Jump to content

Bangladeşte Dev Miting


Recommended Posts

Bu tür gösteriler eskiden Osmanlıda da olurdu mutlaka. Her Müslüman ülkede oluyor..

Müslüman halkın istim atması için gerekli bir yöntem bu. Bu insanları bir arada tutan kuvvetli bir zamk İslam.

Çoğu cahil olan Bangaldeşlilerin herşeyi İslam. Yaşam tarzları ve felsefeleri, dünyaya bakış açıları, olguları yorumlama yöntemleri..

Bengaldeşlilerden İslam'ı çıkarın, geride hemen hiçbir şey kalmaz. Zaten parasız pulsuz, malsız mülksüz, sağlıksız insanlar..

Tek bir şey için yaşıyorlar. O da İslam.. İslam onların herşeyini yönlendiriyor. İslam onların herşeyi..

Durum böyle olunca insan kızamıyor da.. Eleştiremiyor da. Anlayış göstermesi gerekiyor ve bu şanssız durumu kabul ediyor.

Türk Müslümanlarının öyle olmadıklarını biliyoruz. Bu forumun kuruluş amaçlarından biri de Türklere İslam'dan başka eğilimlerin olduğunu göstermek ve onları tolere etmelerini sağlamak.

Bunu Bengaldeşde yapamayız. Çünkü onların öncelikleri belli.

Ben o zavallıları eleştiremiyorum bir türlü. Sadece onlar hesabına üzülüyorum.. Acı çekiyorum.. Tabii bunu onlara anlatmak bile mümkün değil.

Link to post
Sitelerde Paylaş

haci size katılıyorum. bir sorum olacak ülkemizde gelişmeler olumlu yönde mi sizce farklı eğilimlere saygı konusunda?

Ülkemizdeki gelişmelerin olumlu yönde olup olmadıklarını içinde yaşarken saptamak çok zor.

Ama Türkiye için onların olumlu gelişmeler olması muhtemel. Çünkü Türkler diğer Müslümanlardan oldukça farklı. Bu tür protestolar yapılmıyor bizde.

Tabii halk yine de bazı anti İslam yayınlara karşı tepki gösteriyor ama iş çığrından çıkmıyor.

Bence önemli olan özgür düşünce ve inanca olan saygının yaygınlaşması. İslam da hoş görü ile karşılanmalı, ateizm de. Diğer bütün eğilimler de..

Eğer krizli de olsa, önümüzdeki 5-10 yılı ciddi bir müdahale olmadan atlatabilirsek, bunu başarabiliriz.

Çoğumuz gelişmelerden pek memnun değiliz. Ama bu sırada bize toplum olarak birşeyler oluyor. Olgunlaşıyoruz. Değişiyoruz. Akıllanıyoruz.

İslam'ın ne olduğunun yanı sıra ne olmadığını ve ne olmaması gerektiğini de öğreniyoruz. Önümüzdeki 10 yılı darbe olmadan atlatabilirsek, kurtulacağımıza inanıyorum.

O zaman ilerde bugünler için olumlu gelişmelermiş diyebiliriz.

Bunu ancak o zaman söyleyebiliriz.

Ama arada olumsuz gelişmeler olur da bu süreci etkilerse farklı bir sonuca varabiliriz.

Umarım ordumuz sabreder. Biz sabrederiz. Aydınlarımız boş durmaz.. Halkımızı aydınlatmanın mücadelesini yapar..

İşte o zaman çok kuvvetli bir dünya ülkesi olarak ortaya çıkabiliriz. Bu sefil halimizle bile kuvvetli bir dünya ülkesi olduğumuzu belli ediyoruz. Potansiyelimiz var.

Onu ne kadar kullanabiliriz.. Bütün sorun budur bence.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bangladeşli ateistler bloglarını doldururken sonunda bundan daha farklı birşeyle karşılaşacaklarını umut etmişseler büyük ahmak etmişler. Cahilliğin ve sefaletin dibinde yaşayan insanları pat diye entellektüel ateistlere dönüştürmeyi mi hayal ettiler?

Bazılarının asla öğrenemeyeceğini kabul etmeli ve onlara anlatmaya çalışmaktan tamamen vazgeçmeli.

Bangladeşli ateistler hiç teşebbüs etmemelilerdi bildiklerini düşündüklerini paylaşmaya.Hiçbir karı olmayacak bir uğraş büyük bir zararla bitti..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Türkiye'de belki medyada yansımadı ama Banglaşte'te ateist blogculara karşı yapılan İslami gösterilere karşılık binlerce üniversite öğrencisi de bu gerici gösterilere karşı aynı anda sokaklarda protestolar yaptılar ve yobazlarla öğrenciler arasında çatışmalar oldu ve 200 kişi yaralandı.

Yani Bangleşte'ki durum da Mısır, Tunus veya Lübnan'daki gibi karışık ve sadece yobazlardan gericilerden bahsedilemez. Ateizm oraya da ulaşıyor yavaş yavaş.

Öğrencilerle yobazlar arasındaki sokak çatışmalarının video görüntülerini seyretmek isterseniz aşağıdaki linkte bulabilirsiniz. (Anlatım Almanca) Hatta Almanca haberde "Ateist bir blogcunun öldürülmesinden sonra Ateistler ile İslamistler arasındaki çatışmalar arttı" ifadesi bile geçiyor.

http://de.euronews.c...tische-blogger/

tarihinde kozmopolit tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Almanca video haberin tam çevirisi:

Bangladeş'te, yüz binlerce İslamcı "ateist" İnternet blogcularına karşı bir protesto yürüyüşü yaptı.

.

Blog yazılarının bir küfür olduğunu iddia eden protestocular bu denli "dinsiz düşünce ve ifadelere" karşı ceza veren bir yasa oluşturulmasını talep ettiler ve bu yasanın, İslam veya Peygambere hakaret eden blogcular için ölüm cezası da içermesi gerektiğini istediler.

Dakka şehir merkezinde ise binlerce öğrenci karşı protesto düzenlediler ve bu protestoda çatışmalar oldu. Olaylara müdahale eden polis ilk raporlarda yaklaşık 200 yaralı olduğunu söyledi.

İslamcılar ve ateistler arasındaki gerilimler şubat ayında bir bloggerin öldürülmesi ile doruk noktasına ulaşmıştı.O zamandan beri anlaşmazlıklar daha da tırmandı.

Yetkililer iddia edilen ve küfür içeren bir çok blog sitelerini kapattılar. Bir grup internet aktivisti ülkede muhafazakar dini partilerin popülerlik kazanmasını eleştirdi. Blogcular devletten baskıcı uygulamalardan vazgeçmesini talep etti.

tarihinde kozmopolit tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Geçen sene de Budist tapınaklarına saldırmıştı bunlar. Binlerce çılgın Müslüman 11 tane mabedi kundaklamıştı. Şimdi de ateistlerin ifade özgürlüklerini gaspetmeye çalışıyorlar. Değişen bir şey yok. Kendi inançlarıyla dalga geçildi mi terör estirirler.

tarihinde Tasvir-i Efkar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Müslüman barbarizmine hedef olan Budist tapınakları nedeniyle Budistler uğradıkları bu zulmü medenice protesto ediyorlar -ki bundan da Müslümanların utanması gerek. Bu mitingte Budistler "Dünya sadece Müslümanlar için değil, herkes için vardır" sloganını haykırıyorlar.

NISI20121003_0007123186.jpg

NISI20121003_0007123199.jpg

tarihinde Tasvir-i Efkar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...