muslim physicist 0 Haziran 29, 2013 gönderildi Yazar Raporla Share Haziran 29, 2013 gönderildi Yahu adem Arapça'da insan demek, Kuran'da adem ile anlatılmak istenen de ilk insan yani... ben ademi temsili bir isim olarak kullanıyorum şuan biz ne isek bizim ademimizde oydu fakat önceki ademlerin bize benzeyip benzemediği konusunu bilemeyiz.Kuranda bizim ademimizin yaratılışı geçer Link to post Sitelerde Paylaş
Tuzruhu 0 Haziran 29, 2013 gönderildi Raporla Share Haziran 29, 2013 gönderildi (düzenlendi) bizim ademimizin nesli evrime uğramamıştır fakat önceki ademlerin evrimleştiğini düşünüyorum.adem bu canlılara halife olarak görevlendirilmiştir ayrıca ademin gökten indiğine dair bir ayet yok ademle ve eşinin bulunduğu yer olan cennet dünya üzerindedir yani gökten inme yada başka bir gezegenden gelme olayı yoktur. Adem'in peygamber olduğunu duymuştum da, halife olduğunu ilk defa şimdi duydum. Önceki ademler dedinğin insanlar kimler? Kuran'da ilk insandan önce yaratılan insanlar olduğunu nereden çıkardın? Onların nasıl evrimleştiğini de bunu anladıktan sonra sorarım. Haziran 29, 2013 tarihinde Tuzruhu tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
muslim physicist 0 Haziran 29, 2013 gönderildi Yazar Raporla Share Haziran 29, 2013 gönderildi Adem'in peygamber olduğunu duymuştum da, halife olduğunu ilk defa şimdi duydum. Önceki ademler dedin insanlar kimler? Kuran'da ilk insandan önce yaratılan insanlar olduğunu nereden çıkardın? Onların nasıl evrimleştiğini de bunu anladıktan sonra sorarım. bakara suresi 30.ayette melekler allaha yeryüzünde bozgunculuk çıkaracak birisini mi yeryüzüne halife kılacaksın der.Melekler gaybı bilemez buna göre melekler önceden gördüklerine göre bu soruyu sormuşlardır insan yaratılmadan dünya da bozgunculuk çıkaranları ben bizden önceki ademler olarak görüyorum bunların insan mı başka formda canlı mı olduğu kuranda yazmıyor.Ayette yeni yaratılan bizim ademimizin yeryüzüne halife kılınacağı söyleniyor.şimdi yeryüzünde kimse yokken kime halife kılınacak adem demek ki orda yaşayan canlılar var onlar üzerine halife kılınacak kimse olmasaydı yeryüzünde adem soyu çoğaldıktan sonra halifelik verilirdi ama adem dünyaya direk halife olarak gönderiliyor. Link to post Sitelerde Paylaş
sağduyu 0 Haziran 29, 2013 gönderildi Raporla Share Haziran 29, 2013 gönderildi (düzenlendi) Niye diğer canlılar evrimleşti de adem gökten indi? Adem'in nesli evrime uğruyor mu?(sana göre tabi) Boyca kısalıyormuş. 3356 - Yine Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Allah Teala Hazretleri, Hz. Adem aleyhissalam'ı kendi sureti üzere ve boyunu da altmış zira olarak yaratınca: "Git, şu oturan meleklere selam ver, onların seni nasıl selamlayacaklarına da dikkat et, dinle. Zira o selam, senin ve zürriyyetinin selamı olacaktır" dedi. (Bunun üzerine Adem onlara gidip): "Esselamü aleyküm!" diye selam verdi. Melekler: "Es-selâmü aleyke verahmetullahi" dediler ve selama mukabele ederken verahmetullahi'yi ilave ettiler. Cennete her giren Hz. Adem suretinde (ve boyu da altmış arşın boyunda) olacak. Halk şu ana kadar (boyca) hep eksilmektedir." Buhari, İsti'zan 1, Enbiya 1; Müslim, Cennet 28, (2841). melekler daha