Jump to content

aileniz biliyor mu ?


Recommended Posts

Aranızdaki tek sorun inançsa, senin dinden çıkman ayrılma sebebi değil,hz Muhammed kızını müşrik kocasından ayırmamıştır.BU videoda 8. dakikadan sonra gerekli açıklama var, istersen izlet eşine,Çocuklara yazık haddim olmayarak,

http://www.youtube.com/watch?v=r4YIh6HGDLI

Nereden uyduruyorsunuz bunları müslüman kadın kitaplı ehli kafir ile yani hirisyan yahudi ile evlenemezken nerede kadı kitapsız kafir ile evlenecek veya evliliği devam edecek ?

tarihinde Protagoras tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 8 months later...
  • İleti 60
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Ben daha yeni soyledim...Az once farkli bir konuya yazdim o yuzden tekrarlamayacagim. Soylemek istemeyen arkadaslara saygi duyuyorum ama ben aileme durust olmak istedim. Ben etrafima soylemeden onlara soyledim ki, ilk benden duysunlar. Ayrica,dinsizlik ancak biz cesaretlenip cevremizle bunu paylasarsak ilerler,kendi icimizde tutmanin bir faydasi yok. Ancak aileniz muhafazakarsa soylemeyin,bizimkiler cok liberal ona ragmen sok oldular.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Çok ilginç bir konu.

Şu kadarı belli: Müslümanlar, "özde" değil, "sözde insanlar"dır.

Benim ateist olduğum, Türkiye'deki tüm kurumlarda kayıtlıdır. Çünkü bu alanda "sabıkalı"yım. :lol:

Çünkü kişisel sitemde her iki konudan biri "ateizm" ve "dinleri al aşağı etmek".

Yani ateist olduğumu çevemde bilmeyenler, ancak ahmaklardır.

Peki ailem, ateist olduğumöu biliyor mu? Sanmıyrum!

Ne demiştik: Müslümanlar, "özde" değil, "sözde insanlar"dır.

İyi bir Müslüman, her şeyi herkesten daha iyi bilen kişidir. Öyle ki, karşısındaki kişiyi bile o kişiden daha iyi blirler!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Evet biliyorlar ama ciddiye almıyorlar. Yani hala müslüman sanıyorlar. Kafa bulduğumu sanıyorlar. Ben de üsteleyip ısrarla kafa bulmadığımı söylemiyorum. Öyle geçinip gidiyoruz. Müslüman değilim diye çevreye reklam yapacak halim de yok.

Aynı şekilde.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Aldığım tepki şuydu: "Peygamber efendimize de 40 yaşından sonra peygamberlik verilmişti. Sen de zamanla olgunlaşır, anlarsın."

Müslü ve dincilerdeki "bu işin altında bilmediğimiz hikmetler vardır, zamanla anlaşılır", "alimler bilir" vs sanrıları malesef bu pisliğin en büyük itkilerindendir. Bu sanrılar yüzünden sorgulamaktan ölesiye korkarlar. Sorgulayandan da "bizi de yoldan döndürecek, hikmetler de kıçımıza girecek" diye nefret ederler. Bu yüzden verdikleri tepkiler son derece normaldir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bizimkiler bayagi liberal insanlar ama ben bir kac gun once onlara ateist oldugumu soyleyince 1) kendilerini sucladilar 2) onlari bilerek uzmeye calistigimi sandilar 3) radikal takilmak icin boyle dusundugumu sandilar 4) ogullari cehennemde yanacagi icin cidden uzulduler. Babam soktan agzini acip konusamadi bile. Bu konuda tecrubeniz var mi? Soyleyip de ailenizi rahatlatabildiginiz laflar varsa makbule gecer. Tesekkur ederim.

tarihinde aman_derim tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu konuda tecrubeniz var mi? Soyleyip de ailenizi rahatlatabildiginiz laflar varsa makbule gecer.

Rahatlatmak için şoktan sonrası değil, öncesi en iyi zamandır. Şoku yemiş insanı rahatlatmak zordur, fakat önceden hazırlanan kişiye şokun etkisi daha az olur. Söylemek için öncelikle kendi gözleri ile zırvaları görmeleri gerekir.

Ben ilk önce tarih, siyaset ve güncel konularla ilgili kitapları okumaya alıştırdım. Bana yeni kitap var mı diye geldiklerinde ellerine konu değişikliği olarak Muazzez İlmiye Çığ'ın Hz İbrahim, Kuran İncil ve Tevrat'ın Sümerdeki Kökeni isimli kitaplarını sıkıştırdım. Daha sonra Erdoğan Aydın'ın kitapları ile devam ettim. Doğal olarak söylediğimde bir şok oluşmadı. Kitaplardaki karşılaştırmalı ve kuran kaynaklı çelişkileri görünce, o zamana değin Allah yallah diye dolaşan, müslümancılık oynayan insanlar "demek ki o zamanki adamlar cahil olduklarından allah'ın sözlerini yanlış yazmışlar"a kadar geldiler. Daha da üstlerine gitmedim.

Okumak istemeyene okutamaz, görmek istemeyene gösteremezsiniz. Önce merak ettirin, sonra merakı yönlendirin. Gelecek şok daha hafif olacaktır.

Madem şok sonrasını atlatmak amaç; bu durumda sizin stabil olmanız gerekir. İnsan çevresi kadar huzurludur. Hayatınızın düzgün, sinirlerinizin sağlam, karakterinizin oturmuş, bilginizin yüksek veya yeterli olduğunu göstermeniz, örnek insan olmanız gerekir.

