Jump to content

Yobazların Atatürk İle Alıp Veremedikleri


Recommended Posts

Anlamıyorum!Bazı insanlar ve genellikle karşıma türban takan ve aşırı dinci insanların Atatürk ile alıp veremediklerini anlamıyorum.

Bilmiyorum ve belki de bu forumda vardır onlara şu alıntı ile seslenmek istiyorum ; ve diğer Atatürk düşmanlarına

1-Kız arkadaşının elini tuttun diye, kafana kadar kuma gömülüp taşlanmıyorsan.

2-3 şahit ile suçlu bulunup kolların kesilmiyorsa.

3-İnternet te istediğin gibi porno nu seyredebiliyorsan.

4-Kendine ait bir bayrağın var ise.

5-Oy verme hakkın var ise

6-Tatile gidip mayonu, bikinini giyip oynaşabiliyorsan

7-Alkol aldın diye kırbaçlanmıyorsan

8-Bir kızı yüzünü görerek sevebiliyorsan

o'nun sayesindedir...

ikiyüzlülüğü, köpekliği bırakıp adam olunuz.sizleri malum şiir ile selamlıyorum...

Sizin fikriniz nedir bu konuda? Ve gerçekten Atatürk'e hakaret edilmesi çok zoruma gidiyor.

m10v9.jpg

tarihinde TheChosen tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 153
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Benim de zoruma gidiyor ama bu asalakların birçok şeyi anlamaya yarayacak akılları yok.Konulara o kadar yüzeysel yaklaşıyorlar ki,Osmanlı Devleti yıkılmasa da şuanki mevcut düzenin olacağını zannediyorlar.Günümüz Türkiye Cumhuriyeti yasalarını Osmanlı Devleti'nin yönetim şekli ile bir tutuyorlar.Anneleri ve kız kardeşleri insan yerine koyulmuş fakat bundan rahatsızlar.Şuanda gerek klavye başında gerek ise sivil hayatta yaşayan ahmaklar sürüsünün anlayacağı şekilde konuyu izah edelim.

Senin annen veya kız kardeşin İstanbul'da üç eşli bir adama kuma olarak gitmiyorsa bu Atatürk sayesinde,25 yaşındaki delikanlı,23 yaşındaki sevdiği kızla evlenebiliyorsa bu Atatürk sayesinde.Çünkü 11 yaşındayken 30 yaşındaki birine gelin edilmekten kurtarılmış.Sen bugün Allah'ın sözleri dediğin kitapda ne yazdığını biliyorsan bu da Atatürk sayesinde,çünkü bu zamana kimsenin aklına kitabı Türkçe'ye tercüme etmek gelmemiş ! Neden acaba ?

Yıllarca kuru ekmek ve suyla beslediğin köpek bile seni kapıda karşılar.Atatürk ve cumhuriyet düşmanı yobazların nasıl bir yaratık olduklarını siz düşünün artık.

tarihinde Megalodon tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Sadece devrimlerle getirdiği çağdaşlık başka da hiç bir şey değil. Bunun içinden alabildiğine sebeb çıkar, asıl nokta çağdaşlık. Her kesimden sevenide var nefret edenide var Atatürk'ün ama nefret edenler bile farkın farkında değil. Rahatlığının, insan acaib bir canlı. Ne acı..

Link to post
Sitelerde Paylaş

HANGİ ATATÜRK ?

Kimininki kalpaklı kiminki fraklı, kimi sert kimi güler yüzlü… Herkes kendine göre bir Atatürk portresi çiziyor. Peki bunların hangisi gerçek Atatürk?

Ben gözümle görmedim, anlattılar: Atatürk, Anadolu’nun direniş ruhunun nasıl örgütlendiğinden söz ederken ‘küçük kıvılcımlardan büyük yangınlar doğabileceğini’ söylemiş.

Sonra bu söz “Küçük kıvılcımlar, büyük yangınlar doğurur” diye pankart olup asılmış.

Nereye biliyor musunuz?

