Jump to content

MUSA, ISA VE MUHAMMED YAŞAMAMIŞLARDIR


Recommended Posts

  • İleti 225
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

1001 gece masallarına dayanarak çiziliyor bu harita. Bu masallar Taberi tarihi, siyerler vs.'den kaynaklanıyor.

Ve yine dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz.

Haritaya baktığımızda Muhammed döneminde Arap Yarımadası fethedilmiş. Hem de 7. yüzyılın başlarında.

Ama

7. yüzyılın başlarında ne Muhammed bir iz bırakmış ne de İslam.

Ortada ne bir sikke var, ne bir yazıt, ne bir anıt, ne bir yazı.

Kelime-i Şehadet dahi getirmemiş Muhammed ve Arap Yarımadasının arapları.

Dört halife döneminin hayali müslümanları, batıda Afrika'nın kuzey kıyılarının yarısı fethedilmiş. Kuzeyde Karadenizi geçmişler Hazar denizinin yarına kadar işgal etmişler. Doğunda bütün İran hayali müslümanların elinde. Türkmenistana, Çin'e kadar ilerlemişler.

Fakat bu dört halife (Ebu Bekir, Ömer, Osman ve Ali) tek bir tane dahi tarihi kayıt bırakmamışlar.

Hem de fethettikleri ülkelerin bütün teknolojileri kendi ellerinde olduğu halde.

Ne bir yazı ne bir han ne bir hamam. Hiç! Hiç bir şey!

Tuzlayım da kokmasın!

Sevgiler

Resim heykel Günah bahanesi yazı için geçerli değil..

Bazı şeyler bilimsel tarihle ispatlanırsa..

Kuran değişmedi diyenlerin başına kuranla vurabileceğiz demektir

Link to post
Sitelerde Paylaş

Gelmiyor.

Ilkin 300 yil sizin uydurmanizdir. Ibni Ishak'in ne zaman yasadigina bakin! Takriben 100 yil sonra biyografisi yazilmis degil, dogrusu kronolojik olarak kitaplasmistir. Ibni Ishak hadislerden yola cikarak biyografiyi toplamistir. Sizin argümanlariniza en büyük darbe Ibni Ishak'in yani bir eks yahudinin o biyografiyi yazmis olmasidir.

...

1) Uydurmak müslümana mahsustur.

2) İslami kaynaklara göre yahudi olan İshak değil, İshak'ın dedesiydi.

3) İbni İshak'ın ne zaman yaşadığına bakmıştık zaten. 9./10. yüzyılın islami yazımlardan çıkan sonuca göre D: 704, Ö: 767 veya 768. Muhammed'in ölümümden 130 yıl sonra ölmüş. Muhammed'in ölümü derken yine 9./10. yüzyılın islami yazımların verilerinden bahsedidiyoruz. Elimizde tarihi belgemiz yok.

El-Soru: Nerede bu güya İshak efendinin "hadislerden yola cikarak biyografiyi toplamis" olduğu Siyer?

El-Cevap: Tısssss

4) Yine malum islami yazılımra göre güya İshak'ın yazmış olduğu kitap bir öğrencisi (Yunus bin Bukair. D:?, Ö:?) tarafından epeyce genişletilmiş hali ile yine yazılmış.

El-Soru: Nerede bu Yunus emmimin yazdığı eser?

El-Cevap: Tısssss

5) Daha sonra sırada İbni Hişam efendi var. Hişam İshak'ın yazdığı eseri epeyce kırpıyor, kesiyor, Muhammed ilgili büyük bir bölümünü "iğrenç" bulduğundan ve diğer bazı bölümleri "bazı insanların duygularını zedeleyeceği" nedeniyle atıyor.

El-Soru: Nerede bu kitap sansürleyici Hişam üstadın yazdığı eser?

El-Cevap: Tısssss

6) Ama bu gün elimizde Hişam'ın bir siyeri mevcut.

Tahmin et bakalım, elimizdeki Hişam'ın siyerinin ilk orijinal el yazması kaçıncı yüzyılda yazılmış!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

...

