, soğumuştum.

Böyle giderse forumlarda yazmam artık.

Sevgili Pante,

ne konuyu saptırmaya niyetim var ne de bu tartışmaya girmeye.

Çünkü bu tartışmanın bana bir getirisi olmayacak.

Siyer resimlerinin amacını bir önceki iletimde verdim.

Sevgiler

Link to post
Sitelerde Paylaş

Demekki ateistler içinde

Yanılmamışım.10 numara ateist gerçekten:)Herneyse ben konuyu batılı araştırmacılar nazarında Kurayzaya getirecektim..Wikipedianın ingilizcesinden qurayza başlığında geçen bazı isimler vermeyi düşünüyordum..Sonuçta onlar siz ve biz ortasında biraz daha tarafsız olacaktı..Ama tabiki Hz.Muhammed yaşamadıysa ve burdaki 2 on numara birde standart ateist arkadaşlar bu fikre yakın iseler dava tamamıyle kapanır..Sonuçta Kureyza katliamı yapılmamıştır ondan evvel Hendek savaşı da yapılmadı..Daha evvel Medineye gelen müminler de yok tu ..Yok oğlu yok.

Editörlerden konunun kapanmasını rica ediyorum..Tartışmayı tatında bırakalım..Daha fazlası boş polemik.Herkese iyi yazışmalar.

Eyvaaahh!

Yıktım perdeyi, eyledim viran.

Varıp sahibine haber vereyim heman.

(Hacivat-Karagöz tekerlemesi)

Konu çoktan sapmış ve kapanmış bile.

Umarım nedeni ben değilimdir ve devam eder.

Sevgiler

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sevgili Cigi ve DMA'ya anlayışlı yaklaşımları için teşekkürler.

Açıklamalarıyla başlık sahibinin manipülasyonuna meydan vermediler.

---

Konu kapanmaz!

Bu konu daha defalarca, yıllarca tartışılır.

Bu başlıkta da, yeni başlıklarda da.

Ve senin gibileri daha çok görürüz Ahmet Nazif.

Fazla üzülme, kibirli ve iddialı bir açılış yapıp da sonunda çökmüş olanlar içinde ne ilktin ne de son olacaksın.

Başlığınla teselli bulabilirsin. İçeriğini okumayıp da başlığa takılanlar belki oltana yakalanabilir.

Yöneticilerin yerinde ben olsam böylesi yanıltıcı başlık adını değiştirirdim:

Örneğin "Müslüman gözüyle Kureyza Olayı" na çevirirdim.

Çünkü İslami Forum değil burası Ateistforum. Biz İslami forumlarda bırakalım bu tür başlık açabilmeyi, tartıştırılmıyoruz bile.

Ama burada teistlerden hakaretler bile alabiliyoruz. Ne riyakarlığımız kaldı ne Yahudiliğimiz.

Dürüst biri olsa yazdıklarım içinde yanlış gördüğü kısmı alıntılar ve gösterir.

Bulamadığı için acizliğinden çoğu teistin yaptığı gibi bana ait olmayan yakıştırmalara, manipülasyonlara, hakaretlere, yaftalamalara kalkışıyor.

Ki ben konu dağılmasın diye "ateist" hitabına bile itiraz etmedim "Ben ateist değilim" diyerek.

Hepsi aynı meret olduğu için başa çıkamadığımdan artık onların ateist sözcüğünü "non-teist" olarak algılamak zorunda kalıyorum.

Neyse benim açımdan da tartışma noktalanmıştır.

Son sözüm şu başlığı inceleyen müslümanlar çekinmesinler, sorgulasınlar, "ya bu ateistler doğruysa" diye düşünüp daha şüpheci şekilde

araştırıp, incelesinler. Sonuçtan pişman olmayacaklardır. Pişmanlıkları geçmişlerindeki teistliklerine olacaktır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Merhabalar arkadaşlar...Öncelikle bugünkü ygs den dolayı felaket derece de moralim bozuk olduğunu dile getirerek başlayayım..2. olarak burada şahsınıza karşı bir saygısızlık yapmamaya çalıştım..Düzgün bir dil kullandım..Belki bazı yanlışların altını biraz keskince çizdim veya riyakarlık v.s gibi bazı tartıştırmayı alevlendirici kelimeler kullandım..Ama bunlar baştan da dediğim gibi fikirlere hücum idi..Sizin fikirlerinizi beğenmemi bekleyemezsiniz benden..Onun haricinde benim burdaki değerli üyelerle ne alıp veremeyeceğim olsun ki böyle çok katı bir şekilde elbirlik ederek saldırıyorsunuz?