birşey yaratılmadan onun özelliğini bilemez yani gaybı bilemez demek ki önceden yeryüzünde böyle bir olay olmuş ki bu soruyu soruyorlar.burdan dünyada daha önce yaşayan kavimler olduğunu çıkarabiliriz.ayrıca bizim ademimizden önce yeryüzünde insanlar yoktu canlılar vardı benim bahsettiğim insandan önceki kavimlerin insana benzer olabileceğini düşünebiliriz ama kesin bir şey yok. Yahu hem kavimler vardı diyorsun hem de Adem'imizden önce insanlar yoktu diyorsun. Adem'le karısı Havva yeryüzüne atılınca bu insansı varlıklarla mı çiftleşti? Ya da çocukları? Meleklerin önceden yeryüzünde kan dökmüş yaratıkları bildiğini farzedelim ama bu durum yeni yaratılan bir yaratığın da onlar gibi kan dökücü olacağı anlamına gelmez ki. Neden melekler bu yeni yaratılan halife hakkında bu ilerde kan dökecek diye önyargılı bir hükümde bulunuyorlar? Haziran 29, 2013 tarihinde sağduyu tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
bellerophon 0 Haziran 29, 2013 gönderildi Raporla Share Haziran 29, 2013 gönderildi evrim denilince neden akla hemen maymundan insan olmak geliyor. insan dünya üzerinde olmadan önce canlılar evrim yoluyla oluşmuş olabilirler bu düşünce ne tanrının varlığına nede islama ters düşer. ayrıca adem ile karısından önce dünyada insana benzeyen fakat iradesi bilinci olmayan saldırgan kan dökücü bir toplumlar olduğunu kurandan çıkabiliriz. Hani, Rabbin meleklere, “Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım” demişti. Onlar, “Orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın? Oysa biz sana hamdederek daima seni tesbih ve takdis ediyoruz.” demişler. (Bakara Suresi 30.ayet) kurana göre allahtan başkası gaybı bilemez buna göre yeryüzünde bozgunculuk çıkaran ve insana benzeyen canlılar vardı fakat bilinci yoktu daha sonra allah adem ve karısını yarattı ve yeryüzüne (bilinçsiz olarak tanımladığım canlılara) halife kıldı.Melekler daha önceden dünya bozgunculuk yapan canlılara göre bunu söylemiştir. Bu düşüncemle kardeşlerin evlenip çocuk yapması gibi sorular çözülüyor.Ayrıca ayette geçen halife kelimesi ile yeryüzüne birilerine halife olarak yaratıldığını da anlayabiliriz. bilinci yoktudan kastım bizim ademimiz kadar akıllı değildi. Bu düşüncem hakkında sorularınızın hepsini cevaplayabilirim. Çünkü evrim maymundan gelmektir. Bak bu soru değil. Datalı verili, buz gibi, tapu gibi ispat. Kaldıramıyor musun bu gerçeği? Kedi, köpek, eşekle akraba olmayı kaldıramıyor musun? Link to post Sitelerde Paylaş
muslim physicist 0 Haziran 29, 2013 gönderildi Yazar Raporla Share Haziran 29, 2013 gönderildi Boyca kısalıyormuş. 3356 - Yine Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Allah Teala Hazretleri, Hz. Adem aleyhissalam'ı kendi sureti üzere ve boyunu da altmış zira olarak yaratınca: "Git, şu oturan meleklere selam ver, onların seni nasıl selamlayacaklarına da dikkat et, dinle. Zira o selam, senin ve zürriyyetinin selamı olacaktır" dedi. (Bunun üzerine Adem onlara gidip): "Esselamü aleyküm!" diye selam verdi. Melekler: "Es-selâmü aleyke verahmetullahi" dediler ve selama mukabele ederken verahmetullahi'yi ilave ettiler. Cennete her giren Hz. Adem suretinde (ve boyu da altmış arşın boyunda) olacak. Halk