adams77 0 Mayıs 6, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 6, 2013 gönderildi Hayır yani madem karşı çıkıyorsunuz sizin çözümünüz ne onu söyleyin. Adalet , hak ve eşitlik her şey bizim elimizde biz nasıl istersek öyle oluyor istediğim insanlığın yükselişe geçmesi insan olmayı öğrenmek ve uygulayabilmektir. Bunu başarabilecek her şey sahibiz sadece görmek yeterli. Link to post Sitelerde Paylaş
Kaan.Merser 0 Mayıs 6, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 6, 2013 gönderildi Sistemin neresinden tutarsanız tutun elinizde kalıyor. Cennet olabilecek dünyayı bazılarının mal mülk zenginlik ve lüks yaşamı için cehenneme çeviriyorlar sizde bu sistem içinde kendinize yer edinebilmek adına çaba sarf ediyorsunuz ama maalesef bu sistem bazılarını efendi bazılarını köle yapıyor faiz sadece para ile mal ile olmuyor Yerlere kapanıp benliği için gece gündüz yalvarıp tansırıdan cennet dileyen, tüm felsefesini buna dayanarak kuran kölelik yapan birisi için efendi ve köle gibi kavramlara isyan etmek iki yüzlülük oluyor. Sen Allahın kulu değil misin? Kul köle demek değil mi? Senin kendi dinin zaten efendi köle ayrımı yapanın önde gideni. Link to post Sitelerde Paylaş
adams77 0 Mayıs 6, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 6, 2013 gönderildi Yerlere kapanıp benliği için gece gündüz yalvarıp tansırıdan cennet dileyen, tüm felsefesini buna dayanarak kuran kölelik yapan birisi için efendi ve köle gibi kavramlara isyan etmek iki yüzlülük oluyor. Sen Allahın kulu değil misin? Kul köle demek değil mi? Senin kendi dinin zaten efendi köle ayrımı yapanın önde gideni. Burada ne işim var ? Link to post Sitelerde Paylaş
Kaan.Merser 0 Mayıs 6, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 6, 2013 gönderildi Burada ne işim var ? Sevap ticareti herhalde. Link to post Sitelerde Paylaş
adams77 0 Mayıs 6, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 6, 2013 gönderildi Sevap ticareti herhalde. Bahsettiğiniz dine mensup olmadığımdan olabilir mi ? Link to post Sitelerde Paylaş
Kaan.Merser 0 Mayıs 6, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 6, 2013 gönderildi Bahsettiğiniz dine mensup olmadığımdan olabilir mi ? Hangi dine mensup olursan ol, Bir çıkar için iyilik durumu söz konusudur kesin. Link to post Sitelerde Paylaş
adams77 0 Mayıs 6, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 6, 2013 gönderildi Hangi dine mensup olursan ol, Bir çıkar için iyilik durumu söz konusudur kesin. Aynı şey senin içinde geçerli konumuz bu değil Link to post Sitelerde Paylaş
Kaan.Merser 0 Mayıs 6, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 6, 2013 gönderildi Aynı şey senin içinde geçerli konumuz bu değil Konu al gülüm ver gülüm meselesi ya. Faiz ya. Mesela seni ele alalım. Sen son derece basit eylemler yaparak sonsuz bir mutluluk ve çıkar peşinde koşmuyor musun? Sonuçta 70 yıl basit işler yapıyorsun. Fiziksel ve davranışsal şeyler. Karşılığı sonsuz mutluluk mu bunun? Burada faiz alırken niye gocunmuyorsun? 1 veriyorsun, Sonsuz alıyorsun. Bu seni faizcinin önde gideni yapmaz mı? Link to post Sitelerde Paylaş
hazretisopa 0 Mayıs 6, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 6, 2013 gönderildi (düzenlendi) 70000.-TL parayı bu sistemde kendin eritiyorsun eritmeyeceğin bir sistemde kurabilirsin . Benim param olsa veririm ama ihtiyacın var ise veririm ama kişilerin ihtiyaçlarını para yardımı ile çözemezsiniz ? ihtiyaçlarıda zevkin belirleyemez senin ilk önce borç paraya değil güzel bir sisteme ihtiyacın var. Bu sistemde bırak müslümanları baban sana vermez bu parayı bu şekilde adams77, Görüyorum ki İslam devletinde bir insan bir iş kurmak veya bir ihtiyacı için paraya ulaşamıyor. Ya, yalvaracak kendi gibi bir adem'e, ya da hep fakir kalacak. Bir kimse ya da kurumdan borç para alamıyor. Dünya'ya egemen olmasını istediğiniz düzen bu mu? Anlaşılan bu. Ayette de gayet güzel anlatılmış. "..Dünya hayatında onların geçimliklerini aralarında Biz taksim ettik; birbirlerine iş gördürmeleri için kimini kimine derecelerle üstün kıldık .." zuruf 43 Mayıs 6, 2013 tarihinde hazretisopa tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