Sonuçta ben burda misafirim..Bugün varım 1 saat sonra yokum..Şu sayfada benim kullandığım en ileri kelime riyakarlık dı ama bir de dönün tüm üyelerin bana ettiği hakaretlere bakın..En baştaki iddialı girişim yarı şaka yarı ciddi bir hodri meydandı..Herkes bu girişin etkisiyle bildiği en ileri şeyleri buraya yansıtsın istedim..Ben tartışmayı seven bir insanım ama polemikden nefret ederim..Tartışmada belli bir seviyede olsa haz verir.Tartışmanın tansiyonu fazla yükseldiği ve polemik katsayısı arttığı için burda bitirelim dedim..Ayrıca yok kapanmasın herkes görsün tarzı cümlelelriniz gerçekten hayret verici.Hatta başlığın ismine müdahaleler..Hani sizin farklı fikirlere saygınız nerde?.Şu başlık tam bir zaferdir benim adıma..Her kim tarafsız okursa bunu görür..İkinci olarak dar çerçevede bir tartışma yapmadım burda kendi samimi düşüncelerimi ve ben olsaydım ne yapardım gibi hayali varsayımları da ekledim..Vede bunu batılı düşünürler nazarındaki algıya dahi taşımak istedim..Ama görüyorumki bu adımlar aynı güzellikte karşılanmadı..Tam tersi katı bir huşunet ve adeta tek kişi üzerine çapraz saldırı ile karşılaştım..10 numara ateist sözünden bile alındınız:) ne diyim..Anlaşılan o ki burda istenmiyorum.Veya yeni bir başlık açayım desem çok daha katı bir saldırıyla karşılanacağım...Hepinizeiyi yazışmalar dilerim..Kolay gelsin.Saygılar.

tarihinde ahmed nazif tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Yazarlari karsisina alan ifadeler sitenin formatindan kaynaklanmaktadir ki buna karsi oldugumu her firsatta aciklamaktayim. Fakat konuyu acan arkadasin da ayni sekilde yazarlari karsisina alan ifadeleri bulunmakta... Alinip küsmek gitmek yerine tartismayi devam ettirmek okuyucular acisindan iyi olacaktir diye düsünüyorum.

Hatta Pante ile bu baslikta devam edilir diger forumdaslar takildiklari yerlerde tartismayi farkli yönlere cekmeyen sorular sorabilir.

Siyah Beyaz oldugu icin degerlidir ve önemlidir. :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Merhabalar arkadaşlar...Öncelikle bugünkü ygs den dolayı felaket derece de moralim bozuk olduğunu dile getirerek başlayayım..2. olarak burada şahsınıza karşı bir saygısızlık yapmamaya çalıştım..Düzgün bir dil kullandım..Belki bazı yanlışların altını biraz keskince çizdim veya riyakarlık v.s gibi bazı tartıştırmayı alevlendirici kelimeler kullandım..Ama bunlar baştan da dediğim gibi fikirlere hücum idi..Sizin fikirlerinizi beğenmemi bekleyemezsiniz benden..Onun haricinde benim burdaki değerli üyelerle ne alıp veremeyeceğim olsun ki böyle çok katı bir şekilde elbirlik ederek saldırıyorsunuz?

Sonuçta ben burda misafirim..Bugün varım 1 saat sonra yokum..Şu sayfada benim kullandığım en ileri kelime riyakarlık dı ama bir de dönün tüm üyelerin bana ettiği hakaretlere bakın..En baştaki iddialı girişim yarı şaka yarı ciddi bir hodri meydandı..Herkes bu girişin etkisiyle bildiği en ileri şeyleri buraya yansıtsın istedim..Ben tartışmayı seven bir insanım ama polemikden nefret ederim..Tartışmada belli bir seviyede olsa haz verir.Tartışmanın tansiyonu fazla yükseldiği ve polemik katsayısı arttığı için burda bitirelim dedim..Ayrıca yok kapanmasın herkes görsün tarzı cümlelelriniz gerçekten hayret verici.Hatta başlığın ismine müdahaleler..Hani sizin farklı fikirlere saygınız nerde?.Şu başlık tam bir zaferdir benim adıma..Her kim tarafsız okursa bunu görür..İkinci olarak dar çerçevede bir tartışma yapmadım burda kendi samimi düşüncelerimi ve ben olsaydım ne yapardım gibi hayali varsayımları da ekledim..Vede bunu batılı düşünürler nazarındaki algıya dahi taşımak istedim..Ama görüyorumki bu adımlar aynı güzellikte karşılanmadı..Tam tersi katı bir huşunet ve adeta tek kişi üzerine çapraz saldırı ile karşılaştım..10 numara ateist sözünden bile alındınız:) ne diyim..Anlaşılan o ki burda istenmiyorum.Veya yeni bir başlık açayım desem çok daha katı bir saldırıyla karşılanacağım...Hepinizeiyi yazışmalar dilerim..Kolay gelsin.Saygılar.

