Jump to content

böyle mi cennete gideceksiniz?


Recommended Posts

  • İleti 103
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

ben hemen bu dine gireyim ya..çok merhametli insancıl canlısever bir din..şimdi biri bana sen et yemiyor musun demesin kafasına sıkarım.en azından kesmiyorum..hayvan kesimine karşı imza kampanyası başlarsa imzalamaya varım.

tarihinde Mondiego tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

et yerken sesiniz çıkmaz ama iş demogojiye gelince , ne kadar cahilce düşünceler sergilersiniz.

bu başlıkta ben karşıyım diyor , sen kimsin bre kamil.

kurban bayramlarıda olmasa yoksul millet et nedir bilmeyecek, fakir fukaranın sofrasına senede bir kere et geliyor, bu bayramın vesilesi ile, ama lafa gelince kimse elinize su dökemez.

hayvanlar ne için vardır, etinden sütünden , gücünden yararlanmak için. bu bayramların amacı nedir , insanların kardeşce paylaşmayı, sevgiyi, saygıyı yaşatmalarıdır.

ama senin gibi cahiller ne anlar paylaşmaktan ancak ben ben ben dersiniz.

tarihinde Bersan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

hayvanlar ne için vardır, etinden sütünden , gücünden yararlanmak için.

hayvanların kesilmesine karşıyım..yaşamak onların da hakkı..sözümün arkasındayım..siz müslümanlar beni yıldıramayacaksınız.size göre hayvan kesmek normaldir..katilsiniz çünkü..hayır sözümün arkasındayım ben.. tarihinde Mondiego tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Afrika savanlarında bir aslanla karşılaştığında, o da senin için öyle düşünüyor.

savanda aslan karşılarsa yesin beni, orada ben onun için besin maddesiyim.

konuda yazdığımı cımbızlama lütfen, benim söylediğim le bu yazdığın ne alaka albastı bey.

Link to post
Sitelerde Paylaş

hayvanların kesilmesine karşıyım..yaşamak onların da hakkı..sözümün arkasındayım..siz müslümanlar beni yıldıramayacaksınız.size göre hayvan kesmek normaldir..katilsiniz çünkü..hayır sözümün arkasındayım ben..

sen akşam yemeğinden sonra biranı içerken nerden anlarsın farkir sofrasında yemek varmı ?

milyonlarca insan kurban bayramı sayesinde etli yemek yiyorlar çoğu senede bir defa et pişirip çocuklarına yediriyor, senin tuzun kuru , akşam yemeğini yedikten sonra açarsın birranı, yazarsın yorumunu, tok açın halinden ne anlar.

kalkmış birde utanmadan karşıyım diyor, hey gidi bencil insanlar hey.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ne eti yahu, millet artık et vermiyor, müslümanlıkta fayda etmiyor yani insan doğasına. Eee ne yaparsınız onlarda insan, hem kurbanla mı iyilik yapılırmış? Normalde bir kilo et alıp fakiri doyurmak değil mi iyilik? E kurban neyin nesi? Yoksa aslında kurban öte tarafta parsel kapmak için bencilce hayvan gırtlaklayıp bunuda sevabına hayrına fakire fukaraya yardım ediyorum baaak demenin bencil insan çıkarının soslu (kanlı) dinsel dışa vurumu olmasın?

Link to post
Sitelerde Paylaş

hayatınızda kurban bayramının güzelliğine vakıf olmadığınızdan boş bilgilerle savunmaya geçiyorsunuz.

kilo kilo et dağıtmak la kurban hayvanının parçalarını dağıtmak çok ayrıdır. sadece komşu ziyareti ve helalleşme, gönül alma gibi yardımlaşmanın verdiği mutluluğun yanı sıra, bariz bir şekilde yoksulun mutfağına çok büyük katkı sağlıyor.

bir et paketi hazırlanır , 1.5_2 kg et , bunun yanına kuyruk yağı , bunun yanına , iç organlardan bazı parçalarla birlikte, etli kemikte konur, bu kemikler yemeklere katılır, anlicağın sadece 1 paket ile bir aile 3_4 gün yemek yapar ,

bunu çevredeki her insanın iştirakı ile düşününce, yoksulun dolabı, aylarca yetecek kadar et ile dolmuş oluyor.

şimdi kimse maval okumasın kasaptan et al dağıt diye, aradaki farkı anlamak için kör cahil olup birde zır deli olmak lazım.

Link to post
Sitelerde Paylaş

çok şükür Allah diyen insanlar var olduğu sürece, yardımlaşma ve dayanışma ülkemizde eksik olmayacaktır , sizin gibi kafirler ne anlar yardımdan ne anlar gönül almaktan ancak yıkarsınız, yakarsınız , yok edersiniz.

ne bir el uzatma derdiniz ne bir iyilik yapma şevkiniz var. sadece siyaseti iyi yaparsınız.

yapılan terbiyesizliğin en büyüğüde , bu aktivitelere kulp bulup , yanlış gibi göstermenizdir.

elin gavur almanı bile sadece kurban bayramı geldiği için hayvan kesip yoksullara dağıtıyor etini, bizim dinsiz imansız türkler , buna karşı cephe alıyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

E kültür canım, kurban bayramı diye bu kaytliamlardan da sosyal olarak bir araya gelmiş insanlık. Her ne kadar din densede bir nevi sosyallik. Kasaptan et alıp yada ihtiyacı olana ihtiyacını alıp yardım etmekte bir sosyalliktir ama tabi seninki ayriyetten kan akıtılarak öte tarafta parsel amacı güdüyor ve burda tam iyi niyet arayanada yazarız elbet, vahşetten sevgi türtetiyorsunuz bu çağda, yahu kurbanın bayramı mı olurmuş? Kan be, hayvanı ritüelle kesip bunda bayram havası esintisi görmek bu çağda nedir? Eski ilkel putperestlikleri savundukça batıyorsunuz bazı şeylerin idrakını daha iyi anlayan aklı selimler karşısında haberiniz yok..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...