şu ana kadar (boyca) hep eksilmektedir." Buhari, İsti'zan 1, Enbiya 1; Müslim, Cennet 28, (2841). Yahu hem kavimler vardı diyorsun hem de Adem'imizden önce insanlar yoktu diyorsun. Adem'le karısı Havva yeryüzüne atılınca bu insansı varlıklarla mı çiftleşti? Ya da çocukları? Meleklerin önceden yeryüzünde kan dökmüş yaratıkları bildiğini farzedelim ama bu durum yeni yaratılan bir yaratığın da onlar gibi kan dökücü olacağı anlamına gelmez ki. Neden melekler bu yeni yaratılan halife hakkında bu ilerde kan dökecek diye önyargılı bir hükümde bulunuyorlar? işte onlar öyle bildiğini sanıyor ama allah sizin bilmediklerinizi bilirim diyor.bana sakın hadis verme kuran üzerinden konuşalım.bizim ademimiz şuan bizim görünümümüzdeydi bizden önceki canlıların bize benzediğini fakat birebir aynımız olmadığını söylüyorum belkide bizden daha güzel görünüyorlardı Link to post Sitelerde Paylaş
sağduyu 0 Haziran 29, 2013 gönderildi Raporla Share Haziran 29, 2013 gönderildi Yahudiler, hristiyanlar ve müslümanlar binlerce yıl Adem'den geldiklerine inanıyorlar ve Allah bu duruma seyirci kalıyor, yok durum öyle sizin sandığınız gibi değil, işin aslı şu diye bir mesaj göndermiyor, ha? Link to post Sitelerde Paylaş
muslim physicist 0 Haziran 29, 2013 gönderildi Yazar Raporla Share Haziran 29, 2013 gönderildi Çünkü evrim maymundan gelmektir. Bak bu soru değil. Datalı verili, buz gibi, tapu gibi ispat. Kaldıramıyor musun bu gerçeği? Kedi, köpek, eşekle akraba olmayı kaldıramıyor musun? kaldıramamak değil kesin bir kanıt yok ortada olmayacakta.Sen bana kambriyen patlamasını anlatsana nasıl oldu bu olay Link to post Sitelerde Paylaş
muslim physicist 0 Haziran 29, 2013 gönderildi Yazar Raporla Share Haziran 29, 2013 gönderildi Yahudiler, hristiyanlar ve müslümanlar binlerce yıl Adem'den geldiklerine inanıyorlar ve Allah bu duruma seyirci kalıyor, yok durum öyle sizin sandığınız gibi değil, işin aslı şu diye bir mesaj göndermiyor, ha? kuranın abdestle okunması,6666 ayet,herşeyi sağ elle yaptırma gibi bir çok aptallık örneği var insanlar büyüğünden ne öğrendiyse sorgulamadan aynısını yapıyor biraz sorgulasa herşeyin çok daha farklı olduğunu görecek. Link to post Sitelerde Paylaş
bellerophon 0 Haziran 29, 2013 gönderildi Raporla Share Haziran 29, 2013 gönderildi kaldıramamak değil kesin bir kanıt yok ortada olmayacakta.Sen bana kambriyen patlamasını anlatsana nasıl oldu bu olay 1000 tane başlık var. 100.000lerce kanıt var. Sen bana DNA'ları anlatsana nasıl oluyor da "hayvanat" ile akraba çıkıyoruz. Kambriyenle ilgili 100lerce kez konuşuldu. Hadi ben anlatamadım. (Diyelim ki). Sen bana anlatsana bilimsel açıdan. Data veri ve saygıdeğer kaynakları olsun. Bekliyorum. Haaaa bilim açıklıyor bunu. Cevapsız değil. sadece sizin istediğiniz cevabı vermiyor o kadar. Link to post Sitelerde Paylaş
sağduyu 0 Haziran 29, 2013 gönderildi Raporla Share Haziran 29, 2013 gönderildi işte onlar öyle bildiğini sanıyor ama allah sizin bilmediklerinizi bilirim diyor.bana sakın hadis verme kuran üzerinden konuşalım.bizim ademimiz şuan bizim görünümümüzdeydi bizden önceki canlıların bize benzediğini fakat birebir aynımız olmadığını söylüyorum belkide bizden daha güzel görünüyorlardı Hadisle Kuran'ın ne farkı var? İkisi de arapların anlattığı şeyler değil mi? Meleklerin tahmini doğru çıkıyor ama. Şu anda insanlar yeryüzünde kan döküp bozgunculuk yapmıyorlar mı? Allah istediği kadar meleklere "Ben sizin bilmediklerinizi bilirim" desin, melekler Allah'tan daha iyi biliyorlar ayete göre. Link to post Sitelerde Paylaş
