Jump to content

İnkarcılar neden ceza çekecekler?


Recommended Posts

İnkarcılar neden ceza çekecekler?Neden amelleri hiçbir işe yaramayacak?Gelin hep beraber Muhammed suresini inceleyelim:

47.1. İnkar edip ALLAH'ın yolundan ayrılanların tüm işlerini O boşa çıkarır.

47.2. İnanıp erdemli davrananların ve Rab'lerinden bir gerçek olarak Muhammed'e indirilene inananların ise günahlarını örter ve durumlarını düzeltir.

47.3. Çünkü inkar edenler batıla uymakta, inananlar ise Rab'lerinden gelen gerçeğe uymaktadırlar. ALLAH halkın durumunu böyle sergiler.

Burada duralım.Nedir bu ''batıl'' ?

13:17 O, gökten su indirdi de dereler kendi ölçülerince dolup aktı ve sel üste çıkan köpüğü aldı götürdü. Süs eşyası veya yararlanılacak bir şey elde etmek için ateşte erittikleri şeylerden de böyle köpük olur.ALLAH gerçeği ve batılı böyle bir örnekle tanıtır. Köpük, kaybolup gider; ancak insanlara yarar veren ise yerde kalır. İşte ALLAH örnekleri böyle verir.

''batıl''ı Platon'un ünlü mağara alegorisinde anlattığı duvardaki gölgeler olarak düşünebiliriz.

İnananların uyduğu ''gerçek'' nedir peki?

2:176 Böyledir; çünkü ALLAH gerçeği içeren kitabı indirmiştir ve kitap hakkında tartışanlar ise doğrusu derin bir anlaşmazlık içindedir.

Bunlar da inkarcıların en önemli özellikleri:

2:212 İnkar edenler için dünya hayatı çekicidir. Bu yüzden inananlarla alay ederler. Oysa erdemliler Diriliş Günü onların üstündedir. ALLAH dilediğine hesapsız şekilde nimetler bahşeder.

47.8. İnkar edenler ise yıkımı hak etmişlerdir; onların işlerini boşa çıkarmıştır.

47.9. Çünkü onlar ALLAH'ın indirdiğini beğenmediler. O da onların işlerini geçersiz kılmıştır.

Kur'an'ı Kur'an'a sorarak öğrenebileceğiniz güzel bir site: http://www.kuranasor.com/

tarihinde xseddx tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 106
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

batıl'ı anlamanız için Platon'un mağara alegorisi:

Bir mağara düşünün. Tek bir kapısı var ve oradan ışık geliyor. İnsanlar olsun, sırtları o kapıya çevrilmiş durumda. Hepsi de mağaranın büyük duvarına bakıyor olsunlar. Bu insanların, boyunlarına ve ellerine ve ayaklarına zincirler bağlansın. Kafalarını ışığın geldiği kapıya çeviremesinler yani. Birbirlerini de net bir biçimde göremesinler ama zincirlerle bağlı olsunlar. Bütün görebildikleri, duvardaki gölgeler olsun yani. Bu gölgeleri yorumlayarak, konumlarını, diğer insanların hallerini, mağaranın dışını, eşyanın tabiatını anlamaya çalışsınlar. Platon, bu mağara modeli üzerine sayfalarca döşenmiş tabi. Ben burada kısaca bahis açıyorum…

İşte insanlar, o “ışık” denilen şeyden bihaber, sadece gölgeler üzerinden düşünürlerken, filozof (ehl-i hikmet) denilen adamlar/kadınlar zincirlerden kurtulup mağaranın dışına çıkabilen, ardından gelip mağaradaki insanlara ışığı (hikmeti) ve dışarıdaki dünyayı anlatabilen insandır. İnsanlara dönüp, “bakın efendiler, dışarıda şöyle bir dünya var, onu gördüm” diyendir. Fakat Eflatun, akıllı bir adamdır ve şunu da demiştir: “Mağaranın dışını görebilen insan, bunu mağaradakilere anlattığında, ‘anlaşılmamak’ ile imtihan olacaktır.” Bu öyle bir imtihandır ki, filozof (âkil adam) bu vazifeden vazgeçebilir. Anlaşılmamak, bütün dünyası gölgeler olan birine ışıktan ve nesnelerin gerçek hallerinden bahsetmenin sancısına işaret eder. Bu öyle bir durumdur ki, mağaradan kaçıp ışığın geldiği dış dünyaya kaçanlar çoktur. Asıl hikmet sahibi, her şeye rağmen dönüp o insanlara “gerçeği” (hikmeti, varlığı, hakikati) anlatmaya çalışandır.

tarihinde xseddx tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Her dakika övülmek isteyen bir Tanrıya inanamam.

