Jump to content

Alkole Yeni Denetim Yolda


Recommended Posts

  • İleti 71
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

10 dan sonra içki satın alamayan fakat kafa olmak isteyen insan ne yapar? Bu ülkede bazı uyuşturucu maddelere ulaşmak alkole ulaşmaktan daha kolay hatta daha ucuzken milletin içkisiyle uğraşmak onu daha büyük bir batağa sürükler eğer amaç halk sağlığı ise bu yasaklarla olacak iş değil fakat amaç başka ise ...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Genel olarak söylüyorum, alkol medenilik belirtisi midir? Neden akıl noktasında buluşup dine takılmadan geçemiyoruz? Adam din için yapmış olabilir. Ama sonuç nedir?

Yasakçılık medeniyet belirtisimidir? Kendileri için düşünemeyenler oluşan toplum medeni bir toplummudur?

Hakkaten sonuç nedir?

Herzaman bakmamız gereken nokta sonuçlarken hep yöntemlere takıldık. Oysa sonuç ortada.Alkole zate onca yasak getirilmişken hala yeni yasaklara ihtiyaç duyulması eskilerin yeterli olmadığını gösteriyor sadece.Peki bu yeni yasakla birlikte yeterli olacak mı?

Geçmişe bakarak ders çıkarmak akıllıca olur, daha önce asla yeterli olmadı, yine yeterli olmayacak. Alkolü tamamen aysakalrsan busefer kolonya içeceker.Onu da yasakalarsan çakmak gazı çekecekeler. Bu yasaklar nerde yeterli olacak ve son bulacak? Ufukta öyle bir görüntü yok.

Ama sizler sonuca değil yönteme odaklanamya devam edin, geçmişten ders çıkarmayın. Totalitarizme alkış tutup herşey iyiye gidiyormuş gibi kendiniz kandırın.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Benim kafama takılan. İçki satışı yapılan yerler ibadethanelere vs. 100 m den yakın olmayacakmış. Sırf bu yüzden bile cami, mescit sayısı artar bu ülkede. İçkili bir mekanı kapattırmak istiyorsan hemen yakınına uydurma bir mescit yaparsın, Huuup kapattırırsın. Kafama takılan, mescit ile içki satışı yapılan yer 100 metreden yakın olduğu zaman hangisi kapatılmalı? İçki satışı yapılan yer mi yoksa ibadethane mi kapatılmalı? Sorun kafa yapmaksa ibadethanelerden daha iyi kafa yapan yerler mi var? Bunlar bir kenara devletin yaşam tarzına fazlaca müdahaleci olması konusunda da dikkatli olmak lazım. Kendimizi aldatmaya gerek yok. Bu halk dindar ve dinci partilere oy veriyor ve adamlar şeriatı getirmeye bayağı bir azimliler. O yüzden bizim gibi dinci olmayanlar normal şartlarda devlete hakim olamayacağımıza göre özgürlükçü takılmak kendi menfaatimize diye düşünüyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İstanbul'un Göbeğinde Alkole Karşı Molla Polis İş Birliği

Geçen hafta 20-30 kişiden oluşan kızlı erkekli grup, Galata'dan Tophane'ye doğru yürüyor. Ellerinde; poşetlerde, biralar var, henüz içmemişler, yolda da içmiyorlar. Ellerinde sadece bira var. Yaklaşık 50-60 kişilik biri grup tarafından tekbirlerle linç edilmeye çalışıldılar. Gençler canlarını zor kurtardı. Acaba onları kovalayanlar daha mı müslüman? Cennete daha mı yakın?

Bu olaydan iki gün sonra, arkadaşımla birlikte Galata Kulesi civarındayım. İnsanlar banklarda oturuyorlar. Çay içen de var, bira içen de, şarap içen de... Bir zabıta ve polis grubu ortama teşrif ettiler. İnsanları sert bir dille uyarıp atın o işkileri, yasak kardeşim falan diyorlar. Genç bir arkadaş itiraz etti. Bu içkiyi alamazsınız dedi. Polis "yasak" dedi. "Aileler geçiyor burdan diye ekledi." Genç bey de, bize yasak da şunlara yasak değil mi dedi. Yolun bu tarqafından aileler geçiyor da diğer tarafından geçmiyor mu diye de ekledi. O sırada karşı masaları gösterdi.(Aradaki mesafe yaklaşık 2 metre). Oradaki bir restorantın masaları bizim bulunduğumuz yerden daha da sokak içindeydi. Köşede de değilş bildiğin sokak ortasında insanlar masalarda şarap ve bira içiyorlardı. Polis bu şoku atlatamamışken, çay içen 30 lu yaşlarda bir adam, ben bu arkadaşların burada içmesinden şikayetçi değilim dedi. Kim şikayetçiyse söylesin dedi. Kimseyi rahatsız etmediler dedi. Ayrıca bunu söyleyen adam eşiyle oturuyordu. Yani polisin söz ettiği ailelerdendi. Ben de bu konuşmalara artık dayanbamadım, ve polise o gelmeden onca burda huzurlu olduğumuzu fakat polisin gelince huzurumuzun bozulduğunu söyledim. çevredeki insanlar da katılınca polis bozuldu. İşte bu anda "sakallı adam" devreye girdi. Polislerin arkasında bekleyen sakallı adam bırakmıyorlar mı? ben o zaman elemanları arayım da bırakmıyorlar mı görelim dedi. Ve linç edilmekten korkan gençler ortamı terkettiler.

http://blog.radikal.com.tr/Sayfa/artik-daha-muslumanim-23317

Link to post
Sitelerde Paylaş

Mevzu sadece alkolün zararları yada faydaları falan olsa mesele yok. Ama hepimiz biliyoruz ki bir inancın devlet mekanizmasını kullanarak başkalarına müdahale edebilmesidir. Eğer iktidarı halkın seçtiği bir sistemde yaşamaya devam edeceksek bu demektir ki bu ülkede devlet dincilerin elinde olacak ağırlıklı olarak. Bu bir gerçek. Bu durumda yapılması gereken en mantıklı şey devlet mekanizmasını değiştirmek. Devletin yetkilerini ve sorumluluklarını değiştirmek gerekir. Çünkü her şeye müdahale edebilen bir devlet modeli ve yapısı biz laiklere bu saatten sonra hiç yaramaz. Her grubun kendi yaşam alanını yarattığı ve devletinde fazlaca müdahale edemediği bir devlet modeline gidilmeli. Tabi her şeyi devlet yapmayacak ve belirlemeyecekse her grup kendi yaşamını ve dünyasını kendi inşa etmesi de gerekli. Devletle ve ülkedeki başka gruplarla uğraşmak yerine laikler kendi dünyalarını inşa etmeye kafa yorsalar daha başarılı olurlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...