muslim physicist 0 Haziran 29, 2013 gönderildi Yazar Raporla Share Haziran 29, 2013 gönderildi 1000 tane başlık var. 100.000lerce kanıt var. Sen bana DNA'ları anlatsana nasıl oluyor da "hayvanat" ile akraba çıkıyoruz. Kambriyenle ilgili 100lerce kez konuşuldu. Hadi ben anlatamadım. (Diyelim ki). Sen bana anlatsana bilimsel açıdan. Data veri ve saygıdeğer kaynakları olsun. Bekliyorum. Haaaa bilim açıklıyor bunu. Cevapsız değil. sadece sizin istediğiniz cevabı vermiyor o kadar. tanrının aklında bir model var biz buna dna diyoruz tanrı buna şekil vererek yeni canlılar oluşturuyor tamamen bozmuyor modeli değişim yapıyor.aynı araba yapımı gibi ilk önce bir tane model üretiyorsun sonra üstüne katarak bir yerini söküyorsun yeni bir araba oluşturuyorsun ama yine ilk modelden kalıntılar oluyor.canlılar arasındaki dna benzerliği gibi şeyler sorun değil bu yüzden. Link to post Sitelerde Paylaş
bellerophon 0 Haziran 29, 2013 gönderildi Raporla Share Haziran 29, 2013 gönderildi tanrının aklında bir model var biz buna dna diyoruz tanrı buna şekil vererek yeni canlılar oluşturuyor tamamen bozmuyor modeli değişim yapıyor.aynı araba yapımı gibi ilk önce bir tane model üretiyorsun sonra üstüne katarak bir yerini söküyorsun yeni bir araba oluşturuyorsun ama yine ilk modelden kalıntılar oluyor.canlılar arasındaki dna benzerliği gibi şeyler sorun değil bu yüzden. Data istiyorum yorum değil. Sana bana kalırsa, zeusta girer araya Thor'da girer.... Data istiyorum. Link to post Sitelerde Paylaş
muslim physicist 0 Haziran 29, 2013 gönderildi Yazar Raporla Share Haziran 29, 2013 gönderildi Hadisle Kuran'ın ne farkı var? İkisi de arapların anlattığı şeyler değil mi? Meleklerin tahmini doğru çıkıyor ama. Şu anda insanlar yeryüzünde kan döküp bozgunculuk yapmıyorlar mı? Allah istediği kadar meleklere "Ben sizin bilmediklerinizi bilirim" desin, melekler Allah'tan daha iyi biliyorlar ayete göre. hadisler insanların içinde bulunduğu durumdan kurtarmak,bulunduğu mevkiyi yükseltmek,kendine yarar sağlaması ve daha bir çok saçmalık için yazılmıştır.ama kuran öylemi inanan inanır yani bir karşılık beklenmez.bir kere hadislerin çoğu ile kuran paralel değildir bir müslüman kuranı kuran ile yorumlamalıdır.bir müslüman dinini kuran ile savunmalıdır.saçmalıklara göre değil. Link to post Sitelerde Paylaş
sağduyu 0 Haziran 29, 2013 gönderildi Raporla Share Haziran 29, 2013 gönderildi kuranın abdestle okunması,6666 ayet,herşeyi sağ elle yaptırma gibi bir çok aptallık örneği var insanlar büyüğünden ne öğrendiyse sorgulamadan aynısını yapıyor biraz sorgulasa herşeyin çok daha farklı olduğunu görecek. İşin içinde din olup da aptallık, saçmalık olmaması mümkün mü? Din zaten insanların cahillikleri, aptallıkları üzerine kurulan bir saçmalıklar manzumesidir. Öyle olmasa insanlar konuşan hayvanlara, gökten yiyecek yağmasına, denizin ikiye ayrılmasına, cinlere, meleklere inanırlar mıydı? Link to post Sitelerde Paylaş