Tepkilerden neden yakınıyorsun, anlamadım? Dünyanın her yerinde bir katliamı aklamaya, mazur göstermeye çalışan herkes tepki görür, bundan daha doğal ne var?

Ne bekliyordun ki? Sen burada bir katliamı aklamaya çalışırken herkesin kuzu kuzu seni dinleyeceğini mi?

Neden bütün müslümanlar eleştirilere karşı bu kadar hassas ve her seferinde mazlum rolünü oynuyorlar?

Kendileri karşı fikirleri susturmak için fikir sahiplerini katletmeye kadar giden yöntemlere başvururken kendilerine karşı yapılan eleştirilere karşı tahammülsüz olmaları ikiyüzlülük değil de nedir?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tepkilerden neden yakınıyorsun, anlamadım? Dünyanın her yerinde bir katliamı aklamaya, mazur göstermeye çalışan herkes tepki görür, bundan daha doğal ne var?

Ne bekliyordun ki? Sen burada bir katliamı aklamaya çalışırken herkesin kuzu kuzu seni dinleyeceğini mi?

Neden bütün müslümanlar eleştirilere karşı bu kadar hassas ve her seferinde mazlum rolünü oynuyorlar?

Kendileri karşı fikirleri susturmak için fikir sahiplerini katletmeye kadar giden yöntemlere başvururken kendilerine karşı yapılan eleştirilere karşı tahammülsüz olmaları ikiyüzlülük değil de nedir?

Yapılan eleştiriye tahammülsüzlük mü?

Gerçekten muhakemeden ve özgür düşünceden ne kadar yoksun olduğunuzu , olaylara nasıl tek boyutlu baktığınızı görmenin konforunu yaşıyorum şu an..Yukarda yakındığım şey seviyeli tartışma değil, seviyeli eleştiri ve fikirlerin savaşı değil- tam tersi bundan haz duyduğumu söylemiştim-, hakaret , yıldırma , kulp takma(mesela yukarda ortada katiam varmı sorusuna verilecek cevaptan bağımsız olarak beni katliam sevdalısı/aklayıcısı olarak göstermen; ben samimi olarak düşüncelerim arasında sineği dahi incitmediğimi evde uçan sinekleri öldürmeden bir şekilde dışarıya transfer etmek için çaba sarfedan anlayışa sahip olduğumu köyevimizde duvarda gezintiye çıkmış akrepleri süpürgeyle incitmeden alıp yine evin dışına savurarak onlara da yaşama şansı/hakkı veren bir ruh inceliğinde/yapısında olduğumu, daha ötesinde bu zararlıları öldürmeye çalışan olsa müdahale ederek uyardığımı söylememe(yani bu yapıda olduğumu) rağmem böyle ucuz kulplar takmaya ve üstüne beni ikiyüzlü diye nitelendirmeye utanmıyormusun?nerde iki yüzlülük yapmışım?) , etiketleme gibi unsurlardı ..Bir kere yazılanı iyi oku ona göre cevap yetiştir bu bir..

2. olarak benim Kurayza oğulları meselesine bakışım sebep-sonuç bütünlüğü içindedir..Burayı iyi anla bak şu bodoslama tavrınla , şu mantıksal ikdidarsızlığa uğramış , önyargılarının esaretinde zincirlere vurulmuş maneviyata kör aklınla değil , bir defalık olsun farklı bir pencereden farklı bir zaviyeden bakabilecek özgür/alternatif düşünceyle kanatlanmış aklınla bak -velevki bunun bir anlık olsun önyargılarının esaretinden emanet olarak almış dahi olsan-..

Benim bu başlıkta düşünce yapım şudur lütfen iyi oku:

Kureyza oğullarının toplu idamını biliyorum, tarihte bu trajedi yaşanmış kabul ediyorum..Birileri gibi bunlar bir masaldır veya rivayet hatasıdır demiyorum.Nerden biliyorum ibni hişam, ibnül esir, ibnül kesir , zehebi gibi islam tarihi yazarlarının ittifakla anlatımından..Aynı zamanda bunun yanında bu toplu idamın yapıldığını anlatan eserlerde bu idama varan süreci de okuyorum..Bu sonucun nedenlerini de görüyorum..(Burda Pante arkadaşımla hangi noktada ayrılıyorum:O bu anlatımların tamamen hayal ürünü olabileceğini söylüyor-ki ne yazıkki bu ikilemli tavrını verdiği linkte göstermemiş ve kesin yargı içerisinde olay dizisini sunmuş o başka- bu noktada Cigi arkadaşım ve DMA -bence- daha tutarlı bir yaklaşımla bunun kesin delilleri ortaya çıkmadıkça anlatılan masallar cinsinden olduğunu söylediler..Pante arkadaşım aynı zamanda eğer olay gerçekse bu sonuçların aynen yaşanmış olduğunu kabulle beraber sebeplerin uydurma olduğu üzerinde durdu ve saldırgan tarafın , katliamcı ruhla hareket eden tarafın her zaman için müslümanlar olduğunu söyledi..Sende görebildiğim kadarıyla biraz böyle bir yaklaşım sergiledin..)Eğer bu sonucu onaylıyorsam bu sebepleri de kabul ettiğimden dolayıdır..O nedenle demiştim ki aynı sebepleri ve suçları istediğin batı mahkemesine veya getir bizim ağır ceza mahkemesine ver bunlarda idam olmadığı için çıkacak tek sonuç defalarca kez ağırlaştırılmış müebbettir..Eğer sebepleri kabul etmeyip de masum yahudi kavminin 400-700 kadarının canının bir çırpıda katliamcı bir ruhla alındığına dair bir şüphem olsaydı benim gibi basit bir sineği öldüremeyen bir şahıs bu dinde aradığını bulamayıp senin gibi ilmin ışığı altında 5 vakit güzellik banyosu yapan , felsefenin oluşturduğu cennetlerde derin düşünce kasırlarında gününü gün eden 10 numara bir ateist olurdum..O nedenle bana katliam övücüsü derken şu benim mantığı göz önüne al ,bodoslama saldırmadan evvel kuralına göre oyna bu oyunu.

tarihinde ahmed nazif tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Yapılan eleştiriye tahammülsüzlük mü?

Gerçekten muhakemeden ve özgür düşünceden ne kadar yoksun olduğunuzu , olaylara nasıl tek boyutlu baktığınızı görmenin konforunu yaşıyorum şu an..Yukarda yakındığım şey seviyeli tartışma değil, seviyeli eleştiri ve fikirlerin savaşı değil- tam tersi bundan haz duyduğumu söylemiştim-, hakaret , yıldırma , kulp takma(mesela yukarda ortada katiam varmı sorusuna verilecek cevaptan bağımsız olarak beni katliam sevdalısı/aklayıcısı olarak göstermen; ben samimi olarak düşüncelerim arasında sineği dahi incitmediğimi evde uçan sinekleri öldürmeden bir şekilde dışarıya transfer etmek için çaba sarfedan anlayışa sahip olduğumu köyevimizde duvarda gezintiye çıkmış akrepleri süpürgeyle incitmeden alıp yine evin dışına savurarak onlara da yaşama şansı/hakkı veren bir ruh inceliğinde/yapısında olduğumu, daha ötesinde bu zararlıları öldürmeye çalışan olsa müdahale ederek uyardığımı söylememe(yani bu yapıda olduğumu) rağmem böyle ucuz kulplar takmaya ve üstüne beni ikiyüzlü diye nitelendirmeye utanmıyormusun?nerde iki yüzlülük yapmışım?) , etiketleme gibi unsurlardı ..Bir kere yazılanı iyi oku ona göre cevap yetiştir bu bir..

2. olarak benim Kurayza oğulları meselesine bakışım sebep-sonuç bütünlüğü içindedir..Burayı iyi anla bak şu bodoslama tavrınla , şu mantıksal ikdidarsızlığa uğramış , önyargılarının esaretinde zincirlere vurulmuş maneviyata kör aklınla değil , bir defalık olsun farklı bir pencereden farklı bir zaviyeden bakabilecek özgür/alternatif düşünceyle kanatlanmış aklınla bak -velevki bunun bir anlık olsun önyargılarının esaretinden emanet olarak almış dahi olsan-..

Benim bu başlıkta düşünce yapım şudur lütfen iyi oku:

