Jump to content

medet ya forum ahalisi!


Recommended Posts

sağol zavallı;

ama yerine ikame edecek şey koyamıyorum. şaşırmış vaziyetteyim. yokluk başgösterince kaşıntılar başlıyor, aranıyorum.

defalarca teşebbüs ettim bırakmaya. her seferinde kısa zamanda tekrar alkole dönmekle sonuçlandı. çözümler işe yaramıyor. çaresizim ona karşı.

ailem paranın suyunu kesti. gittim a-101'den 1 tl'ye kolonya aldım. baktım içindekilere, etil alkol ihtiva ediyor. başladım içmeye. kafam kırık. böyle hissetmek hoşuma gidiyor galiba. acılarımı unutuyorum.

yeni bir hayata yelken açmak istiyorum. bu 10 senedir devam ediyor. hergün içiyorum ve vücut bağımlılık kazandı.

ailenin parayı kesmesi yeterli değil tak başına...dediğim gibi....yanında olacaklar....gerekirse dövecekelr seni ama içirtmeyecekler...

bu uzun ve sancılı bir süreçtir....aşırı alkol arzunu ancak bu süreç ile 2 sene zarfında halledebilirsin....

sonrasında gene istek duyacaksın elbet...ama bu sadece bir arzu şeklinde - hani olsa da olur - olmasa da olur diyeceksin.....o şekilde bir arzu...şimdiki gibi şiddetli bir mecburiyet değil yani....

ama dediğim gibi...sıkı bir denetim altında olacaksın....

mesela kolonya almışın....gördükleri anda - hissettikleri anda elinden alacaklar .....küsmene - kızmana vs. aldırmayacaklar.

okuldan eve - evden okula gidip geleceksin...dışarı gezmeye vs. gittiğinde nerde olduğunu bilecekler.....ola ki eve içkili vs. gelecek olursan gerekli dersi verecekler vs.vs.vs.

şiddetli derecede bağımlılık halinde - alkol ve uyuşturucunun kurtulma yolu aslında KESİN çözüm iseniyorsa....zincire vurulmaktır 2 - 3 sene boyunca....hapsedileceksin kardeşim...yırtınsan da - köpürsen de - höpürsen de sana o alkolü - uyuşturucuyu vermeyecekler.....

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 119
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Ben neler atlattım neler. 24-28 yaş arası bağımlılık derecesindeydim ama bunu bira boyutunda tuttum. Yani biradan başka bir alkol kullanmadım. Hatta içmediğim günler sabaha kadar uyumazdım sonra saatin 10,30 olmasını beklerdim, tekel bu saatte açıyor sonra 2 ektra içer yatardım. Alkolizmi bira boyutunda tutarsan 28 den sonra bünye istememeye başlıyor otomatikmen azaltıyorsun. Sonraki yıllarda bi bakmışın alkol senin için sorun olmaktan çıkmış. Alkol almayı severim ama canım istemiyor çünkü vücudum istemiyor. Sosyal içiciyim yani. Sana tavsiyem efes içme. Reklam yapmış gibi olmasın ama tuborg kırmızı iç. Nedenine gelince, bir abimizden duymuştum efeste maya miktarı fazla mayada midede mi bağırsakta mı her neyse bağımlılık yapıyor demişti. Ben bu işlerden anlamam ama tecrübe ile sabittir ki kırmızı tuborga alıştığında sosyal içici boyutuna yükseliyorsun. Efesin bilhassa extra sı hiç sağlıklı değil. Birde bira içmemeliyim dedikçe içersin, kendini serbest bırak. Bir aktivite belirle mesela deki "Akşam 10 numara bir film koyarım yanına da biramı alırım abi" dersin. Buna benzer şeyler yap kendini mutlu etmeye başladıkça zamanla "ya biraya gerek yok en iyisi ben ona vereceğim parayla ne bileyim çiğ köfte malzemesi falan alayım, çiğ köfte yapayım dersin.

Ve geldik en önemli kısıma. Dostum bana göre seni bu hale düşüren felsefe yapmak. Felsefe yapmak insanı alkolik yapmaz ama tabansız felsefe yapmak insanı kendinden uzaklaştırır, kendi ruh dünyasından alıkoyar buda böyle alkolle falan kapatılmaya çalışılır. Tabansız felsefeyi bırakmadığın müddetçe bu devam eder gider.

Peki nedir tabansız felsefe? Buna bir örnek verebilir miyiz? sorularını yanıtlayım önce.

Tabansız felsefe Refleks07 kullanıcı isimli kişinin yani benim uydurduğum bir kavram :) Ama sana bir şeyleri anlatmaya çalışırken çok işime yarayacak seninde anlamanı sağlayacak bir kavram. Neyse şimdi tabansız felsefenin tanımına gelelim. Felsefe nin de yapılış usulleri vardır. Bunlardan en önemlisi bir tespite giderken, bir doğruyu ararken onu aradığın düşünce verileri de doğru olmalı yani gerçekliğe dayanmalıdır. Verilerden biri yanlışsa, ulaşacağın doğruda yanlış olur. Yanlış yanlışı getirir ve beynin doğru sandığın yanlışlarla dolar gider. Günlük hayatta iyi konuşan bir insan olman senin doğru olduğun anlamına gelmez. Her şeyi bilmek iyidir ama kendini bilmedikten sonra her şeyi bilmeye çalışman yanlıştır. Senin şu durumun aslında kendini bilmediğinden kaynaklanıyor. Kendini şu an ki mantığınla anlamaya çalışma, sorun zaten şu an ki mantığında. Çözümün ne olduğuna geleceğim şimdi umarım bu abinin tecrübesini ciddiye alırsın ama ben şu tabansız felsefeye örnek vermek istiyorum.

Mesela bu forum bunun en büyük örneğidir. Forumda yazılarını çok beğendiğim arkadaşları istisna tutuyorum ben forumun genel atmosferini söylüyorum önceki yazılarımda da söylemişimdir. Bir doğruya ulaşacaksan, bu bir şeylere düşmanlık yapmakla olmaz. Özü kavraman gerekir. Müslüman demek bu forumdakilere göre sübyancılık demek. Bununda delillerini sunuyorlar. Evet ortada bir doğru var ama sen bu doğruya göre yaşayamazsın, tutup ta tüm millete sübyancı gözüyle bakamazsın. Neden biliyor musun? Bizim milletin bildiği islam bu forumdakilerin bildiği islam değil. Bu durumda "müslümanlar sübyancıdır" bilgisi tabansız bir bilgidir. Tüm gerçekliği ile bilmek değildir bu. Senin dini görüşün ne bilmiyorum ama bu sadece din için değil hayatın tamamı için geçerlidir. Senin şu an yaşadığın ruh hali tamamen yüzeysel bilgilerle dolu hayata çok yüzeyden bakmışsın ve göremediğin teferruatlar bilinç altını gidiyor. Bu teferruatlar gerçekliğin ta kendisi ve aşırı uçmuş bilinç üstünü uyarıyor ve bu uyarılar sana kendine gelmeni istiyor ama şu anki alışkanlığından devam ettiğin için bunu önemsemiyorsun ve rahatsızlık hissediyorsun sonuç olarak alkol alıyorsun. Şimdi şunu diyebilirsin "yahu ağzım arıyor canım içmek istiyor" bu vucüduna yaptığın alışkanlıkla alakalı ama aslı alışkanlığı yapan senin bilinç üstün. Ve seni yönetende bilinç üstün. Bilinç üstünü değiştirmelisin şu an doğru sanıyorsun kendini ama değilsin. Bak çok çeşit yaşam tarzları falan var dedin. Bu altın bir cümle, çünkü aynı düşünce bende de vardı emin ol tam da senin yaşındaydım. Evet çok fazla yaşam tarzı var hangisini seçsek dimi? Dostum en mükemmel yaşam tarzını sunsak sana yine mutlu olmazsın. Sen mutlu değilsin sorun burada, haz duygusuyla mutluluğu birbirine karıştırma. Mutluluk olmadığı için haz duyguna ihtiyaç duyuyorsun bunu da alkol, sigara gibi içildiğinde haz duygusu veren maddelerde arıyorsun. Kendinden uzaklaşmışsın kaybolmuşsun farkında değilsin, şu anki hayata bakışını, hayata ilişkin tespitlerini v.s her şeyi doğru sanıyorsun içinde bir çok doğru vardır elbet ama yanlışı çok olan çok doğrulu bir sistemi ne yapayım ben? Gerçekten mutlu olduğun dönemlere in kafanda o zaman sigara, alkol varmıydı, ihtiyaç duyurmuydun? İlk alkolü aldığında tadı iğrenç gelmemiş miydi? Alkol bir insana zevkli geliyorsa emin ol bunda yanlış bir şey vardır. O iğrenç bir şey normalde. Ben alkol alırım arada bir bu yüzden kendimi de tam bir insan olarak hissetmiyorum. Benim tam bir insan olduğum dönemler biranın içiminin bana iğrenç geldiği dönemlerdi. Günlük hayattaki sıkıntılar yüzünden tam bir insan olmak gerçekten zor. Kısaca sana en büyük tavsiyem şu anki mantığından arınıp gerçekten kendini dinlemendir diyorum. Umarım bir şeyle ifade edebilmişimdir saygılarımla.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Konudaki hemen hemen tüm iletileri okudum. Psikolojik destek aldığını söylemişsin. Bence bu destek faydalı olmamış. Alkol fiziksel bir bağımlılık ve doktorlarının verdiği ilaçlar mutlaka belli ölçüde faydalı olmuştur. Psikolojik destek yeterli değil ki kurtulamamışsın.

Konuda da yazmışlar bırakanlar nasıl bırakıyor? Alkol bağımlılığından kurtulan kişilerle yüz yüze görüşme yaptın mı?

Konuda yazılanları okurken şunları düşündüm... Basit cümleler halinde yazayım: (Dikkat seni yargılıyorum)

+ Bir insan nasıl olur da kendini bir şeylerin esiri yapabilir. Hemde kendi isteğiyle.

+ Bir insan kurtulmak istediği halde nasıl olur da alkol bağımlılığından kurtulamaz ki bugüne kadar kurtulan milyonlarca insan varken? Yeteri kadar istemiyor olmalı.

+ Yerine ikame bir şeyler bulmaya çalışmak saçmalık.

+ Hayatının sekteye uğradığını söylüyor, aile, iş , okul, askerlik, sosyal ilişkiler. Madem bu durumdan rahatsız neden değiştirmiyor. Sadece içinde bulunduğu durumdan şikayet ediyor ama düzeltmek istemiyor.

+ Alkol bağımlılığından kurtulduğunda onu bekleyen farklı bir hayatı olacağının farkında değil.

+ İlaç yardımıyla biyolojik olarak doktorlar gerekeni yapmış ama kafasında bağımlılık devam ediyor.

+ Kendine zarar veren bir şeyden insan neden kurtulmak istemez? Kurtulmak istediğini söylüyor ama gerçekten istediğini kesinlikle düşünmüyorum.

+ Kendini sarhoşken, kolonya içerken vb. durumlarda acaba birileri videoya çekti mi? O içinde bulunduğu durumu dışarıdan görme fırsatı hiç oldu mu acaba?

+ Kendini yeteri kadar güçlü hissetmiyor olmalı. Özgüven problemi olduğu kesin. Bırakacağım diyen birinin bırakamaması mümkün değil. Alkol bağımlılığından kurtulan milyonlarca insan varken kurtulmama nedeni başka nedenler ya da etkenler değil bizzat sorumlusu kendisi.

+ İrade sorunlarını gidermesi gerek.

+ Eğer gerçekten kafasında bitirirse bırakamaması imkansız. İlaç yardmıyla krizleri atlatan ve o safhalara kadar ilerleyen biri kesinlikle alkol bağımlılığından kurtulabilir.

+ Aile ve çevre desteği önemli ama öncelikle bunu kendi yapabilir. Alkolü neden bırakmalıyım diye sordu mu acaba kendine?

+ Bir şeylerin esiri olmak içki/sigara/kumar/seks/para ne olduğunun bir önemi yok. Bir şeyin esiri olmak kendini kesinlikle güçsüz ve değersiz hissettiriyor olmalı. Peki kendi değerini geri kazanmak için neden harekete geçmiyor. Yoksa durumun tam olarak farkında değil mi?

Kısaca yazmaya çalıştım. Yazdıklarımı asla kişisel algılama. Bu yazdıklarımın en azından bir kaçını konuyu okuyan herkes düşünmüştür. Yazdıklarımla seni yargılamış oldum. Peki sen kendini hiç yargıladın mı eleştirdin mi?

Ayrıca yazdıklarım seni incittiyse özür dilerim. Özür diliyorum ama düşüncelerim değişmedi bunu da bilmeni isterim.

İçki/kumar gibi olmasa da her insanın bağımlılıkları vardır. Benimde oldu, bu konuya yazanların, okuyanların da olmuştur.Bu bağımlılıklardan kurtulmanın yolu farkındalıktır.

Senden şu cümleyi asla unutmamanı istiyorum.

Eğer sevdiğin bir şeyden vazgeçebiliyorsan senden daha güçlü birisi yoktur.

Alkolü bırakamıyorsun çünkü onu seviyorsun. Sevdiğin şey sana zarar veriyor. Peki böyle mi yaşamak istiyorsun? Sevdiğin şey seni mutsuz ediyor peki mutlu olmak istemiyor musun? İstiyorum diyorsan bırakacaksın elindeki şişeyi/kadehi

Güçlü ve hayatın kontrolünü kendi ellerinde tutan biri mi olacaksın yoksa şişelerin dibinde olan biri mi? Buna sen karar vereceksin.

Ben senin bu bağımlılıktan kesinlikle kurtulabileceğini düşünüyorum. Okulmuş, askerlikmiş düşünme bunları. Ben senden daha geç yaptığım askerliğimi. Boş şeyler bunlar kafana takmaya gerek yok. Günü gelir yaparsın. Ayrıca evlilik doğru bir fikir değil şuan senin için. Unutma senin önceliğin ilk olarak "sensin" gerisini koyver gitsin.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 years later...

Bu başlığı açan yine benim. 

Ayık yaşamak adlı başlığımın silinmesi uygun görülmüş ama buna dokunulmamasını rica edeceğim. Benim nette paylaşım yapabileceğim tek mecra burası. Ayrıca bana kulak veren insanların olması da güzel. 

Başlığımın silinmesi ile bana haksızlık yapıldığını düşünmüyorum. Zaten maksadından da sapmıştı başlık. 

Ama adminlerden naçizane ricam bu başlık altında paylaşımlarıma izin vermeleri.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Allah kursağımdan kesti artık alkol ve sigarayı. 

 

19 Ocak 2019, saat: 19:00 itibariyle yesyeni bir devrim idrak ettim.

 

kendimi yeniden tanıyacak ve tanımlayacağım. kimliğimi ve benliğimi sil baştan keşfedeceğim. 

 

hadi bakalım . burada sadece gerçekler yazılacak. eğer tekrar başladım dersem bu sefer bu başlıkta silinsin kabul ediyorum.

tarihinde hemdemo tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu sefer 19'un uğuruna güveniyorum. 

 

Seninle ilerleyen günlerde görüşelim. Seni ve buradaki başkalarını mosmor etmek ve haksız çıkarmak mevzu değil tabii . asıl mevzu yesyeni bir başlangıç yapmak ki ben bı başlangıcı milat addediyorum. adeta atatürk ün 19 mayıs 1919 da bağımsızlık be kurtuluş savaşını başlatmak üzere samsun a çkışı gibi benim savaşım da kişisel özgürlük ve bağımsızlık olduğuna göre 19 ocak 2019; 19:00 iyi motive edici bi tarih. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
53 dakika önce, hemdemo yazdı:

Vatana millete hayırlı olsun: sigarasız 30 dk geçirdim ki chain smoker'ım. ardarda zincirleme içerim yani. birini söndürür diğerini yakarım. 2. saatte hafiften kriz başgösterecek nikotin kandan çekildiği için. 

2. saatte hemen kriz mi geliyor? Gunde kac paket sigara iciyordun ki?

Link to post
Sitelerde Paylaş
15 minutes ago, Klonopin said:

2. saatte hemen kriz mi geliyor? Gunde kac paket sigara iciyordun ki?

hafif şiddette bile olda kriz ortaya çıkıyor. Bir sigara içme isteği bünyede hasıl oluyor, ilerleyen saatlerde kriz şiddeti yoğunlaşarak artıyor ve aşırı içme isteği meydana geliyor, karın nahiyesine bir sıkıntıdır oturuyor, adeta fiziksel bir ağrı nevinden bir sıkıntılı hal bu. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
35 dakika önce, hemdemo yazdı:

hafif şiddette bile olda kriz ortaya çıkıyor. Bir sigara içme isteği bünyede hasıl oluyor, ilerleyen saatlerde kriz şiddeti yoğunlaşarak artıyor ve aşırı içme isteği meydana geliyor, karın nahiyesine bir sıkıntıdır oturuyor, adeta fiziksel bir ağrı nevinden bir sıkıntılı hal bu. 

Sen bu kelimeleri nereden ogrendin? Senin kullandigin kelimeler bana garip geliyor.

 

2 saat oldu galiba. Simdi kriz mi basladi?

Link to post
Sitelerde Paylaş
37 dakika önce, hemdemo yazdı:

hafif şiddette bile olda kriz ortaya çıkıyor. Bir sigara içme isteği bünyede hasıl oluyor, ilerleyen saatlerde kriz şiddeti yoğunlaşarak artıyor ve aşırı içme isteği meydana geliyor, karın nahiyesine bir sıkıntıdır oturuyor, adeta fiziksel bir ağrı nevinden bir sıkıntılı hal bu. 

 

Krizde oluşan ağrıların şiddetini  merak ettim.

 

Örneğin kaynar suya  elini soktuğundan daha şiddetli mi ağrıların?

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 minute ago, priest of nature said:

 

Krizde oluşan ağrıların şiddetini  merak ettim.

 

Örneğin kaynar suya  elini soktuğundan daha şiddetli mi ağrıların?

 

 

Yok ağzına kaynar irin dökerlerse hissedeceğin ölçüde bir ağrı dermişim. bu derece cehennemî olmaktan uzak lakin yine de hatırı sayılır bir ağrı. 

 

Nikotin yoksunluk tablosu ağırdır. eroin ile bile mukayese ederler, çoğu sigara bağımlısının ölene kadar içme sebebi bu: yoksunluğa tahammül edememek.

Link to post
Sitelerde Paylaş
10 minutes ago, Klonopin said:

Sen bu kelimeleri nereden ogrendin? Senin kullandigin kelimeler bana garip geliyor.

 

2 saat oldu galiba. Simdi kriz mi basladi?

Osmanlıcaya merakım var. intellektüel bir alaka uyandırıyor bende. çok cazipkar geliyor kulağıma. you know it sounds good. i recommend you to broaden your Turkish vocabulary first before improving your English language skills: )

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
13 dakika önce, hemdemo yazdı:

Osmanlıcaya merakım var. intellektüel bir alaka uyandırıyor bende. çok cazipkar geliyor kulağıma. you know it sounds good. i recommend you to broaden your Turkish vocabulary first before improving your English language skills: )

 

 

Sana maksimum 2 hafta veriyorum, hemdemo. 2 hafta sonra gelip yine alkolu biraktim dersin sen. :D

Link to post
Sitelerde Paylaş
19 saat önce, hemdemo yazdı:

Osmanlıcaya merakım var. intellektüel bir alaka uyandırıyor bende. çok cazipkar geliyor kulağıma. you know it sounds good. i recommend you to broaden your Turkish vocabulary first before improving your English language skills: )

 

 

Zekası hafızası güçlü kişiler nedense beyinlerini öldürmek istiyorlar.

 

Biz  zekası hafızası kıt kişiler ne yapalım.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...