muslim physicist 0 Haziran 29, 2013 gönderildi Yazar Raporla Share Haziran 29, 2013 gönderildi Data istiyorum yorum değil. Sana bana kalırsa, zeusta girer araya Thor'da girer.... Data istiyorum. tanrının bilgilerini bizim bildiğimiz data tabirine sığdıramayız ben canlılar ile insanlar arasındaki bağların tanrının veya dinin olmayacağı sonucunun çıkartılmaması gerektiğini söylüyorum sen bana data getir tanrının olmadığına dair o zaman bende data getirebilirim Link to post Sitelerde Paylaş
muslim physicist 0 Haziran 29, 2013 gönderildi Yazar Raporla Share Haziran 29, 2013 gönderildi İşin içinde din olup da aptallık, saçmalık olmaması mümkün mü? Din zaten insanların cahillikleri, aptallıkları üzerine kurulan bir saçmalıklar manzumesidir. Öyle olmasa insanlar konuşan hayvanlara, gökten yiyecek yağmasına, denizin ikiye ayrılmasına, cinlere, meleklere inanırlar mıydı? zaten olay burda bitiyor sınav bu zaten allah diyor ki bana inan benim mucizelerime inan,meleklerime inan,yarattıklarıma inan alayim seni cennetime diyor ama bir sınav olduğu için inanmak çok kolay olmuyor.ilk önce tanrının varlığına inanman lazım kendini yoksa birden ağır gelir bu kadar inkar üstüne Link to post Sitelerde Paylaş
bellerophon 0 Haziran 29, 2013 gönderildi Raporla Share Haziran 29, 2013 gönderildi tanrının bilgilerini bizim bildiğimiz data tabirine sığdıramayız ben canlılar ile insanlar arasındaki bağların tanrının veya dinin olmayacağı sonucunun çıkartılmaması gerektiğini söylüyorum sen bana data getir tanrının olmadığına dair o zaman bende data getirebilirim Fizik kuralları data değil mi? Datayla elde edilmiyor mu? Ben Allah'ı sormuyorum. Senin evrimsel görüşlerinin datasını soruyorum. Ayrıca yoklukla ilgili data getirilmez. Sen Zeus'un olmadığına dair data getirebilir misin? Cevap: Hayır. Link to post Sitelerde Paylaş
sağduyu 0 Haziran 29, 2013 gönderildi Raporla Share Haziran 29, 2013 gönderildi hadisler insanların içinde bulunduğu durumdan kurtarmak,bulunduğu mevkiyi yükseltmek,kendine yarar sağlaması ve daha bir çok saçmalık için yazılmıştır.ama kuran öylemi inanan inanır yani bir karşılık beklenmez.bir kere hadislerin çoğu ile kuran paralel değildir bir müslüman kuranı kuran ile yorumlamalıdır.bir müslüman dinini kuran ile savunmalıdır.saçmalıklara göre değil. Kuran da aynı amaçlarla yazılmış, mesela Muhammed bu iddiası sayesinde bir sürü genç ve güzel kadınla evlenmiş, itibar ve iktidar sahibi olmuş, yandaşları da onunla beraber yükselmiş. Link to post Sitelerde Paylaş
muslim physicist 0 Haziran 29, 2013 gönderildi Yazar Raporla Share Haziran 29, 2013 gönderildi Fizik kuralları data değil mi? Datayla elde edilmiyor mu? Ben Allah'ı sormuyorum. Senin evrimsel görüşlerinin datasını soruyorum. Ayrıca yoklukla ilgili data getirilmez. Sen Zeus'un olmadığına dair data getirebilir misin? Cevap: Hayır. ikimizinde data getiremediği bir konuyu nasıl çözebiliriz peki bence yokluktan değil onun kudretinden büyüklüğünden getiremiyoruz.eğer data getirebilseydik ne anlamı kalırdı zaten sınavın. Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts