Jump to content

İranlı Bilim İnsanı: 'Zaman Makinesini Buldum'


Recommended Posts

İranlı bir bilim insanı, geliştirdiği zaman makinesiyle kullanıcıların 8 yıl sonrası hakkında bilgi alabileceğini iddia etti.

iran’ın başkenti Tahran’da yaşayan Ali Razeghi, geleceği insanlara getirmeyi planlıyor.

Stratejik Buluşlar Merkezi müdürü olan Razeghi, geliştirdiği zaman makinesinin bir dokunuşla gelecek hakkında bilgileri yazı olarak kullanıcıya sunduğunu belirtti.

Sistemin karmaşık bir algoritma sistemiyle çalıştığını vurgulayan Razeghi, “Bu proje için 10 yıldır çalışıyorum. Buluşumun boyutu dizüstü bir bilgisayar boyutunda. Kullanıcının 5-8 yıl sonrası hakkında detayları verebilir. Sizi geleceğe götürmeyecek, geleceği size getirecek” dedi.

Razeghi’nin projesi arkadaşları ve akrabaları tarafından ‘Tanrı’yı oynamak’ suçuyla eleştirilerin odağı oldu. Razeghi buluşunun dini değerlere zarar vermediğini savunuyor. 27 yaşındaki genç bilim insanı, buluşunun gelecekteki savaş bilgilerini ortaya çıkaracağı için İran devleti için de yararlı bir kaynak olacağını iddia ediyor: “5 yıl sonra gerçekleşecek savaşları önceden görmek ülkemizin kendini hazırlaması için önemli bir kaynak.”

The Telegraph gazetesinin haberine göre, projesini henüz sunmaya çekinen Razeghi sebebini ise “Prototipin lansmanını yaparsak çin fikrimizi çalarak bir gecede milyonlarca üretecek” sözleriyle açıkladı.

Ali Razeghi’nin İran Stratejik Buluşlar Merkezi’nde kendi adına kayıtlı 179 farklı icat bulunuyor.

Ntvmsnbc

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/iran/9985757/Iranian-scientist-claims-to-have-invented-time-machine.html

Link to post
Sitelerde Paylaş

Boyle bir bulus yaparsan bunu niye aciklasinki. aciklamadan kullanirsin. gelecekten bilgi almak icin bilg boyutumu kuantum bilhisayarlari bile devasa iken... diyelimki gelecegi ogrendi yasami ona gore sekillendireceginden o gelecegide degistirmis olursun. Sorarmisiniz bir dahaki secimlerde akp oyu yuzde kac olacak?

Link to post
Sitelerde Paylaş

....ve ''iranlı ise kesin kurana bakarak bulmuştur'' diye sevindi cahil müslümanlar.

Nihayet 15 asır sonunda islamında ''işte biz bunu yaptık'' diyebileceği bişey ortaya çıktı diye coşku sel oldu aktı.Havai fişekeler ve havaya sıkılan rasgele mermiler birkaç vatandaşın ölümüne yol açsa da kutlamalar tüm hızıyla sürüyor.

Mısırda halk bu mucizevi gelişmeyi polisle çatışarak kutlarken, filistinli gençler günün tadını kendilerini israil panzerlerinin altına atarak çıkardı.

Suriye de ise kutlamalar sırasında RPG yi dötüne sokan mualif ''allahuekber' nidaları eşliğinde kendini ve 56 kişiyi habaya uçurdu.

Zaman makenesi coşkusu tüm islam ülkelerinde hız kesmeden devam ediyor...

tarihinde NiHiL tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Adam hem buluyor hemde bunu söylüyor herkese.Saçmalık.

Değilmi, bir gün sonraya git maçları öğren kupon yap,hem kendini hemde dünyayı kurtar be adam ne açık ediyorsun, hemde İran 'da sanırım arkadaş Back to back makinesi icat etmiştir..

tarihinde ziobelle tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Evet zaten adam zaman makinesini bulmus ilerde dinin filan yalan oldugunun anlasilacagini gormustur heralde.

Haberi hayretler icinde okudum, bende Telegraph gastesini ciddi bilirdim arada bir bakardim simdi Sun gastesi gibi dandik haber yapmis".An Iranian businessman" diyor: iranli isadami. birde su ilginc: "predict five to eight years of the future life of any individual, with 98 percent accuracy" 8-10 sene sonrasini %98 kesinlikte biliyormus??? nasil test etmis bunu arkadas :):wacko:

Tam komedi, yorumlari okuyunca daha da komik. "Iranli bilim adami zaman makinesini kullanarak 700 yil oncesine gitti ve Iranin gunumuzle pek farkli olmadigini gordu " Allah ta sizi guldursun e mi..

"This Iranian scientist used his time machine and went 700 years back in time.

Unfortunately, he couldn't tell the difference between Iran in 1313 A.D. and Iran in 2013 A.D."

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yoksam bu üfürükle cin min ayiniyle mi buna vakıf olmuş :) Şaka değil, bu tarz ayinlerle allahı bilem gören vardır, hatta allah bile olabilirsiniz (trans) :) Zamanda neki o zaman? Makine denmiş, oda bir tas su yada cam küre olmasın sakın :D

Link to post
Sitelerde Paylaş

iran gibi şeriatla yönetilen geri kalmış bir ülke, bilim alanında yenilik nasıl sağlar, komik değilmi :)

adamlar atom bombası yaptı diyince , yok daha neler diyip alaylamak lazım, iran kim atom enerjisi kim.

nükleer santrallerle bu teknoloji , geri kalmış şeriatla yönetilen bir ülke ile bir arada olurmu,

komik değilmi , hatta bunlar uydu bile yollamışlar, kesin fake dir , inanmayın.

abd ye karşı yapılan hayali senaryolardır bunlar :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Iranlilar entellektuel seviyede turkiyeden cok ilerde diye bilirdim, En azindan daha cok kitap okurlar, edebiyat ve felsefe ile cok daha ilgilidirler. binlerce yillik medeniyet. Tek bahtsizliklari araplarin istilasi ve islami kabul etmis olmalari.

Yalniz bilim baska teknolojik, muhendislik turu isler baskadir. Bilim denince once temel bilimler gelir, silah uretmek cep telefonu yapmak degil. Bunlarin farklarini bilmek gerek. Musluman ulkelerin belkide Isamin etkisiyle temel bilimlerden cok uzak olmalari buyuk kayip.

Temel bilimlerin en temeli ve krali da Fiziktir, digerleri fizigin alt dallari gibidir.

tarihinde hoca-efendi tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

hoca, adamların dibinde usa , karşısında israil, sen bana gev gev yapıyosun :)

tabi bomba üretecekler , heryeri düşmanla çevrili bir ülke savunma olarak rakip ülkeler gibi askeri olarak gelişmeyi 1. hedef olarak görür.

isveç norveç değilki, laylaylom yaşasın, heryer ateş parçası ortadoğunun.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...