Jump to content

medet ya forum ahalisi!


Recommended Posts

On Sun Jan 20 2019 at 16:05, priest of nature yazdı:

Zekası hafızası güçlü kişiler nedense beyinlerini öldürmek istiyorlar.

 

Biz  zekası hafızası kıt kişiler ne yapalım.

Zekamın ve hafızamın güçlü olduğunu nasıl öğrenebilirim peki?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 119
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

On 20.01.2019 at 18:38, Klonopin yazdı:

Bunu da nereden cikardin?

Konuyu açan kişinin eski mesajları ile yeni mesajları arasında dağlar kadar fark var.

Sonradan nickini değiştirmiş.

Üzüldüm  bu hale düşmesine.

Diğer üzüldüğüm kişi ise trajito nickli üye.

Başka bir nick ile geri gelmiş ama çok donuk biri olmuş.Eski halinden eser yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 28.04.2013 at 12:58, XUser yazdı:

Felsefeyi, temizlendikten sonra yaparsın. O zaman beynin daha zehir gibi çalışacak ve herkese nasip olmayan çok zorlu kötü deneyimleri de yaşamış biri olarak daha derine inebileceksin. Bunu en çok temizlenmiş cankilerde görürüz.. Gerçi artık onlar da bozuldu, eski exuser'lar daha başkaydı..

Alkol, tedavisi en zor olan bağımlılık. Çıkar çıkmaz her an her yerde kolayca ulaşabileceğin, sosyal içicilik diye bir kandırmaca olduğu için herkesin her yerde özgürce içebilmesi nedeniyle sürekli karşılaşacağın bir madde alkol. Bu işi biraz zorlaştırıyor ama iyi bir tedavi ile ağır bir rock bara gitsen de tek damla içme ihtiyacı duymuyorsun. Dönüp bakmıyorsun bile.. Bunu başaran pekçok insan tanıyorum.

Aslında madde bağımlıları da maddeye kolayca ulaşır, alkol her yerdedir ama madde de her yerdedir, sadece önünden geçtiğin sıradan bir bar ya da restoranda damarına eroin enjekte eden veya sigara saran insanlar görmeyiz. Ama bir madde bağımlısı, istediği her an her yerde madde bulur. İstanbul'dan dışarı hiç çıkmamış bir madde bağımlısını götürüp Trabzon otobüsüne bindir, otobüsten iner inmez kendine madde sağlayacak bir torbacıyı bulur. Onlar birbirini gözünden tanır. Yani madde ve alkole ulaşma kolaylığı anlamında ikisi arasında bir fark yok, alkol sadece legal olduğu ve her yerde içenleri görmenin tahrik ediciliği ondan kurtulmayı biraz zorlaştırıyor.

Alkol tedavisi belli bir disiplin içinde yapılır. Sen tedavi protokolüne uymamışsın zaten, hemen çıkmışsın hastaneden. Kaçmışsın. Biz buna kaçmak diyoruz ve doğal karşılıyoruz. Doğal bağımlı refleksidir, bir suç değildir.

Ötesi berisi yok, gidip paşa paşa iyi bir kliniğe yatmalı ve klinikteki en iyi terapistin kapısına dayanmalısın. Alkol rezilliktir.

Kolonya içmeye devam edersen ölürsün AtheTurk. Bu rezillik hiçbir insana yakışmıyor, uyuşturucu ve alkol kadar insan onurunu ayaklar altına alan başka bir şey daha yok.

Gidip doğru düzgün tedavi olmaktan başka çaren yok, eğer kendine saygı duymak veya duymaya devam etmek istiyorsan.

Geçmiş olsun...