Ve ayrica neden o kadar beklenmis ya da gec kalinmis sorusunun da yanitini zaten Islam tarihinde ki siyasi gelisim vermekte. Muhammed düsmanligi üzerine insa edilen 130 yillik emevi sürecini unutmayin. Soyu sopu katledilen birinden bahsediyoruz degil mi?

1) İsmi "Emevi Devleti" olan bir devlet hakkında herhangi bir tarihi belge alalım senden.

Çünkü İsmi "Emevi Devleti" olan bir devlet şu yeryüzene henüz gelmiş değil.

Sevgili enkia'nın verdiği hariytadaki Emeviler döneminin genişliğine bakarsan, bir tarihi kanıt bulmakda hiçte zorluk çekmemen lazım. Bu kanıt 632-750 yılları arası olması lazım. Mesela bir yazıt olabilir veya bir sınır taşı veya herhangi bir yazışma. İnternetin uçsuz-bucaksız derinlikleri ve bütün kütüphaneler emrine amade.

2) O güya Emevi Devleti (750 yıllarına kadar) Muhammed düşmanlığı üzerine kurulmuş olamaz. Çünkü bu süre içinde piyasada ne bir Muhammed vardı ne de İslam isimli bir din.

Yine görev dana düşüyor. Hadi bakalım! Bir koşu bir kaç belge bul da gel! Bulacağaın tarihi belgeler 750 yıllarına kadar Muhammed'in ve İslam'ın varlığını kanıtlasın. Mesela bir Kalime-i Şehadet yazısı, bir besmele, bir "İslam dini" yazısı, bir "Abdullah'ın oğlu Muhammed" veya "Hatice'nin kocası Muhammed" yazısı. Tabi İslamın veya imanın şartlarını yazan tarihi bir belge de olabilir.

İman ederim ki, Google emmim vardır ve birdir. O senin en iyi dostun ve en iyi yardımcındır.

3) Yaşamamış birisinin ne soyu olur ne de sopu! Var olmayan bir soyun-sopun ise katledilmesi mümlün değildir.

Eski bir DreiMalAli sözü yeniden aklıma geldi:

Bir müslümanın "Allah birdir!' dediğine dahi inanmayacak, kendin sayacaksın allahları!

Sevgiler

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sayın DReİMal Ali Muhammedin ve dolayısıyla Dört halifenin dolayısıylada Kerbela olayının tarihte olmadığını Muhammed Swen Kalisch i okunmadan bundan sanırım sekiz yıl kadar önce bir ateist sitede yazmıştım.Yani sizinle bu hususta aynı fikirdeyim.Ama beni şaşırtan şey şu oldu:Emevi devleti gerçekten hiç var olmadımı?Tarık bin Ziyad Endülüs Emevi devletini kurmadımı?Pekiyi Muviye zamanı batı anadoluyu işgal edip İzmiri alan Kadıköye kadar gelip orada Tersane kuran İstanbulu kuşatan Arapların devleti neydi?

tarihinde gerçekçi53 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Eski tanrılar ete kemiğe bürünmüş üstün kişilerdir çoğu zaman, bu dinlerdede bu olmuş işte, bir yaratıcı var isa, muhammet gibi insanlarla iletişim kuruyor guyya, aslı muhammed ve isa gibi peygamberlerin yaratıcı olmasıdır. Yoksa nasıl iletişim kurduracaklar ve ortaya bir yaratıcı çıkaracaklardı? Bir şekilde tasvirlerin şekli değişip dahada insansı yapmışlar işte. Bir yaratıcı var (görünmeyen) ama ortalıkta dolaştırılabilecek karaktere büründürürsek ( isa muhammed gibi) o yaratıcıyı kabul ettirebiliriz mantığı güdülmüş. Bunlar tıpkı öbür inançlardaki tasvirler gibi yaşamamışlardır sadece geçen süre zarfında değişime uğramış diğer dinlerin inançların ve yaratıcılarının başka versiyonu..