İtfaiyenin girişine…

Erbakan’dan Çelik’e kadar

Ne demek istediğimizi anlatmak için Atatürkçüler listesine şöyle bir göz atmak yeterli:

Adnan Hoca da Atatürkçü, Doğu Perinçek de…

Popçu Çelik de Atatürkçü, ‘ordu göreve’ pankartı açan gençler de…

Erbakan Başbakanken “En büyük Atatürkçü biziz” demişti; tabii onu hapseden Kenan Evren de…

Eski Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş, partisinin başkanı Tansu Çiller’in yarımyüz fotoğrafını Atatürk’ünkiyle eşleştirecek kadar Atatürkçüydü…

Bu kadar farklı eğilimden insan, aynı liderden “Bizim önderimiz” diye söz ediyorsa bu işte bir yanlışlık olmalı.

O zaman da sormak gerekiyor:

Kaç farklı Atatürk var?

Ve hangisi gerçek Atatürk?

Bir liderden kaç farklı kimlik çıkar?

Devrimci Atatürk

Aslında ‘Kuvvacı Atatürk’ demek daha doğru…

Kuvvacılarınki, post bıyıklı, kalpaklı, antiemperyalist bir lider.

Daha 1960′larda Deniz Gezmiş, anti-Amerikan gençlik mücadelesine başlarken babasına şöyle yazıyordu:

“Sana müteşekkirim, çünkü Kemalist düşünceyle yetiştirdin beni… Küçüklüğümden beri evde Kurtuluş savaşı anılarıyla büyüdüm. O zamandan beri yabancılardan nefret ettim. Biz Türkiye’nin ikinci kurtuluş savaşçılarıyız.” Bu antiemperyalist ve sivil direnişçi ruh, bugün de siyasal alanda pekçoklarına ilham veriyor.

“Ordu göreve” diyen Türk Solu dergisi, kalpaklı Mustafa Kemal kapağıyla çıkıyor.

Kemal Paşa’nın 1920′de bir komünist partisinin kurucusu olması, Lenin’e ‘ezilen milletleri emperyalizmin hegemonyasından kurtarmak için’ mektup yazması ‘Solcu Atatürk’çülerin dayanakları…

Onun Anadolu halkına hitaben yayınladığı bir beyanname elden ele geziyor:

“Müslüman kardeşlerim, komünist arkadaşlar…!

Büyük devletler yeni bir Müslüman kurbanını boğazlıyorlar. Onu yok etmek azmindedirler. Fakat biz, elde silahımız, anavatan topraklarını savunarak ve haklarımızı haykırarak ölmesini bilenlerdeniz. Köylülerimiz topraklarını, yurtlarını ve köylerini istilacıya karşı müdafaa ederken, şehit düşerken emin olabilirler ki, yakın bir zamanda bütün İslamiyet, komünizmle birlik olarak onların intikamını alacaktır.”

Ülkücü Atatürk

Ata’nın sağlığında yazılan tek biyografisinde H. C. Amstrong, ona ‘Bozkurt Atatürk’ ismini takmıştı.

Nazım Hikmet’in tabiriyle ‘sarışın bir kurda’ benziyordu.

MHP Kongresi’nde asılan bir afişte o Atatürk’ü, bıyıkları fırça darbeleriyle sarkıtılmış, sert bakışlı bir asker olarak tanımıştık.

Ülkücülerinki, “Komünizm gördüğü yerde ezilmelidir” dediği önesürülen, daha 1933′te Sovyetler’in ilerde dağılabileceğini görüp “Oralardaki dili bir, inancı bir, özü bir kardeşlerimize sahip çıkmalıyız” diyen bir ‘başbuğ’…

Atatürk, 1927′de piyasaya çıkarılan 5 ve 10 liralık banknotların üzerine bozkurt resmi koydurmuştu.

1930′da tarihçilere ‘Türk tarihinin ana hatları’nı yazdırmaya başladığında, İslam’ın Türk tarihinin sadece bir bölümünü oluşturduğunu, oysa ondan önce de Türklere ait şanlı bir mazi bulunduğunu anlatmıştı. Alfabede, giyside, müzikte Osmanlı’yı çağrıştıran ne varsa silmeye çalışıyordu.

Yıllar önce Celal Bayar’ın damadı Ahmet İhsan Gürsoy’dan dinlediğim bir anıyı burada nakletmekte yarar var. Gürsoy’un anlattığına göre Atatürk, 30′lu yıllarda Türk bayrağını da değiştirmeyi düşünmüş. Çünkü ayyıldız simgesinin Osmanlı’yı ve Arap dünyasını çağrıştırdığına inanıyormuş. Türklere yeni bir ulusal kimlik kazandırmaya çalışırken, ona İslamiyet öncesi köklerini hatırlatan bir bayrağın yakışacağını hesaplamış ve Göktürk’lerin bayrağını düşünmüş.