Kureyza oğullarının toplu idamını biliyorum, tarihte bu trajedi yaşanmış kabul ediyorum..Birileri gibi bunlar bir masaldır veya rivayet hatasıdır demiyorum.Nerden biliyorum ibni hişam, ibnül esir, ibnül kesir , zehebi gibi islam tarihi yazarlarının ittifakla anlatımından..Aynı zamanda bunun yanında bu toplu idamın yapıldığını anlatan eserlerde bu idama varan süreci de okuyorum..Bu sonucun nedenlerini de görüyorum..(Burda Pante arkadaşımla hangi noktada ayrılıyorum:O bu anlatımların tamamen hayal ürünü olabileceğini söylüyor-ki ne yazıkki bu ikilemli tavrını verdiği linkte göstermemiş ve kesin yargı içerisinde olay dizisini sunmuş o başka- bu noktada Cigi arkadaşım ve DMA -bence- daha tutarlı bir yaklaşımla bunun kesin delilleri ortaya çıkmadıkça anlatılan masallar cinsinden olduğunu söylediler..Pante arkadaşım aynı zamanda eğer olay gerçekse bu sonuçların aynen yaşanmış olduğunu kabulle beraber sebeplerin uydurma olduğu üzerinde durdu ve saldırgan tarafın , katliamcı ruhla hareket eden tarafın her zaman için müslümanlar olduğunu söyledi..Sende görebildiğim kadarıyla biraz böyle bir yaklaşım sergiledin..)Eğer bu sonucu onaylıyorsam bu sebepleri de kabul ettiğimden dolayıdır..O nedenle demiştim ki aynı sebepleri ve suçları istediğin batı mahkemesine veya getir bizim ağır ceza mahkemesine ver bunlarda idam olmadığı için çıkacak tek sonuç defalarca kez ağırlaştırılmış müebbettir..Eğer sebepleri kabul etmeyip de masum yahudi kavminin 400-700 kadarının canının bir çırpıda katliamcı bir ruhla alındığına dair bir şüphem olsaydı benim gibi basit bir sineği öldüremeyen bir şahıs bu dinde aradığını bulamayıp senin gibi ilmin ışığı altında 5 vakit güzellik banyosu yapan , felsefenin oluşturduğu cennetlerde derin düşünce kasırlarında gününü gün eden 10 numara bir ateist olurdum..O nedenle bana katliam övücüsü derken şu benim mantığı göz önüne al ,bodoslama saldırmadan evvel kuralına göre oyna bu oyunu.

Hala ağlayıp duruyorsun. Bana ne kadar ince ruhlu olduğunu, sineği dahi incitmediğini falan anlatıp durma, ne ben seni tanıyorum, ne de sen beni.

Ben sadece burada yazdığın fikirlere göre fikir beyan ederim.

Kayıtsız şartsız teslim olmuş bir kabilenin bütün ergenliğe girmiş erkekleri toplu olarak öldürülmüşse bunun adı trajedi falan değildir, dünyanın her yerinde bunun adı katliamdır.

Sebeplere gelince, bu sebeplerin hepsi de müslümanlar tarafından bir bin katarak abartılmış sebeplerdir.

Daha karşı tarafın savunmasını duymadan ne diye bir tarafın anlattıklarını peşinen doğru kabul ediyorsun?

Bana önyargılı, peşin hükümlü diyorsun ama hiç dönüp de kendine bakmıyorsun, tamamen müslümanlar tarafından öne sürülen sebepleri hiç düşünmeden doğru olarak kabul ediyorsun ama duruma hiç karşı tarafın gözünden bakmak aklına bile gelmiyor.

Katliamı yapan taraf tabii kendini haklı çıkarmak olayları abarttıkça abartır.

Bir müslümanın böyle bir olayda tarafsız düşünmesine imkan yok çünkü beyni Muhammed'in hatasız olamayacağına karşı şartlanmıştır. Mesela normal şartlarda her insan 9 yaşında bir çocukla evlenmeyi sapıklık kabul eder ama konu Muhammed olunca bir anda bu durumu çok normal görmeye başlar, beyni bunu haklı çıkaracak sebepler aramaya başlar.

Diyelim ki, kabile bu olayda hatalı, suçlu, ki bu da kesin değil çünkü Kureyzalılar tarafından bize ulaşmış hiç bir bilgi yok, tamamen müslümanlar tarafından aktarılanlar var, durum böyle bile olsa bu kabilenin tamamı mı suçlu demektir?

16-17 yaşındaki Kureyzalı genç erkeklerin ne suçu vardı? Sadece yöneticilerine uyan sıradan insanların ne suçu vardı? Kadınların ve çocukların ne suçu vardı?

Bir kabilenin tüm erkeklerini toptan katletmenin, kadınlarını ve çocuklarını köle yapmanın ne gibi bir mazereti olabilir?

Mesela şu anda biz ABD ile savaşa girsek, sonra da başedemeyeceğimizi anlayıp teslim olsak, ABD de türm ergenliğe girmiş erkekleri öldürse, kadın ve çocukları da köleleştirse ve ülkenin tamamına konsa ne düşünürdün acaba? Bu anlayışla ABD yerden göğe kadar haklı demen lazım.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hala ağlayıp duruyorsun. Bana ne kadar ince ruhlu olduğunu, sineği dahi incitmediğini falan anlatıp durma, ne ben seni tanıyorum, ne de sen beni.

Ben sadece burada yazdığın fikirlere göre fikir beyan ederim.