tarihinde -inmanah- tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Sayın DReİMal Ali Muhammedin ve dolayısıyla Dört halifenin dolayısıylada Kerbela olayının tarihte olmadığını Muhammed Swen Kalisch i okunmadan bundan sanırım sekiz yıl kadar önce bir ateist sitede yazmıştım.Yani sizinle bu hususta aynı fikirdeyim.Ama beni şaşırtan şey şu oldu:Emevi devleti gerçekten hiç var olmadımı?Tarık bin Ziyad Endülüs Emevi devletini kurmadımı?Pekiyi Muviye zamanı batı anadoluyu işgal edip İzmiri alan Kadıköye kadar gelip orada Tersane kuran İstanbulu kuşatan Arapların devleti neydi?

Sevgili gerçekçi53.

Bizans Pers Devletini yok ettikten sonra, bölgeden çekildi. Bu yüzden Orta Doğu'da bir süre bir boşluk oldu. Bu süre içinde ne olduğunu bilmiyoruz. En azından benim bilgim yok. Bölgede bir çok beyliklerin oluşması elbette muhtemeldir. Bunların birbirleri ile didişmiş olması da...

Tarihi kaynak olarak 7. yüzyılın ortalarına doğru bölgede bir Muaviye (aslı Maaviye) egemenliği oluşuyor. Bu bir arap devletidir. Fakar yönettiği devletin ismini bilmiyoruz. Bu Muviye ama bir hristiyan. Hristiyan olduğunu hem bastırmış olduğu bir sikkeden, hem de Gadara'da tamir ettirmiş olduğu bir kaplıcanın yazıtından anlıyoruz. Hem sikkesi hem de yazıtı hristiyan motifleri içeriyor.

Yani Muaviye bir hristiyan devletini yönetiyordu. Bu dönemde yaşamış ve eser bırakmış bazı hritisyan kişiler yönetimden memnunlar çünkü "dini inaçları gelişmekte".

Muaviye'nin bir halife olduğu bir müslüman palavrasıdır. Halifelik çok çok sonraları ortaya çıkan bir terim.

Muaviye'nin bir hanedanlık kurduğu da bir müslüman palavrasıdır. Çünkü güya kendisinden sonra başa geçen oğulları hakkında hiç bir tarihi belge bulunmamaktadır. Keza

Abdul Melik mezopotomyalı değil. İran'ın doğusundan, Merv'den gelen birisi.

Muviye'nin Gadara yazıtı müslümanların tarih sayımının Hicret ile başlamadığını, hicri takvimin de çok sonraları, muhtemelen Muhammed/Hicret masalının uyduruulduğu zamanda, 9. yüzyıl ve sonraları ortaya çıktığını gösteren önemli bir belgedir.

Muaviye'nin Bizans'la savaşı, bir hristiyan devletin diğer bir hristiyan devleti ile savaşmasıdır. Bu savaş ise başarısızlıklşa sonuçlandığından dolayı Muaviye'nin sonunun gelmesine yol açtı.

Endülüs Devleti ise apayrı bir konu. Şimdilik girmiyorum o konuya.

Sevgiler

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yazılı tarihi olmayan Arap'ların, 23 yıl gibi kısa bir süre içinde müthiş ve insanlık tarihini değiştiren bir dizi olaylara şahit oldukları halde, ne kendilerinin, ne de komşu toplumların onlardan bahsetmemesi ve onlara ait kayıtların, belgelerin, delillerin ve artefaktların olmaması kabul edilemez. Bu küçümsenecek ve ihmal edilebilecek bir delil yokluğu değildir. İslam'ın yazılı tarihi İslam'ın başlangıç tarihi olamaz. Çünkü herşeyden önce öyle bir tarih yoktur. Olsaydı belgeleri, delilleri, artefaktları olurdu. Onlarsız bizi tatmin edecek bir tarih yazılamaz.

Ama bu demek değildir ki onlarsız hiç bir tarih yazılamaz. Yazılabilir ve yazılmışdır da..

Ve o bilimsel olmayan sahte tarih insanlığa empoze edilmiştir.