Friedrich Nietzsche

her dakika övülmeyince egosu inciniyor sanırım ve bunun intikamını almak istiyor

İnkarcılar tanrıyı her dakka övmediği için ceza çekecekler mi yazdım ben?Yazımı okumamışsın gibi bir izlenim doğurdun.

Link to post
Sitelerde Paylaş

inkarcılar neden ceza çekecekler , bu konu başlığı ve verdiğin ayetleri vermişsiniz,

cevap basitce inkar ettikleri için ...

peki sayın sed, siz ne yumurtlayacaksınız onu merak ediyorum . size göre nedir açıklarmısınız

Link to post
Sitelerde Paylaş

Allah beni inkâr edince adı imtihan oluyor ama ben Allah'ı inkâr edince yanıyorum.İlâhi adalet bunun neresinde ? Hayatında bir tek karıncayı bile imcitmemiş olan insanlar,çocuk istismarcıları ve katillerle aynı yeri paylaşacak.Sebep ?

Yanacaksak business classta yanalım bari.Öbür türlüsü gururuma dokunuyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

HİCR

36. (İblis:) Rabbim! Öyle ise, (varlıkların) tekrar dirileceği güne kadar bana mühlet ver, dedi.

37. Allah buyurdu ki: "Sen mühlet verilenlerdensin"

38. "Allah katında bilinen vaktin gününe kadar..."

39. (İblis) dedi ki: Rabbim! Beni azdırmana karşılık ben de yeryüzünde onlara (günahları) süsleyeceğim ve onların hepsini mutlaka azdıracağım!

Allah, seytana insanlari KANDIRMASI icin zaman veriyor. Insanlar, seytan tarafindan KANDIRALACAK. Ve bu yüzden yanacaklar! Neden KANDIRILANI cezalandirmak istiyor?

Ben, seni öldürmek icin kiralik katil tutuyorum, sen öldünmü de seni suclu buluyorum!!! Hem ben neden kiralik katil tutuyorum ? :wacko:

Müslümanlari sevindirmek icin de su eklemeyi yapiyorum ama sonuc degismiyor:

Sana korunman icin bu yelegi(Kurani) giymeni ögütlüyorum/emrediyorum. Ama bu yelegi giyenler de öldürülüyor!!! :wacko: :wacko:

Link to post
Sitelerde Paylaş

Normal bir insanın aklı, mantığı ve vicdanı bir insanın başka bir insana (İslam açısından Muhammed'e) inanmadığı için sonsuza kadar yakılmasını kabul edemez.

İnananlar bunu kendi akıl, mantık ve vicdanlarına kabul ettirebilmek için inanmayan insanlara bir takım suçlar yüklemek zorundadır. Artık beyinleri olmadık suçlar, bahaneler üretmeye başlar.

Ortada tek bir gerçek var, yalın ve çıplak. İnandığınız tanrı sapık, acımasız ve sadist bir tanrıdır, ne kadar uğraşırsanız uğraşın bu gerçeğin üstünü örtemezsiniz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Böylesine mantıksız bir tanrının var olduğunu düşünmek bile ürkütücü. Onun oyuncakları gibisiniz. Eğer öyle bir tanrı varsa ben cehenneme razıyım. Hatta şu da var. Sonsuza kadar cehennemde yanmak demek varlığının sonsuza kadar devam edeceği anlamına geliyor. Yani sonsuza kadar varlığını devam ettiriyorsun ama yanarak. Sonsuzluk sahibisin ama yanıyorsun. Tanrı sonsuzluk sahibi değil miydi? Sırf beni yakmak için beni sonsuza dek canlı tutmaya mı karar veriyor? Yani yanmak için bir tür yarı tanrı moduna gireceğiz tüm inanmayanlar olarak. Havamızdan geçilmez artık öbür tarafta.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...