O proje gerçek olsaydı, bugün Türk bayrağında ne olacaktı biliyor musunuz:

Mavi fon üzerinde yeşil bir kurt profili…

Kürtlerin Atatürk’ü

Mustafa Kemal, Anadolu’ya geçtikten sonra Amasya’dan Kâzım (Karabekir) Paşa’ya çektiği telgrafta şöyle diyordu:

“Ben Kürtleri ve hatta bir özkardeş olarak tekmil milleti bir nokta etrafında birleştirmek ve bunu cihana göstermek karar ve azmindeyim.”

Bu kararla, Amasya protokolünde ‘Türklerin ve Kürtlerin oturdukları yerler’ diye adlandırılan ülke için milli mücadele başladı ve BMM kuruldu.

Meclis’teki ilk tartışmalardan biri Kastamonu Mebusu Yusuf Kemal Bey’in, “Türklerin sağlığı korunmalıdır” demesiyle patlamış, Sivas Mebusu Emir Paşa, bu vatanda sadece Türklerin yaşamadığını hatırlatmıştı. O aşamada, Mustafa Kemal Paşa devreye girmiş ve ‘Meclis’in sadece Türklerden değil, Çerkezlerden, Kürtlerden, Lazlardan oluştuğunu ve bunların çıkarlarının ortak olduğunu’ vurgulamıştı.

Kurtuluş Savaşı başlarken Kemal Paşa, Kürtlere özerklik verilmesinden bile söz etmişti.

Kürt sorunu yeniden gündeme geldiğinde, şahinler, Dersim isyanını sertlikle bastıran Atatürk’ü örnek alırken, güvercinler Mustafa Kemal’in 1920′lerdeki sözlerini arşivden çıkardılar.

Dindar Atatürk

Bitmek bilmez bir tartışma da Atatürk ve din meselesidir.

Timur Selçuk, Yaşar Nuri Öztürk gibi Atatürkçü müminler Kur’an’la Nutuk’u bir arada saklar kütüphanelerinde… Başuçlarında Ata’nın Meclis açılışında ellerini kaldırmış dua ettiği fotoğrafı asılıdır. Fotoğrafın altında da Ocak 1923′teki konuşması vardır.

“Bizim dinimiz en makul ve en tabii dindir. Ve ancak bundan dolayıdır ki, son din olmuştur. Bir dinin tabii olması için akla, fenne, ilme ve mantığa tetabuk etmesi lazımdır. Bizim dinimiz bunlara tamamen mutabıktır.”

Onlara göre ‘Atatürk dinin özüne değil, din olarak kabul edilen geleneğe ve eskimiş kurumlara karşı tavır almış’tır ve vahiy ile akıl arasında uzlaşmazlık görmemiştir.

Ateistler, buna bir başka Atatürk metniyle karşı çıkar.

Onların elindeki metin, 1 Kasım 1937 tarihli Meclis açış konuşmasıdır: “Dünyaca bilinmektedir ki, bizim devlet idaresindeki ana programımız, Cumhuriyet Halk Partisi programıdır. Bunun kapsadığı siyasetler, idarede ve siyasette bizi aydınlatıcı ana hatlardır. Fakat bu prensipler gökten indirildiği sanılan kitapların dogmalarıyla asla bir tutulmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz.”

Demokrat Atatürk

Ve nihayet liberal-demokrat Atatürk…

Özellikle Cumhuriyet’le yaşıt İktisat Kongresi’nde uygulamaya konan ekonomi politikası ve Celal Bayar’ın Başbakanlığı döneminde hayata geçirilen uygulamalar, Atatürk’ü, İş Bankası’nın kuruluşuna imza atmış bir ‘liberal devlet adamı’ yönüyle öne çıkarır.

Hele İsmet Paşa’nın Başbakanlığında iki kez direkten dönen çok partili rejim arayışları onu ‘demokrat’ sıfatıyla bir arada değerlendirenlerin en inandırıcı kanıtıdır.

