Jump to content

Allah'ın amacı ne?


Recommended Posts

  • İleti 71
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Allah bizi yaratiyor, bize akil veriyor, mantik veriyor. Sonra oyle bir evren yaratiyor ki kendisinin ne varligi ne de yoklugu kanitlanamiyor ve bizden kendisine "inanmamizi" istiyor. Onun varligina emin olmadan var olduguna inanmamizi ve o sekilde davranmamizi bekliyor. Bize mantik veriyor ve bu mantigin calismadigi bir oyuna sokuyor bizi. Bu saklambac oyununa ne gerek var?

Allahin her seye gucu yetse ve taninmak istese, tanininca ne olacaksa onu yapar. Yani surecle ugrasmaz, dogrudan sonuca "Ol" der. Iste kiyamet gunu ne olacaksa onu oldurur.

Evrenden onceki Allah ile kiyamet gununden sonraki Allah'i karsilastirsak Allah'ta bir degisiklik olacak mi? Yani tanininca veya taninmayinca ne olacak? Allah'ta hicbir degisiklik olmayacak tabii ki. O zaman taninmanin ne geregi var?

Ha denebilir ki "Allah'in isi, insanlar bilemez/anlamaz". Ama sahip oldugumuz (ya da Allah'in bize verdigi) mantik bu sekilde calisiyor. Allah onu anlamamizi pek istemiyor gibi.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Evreni yaratmadan önce milyarlarca hatta trilyonlarca hatta ... yıl beklemiş ve sonunda bir şeyler yapmaya karar vermiş. Ne demişler, boş duranı ne allah ne de kul sever.

Allah kendisi de sonsuz olduğu için sonsuz uzayzamanı bir anda görür;

yani beklemek yok; hadi bakalım ver cevabını ! :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hangi ayetlere dayanarak bunu söylüyorsun

ayetlere dayanmıyorum; çağdaş İslamcı yorum böyle

( zaten kolayı var mecaz der yorum yaparsın; ayet mayet vız gelir )

Müslimanların ayet okudukları yokki akil adamları var

bu yüzden o akillere göre cevap istiyorum;

tarihinde osho tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

sorularınızın cevabını burd bulacaksınız bir matematik profösörü anlatıyor. mutlaka izlemelisinz.

Duyduğum en saçma cennetten çıkarılma hikayesi.

Allah adem ile havvanın kendi başlarına seçim yapabilmelerini beklemiş. Ondan sonra yeryüzüne yerleştirmiş.

İki tane meyve yediler diye neden cennetten kovsunmuş ki?

Adam bu masala inanabiliyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

sen daha başında bırakmışsın profösör diyorki ALLAH insanları daha çok kendine yaklaştırıp onlarla bir bağlamda aynı hisleri paylaşabilme aynıbağlantıda buluna bilme özelliği vermek istemiş. bütün bu duyguları burada yaşatarak onu yücelterek onu daha iyi anlama kabiliyeti vermek . mesela bir altın balığınız bir köpeğiniz birde kızınız var. balığa ne kadar çok onu sevdiğini söylesen anlamaz hissetmez onu çağırsan gelmez espri yapsan gülmez. köpeğini seversen anlar belki ama sana konuşamaz. seninle tam aynı frekansı tam paylaşamz. ama kızına birçok şeyi öğretebilir onunla belirli bir zaman sonra aynı duyguları yaşayabilir onun ne yapak istediğini nasıl davrandığını anlayabilirsin oda seninkini anlar aynı frekansı paylaşabilirsin. örneğini veriyor. daha sonrada ALLAHI reddeden birinin bunları yapabilme kabiliyetleri malesef yok. olamıyacak. vs PROFÖSÖRÜN ANLATTIKLARINDAN AKLIMDA KALANLAR. PROFÖSÖR BUNLARI AYETLERLE BU ŞEKİLDE YORUMLAMIŞ SANIRIM

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...