@Türk Ateist bu sen misin?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben, ayıklık sürem uzadıkça ayırdına daha çok varacağım gelmiş geçmiş birçok şeyler yaşadım.
Bunlar cebimde taşıdığım tecrübe sermayesidir; yani kendi ''sarhoşluğumu'' tanıdım. Elbette akademik değerlendirmeye tabii tutulursa Türk Ateist bağımlılığımı- ve genel durumumu daha iyi değerlendirebilir. Ama beni ne kadar tanıyabilir ki Türk Ateist. Onun için sadece yazdıklarımla varım. O da benim için öyle. 
Kitaptan öğrenmedim ama sarhoşluk nedir onu biliyorum. Bence terapistlerin profesyonel yaklaşımlarındaki en büyük handikap, onlar hiç bağımlı olmadılar. o yüzden iletişim biraz gedik kalıyor. ya da ben öyle zannediyorum.

''İnsan kendinin en iyi versiyonu olmaya çabalamazsa mutsuzluğa- ve tatminsizliğe mahkumdur''; bence...
Ve ''belli bir ömür tükettim, daha iyisi yaşadığımı umarım onu ve yaşadım da...''

bU minvalde geleceğimi şekillendirmem lazım gerekir. Geçmişten pişman olmayarak ama üzerine de bir ''sünger'' çekmeyerek. Geçmişten beslenerek, kişisel tarihin yön göstericiliğine inanmak; ve de kalbinizin ve mantığınızın yol göstericiliğe tabii ki...

Ben de yeni bir başlangıç arayışındaydım. Hep öyleydim. Kendime alkolik sıfatını yakıştırdım ama yaraşdırmadım kendime bunu. Kendimin version 2. si olmayı istiyorum ve arzuluyorum. Böylece geleceğimde belirsizlikleri azaltacak; kendimi idare edecebilecek ve yönetebiliecek- kendi ayaklarım üzerinde duracak, kendimi toparlayacağım. Upgrade yani, aplikasyonlara yaparız ya.

Kaymıştım 2buçuk aylık ayıklığımı geçen ay bozdum. 1 ayda 10 gün içmişimdir...Bu da başarıdır ve bence aripirazol'un başarızı. 

Sigarayı da bırakma yolundayım ve başaracağım da...

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hala ayni seyleri soyluyorsun. Yok version 2, upgrade filan. Kendini kandirma. Sen alkolu birakamazsin. Bana inanmiyorsan, iste burada Turk Ateist var, ona sor. Senin gibi bircok kisi gormustur o. Turk Ateist benim hakkimda konusma dedi ama senin alkolu birakamayacagini bildiginden eminim.

 

Birak bu isleri. Git bir hastaneye tedavi ol.

 

Aslinda sen de haklisin, biliyor musun? O gidecegin terapistler senin gibi bagimli olmadilar. Eminim sana salakca sorular soruyorlardir. Tahmin edeyim, mesela "neden alkol kullaniyorsun, alkol kullaninca hissettigin ne, neden bu hissi seviyorsun" gibi seni sinir eden salakca sorular. Ve sonunda alkole tekrar donersen, sucu da kendilerinde degil sende ararlar. Yani onlar cok iyi terapi yapmistir, ama sen onlari dinlememissindir mesela. Boyle dusunurler. Bes para etmezler. Seninle yapmacik konusurlar. Bir de senden bir suru para alirlar sanki bi halt yapiyorlarmis gibi. Bir de doktora yaptiklari icin isimlerinin onlerine "Dr." yazarlar. Yani Klinik Psikolog XX YY gibi degil de Uzm. Dr. XX YY gibi. Sanki doktor oldular. LOL. Bunlarin bi egolari vardir... Her boku bildiklerini sanirlar. "Benim dedigim dogru" diye dusunurler yani.

 

Bir de bunlarin doktor olanlari var. Psikiyatristler yani. Onlarin cogu da bir boktan anlamaz. Ornegin bir sosyal fobik hastayi Pregnenolone kullanarak sosyal fobisini tamamen yok edebilirim ve Pregnenolone hormon terapisinde kullaniliyor. Kendisi bir neuroactive steroid. Her gun alabilirsin yani. Bir benzodiazepin gibi omur boyu kullanilamayacak bir sey degil. Ama bu bilgiyi ben, bir hasta olarak bilirken, bu sapsallar bilmez mesela. 

 

Ya da PubMed'de MTHFR genetik mutasyon hakkinda bilgiler var. Yani psikoloji ile alakali bir mutasyon. Ama bunu bir psikiyatriste sor, bilmez. Neden? Cunku bir sapsal.

 

Bu bilgiler degerli. Bir doktorun bunlari bilmesi lazim. Ama bilmiyor bile. Simdi bu sapsallar mi bizi tedavi edecek, iyilestirecek?

 

Senin bunlarin arasindan iyi bir terapiste denk gelmen bir sans. Belki de gelmezsin. O yuzden vur siselerin dibine, hemdemo. :)

tarihinde Klonopin tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

30 yıl kullandım, bunun beş yılı alışma safhası geri kalan 25 yılı alkolik olarak geçti.

Gecem-gündüzüm yoktu, her daim içiyordum, alkol ayrımı yoktu, şarap, rakı, ispirto, kolonya, tuvalet ispirtosu hiç farketmezdi.

Tabi pis içkici değildim, işimi ve evin geçimini asla ihmal etmezdim.

Gün geldi kazanamaz oldum, işte o sıralar pis içkici olma adayıydım.

Ondan-bundan içki otlanmak, dilenmek, sinyal yapmak sınırına geldim.

Sonra kendimi ciddi olarak yargılama durumunda kaldım. Onurum, haysiyetim, kendime olan saygım ve bütün değerlerim tehlike altına girmişti.

Benim için bunları kaybetmek ölümden çok daha beterdi, ya alkolü bırakmalıydım ya da intihar etmeliydim.

Altı nüfusa bakıyordum, benimle birlikte onların da ölmesi demekti.

Tek seçenek kalmıştı, alkolü bırakmalıydım.

Çocuklara şunu söyledim, "bana bir kaç ay müsaade edin".

"Neden?" dediler.

"Yeniden doğacağım" dedim.

Türkiye'de 5+1 sinema sistemi imalatçısı tek bir kişi vardı.

Bu işi yapan tek kişi olarak o boşlukta icat etmiştim.

Bir yandan imalat yaparken bir yandan da işsizliğim sona ermişti.

Aldığım siparişleri yetiştirmeye çalışırken, altı ay içinde ben alkolü, alkol de beni bırakmıştı.

Onu onuruma ve aileme verdiğim değer ile yenmiştim.

 

Bunu neden yazdım?

Alkol hikayemi anlatmak için değil.

Alkolü bırakmak istiyorsanız onu başka değerinizle rahatlıkla yenersiniz, yeter ki, taşıdığınız bir değer olsun.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
3 hours ago, bilgivehis said:

..........

Bunu neden yazdım?

Alkol hikayemi anlatmak için değil.

Alkolü bırakmak istiyorsanız onu başka değerinizle rahatlıkla yenersiniz, yeter ki, taşıdığınız bir değer olsun.

 

 

Elinize sağlık.

Güzel ve motive edici bir örnek.

Ayrıca tebrik ederim.

 

Yalnız alkol bağımlılığın genele göre sıra dışı olmakla birlikte, bırakış hikayen içerisinde unsurlar; motiv ve başarıların da sıra dışı.

Hemdemo için de bunun muadilini bulmak, ya da bulması lazım. Ki senin örnek herkes için eşdeğer mümkünlükte gözükmüyor.

Gerçi bir yerlerde hobi ve ilgi alanlarından bahsetmişti ama onlar yeterli olabilir mi emin değilim.

 

Bu arada yine bu başlıkta kendisine hastaneye yatıp tedavi olma önerisi getirilmiş ki, buna ben de katılıyorum.

Belli ki yardıma ihtiyacı var ve belli ki bu işi kendi başına nihayetlendiremiyor.

Aynı kısır döngü sürekli yineleniyor. Çemberin yarıçapı büyük ya da küçük olabilir ama en sonunda yine başladığı noktaya geri dönüyor.

Gerçi belki bu opsiyonu da denemiştir, başlık içeriklerinin tamamını okumadım.

 

Sigara ile ilgili olarak belki biraz naif ama şu önerilebilir:

 

Her sigara içme dürtüsünde, sigarayı az önce içip söndürmüş gibi düşünmek.

Çünkü neticede işin içinde fizyolojik bir bağımlılık unsuru olsa da, yemek ya da su içmek gibi bir şey değil bu. Bu yoğunlukta somut bir tatmin ve fizyolojik bir gerekçe yok.

Sigarayı içip bitirdikten sonra hissettiğimiz ne, içmeden önceki halimize kıyasla? Ben kendi adıma hissedilir bir fark göremiyorum. Psikolojik yönü ağır basıyor bu meretin.

 

Ben kendi adıma bunu uyguluyorum ve fark ediyor. Bir yere kadar etkili oluyor ve eninde sonunda içiyorsunuz ama, işte o "bir yere kadar" günde 1-2 paket fazlalığa karşılık gelebilir. Zincirleme içici iseniz eğer hele hele..Ben bu derece ağır bir içici olmadığım için uygulayabiliyorumdur belki, bilemiyorum.

 

Ana fikir şu: hemdemo, yardım al! Aldıysan bile; bir daha, bir daha al.

Belli ki kendini yeterli miktarda izole edemiyorsun. O zaman bırak başkaları etsin. Metazori belki ama etkili.

tarihinde teflon tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
9 saat önce, teflon yazdı:

 

Çünkü neticede işin içinde fizyolojik bir bağımlılık unsuru olsa da, yemek ya da su içmek gibi bir şey değil bu. Bu yoğunlukta somut bir tatmin ve fizyolojik bir gerekçe yok.

 

Muhtemelen bu dogru degil.

 

Senin eroin kullanmaya basladigini dusunelim. Bir sure sonra eroin kullanmamakla su icmemek arasinda bir fark kalmaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 hours ago, Klonopin said:

Muhtemelen bu dogru degil.

 

Senin eroin kullanmaya basladigini dusunelim. Bir sure sonra eroin kullanmamakla su icmemek arasinda bir fark kalmaz.

 

Senin söylediğinse doğru.

Yalnız benim bahsettiğim eroin değil, sigara.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 24.01.2019 at 00:59, Klonopin said:

Sigaranin ne farki var ki?

 

Yok mu?

Sigara= Eroin..mi?

 

(Not: bu arada bana artık "alıntılarla" ilgili bilgilendirme gelmiyor. Admin tarafından disable edilmiş görünüyor bu uzunca bir süredir. Başkasında da bu sorun  varsa bileyim. Yoksa ben yönetime bir daha sorayım)

Link to post
Sitelerde Paylaş
24 dakika önce, teflon yazdı:

 

Yok mu?

Sigara= Eroin..mi?

 

(Not: bu arada bana artık "alıntılarla" ilgili bilgilendirme gelmiyor. Admin tarafından disable edilmiş görünüyor bu uzunca bir süredir. Başkasında da bu sorun  varsa bileyim. Yoksa ben yönetime bir daha sorayım)

 

Bende de aynı.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hala genç olduğumun idrakine vardım. 

Daha yaşayacağım bir ömür ve hayat var önümde. Ama temkinli konuşmakta fayda var: eğer Allah nasip eder de "yaşlılıktan" ölürsem tabii; yoksa ecelin türlü şekilleri var: ince hastalık veya damperli kamyon altında kalmak, gibi...(bu arada Allah dediğime takılmayın, lafın gelişi işte)

 

Bir ideal üzere yaşamak gerektir bu ömrü boşa geçirmemek için. Gerçi hayat mücadelesi ve maişet derdi koşuşturmacasında bu pek mümkün olamıyor lakin yine de insan şartları zorlamalı ve adanacak bir amaç ve hedef bulmalıdır. Bu niyet üzereyim. 