Her ne kadar Cumhuriyet tarihi boyunca demokrasiyi askıya alan tüm askeri müdahaleler, Atatürkçülük adına yapılsa da, Cumhuriyet’in asıl hedefinin demokrasi olduğuna inananlar, ‘muhtaç oldukları kanıt’ı, onun Afet İnan’a verdiği el yazısı notlarında bulabilirler:

“Artık bugün demokrasi fikri daima yükselen bir denizi andırmaktadır. Yirminci asır, birçok müstebit hükümetlerin bu denizde boğulduğunu göstermiştir.”

Neden bu kargaşa?

Baştaki soruya dönelim: Hangisi doğru bunların? Her biri gerçek belgelere, tanıklıklara, konuşmalara dayandırılan bu politik kimliklerin hangisi gerçek Atatürk?

Bir insan aynı anda hem devrimci hem ülkücü, hem ‘Kürtler’in özerkliğinden yana’, hem Türkçü, hem dindar hem pozitivist, hem otoriter hem demokrat olamayacağına göre bu iddia sahiplerinden biri yalan söylüyor olmalı…

Hangisi?

Sanıyorum, bu zor sorunun yanıtını bulabilmek için 1920′lerin koşullarını ve Kurtuluş Savaşı ile Cumhuriyet’in hangi şartlar altında gerçekleştirildiğini iyi bilmek gerek.

Kurtuluş Savaşı verilirken, Anadolu ahalisinin kahir çoğunluğu, nihai amacın Saltanat ve Hilafet’i korumak olduğunu düşünüyordu.

Kürtler’in bazısı özerklik peşindeydi.

Komünistler, Sovyet devrimine özeniyordu.

Bütün bu farklı eğilimlerden, ortak bir mücadele azmi yaratabilmenin yolu, hepsine yönelik sıcak mesajlar vermekten geçiyordu.

O yüzdendir ki, Meclis’in açılışında eller açıldı, dualar edildi, Kürtler’e özerklik vaat edildi, muvazaalı bir resmi komünist parti kurulup Sovyet etkisindeki komünist hareket yok edildi.

Ulus olma sürecinde din yerine tutkal olarak Türklük ruhu gerekiyordu; bozkurtlu bayrak düşünüldü.

Ancak bunlar 1920′lere özgü geçici tedbirlerdi; hiçbiri bugün Atatürkçülük adına savunulamayacak kimliklerdi.

O yüzden zaman zaman birbiriyle çelişen bu sözler, tavırlar, tutumlar kargaşasını, Atatürk’ün olgunluk dönemine ait notlarının, konuşmalarının, eylemlerinin süzgecinden geçirmek şart…

Bu yapılmayıp da 1920′lerin kargaşasından rastgele bir fotoğraf çekince Atatürk, herkesin kullanımına açık “Binbir surat”lı bir lidere dönüşüyor ve ‘bunca yalancı’ içinde kimin doğruyu söylediğini bulmak, hepten güçleşiyor.

Bugün gerçek dindarlar Atatürk’e sevgi besliyor, niye?

İşgal altında olmayan bir ülkede, kıldıkları namazın geçerli olmasını ona borçlular…

Milliyetçiler ona sevgi besliyor, niye?

Türk ulusunu var etti. Esir, onursuz bir ulus olmaktan kurtardı…

Solcular ona sevgi besliyor, niye?

Emperyalizme karşı başarılı ilk Kurtuluş Savaşı’nı verdi…

Aklı başında Kürtler ona sevgi besliyor, niye?

Irkçılık yapmadı, Türk ulusu adı altında Türkleri de, Kürtleri de, diğer etnik kökenlileri de eşit vatandaş yaptı…

Demokratlar ona sevgi besliyor, niye?

Sanırım yanıt vermeye gerek yok, Cumhuriyet’e bakmanız yeterli…

Atatürk, bir siyasi görüşün, bir zümrenin, bir ırkın, tek bir dine mensupların Atatürk’ü değil, hepimizin, Türk Ulusu’nun ATA’sı…

Şu yaşadıklarımıza bakınca bugün değerini daha iyi anlıyoruz…

Sn. tarihe meraklı; Atatürk sapasağlam burada, görüşleri ile, düşünceleri ile ve hedefleri ile… O kadar büyük ki, o saydığınız zavallı isimler onun gölgesine sığınmak gereği duyuyorlar. Bazı meraklılar da da kuyruk acısı ve hasedinden bunu anlamamazlığa geliyor, O’nu birilerinin Atatürk’ü yapmaya çalışıyor. Bunlar Atatürk’ü alçaltmaz, aksine gönlümüzdeki değerini kat be kat artırır.