İslam tarihi belgelere dayanılarak yazılmamıştır.

Çünkü elde belge yoktur.

Arapça yazı daha yenidir. Okuma yazma bilenin sayısı çok azdır.

Daha da ötesi nesir yazma geleneği yoktur. Çok sonra ortaya çıkmıştır.

İslam tarihçileri aslında efsane ve masal yazan yazarlardır.

Yazılı belgelerin olmadığı bir toplum hakkında nasıl bilgi edinirsiniz? Bu mümkün değildir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Muhammed'in yaşamadığının en kesin delillerinden biri Kur'an'dır.

Kur'an Muhammed tarafından yazılmadığı gibi, nasıl yazıldığı kesin olarak bilinmeyen bir kitaptır.

Bu konuda aşağıdaki yorumu yapmak mümkündür.

Bugünkü Kur'an'ın dili ve imlası, başka bir dilden yazılmış Kur'an'ın edit edilimiş şekli gibi durmaktadır.

Bu durunmda Ur-Qur'an, en eski Kur'an'dan da eski olmalıdır.

Orijinal Kur'an yalnız, dilin iskeleti de denen, sessiz harflerden oluşmuştur.

Bu şekilde yazılan metinlerde nokta virgül ve aralıklar olmadığı gibi, sesli harfler de yoktur.

İslam kaynaklarına göre bu ilk güvenilir olmayan metinler 700 yılında al-Hajjaj ibn Yusuf tafafından nokta , virgül ve diğer işaretler eklenerek düzeltilip, güvenilir hale getirilmişlerdir.

Bazılarına göre bu işaretler İslam'dan önce Suriye ve Irak'da, Aramaic ve Syriac sistemlerinde geliştirilmiştir.

Onların da Hindistandan adapte edilimiş olmaları mümkündür.

Metinlere yeterince güvenilmediği için, orijinal Kur'an'ın dilinin ne olduğu da kesin olarak bilinmemektedir.

Bazılarına göre Kur'an'ın stili Bedevi şiirleri şeklindedir.

Özet olarak diyebiliriz ki Kur'an'ın imlası Mekke lehçesini andırmakta ise de, metinin kendisi daha çok bedevi şiirimsi bir dili yansıtmaktadır.

İkisi birden olamayacağına göre ortaya çıkan bu paradoksu çözmek şimdilik mümkün değildir.

Kur'an'ın dili konusunda kesin bir konsensusa varılmamamıştır.

İlginç olarak Kur'an'ın kendisinin kendi diline verdiği önem dikkate alınırsa, Arapça dışında bir dilin orijinal Kur'an'ın yazılmasında kullanıldığı iddiası hiç de yabana atılmmalıdır.

12: 2 Biz onu sana, aklınızı çalistirasiniz diye, Arapça bir Kur'an olarak indirdik.

13: 37 İşe biz o Kur'an'ı Arapça bir hüküm kaynağı olarak indirdik. Eğer sana gelen ilimden sonra onların keyiflerine uyarsan, Allah'dan sana ne bir dost nasip olur ne de bir koruyucu.

16: 103 Yemin olsun ki, biz, onların, Kur'an'ı ona bir insan ögretiyor demekte olduklarını biliyoruz. Nispet etmeye uğraştıkları adamın dili yabancıdır. Oysa ki bu, apaçık Arapça bir dildir.

20: 113 Biz onu işte böyle, Arapça bir Kur'an olarak indirdik ve onun içinde tehditleri türlü ifadelerle sıraladık ki sakınabilsinler, yahut da Kur'an onlara yeni bir hatırlatıcı/hatırlatma sunsun.

26: 195 Açık-seçik Arapça bir dille indirildi.

39: 28 Bunu, eğri-büğrüsü olmayan Arapça bir Kur'an olarak indirdik ki, korunup saklanabilsinler.

41: 3 Bilgi ile donanmış bir toplum için ayetleri, Arapça bir Kur'an halinde ayrıntılı kılınmış bir kitaptır bu.