 

Potansiyel ve kapasitemi total ve maksimum seviyede kullanamadım şimdiye kadar. Bulunmak istediğim mevki ve noktada değilim. Yeteneklerimin beni taşıyacağı yer daha ilerisi olmalı idi. Fakat ben hasta oldum: alkolizme tutuldum. Alkolsüz hayatın daha mutlu, tatminkar ve verimli olabileceğine ilişkin kendimi nihayet tastamam ikna ettim, ve belli bir bilinç düzeyine ulaştım. Bu bilinç düzeyinden her şey daha berrak görünüyor. 

 

Kendimi gerçekleştireceğim, ve duygu dünyamda güzellikler tahakkuk edecek. Çalışkan ve azimli bir ademoğlu olacağım, bu niyet üzereyim ve hayatımda disiplin ve düzeni temin etmek suretiyle vasıl olacağım özlem ve arzusunu duyduğum hedeflere. En uzun yollar ilk adımı atmakla başlar değil mi? Bu hususta ittifakla hemfikir isek eğer yoldan sapmazsak son durağa ulaşacağamız konusunda da uzlaşırız. Yolda bir kaza belaya uğramazsak tabii ki...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...

bugün aslında içmeye niyetim yoktu. tanrı saklasın derdim. gerçi bu dilek bile kalbimin tenha bi' köşesinden geçerdi. tanrı saklasın, demezdim bile. ama ışık ve nefesinden nasiplendiğimiz tanrı'nın iradesi bizimkinin misli ötesi. o dilerse geciktirir veyahut yok kılar. nice niyetimiz yok kılınmasın da, bizi erdirsin yönündedir. ben de öyle yola koyuldum.

ama nefsimin arzusu galip geldi. alkole kaydım ve ötesi arandım. keşke demiyorum şunları yazarken. kafam incesel kıyak. aranan kafalar bunlar. ama çok kez çoğu kimsenin erişemediği bi' kafasal mevzuat. neyse canınızı çektirmeyeyim, bense kursağımdan keseceğim bugün itirabiyle.

köy yoluna koyuldum öğleye doğru. niyetim halisane idi. hiç olmazsa kafamı kemela erdireyim, içtiğim75 cl'lik küp-nam şarabın üzerinize afiyet devamını getireyim dedim. içtim ama herkes nasibini yer. bizim köyde esrar takılamadım ama apartmanda aydınspor klubü taraftar grubunun evi var. her türlü takılmaca aynenzi yani. orada üfledim birkaç duman. şimdi kafam sulu-kuru karışık. asıl aranan kafalar bu kast ettiğim. ama yeter gayri.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On Wed Jan 23 2019 at 00:06, Klonopin yazdı:

Hala ayni seyleri soyluyorsun. Yok version 2, upgrade filan. Kendini kandirma. Sen alkolu birakamazsin. Bana inanmiyorsan, iste burada Turk Ateist var, ona sor. Senin gibi bircok kisi gormustur o. Turk Ateist benim hakkimda konusma dedi ama senin alkolu birakamayacagini bildiginden eminim.

 

Birak bu isleri. Git bir hastaneye tedavi ol.

 

Aslinda sen de haklisin, biliyor musun? O gidecegin terapistler senin gibi bagimli olmadilar. Eminim sana salakca sorular soruyorlardir. Tahmin edeyim, mesela "neden alkol kullaniyorsun, alkol kullaninca hissettigin ne, neden bu hissi seviyorsun" gibi seni sinir eden salakca sorular. Ve sonunda alkole tekrar donersen, sucu da kendilerinde degil sende ararlar. Yani onlar cok iyi terapi yapmistir, ama sen onlari dinlememissindir mesela. Boyle dusunurler. Bes para etmezler. Seninle yapmacik konusurlar. Bir de senden bir suru para alirlar sanki bi halt yapiyorlarmis gibi. Bir de doktora yaptiklari icin isimlerinin onlerine "Dr." yazarlar. Yani Klinik Psikolog XX YY gibi degil de Uzm. Dr. XX YY gibi. Sanki doktor oldular. LOL. Bunlarin bi egolari vardir... Her boku bildiklerini sanirlar. "Benim dedigim dogru" diye dusunurler yani.