Kayıtsız şartsız teslim olmuş bir kabilenin bütün ergenliğe girmiş erkekleri toplu olarak öldürülmüşse bunun adı trajedi falan değildir, dünyanın her yerinde bunun adı katliamdır.

Sebeplere gelince, bu sebeplerin hepsi de müslümanlar tarafından bir bin katarak abartılmış sebeplerdir.

Daha karşı tarafın savunmasını duymadan ne diye bir tarafın anlattıklarını peşinen doğru kabul ediyorsun?

Bana önyargılı, peşin hükümlü diyorsun ama hiç dönüp de kendine bakmıyorsun, tamamen müslümanlar tarafından öne sürülen sebepleri hiç düşünmeden doğru olarak kabul ediyorsun ama duruma hiç karşı tarafın gözünden bakmak aklına bile gelmiyor.

Katliamı yapan taraf tabii kendini haklı çıkarmak olayları abarttıkça abartır.

Bir müslümanın böyle bir olayda tarafsız düşünmesine imkan yok çünkü beyni Muhammed'in hatasız olamayacağına karşı şartlanmıştır. Mesela normal şartlarda her insan 9 yaşında bir çocukla evlenmeyi sapıklık kabul eder ama konu Muhammed olunca bir anda bu durumu çok normal görmeye başlar, beyni bunu haklı çıkaracak sebepler aramaya başlar.

Diyelim ki, kabile bu olayda hatalı, suçlu, ki bu da kesin değil çünkü Kureyzalılar tarafından bize ulaşmış hiç bir bilgi yok, tamamen müslümanlar tarafından aktarılanlar var, durum böyle bile olsa bu kabilenin tamamı mı suçlu demektir?

16-17 yaşındaki Kureyzalı genç erkeklerin ne suçu vardı? Sadece yöneticilerine uyan sıradan insanların ne suçu vardı? Kadınların ve çocukların ne suçu vardı?

Bir kabilenin tüm erkeklerini toptan katletmenin, kadınlarını ve çocuklarını köle yapmanın ne gibi bir mazereti olabilir?

Mesela şu anda biz ABD ile savaşa girsek, sonra da başedemeyeceğimizi anlayıp teslim olsak, ABD de türm ergenliğe girmiş erkekleri öldürse, kadın ve çocukları da köleleştirse ve ülkenin tamamına konsa ne düşünürdün acaba? Bu anlayışla ABD yerden göğe kadar haklı demen lazım.

Merhabalar..Biraz kısır döngüye girdi tartışmamız ama madem karşılıklı cevaplar geliyor devam edelim..Bu arada böyle ateşli bir konuyu seviyeli olarak tartışdığı için buradaki tüm üyelere teşekkür ederim..Umarım buraya yazdıklarımın bir anlamı vardır..Sizlerin yazdıklarınızdan antitez adına olumlu bilgiler varsa ben de onlardan faydalanıyorum.

çok uzun olmasın diye aşağıdaki mesajda buna cevap veriyorum:

tarihinde ahmed nazif tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Hala ağlayıp duruyorsun. Bana ne kadar ince ruhlu olduğunu, sineği dahi incitmediğini falan anlatıp durma, ne ben seni tanıyorum, ne de sen beni.

Ben sadece burada yazdığın fikirlere göre fikir beyan ederim.

Ben de doğru fikirleri beyan edesin diye yazıyorum .

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kayıtsız şartsız teslim olmuş bir kabilenin bütün ergenliğe girmiş erkekleri toplu olarak öldürülmüşse bunun adı trajedi falan değildir, dünyanın her yerinde bunun adı katliamdır.

a)Kayıtsız şartsız teslim demekle kendini çürüttüğünün farkındamısın?

b)Katliama uğrayan tarafın bu cezaya razı olduğu dünyanın neresinde görülmüştür?Hiç bir Kurayzalı bu idamlara itiraz etmemiştir.İtiraz şöyle dursun affedilenler bile kendi rızasıyla gelmiş idamlarını istemişlerdir..Kalenin yukarsından büyükçe taş atarak bir müslümanı feci şekilde öldüren kadının hz Aişeyle gülerek -şakalaşarak konuşması rivayetlerde anlatılmaktadır..Ancak ismi çağrıldığı zaman Hz Aişe onun da idamlıklar arasında olduğunu öğrenmiş ve bu duruma hayretler içersinde kalarak tepki vermiştir..Kimileri bu sonu kadere bağlamış , kimisi yiğitlik gösterisiyle meydana gelmiş.Kimisi kendi soydaşını suçlamış.Ama hiç birinden durun ne yapıyorsunuz bu adalet sınırlarını ihlaldir diye bir ses yükselmemiştir.Ne Kurayzanın muahidleri olan Evslerden , Ne Kurayzalılardan , Ne Nadirden ne Kaynukadan hiç bir taraftan itiraz gelmemiştir..İdam edilenlerin cezalarını bu kadar içselleştirdiği bir katliam şekli var mı?Şimdi diyeceksin rivayetlerdeki o kısımlar uydurmadır ben de derim ki sadece o kısımlar değil tüm Kurayza rivayetleri uydurmadır.Müslüman görüntüsündeki bir kaç dehri(ateist) bu rivayetleri uydurup kitaplara girmesine sebep olmuştur.