41: 44 Eğer biz onu yabancı dilde bir Kur'an yapsaydık, elbette şöyle diyeceklerdi: Ayetleri ayrıntılı kılınmalı değil miydi?/Arap'a yabancı dil mi? ister yabancı dilde, ister Arapça De ki: O, iman edenler için bir kılavuz, bir şifadır. İnanmayanlara gelince, onalrın kulaklarında bir ağırlık vardır. Ve Kur'an, onlar için bir körlüktür. Böylelerine, çok uzak bir mekândan seslenilmektetdir.

42: 7 İşte böyle! Biz sana Arapça bir Kur'an vahyettik ki, ülke ve medeniyetlerin anasını ve çevresindekiler uyarasın.Ve toplama günü konusunda da uyarıda bulunasın. Hiç kuşku yok o güde. Bir bölük cennettedir, bir bölük ateşte.

43: 3 Biz onu akıl erdiresiniz diye Arapça bir Kur'an yaptık

46: 12 Halbuki ondan önce, bir önder ve bir rahmet olarak Musa'nın kitabı var! Bu Kur'an da öncekileri tasdikleyen bir kitaptır. Zulmedenleri uyarsın, güzel davrananlara müjde olsun diye Arap dilindendir.

Kur'an'ın 10 ayeti onun neden Arapça olduğunu açıklamaya adanmıştır.

Aynı şeyi tekrarlamanın ne gibi bir amacı olabilir.

Belki de orijinal Ur-Qur'an Arapça değildir. 43:3 bu konuda bir ip ucu veriyor sanki.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bunların yaşadığına dair tek bir belge bile yoktur arkadaşlar.

Onları eleştirirken bu gerçeği dikkate almanızda yarar vardır.

Bunlar bizim özel düşünce ve inançlarınız değildir.

Onların yaşamadığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Muhammed'in yaşamadığı son yıllarda yayınlanan kitaplar ve konunun tartışıldığı konferanslarla kesin olarak ortaya konmuştur.

Bu size kötü bir şaka ve dedikodu gibi geliyor ama kesin olarak şaka ve dedikodu değil.

Aklını ve mantığını kullanan her bilimsel ateistin aynı sonuca varması gerekir.

Müslüman yalanlarını kabul etmekten ve İslam'ın dümen suyunda gitmekten vazgeçmelisiniz.

İslam'ın şimdiye kadar ortaya attığı iddiaların hiçbirinde doğruluk payı yoktur.

İslam bir efsanedir. Muhammed o efsanenin kahramanıdır.

Şeytan nerenden vuracağını şaşırmış boş bulduğu yerden girmiş bunların hepsi senin palavraların.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şeytan nerenden vuracağını şaşırmış boş bulduğu yerden girmiş bunların hepsi senin palavraların.

Onların hiçbiri bana ait değil.

Bu konuda yapılan bilimsel araştırmalar bu sonuca varıyor. Ben onların yalancısıyım.

Bu konuya (onları yayınlamaktan başka) en ufak bir katkım olmamıştır.

Bilimsel araştırmalar Muhammed yaşadı deseydi, onu savunurdum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Muhammed'in yaşamadığının en kesin delillerinden biri Kur'an'dır.

Kur'an Muhammed tarafından yazılmadığı gibi, nasıl yazıldığı kesin olarak bilinmeyen bir kitaptır.

Bu konuda aşağıdaki yorumu yapmak mümkündür.

Bugünkü Kur'an'ın dili ve imlası, başka bir dilden yazılmış Kur'an'ın edit edilimiş şekli gibi durmaktadır.

Bu durunmda Ur-Qur'an, en eski Kur'an'dan da eski olmalıdır.

Orijinal Kur'an yalnız, dilin iskeleti de denen, sessiz harflerden oluşmuştur.

Bu şekilde yazılan metinlerde nokta virgül ve aralıklar olmadığı gibi, sesli harfler de yoktur.

İslam kaynaklarına göre bu ilk güvenilir olmayan metinler 700 yılında al-Hajjaj ibn Yusuf tafafından nokta , virgül ve diğer işaretler eklenerek düzeltilip, güvenilir hale getirilmişlerdir.