Can Yücel

tarihinde -inmanah- tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

II.Mahmut fes devrimi yaptığında ''Hayır,biz sarığımızı çıkarmayız!'' diyenlerle Atatürk şapka devrimini yaptığında ''Hayır,biz fesimizi çıkarmayız!'' diyenler aynı mantıksız kafa yapısına sahipler.Bu tür insanları haram olduğu için kesemediği uzun sakalını kaşırken veya peçesinin altından Nestle marka su içerken bulabilirsiniz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

II.Mahmut fes devrimi yaptığında ''Hayır,biz sarığımızı çıkarmayız!'' diyenlerle Atatürk şapka devrimini yaptığında ''Hayır,biz fesimizi çıkarmayız!'' diyenler aynı mantıksız kafa yapısına sahipler.Bu tür insanları haram olduğu için kesemediği uzun sakalını kaşırken veya peçesinin altından Nestle marka su içerken bulabilirsiniz.

şu an hiçbir işlevi olmayan sadece kağıt üstünde var olan şapka kanunu da kaldırılmak istense bir kesim biz şapkamızı çıkarmayız deyip bu güne kadar akıllarına gelmeyen şapkayı takmaya başlarlar. T.C. mevzu gibi abartırlar. atatürkün devrimlerine sahip çıkacağız diye komik duruma düşerler.

böyle yobaz kafalar her dönemde olur. toplum çağdaş görünümlü yobaz dolu

Link to post
Sitelerde Paylaş

şu an hiçbir işlevi olmayan sadece kağıt üstünde var olan şapka kanunu da kaldırılmak istense bir kesim biz şapkamızı çıkarmayız deyip bu güne kadar akıllarına gelmeyen şapkayı takmaya başlarlar. T.C. mevzu gibi abartırlar. atatürkün devrimlerine sahip çıkacağız diye komik duruma düşerler.

böyle yobaz kafalar her dönemde olur. toplum çağdaş görünümlü yobaz dolu

Evet.Atatürk'e tapan bir kesim de var maalesef.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Atatürk'ü kılıktan kılığa sokarak değerlendiremezsiniz. Bu adam bukalemun değil.

Kısa ömründe başarılarını, yaptıklarını değerlendirmeniz gerekir.

Onları yaparken ne düşündüğü, onları nasıl yapmayı planladığı önemli değildir. Onları nasıl yaptığını bilmeniz için aklını okumanız gerekir.

Önemli olan Atatürk'ün gerçekleştirdikleridir. Yaptılarıdır.

Atatürk'ün başarılarını kendi düşünce ve inançları ile örtüştürmeye çalışanlar, onun başarılarına gölge düşüren fırsatçılardır.

Hatta diyebiliriz ki onlar, Atatürk'ün başarılarını kendi inanç ve düşüncelerini savunmak için kullanan meczuplardır.

Gerçek Atatürkçüler ondan kalan mirası savunanan ve koruyan aydınlardır. Onlardan çok az olduğunu biliyoruz.

Yobazlar Atatürk'ü yaptıklarından dolayı sevmezler.

Onun başarılarını bir ömre sığdırmak mümkün değildir.

Yobazlar değişikliği sevmezler. Çağdaşlığı sevmezler.

Başka neden aramaya gerek yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Atatürk'ü kılıktan kılığa sokarak değerlendiremezsiniz. Bu adam bukalemun değil.

Kısa ömründe başarılarını, yaptıklarını değerlendirmeniz gerekir.

Onları yaparken ne düşündüğü, onları nasıl yapmayı planladığı önemli değildir. Onları nasıl yaptığını bilmeniz için aklını okumanız gerekir.

Önemli olan Atatürk'ün gerçekleştirdikleridir. Yaptılarıdır.

Atatürk'ün başarılarını kendi düşünce ve inançları ile örtüştürmeye çalışanlar, onun başarılarına gölge düşüren fırsatçılardır.

Hatta diyebiliriz ki onlar, Atatürk'ün başarılarını kendi inanç ve düşüncelerini savunmak için kullanan meczuplardır.

Gerçek Atatürkçüler ondan kalan mirası savunanan ve koruyan aydınlardır. Onlardan çok az olduğunu biliyoruz.

Yobazlar Atatürk'ü yaptıklarından dolayı sevmezler.

Onun başarılarını bir ömre sığdırmak mümkün değildir.

Yobazlar değişikliği sevmezler. Çağdaşlığı sevmezler.

Başka neden aramaya gerek yok.

Aynen katılıyorum sana.

Link to post
Sitelerde Paylaş

yobaz dediğin insanlar , Allah diyen insanlar, burada fikirlerini savundğun kişiler Allaha düşman kişiler. senin Rabbine küfür edenlerle çarpıttığın bir konu ile uzlaşma sağlaman da ayrı bir içler acısı tablo....

şimdi gel gelelim atatrük ile ilgili sorduğun soruya, benim şahsen atatürke olan bakış açım 1923 sonrası yaptıklarıdır. savaş zekası, stratejisi, ayrı bir konudur , bu tartışılır, siz atatürk dehadır dersiniz bende nuri paşa dehadır derim... birisi zengin ve şaşalı bir kahraman olarak yaşamış , diğeri pek çok türkün bile kim olduğundan haberi olmadan bu dünyadan göçüp giden kahramanlardan birisidir.

genelleme isimlerle yapılmaz. olaylarla yapılır, bir insanın bir durum karşısında yaptıkları ile , kişi kendi adına karar verir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

şimdi ben bir müslüman türk olarak , atatürkün yaptığı inkılapların islamiyete verdiği zararlardan dolayı , bu kişinin müslüman olmadığını biliyorum. tarihteki birçok yerli yabancı yazar atatürkün islamiyete vurduğu zararları belirtirler.

bir ateist için bu ınkılaplar modern ve çağdaş olarak görünür, bir başkası için farklı görünür benim gibi müslüman olanların ise bu olgulardan bir pay çıkarması mümkün değildir. çünkü yapılan her yenilik islamiyete bir zarar vermiştir.

atatürk meclisi dualarla açınca, nasılki gönüllere taht kurup halkın sevgisini kazanıyorsa , hatipleri görevden alıp, ülkenin dini islamdır ibaresini kaldırıp, meclisteki ve askeriyedeki din görevlilerini kaldırıncada, müslümanlar bu durumu üzüntü ile karşılıyorlar, bu durumda bir yahudi de aynı tepkiyi verir bir hırıstiyanda ...inanç kalpte olduğu için kişilerin inancına sekte vuran eylemleri hiçbir inanç sahibi hoş karşılamaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

şimdi ben bir müslüman türk olarak , atatürkün yaptığı inkılapların islamiyete verdiği zararlardan dolayı , bu kişinin müslüman olmadığını biliyorum. tarihteki birçok yerli yabancı yazar atatürkün islamiyete vurduğu zararları belirtirler.

bir ateist için bu ınkılaplar modern ve çağdaş olarak görünür, bir başkası için farklı görünür benim gibi müslüman olanların ise bu olgulardan bir pay çıkarması mümkün değildir. çünkü yapılan her yenilik islamiyete bir zarar vermiştir.

atatürk meclisi dualarla açınca, nasılki gönüllere taht kurup halkın sevgisini kazanıyorsa , hatipleri görevden alıp, ülkenin dini islamdır ibaresini kaldırıp, meclisteki ve askeriyedeki din görevlilerini kaldırıncada, müslümanlar bu durumu üzüntü ile karşılıyorlar, bu durumda bir yahudi de aynı tepkiyi verir bir hırıstiyanda ...inanç kalpte olduğu için kişilerin inancına sekte vuran eylemleri hiçbir inanç sahibi hoş karşılamaz.

Böyle zihniyete çok iyi birkaç söz vardır!

İslam,yobazlara bırakılmayacak kadar mükemmel bir dindir. K.Atatürk

Babanızın belli olmasını sağladığı için mi Atatürk'ü sevmiyorsunuz? Y.Nuri Öztürk

Link to post
Sitelerde Paylaş

yobaz dediğin insanlar , Allah diyen insanlar, burada fikirlerini savundğun kişiler Allaha düşman kişiler. senin Rabbine küfür edenlerle çarpıttığın bir konu ile uzlaşma sağlaman da ayrı bir içler acısı tablo....

şimdi gel gelelim atatrük ile ilgili sorduğun soruya, benim şahsen atatürke olan bakış açım 1923 sonrası yaptıklarıdır. savaş zekası, stratejisi, ayrı bir konudur , bu tartışılır, siz atatürk dehadır dersiniz bende nuri paşa dehadır derim... birisi zengin ve şaşalı bir kahraman olarak yaşamış , diğeri pek çok türkün bile kim olduğundan haberi olmadan bu dünyadan göçüp giden kahramanlardan birisidir.

genelleme isimlerle yapılmaz. olaylarla yapılır, bir insanın bir durum karşısında yaptıkları ile , kişi kendi adına karar verir.

Allah neymiş yaw. Olmayan bir Tanrı.. Varlığı sadece dedikodulara dayanıyor. Varlığını gösteren somut bir delil yok. Dedikodular var. Hepsi o kadar.

Benim yobaz dediğim insanlar yalnız Allah Allah diyenler değil. Hep Allah Allah diyenler. Başke şey demeyenler. Allah'ın adından başka ad anmayanlar. Kendilerini olmayan bir ilaha adayanlar..

Atatürk'ü sevmezsiniz tabii. Çünkü Atatürk devrimlerini Allah adına değil, Türk ulusunun çağı yakalaması için yapmıştır. Atatürk Allah'a değil, Türk ulusuna hizmet etmiştir.

Onun için mücadele etmiş ve bunda çok başarılı olmuştur. Sizin gibileri tımar etmiştir Atatürk.. edebileceği kadar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Atatürk'ü sevmezsiniz tabii. Çünkü Atatürk devrimlerini Allah adına değil, Türk ulusunun çağı yakalaması için yapmıştır. Atatürk Allah'a değil, Türk ulusuna hizmet etmiştir.

Onun için mücadele etmiş ve bunda çok başarılı olmuştur. Sizin gibileri tımar etmiştir Atatürk.. edebileceği kadar.

Müslüman olmama rağmen nadirde olsa din dışı konularla ateistler ile aynı fikirdeyim.

Ben hayatımda Atatürk'ü sevmeyen birisi ile muhattap olmak istemem. Bu sevgi nereden geliyor bilmiyorum ama sonuçta bu ülkede herkez istediğin yapıyor ve kimsede bir b*k diyemez hala alıp veremediğiniz ne var anlamıyorum.

Esir iken mümkün müdür ibadet

Yatıp kalkıp Atatürk'e dua et:

Senin gibi dürzülerin yüzünden

Dininden de soğuyacak bu millet.

İşgaldeki hali sakin unutma

Atatürk'e dil uzatma sebepsiz.

Sen anandan yine çıkardın amma

Baban kimdi bilemezdin şerefsiz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

şimdi ben bir müslüman türk olarak , atatürkün yaptığı inkılapların islamiyete verdiği zararlardan dolayı , bu kişinin müslüman olmadığını biliyorum. tarihteki birçok yerli yabancı yazar atatürkün islamiyete vurduğu zararları belirtirler.

bir ateist için bu ınkılaplar modern ve çağdaş olarak görünür, bir başkası için farklı görünür benim gibi müslüman olanların ise bu olgulardan bir pay çıkarması mümkün değildir. çünkü yapılan her yenilik islamiyete bir zarar vermiştir.

atatürk meclisi dualarla açınca, nasılki gönüllere taht kurup halkın sevgisini kazanıyorsa , hatipleri görevden alıp, ülkenin dini islamdır ibaresini kaldırıp, meclisteki ve askeriyedeki din görevlilerini kaldırıncada, müslümanlar bu durumu üzüntü ile karşılıyorlar, bu durumda bir yahudi de aynı tepkiyi verir bir hırıstiyanda ...inanç kalpte olduğu için kişilerin inancına sekte vuran eylemleri hiçbir inanç sahibi hoş karşılamaz.

ne yaptı bu adam sizlere, gerçekten samimi bir dille soruyorum bunu, mustafa kemal atatürk sizlere ne yaptı ? bebek mi katletti, kadınlara mı tecavüz etti, allah a mı küfretti. ben cevaplıyım, sizler kabullenmesenizde, sevmesenizde, iftiralarda bulunsanızda bu vatanı, mustafa kemal atatürk onun silah arkadaşları ve cephe de omuz omuza çarpışan atalarımız, dedelerimiz kurdu. bu gerçeği değiştiremeyeceksiniz...!