tarihinde ahmed nazif tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir sinegi bile incitmeyen ateistlere hakaretler, küfürler yagdiran dinin savunucusu arkadas:

Dünyadaki HER MAHKEME bu insanlara idam cezasini öngörse bile "hosgörü dini", tek ve gercek din Islam ve bu dinin "merhametli" tanrisi böyle davranmamali!

Günahkar, bilgisiz kullari gibi hareket etmemeli!!!

Ayrica, söyledigin gibi her yerde bunun cezasi idam degildir. Belki bütün müslüman ülkelerde olabilir ama bilindigi gibi bir cok ülkede ölüm cezasi YOKTUR!

Allaha biraz merhamet ögretelim degil mi ;)

tarihinde poiuz tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Sebeplere gelince, bu sebeplerin hepsi de müslümanlar tarafından bir bin katarak abartılmış sebeplerdir.

Daha karşı tarafın savunmasını duymadan ne diye bir tarafın anlattıklarını peşinen doğru kabul ediyorsun?

Bana önyargılı, peşin hükümlü diyorsun ama hiç dönüp de kendine bakmıyorsun, tamamen müslümanlar tarafından öne sürülen sebepleri hiç düşünmeden doğru olarak kabul ediyorsun ama duruma hiç karşı tarafın gözünden bakmak aklına bile gelmiyor.

Katliamı yapan taraf tabii kendini haklı çıkarmak olayları abarttıkça abartır.

2...Bin kat abartılmış veya 999 kat abartılmış bunu nasıl ölçtün?Kriteriniz nedir?..Yine aynı kaynaklara bakarak mı?Yoksa başka ilmi yöntemlerle mi?Sebepleri kabul ettiğine göre-öyle ya 1000 kat abartılmış diyorsan bin kat hafifinde bir gerçeklik bulmuşsun- bu sebeplerden ihanet suçunu , arkadan vurma suçunu , düşmanla işbirliği yapıp cephe gerisi sivillere saldırı suçlarından hangisini kabul ediyorsun ?Eğer bunlardan birini kabul ediyorsan ihanetin hafifi , düşmanla işbirliğinin önemsizi , cephe gersindeki savunmasız çoluk çocuğa saldırmanın şakacıktan olan türü var mı?Yok bu sebepler de uydurma ise senin kabul ettiğin sebepler nelerdir?Bunları söyle ki karanlığa kılıç sallamayalım ..Söylediklerin üzerinden muhakeme yürütelim..Öyle kaçamak -göçemek sebepler vardır ama bin kat abartılmıştır tarzında cümleler beni değil seni bile tatmin etmemeli..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir müslümanın böyle bir olayda tarafsız düşünmesine imkan yok çünkü beyni Muhammed'in hatasız olamayacağına karşı şartlanmıştır. Mesela normal şartlarda her insan 9 yaşında bir çocukla evlenmeyi sapıklık kabul eder ama konu Muhammed olunca bir anda bu durumu çok normal görmeye başlar, beyni bunu haklı çıkaracak sebepler aramaya başlar.

3....Şeytan senden çok benimle uğraşıyor buna emin olabilirsin:))Senin beynin zaten zaptedilmiş , şeytan gelse gelse oraya yazlık tatil yapıp cigara tüttürmek için gelir , benimkine ise savaş için gelir..9 yaş meselesi bir rivayet meselesidir..Bundan farklı diyen rivayetlerde var..Örneğin 17-18 yaş gibi..Şahsen ben 2. ciyi tercih ediyorum..Bunu yaparkende kendime göre bazı yaklaşımlarım var..Böyle ayrıntılar seni ne ilgilendirsin ki?Diğer şeylere inandın da burda mı sıkıntı çıktı?