Bazılarına göre bu işaretler İslam'dan önce Suriye ve Irak'da, Aramaic ve Syriac sistemlerinde geliştirilmiştir.

Onların da Hindistandan adapte edilimiş olmaları mümkündür.

Metinlere yeterince güvenilmediği için, orijinal Kur'an'ın dilinin ne olduğu da kesin olarak bilinmemektedir.

Bazılarına göre Kur'an'ın stili Bedevi şiirleri şeklindedir.

Özet olarak diyebiliriz ki Kur'an'ın imlası Mekke lehçesini andırmakta ise de, metinin kendisi daha çok bedevi şiirimsi bir dili yansıtmaktadır.

İkisi birden olamayacağına göre ortaya çıkan bu paradoksu çözmek şimdilik mümkün değildir.

Kur'an'ın dili konusunda kesin bir konsensusa varılmamamıştır.

İlginç olarak Kur'an'ın kendisinin kendi diline verdiği önem dikkate alınırsa, Arapça dışında bir dilin orijinal Kur'an'ın yazılmasında kullanıldığı iddiası hiç de yabana atılmmalıdır.

12: 2 Biz onu sana, aklınızı çalistirasiniz diye, Arapça bir Kur'an olarak indirdik.

13: 37 İşe biz o Kur'an'ı Arapça bir hüküm kaynağı olarak indirdik. Eğer sana gelen ilimden sonra onların keyiflerine uyarsan, Allah'dan sana ne bir dost nasip olur ne de bir koruyucu.

16: 103 Yemin olsun ki, biz, onların, Kur'an'ı ona bir insan ögretiyor demekte olduklarını biliyoruz. Nispet etmeye uğraştıkları adamın dili yabancıdır. Oysa ki bu, apaçık Arapça bir dildir.

20: 113 Biz onu işte böyle, Arapça bir Kur'an olarak indirdik ve onun içinde tehditleri türlü ifadelerle sıraladık ki sakınabilsinler, yahut da Kur'an onlara yeni bir hatırlatıcı/hatırlatma sunsun.

26: 195 Açık-seçik Arapça bir dille indirildi.

39: 28 Bunu, eğri-büğrüsü olmayan Arapça bir Kur'an olarak indirdik ki, korunup saklanabilsinler.

41: 3 Bilgi ile donanmış bir toplum için ayetleri, Arapça bir Kur'an halinde ayrıntılı kılınmış bir kitaptır bu.

41: 44 Eğer biz onu yabancı dilde bir Kur'an yapsaydık, elbette şöyle diyeceklerdi: Ayetleri ayrıntılı kılınmalı değil miydi?/Arap'a yabancı dil mi? ister yabancı dilde, ister Arapça De ki: O, iman edenler için bir kılavuz, bir şifadır. İnanmayanlara gelince, onalrın kulaklarında bir ağırlık vardır. Ve Kur'an, onlar için bir körlüktür. Böylelerine, çok uzak bir mekândan seslenilmektetdir.

42: 7 İşte böyle! Biz sana Arapça bir Kur'an vahyettik ki, ülke ve medeniyetlerin anasını ve çevresindekiler uyarasın.Ve toplama günü konusunda da uyarıda bulunasın. Hiç kuşku yok o güde. Bir bölük cennettedir, bir bölük ateşte.

43: 3 Biz onu akıl erdiresiniz diye Arapça bir Kur'an yaptık

46: 12 Halbuki ondan önce, bir önder ve bir rahmet olarak Musa'nın kitabı var! Bu Kur'an da öncekileri tasdikleyen bir kitaptır. Zulmedenleri uyarsın, güzel davrananlara müjde olsun diye Arap dilindendir.

Kur'an'ın 10 ayeti onun neden Arapça olduğunu açıklamaya adanmıştır.

Aynı şeyi tekrarlamanın ne gibi bir amacı olabilir.