 

Bir de bunlarin doktor olanlari var. Psikiyatristler yani. Onlarin cogu da bir boktan anlamaz. Ornegin bir sosyal fobik hastayi Pregnenolone kullanarak sosyal fobisini tamamen yok edebilirim ve Pregnenolone hormon terapisinde kullaniliyor. Kendisi bir neuroactive steroid. Her gun alabilirsin yani. Bir benzodiazepin gibi omur boyu kullanilamayacak bir sey degil. Ama bu bilgiyi ben, bir hasta olarak bilirken, bu sapsallar bilmez mesela. 

 

Ya da PubMed'de MTHFR genetik mutasyon hakkinda bilgiler var. Yani psikoloji ile alakali bir mutasyon. Ama bunu bir psikiyatriste sor, bilmez. Neden? Cunku bir sapsal.

 

Bu bilgiler degerli. Bir doktorun bunlari bilmesi lazim. Ama bilmiyor bile. Simdi bu sapsallar mi bizi tedavi edecek, iyilestirecek?

 

Senin bunlarin arasindan iyi bir terapiste denk gelmen bir sans. Belki de gelmezsin. O yuzden vur siselerin dibine, hemdemo. :)

 

Bu şahısla kesinlikle cevap  ermek istemiyordum ancak bu ahlaksız iletisiyle insanlara yanlış yönlendirme bulunuyor.

 

Madem,doktorlar aptal o halde kendisi neden psikoloğa gidiyor acaba?

 

Madem doktorlar sapsal,tedavi olmak için mahalledeki kocakarılara tedavi ettiriyor kendini?

 

Bu soruları bu ahlaksız,pisliğin değil bu mesajı okuyanların cevaplamasını istiyorum.Çünkü bilimden şaştığınız ve uzmanlara karşı ön yargılı olduğunuz takdirde,en fazla bir dergahta şeyhin bitli müridi olursunuz.

 

Üyeliği sonlandırıldı ancak eminim burayı okuyordur.

 

İyi forumlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On Sun Feb 10 2019 at 19:13, hemdemo yazdı:

bugün aslında içmeye niyetim yoktu. tanrı saklasın derdim. gerçi bu dilek bile kalbimin tenha bi' köşesinden geçerdi. tanrı saklasın, demezdim bile. ama ışık ve nefesinden nasiplendiğimiz tanrı'nın iradesi bizimkinin misli ötesi. o dilerse geciktirir veyahut yok kılar. nice niyetimiz yok kılınmasın da, bizi erdirsin yönündedir. ben de öyle yola koyuldum.

ama nefsimin arzusu galip geldi. alkole kaydım ve ötesi arandım. keşke demiyorum şunları yazarken. kafam incesel kıyak. aranan kafalar bunlar. ama çok kez çoğu kimsenin erişemediği bi' kafasal mevzuat. neyse canınızı çektirmeyeyim, bense kursağımdan keseceğim bugün itirabiyle.

köy yoluna koyuldum öğleye doğru. niyetim halisane idi. hiç olmazsa kafamı kemela erdireyim, içtiğim75 cl'lik küp-nam şarabın üzerinize afiyet devamını getireyim dedim. içtim ama herkes nasibini yer. bizim köyde esrar takılamadım ama apartmanda aydınspor klubü taraftar grubunun evi var. her türlü takılmaca aynenzi yani. orada üfledim birkaç duman. şimdi kafam sulu-kuru karışık. asıl aranan kafalar bu kast ettiğim. ama yeter gayri.

 

Her seferinde başarısızlıkla sonuçlanıyor çabalaman.

 

En sonunda,yaşamını yitirmen olası.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...