mustafa kemal atatürk' e dinsiz dediniz, putlaştırdığımızı iddia ettiniz. bizler, tıpkı atatürk gibi yüce allahın günahkar kullarıyız. tamam bazı kesimler, putlaştırmaya kadar ilerletiyor olabilirler -ki buna bende karşıyım. ama sizler gibi allah' a şirk koşmam. islam dini hoşgörü dinidir, kimse kimsenin inancına karışamaz, o dinsiz, bu ateist diyerek yargılayamaz. kişi inancını kendi içinde yaşar. mustafa kemal atatürk bu hayatı sevaplarıyla, günahlarıyla yaşadı ve aramızdan ayrıldı. şeytan bile, kişi vefat ettiğinde elini çekermiş, uğraşmazmış. ama siz, din üzerinden provakatörlüğe devam ettiniz.

kemalist diye bi kavram çıkardınız buna din yaftası ile süsleyip, sanki bizler çıkarmışız gibi önümüze sundunuz. ben bu ülkenin vatandaşıyım ve atatürk ilke ve inkilaplarını benimseyen bir bireyim. bu doğru, ancak bu ilkeleri kutsal bir kitap olarak görmemekteyim. benim kutsal kitabım kuran-ı kerimdir.

son olarak, atatürk ü sevmenizi beklemiyorum, istemiyorumda biz sevelim yeter. ama rica ediyorum, insanların maneviyatına biraz saygı duyun. duyun ki o insanlarda sizlerin, düşüncelerine saygı duysun. paylaşamadığınız ne aynı topraklarda, özgürce, kardeşçe yaşıyoruz zaten...

saygılar...

Link to post
Sitelerde Paylaş

ne yaptı bu adam sizlere, gerçekten samimi bir dille soruyorum bunu, mustafa kemal atatürk sizlere ne yaptı ? bebek mi katletti, kadınlara mı tecavüz etti, allah a mı küfretti. ben cevaplıyım, sizler kabullenmesenizde, sevmesenizde, iftiralarda bulunsanızda bu vatanı, mustafa kemal atatürk onun silah arkadaşları ve cephe de omuz omuza çarpışan atalarımız, dedelerimiz kurdu. bu gerçeği değiştiremeyeceksiniz...!

mustafa kemal atatürk' e dinsiz dediniz, putlaştırdığımızı iddia ettiniz. bizler, tıpkı atatürk gibi yüce allahın günahkar kullarıyız. tamam bazı kesimler, putlaştırmaya kadar ilerletiyor olabilirler -ki buna bende karşıyım. ama sizler gibi allah' a şirk koşmam. islam dini hoşgörü dinidir, kimse kimsenin inancına karışamaz, o dinsiz, bu ateist diyerek yargılayamaz. kişi inancını kendi içinde yaşar. mustafa kemal atatürk bu hayatı sevaplarıyla, günahlarıyla yaşadı ve aramızdan ayrıldı. şeytan bile, kişi vefat ettiğinde elini çekermiş, uğraşmazmış. ama siz, din üzerinden provakatörlüğe devam ettiniz.

kemalist diye bi kavram çıkardınız buna din yaftası ile süsleyip, sanki bizler çıkarmışız gibi önümüze sundunuz. ben bu ülkenin vatandaşıyım ve atatürk ilke ve inkilaplarını benimseyen bir bireyim. bu doğru, ancak bu ilkeleri kutsal bir kitap olarak görmemekteyim. benim kutsal kitabım kuran-ı kerimdir.

son olarak, atatürk ü sevmenizi beklemiyorum, istemiyorumda biz sevelim yeter. ama rica ediyorum, insanların maneviyatına biraz saygı duyun. duyun ki o insanlarda sizlerin, düşüncelerine saygı duysun. paylaşamadığınız ne aynı topraklarda, özgürce, kardeşçe yaşıyoruz zaten...

saygılar... (alıntıdır)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Böyle zihniyete çok iyi birkaç söz vardır!

İslam,yobazlara bırakılmayacak kadar mükemmel bir dindir. K.Atatürk

Babanızın belli olmasını sağladığı için mi Atatürk'ü sevmiyorsunuz? Y.Nuri Öztürk

2. yazdığın sözü sen ve senin gibilere iade ederek .

devam ediyorum.

cumhuriyetmi önemlidir , demokrasimi, demogoji yapmadan bir yanıt ver ?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...