Şokun nedeni sizin kendinizi heba ettiğinizi düşünmeleri, çervelerinde düzensizlik olduğuna inanmalarıdır. Bunun tam tersi olduğunu göstermeniz ve konu açılıp size sorulmadıkça dinle ilgili çok bir yorum yapmamanız gerekir. Zira şu aşamada size karşı tepkili ve koruma durumundadırlar. Sözlerinizden allah'ı çıkartmayı unutmayın, insşallah, maşallah benzeri zırvalar içlerindeki umudu yeşertir. Bunlar olmadan stabil kaldığınızı, "düzgün" yaşadığınızı ve üretken, güvenilir olduğunuzu göstermeniz gerekir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben erkek evlendiği gayrimüslim kadını müslümanlığa geçirir diye biliyorum?

Sual: Müslüman erkek ve kadın gayrimüslimle evlenebilir mi?

CEVAP

Müslüman erkek kitapsız kâfirlerle evlenemez. Kitaplı kâfir kadınla yani Hıristiyan ve Yahudilerle evlenmesi caiz ise de, tahrimen mekruhtur, harama yakındır. Zimmi ile evlenmesi tenzihen mekruhtur. (Hindiyye)

İslam idaresi altında zimmi olarak yaşayan kitap ehli kadın ile evlenmek tenzihen mekruh idi. Zimmi olmayan kendi memleketinde yaşayan gayrimüslimlere harbi kâfir denir. Bugün yer yüzünde zimmi kâfir yoktur. Onun için bugün kitap ehli kadınla evlenmek tahrimen mekruhtur. Zaruretsiz evlenmemelidir.

Müslüman kadın, kitapsız kâfirle evlenemediği gibi, ister harbi olsun, ister zimmi olsun hiçbir kitap ehli kâfirle de evlenemez. Evlenmeye karar verdiği zaman kâfir olur. (Redd-ül Muhtar)

Konu ile ilgili âyet-i kerimelerden üçünün meali şöyledir:

(Kitap ehli [Yahudi ve Hıristiyan] kadınlarla evlenmeniz helaldir.) [Maide 5]

(İmanlı kadınların kâfirlerle evli kalmaları helal değildir.) [Mümtehine 10]

(İman etmedikçe, müşrik [dinsiz, putperest] kadınlarla evlenmeyin. İmanlı bir cariye, beğendiğiniz, imrendiğiniz müşrik bir kadından elbette daha üstündür. Kadınlarınızı da, iman edinceye kadar müşrik erkeklerle evlendirmeyin! Mümin bir köle, müşrik bir erkekten elbette daha üstündür.) [bekara 221]

Link to post
Sitelerde Paylaş

ben söyleyemiyorum erkek çocuk olarak yetiştirildim herşey bana serbest yaptıysam yaptım nedeni yok o yüzden günlük hayatta yalan söyleme gereği duymam doğrucuyumdur ama dinim hakkında yalan söylemek zorundayım hatta yeri geldiği zaman islamdaki bazı şeyleri alıntılamak durumunda kalıyorum o yüzden ülkeden kaçmak gibi bir planım var biliyorum söylersem çok üzülecekler ciddi anlamda aşırı derece söylemediğim zaman bişey kaybetmiyorum söylediğim zaman onları kaybediyorum o yüzden nebiliyim yani böyle işte.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Açıklamak nedir yahu :)

(içimden "itiraf edicem" geçti sağlam bir güldüm (sanki gay oldugunu itiraf/açıklama yapıyor )

620 yılındaki şahıs gibi "toplanın size önemli birşey açıklayacağım, ben peygamberim lan!" demeyeceksen....

Öyleysen öylesindir, ve bir Ateist olarak yaşıyorsan kendini açıklama mecburiyeti neden, yada sen misyoner değilsin ki birilerini convert edesin :)

Bak takılmana, böylesi çok güzel....

Konuyu açan arkadaşın sorusuna gelince tüm yakınlarım biliyor, yakın olmayanlarda merak edince öğreniyor ve tahmin edilenin aksine canavar-kabus gibi olmadığımızı görünce apışıp kalıyorlar...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Neden açıklamayayım ki. Sanki ateist olmak çok ayıp birşey de açıklamayayım. Ateist olmak şerefsizlik değil ki. Müslüman iken neysen şimdi ateist olduğumda da aynıyım, kişiliğim değişmedi. Annem biliyor ateist olduğumu hatta konuşa konuşa onuda ateist yaptım diyebilirim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir kısmı biliyor, Eskiden bu konularda sert konuşuyordum ve kırılıyorlardı bana üzülüyorlardı. Bu yüzden artık hiç bahsetmiyorum. onlar ne olduğumu bilselerde arada bi dua ederim müslümanlar gibi davranırım bunu yapınca seviniyorlar sanki kimsenin üzülmesini istemem. zaten aşırı değiller böyle kaldıkları sürecede sessiz kalırım.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Neden açıklamayayım ki. Sanki ateist olmak çok ayıp birşey de açıklamayayım. Ateist olmak şerefsizlik değil ki. Müslüman iken neysen şimdi ateist olduğumda da aynıyım, kişiliğim değişmedi. Annem biliyor ateist olduğumu hatta konuşa konuşa onuda ateist yaptım diyebilirim.

Bu senin için geçerli ama. Binbir çeşit aile var her ailenin bakış açısı farklı.

Kimi üzülür, kimi endişe duyar, kimi red eder, kimi öfke duyar.

Ne olduğunu bilmelerinin bir önemi yok bence. Aile içinde huzur kaçsın istemez çok kimse çünkü herkesin ailesi doğal karşılamaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...