Belki de orijinal Ur-Qur'an Arapça değildir. 43:3 bu konuda bir ip ucu veriyor sanki.

hacı artık yaşlılıktanmı nedense senin kafa nöron kaybetmeye çoktan başlamış , ateizm tebliğ edeceğim diye elin gavurlarından medet umuyorsun birşeyler buldum zannedip ateistleri sevindiriyorsun . birazda müslüman alimlerinden okusanda yavaş yavaş tesbihi eline alsan şöyle derinden bir töbekar olsan ölmüşlerin ruhunu şad etsen ..

ama ben senin müslüman olmanı istemem nedeni de ateler olmazsa işimiz daha zorlaşacak.

şerleri kimlerden öğreneceğiz delimiya....

Bak bilim felsefesinde onur ne demiş düz mantık gayet açık. ha bak sen genede bilimsel delil istersin şimdi . yav bekle bakalım mantıksal deliller varsa illede bilimsel olacaktır .

gerçi bu meseleyi çok eskiden bende yazmıştım bu forumda sorular sormuştum akıllı bi ate çıkapta cevap vermemişti onuda bulamadım. neyse.

onur diyor ki: Dine inanma meselesinde tek bir önemli soru var, bunun cevabı çok önemli. O da şu: Tarihte, Hz. Muhammed diye biri yaşamış mıdır yaşamamış mıdır? Bu çok önemli bir soru. Eğer yaşamadıysa, kâfirler haklıdır. Ama eğer yaşadıysa, ki bu tarihi bir gerçek, o zaman inananlar haklıdır. Yani Allah da ahiret de cennet de cehennem de vardır.

Şimdi ikinci adıma gelelim: Hz. Muhammed diye birisi yaşadıysa ikinci önemli soruyu soralım: Hz. Muhammed, Kur’an’ı uydurmuş mudur uydurmamış mıdır? Eğer uydurdu ise kâfirler haklıdır. Uydurmadı ise, inananlar haklıdır.

Şimdi bu iki sorudan sonra bir sentez yapalım ve devam edelim: Eğer Hz. Muhammed, Kur’an’ı uydurdu ise, o, yalancı peygamberdir. Bu mantıkla tüm diğerleri de: Hz. İsa, Musa, Nuh vs.

O zaman kâfirler, inançsızlar şu sorunun cevabını versinler: Onların iddialarına göre peygamberler yalancıdır. Yani makam ve itibar elde etmek, etraflarında insan toplamak vs. gibi dünyevi sebeplerle bir din uydurmuşlardır.

O zaman, soru 1: 1400 yıldır neden peygamber gelmiyor? Çünkü eğer peygamberlik, Allah ve vahiy işi değil de insan işi uydurma bir şeyse neden 1400 yıldır peygamber gelmiyor?

2. Neden peygamber iddiasıyla ortaya çıkan insanlar deli diye akıl hastanesine kapatılıyor da Hz. Muhammed vs. gibi yeni bir din kuramıyor veya etrafına çok büyük kitleleri toplayamıyor?

3. Allah’ın bir akıllısı Hz. Muhammed veya Hz. İsa veya Musa mıydı da 1400 yıldır şimdiye kadar hiç peygamber gelmiyor? Bir Mevlana 25 bin beyitlik eser yazmış da neden bu ve benzeri insanlar din kurmamış? İnsanlığın içinden her tarihte romancılar, şairler, yazarlar, bilim adamları, filozoflar çıkmış da, mademki peygamberlik de insan işi bir şeyse neden 1400 yıldır peygamber gel-mi-yor???!!! Kâfirler bunu bir açıklasın, çünkü Hz. Muhammed ya yaşadı ya yaşamadı. Yaşadıysa ya yalancı ya da sonuna kadar doğru söylüyordu.

Kur’an’ı Hz. Muhammed kendi yazdıysa neden hadislerini de Kur’an’a koymadı da Kur’an’dan ayrı bir hadis külliyatı oluştu? Kâfirlerin iddiasıyla yalancıysa buradaki soruların makul cevapları nedir?