Link to post
Sitelerde Paylaş

a)Kayıtsız şartsız teslim demekle kendini çürüttüğünün farkındamısın?

b)Katliama uğrayan tarafın bu cezaya razı olduğu dünyanın neresinde görülmüştür?Hiç bir Kurayzalı bu idamlara itiraz etmemiştir.İtiraz şöyle dursun affedilenler bile kendi rızasıyla gelmiş idamlarını istemişlerdir..Kalenin yukarsından büyükçe taş atarak bir müslümanı feci şekilde öldüren kadının hz Aişeyle gülerek -şakalaşarak konuşması rivayetlerde anlatılmaktadır..Ancak ismi çağrıldığı zaman Hz Aişe onun da idamlıklar arasında olduğunu öğrenmiş ve bu duruma hayretler içersinde kalarak tepki vermiştir..Kimileri bu sonu kadere bağlamış , kimisi yiğitlik gösterisiyle meydana gelmiş.Kimisi kendi soydaşını suçlamış.Ama hiç birinden durun ne yapıyorsunuz bu adalet sınırlarını ihlaldir diye bir ses yükselmemiştir.Ne Kurayzanın muahidleri olan Evslerden , Ne Kurayzalılardan , Ne Nadirden ne Kaynukadan hiç bir taraftan itiraz gelmemiştir..İdam edilenlerin cezalarını bu kadar içselleştirdiği bir katliam şekli var mı?Şimdi diyeceksin rivayetlerdeki o kısımlar uydurmadır ben de derim ki sadece o kısımlar değil tüm Kurayza rivayetleri uydurmadır.Müslüman görüntüsündeki bir kaç dehri(ateist) bu rivayetleri uydurup kitaplara girmesine sebep olmuştur.

vay anam vay serhat neler dönmüş ya...

affedilenler koşarak gelip yok aga böyle olmaz, idam şart diyip kendilerini kestirmişler...

tarihinde KORİNTLİ tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Diyelim ki, kabile bu olayda hatalı, suçlu, ki bu da kesin değil çünkü Kureyzalılar tarafından bize ulaşmış hiç bir bilgi yok, tamamen müslümanlar tarafından aktarılanlar var, durum böyle bile olsa bu kabilenin tamamı mı suçlu demektir?

16-17 yaşındaki Kureyzalı genç erkeklerin ne suçu vardı? Sadece yöneticilerine uyan sıradan insanların ne suçu vardı?

16-17 Yaşında olupta mücadele içine aktif olarak katılmadığına kanıtın var mı?Neye göre 17 yaşındaki ayrılacak ötekisi idam edilecek?Böyle mantıklar savaş hukukunda fazla işlemez..Hani derler adam birtarafına güvenmiyorsan böyle boyundan büyük işlere kalkışma..Otur oturduğun yerde efendi gibi.Sana karışan var mı?.Ha efendim ben şöyle bir ihanet ediveriyim , böyle ince planlarla şu Medinelileri bir boğuveriyim diye büyük oynarsan kazancın da büyük olur kaybında..Öte yandan önceden de dediğim gibi Kurayza meselesi bardağın boşken işlenen bir suç meselesi değil..Nadr gelmiş birsürü suç işlemiş defolmuş gitmiş , Kaynuka gelmiş müslüman kadını eğlence aracı yapmak istemiş onlar da paçayı sıyırıp gitmişler..Kaynuka bile bir defa ihanet etmiş ve affedilmiş..Hata defteri sonuna kadar dolmuş..Af defteri de dolmuş , bundan ilerisi "biz ne yapsak yanımıza kar kalıyor sonuna kadar mücadeleye devam" idi..Hatta ve hatta otorite boşluğu anlamına geliyordu bu.Kurayzalıların o kadar kuşatma altındayken bile kendilerinden emin bir şekilde savurdukları küfürlere bakarsan ne demek istediğimi anlarsın...Adeta iş oyun gibi olmuş hata yaptım , affet bir daha geldim affet , affetmezsen senin büyüklüğüne yakışmaz aga; bir daha geldim gene affet , affetmezsen ayıp olur haaa!!..

"Genc cocuk son model Porsche si ile yolda ilerlerken kirmizi isikta durur. Tam o sirada arkadan gelen bir kamyon buyuk gurultu ile arabaya carpar. Ikisi de inerler bakarlar ki arabanin arkasi hasat. Kamyonun soforu gencin ayaklarina kapanir: ""Abicim sen beni affet.Ben 30 yil calissam bunu odeyemem. Sen şu kardesini affet"" der. Cocuk bakar ki adamin hakkaten hali vakti pek yerinde degil. Adami affeder ve arabasina binip yoluna devam eder. Cocuk iki, uc isik sonra tekrar durur. Derken yine buyuk bir gurultuyle arabasina arkadan carparlar. Cocuk arabadan iner bir de bakar ki yine ayni kamyon soforu arabasina vurmustur. Ancak bu sefer sofor kamyondan disari cikmadan sadece kafasini pencereden uzatir ve:

""Abi benim ben. Devam et!"""

tarihinde ahmed nazif tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...