Cevap çok açık: O kendilerine kitap verdiklerimiz var ya, onu, öz oğullarını tanıdıkları gibi tanıyıp bilirler. Ama öz benliklerini hüsrana uğratan bunlar, iman etmezler. En’am suresi 20. ayet

Link to post
Sitelerde Paylaş

İlkokul çocuğu üniversite bitirmiş birine matematik anlattığını düşününce ortaya çıkan vahim durum

Aynen yukardaki yazıda var.

Kendi dünyasında Dünyayı evrende en büyük yıldız sanıyor..

Neden başka peygamber gelmemiş..çok geldiğini idia eden çıkıyor..

belki emperyalistler kullanır diye..

Fakat şimdilik emperyalistlere yettiği için ..çıkartmaya gerek duymuyorlar..

İhtiyaçları olsun..

Uzay gemisiyle Allah geldi derler sende yersin..

Yüzlerce tuhaf saçmalığı barındıran kuranı savunan sizlere

bu saçmalıklarla ilgili binlerce soru varken

ve bunlar cevapsız kalmışken..

Bu ne cüret..

Allahın varlığını ispatlayan delilin varmışcasına..

Link to post
Sitelerde Paylaş

İlkokul çocuğu üniversite bitirmiş birine matematik anlattığını düşününce ortaya çıkan vahim durum

Aynen yukardaki yazıda var.

Kendi dünyasında Dünyayı evrende en büyük yıldız sanıyor..

Neden başka peygamber gelmemiş..çok geldiğini idia eden çıkıyor..

belki emperyalistler kullanır diye..

Fakat şimdilik emperyalistlere yettiği için ..çıkartmaya gerek duymuyorlar..

İhtiyaçları olsun..

Uzay gemisiyle Allah geldi derler sende yersin..

Yüzlerce tuhaf saçmalığı barındıran kuranı savunan sizlere

bu saçmalıklarla ilgili binlerce soru varken

ve bunlar cevapsız kalmışken..

Bu ne cüret..

Allahın varlığını ispatlayan delilin varmışcasına..

Arkadaşlar bu kardeşiniz ne demek istiyor ciddi söylüyorum anlamadım . şurayı tercüme eden yokmu ?

neye cevap veriyor nasıl bir ilişki kurmuş, ben kendimi arkadaşın yerine koydum okudum okudum okudum yinede anlayamadım. yardım.

Link to post
Sitelerde Paylaş

bu belgeseli seyredince bende de simsekler cakmaya baslamisti..

http://www.channel4.com/programmes/islam-the-untold-story

Adam islamin gercegini bulmaya adamis programini ama eninde sonunda masal efsane den bsaka birsey bulamiyor, En basit bir kanit yok. hikayeyi anlatanlardan baskasi bu masala eslik etmiyor..

Benim Imza gibi : Yalanmis Hepsi Yalan..

Link to post
Sitelerde Paylaş
Dine inanma meselesinde tek bir önemli soru var, bunun cevabı çok önemli. O da şu: Tarihte, Hz. Muhammed diye biri yaşamış mıdır yaşamamış mıdır? Bu çok önemli bir soru. Eğer yaşamadıysa, kâfirler haklıdır. Ama eğer yaşadıysa, ki bu tarihi bir gerçek, o zaman inananlar haklıdır. Yani Allah da ahiret de cennet de cehennem de vardır.

Bu baslik diyorki bu mantik silsilesi ilk adimda bitiyor.

Ote yandan mantik (Logic) Haramdir Islama aykiridir. MAC 'da Bill gate sin programlarini calistirmaya ugrasmak gibi abesle istigaldir. Muhendislikler okuyup diferansiyel, Calculusun m.na koymus biri olarak ne yazikki ben de muslumanken mantigi bilmezmisim..

Gel de icme simdi.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 6 months later...

ateistler islami konularda her konuya, satır araların da 6-9 yaş diye sayfa sayfa evlilik haberleri ile ne kadar bilimsel yaklaşmışlar, şimdi de bu konu, sizlerin tutarlı, çelişkisiz, yalansız ve en önemlisi iftirasız bir iletiniz olmayacakmı?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...