adams77 0 Mayıs 6, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 6, 2013 gönderildi Konu al gülüm ver gülüm meselesi ya. Faiz ya. Mesela seni ele alalım. Sen son derece basit eylemler yaparak sonsuz bir mutluluk ve çıkar peşinde koşmuyor musun? Sonuçta 70 yıl basit işler yapıyorsun. Fiziksel ve davranışsal şeyler. Karşılığı sonsuz mutluluk mu bunun? Burada faiz alırken niye gocunmuyorsun? 1 veriyorsun, Sonsuz alıyorsun. Bu seni faizcinin önde gideni yapmaz mı? Senin bahsettiğin dinin mensubu olmadığımı söylemiştim. Bunlar benim dinimde yok size biri beni yanlış tanıtmış galiba. Link to post Sitelerde Paylaş
Kaan.Merser 0 Mayıs 6, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 6, 2013 gönderildi Senin bahsettiğin dinin mensubu olmadığımı söylemiştim. Bunlar benim dinimde yok size biri beni yanlış tanıtmış galiba. Dininin adı ne? Link to post Sitelerde Paylaş
RedEyeJedi 0 Mayıs 6, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 6, 2013 gönderildi Sonuçta 70 yıl basit işler yapıyorsun. Fiziksel ve davranışsal şeyler. Karşılığı sonsuz mutluluk mu bunun? Burada faiz alırken niye gocunmuyorsun? Can alıcı bir soru. Link to post Sitelerde Paylaş
modest 0 Mayıs 6, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 6, 2013 gönderildi Senin bahsettiğin dinin mensubu olmadığımı söylemiştim. Bunlar benim dinimde yok size biri beni yanlış tanıtmış galiba. Yok yok ezberden konuşma bu demedi deme kaset sarmış kayıt şaşmış Link to post Sitelerde Paylaş
adams77 0 Mayıs 6, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 6, 2013 gönderildi adams77, Görüyorum ki İslam devletinde bir insan bir iş kurmak veya bir ihtiyacı için paraya ulaşamıyor. Ya, yalvaracak kendi gibi bir adem'e, ya da hep fakir kalacak. Bir kimse ya da kurumdan borç para alamıyor. Dünya'ya egemen olmasını istediğiniz düzen bu mu? Anlaşılan bu. Ayette de gayet güzel anlatılmış. "..Dünya hayatında onların geçimliklerini aralarında Biz taksim ettik; birbirlerine iş gördürmeleri için kimini kimine derecelerle üstün kıldık .." zuruf 43 İslam devletinde para değil Allahın sistemi geçerlidir. Sen ayeti çok güzel anlamışsın aksini sana kim anlatabilir merak ediyorum. Link to post Sitelerde Paylaş
Bersann 0 Mayıs 6, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 6, 2013 gönderildi Yani benim borç almam mümkün değil mi İslam'da? olmaz olur mu, borç alırsın verirsin lakin faizli sisteme göre bu eylemleri gerçekleştiremesin. Link to post Sitelerde Paylaş
hazretisopa 0 Mayıs 7, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 7, 2013 gönderildi olmaz olur mu, borç alırsın verirsin lakin faizli sisteme göre bu eylemleri gerçekleştiremesin. Ben iş faizsiz sisteme göre nasıl olur onu soruyorum hala anlamdınız mı? Hayret yahu! Son kez yine soracağım yine böyle abidik gubidik cevaplar gelirse kanaatim kesinleşecek. 1- Kardeşim sorarım size islam şeriatine göre bir müslüman iş kurmak, ev almak, yazlık almak, araba almak, ya da izahat vermek zorunda olmaksızın "ihtiyaç" kredisi alarak, kişiye ya da (islam'ın onayladığı) bir kuruma borçlanabilir mi? 2- Bugün İslam'a göre yönetilen ülkelerde bu nasıl oluyor? 3- Yok, İslam'a göre yönetilen bir ülke yok diyorsan içtihat nedir söyle, ayetten söyle, hadislerden söyle, rivayetten söyle... 4- Borç verme yoksa (yukarıdaki ayet gereği) yok de, 5- Bilmiyorsan bilmiyorum de... 6- Bana 70.000TL.,5 yıl geri ödemeli borcu kim verecek neye karşılık verecek? Yahu 20 iletidir soruyorum "mükemmel" dediğiniz sistemden çıt çıkmıyor. İçinde yaşadığımız düzenin cevapları ortada, git bir bankaya, şartları öğren bitti, gitti... Allahın düzeninde nasıl olmayacağı yazıyor, (faiz yok) tamam da nasıl olacağı yazmıyor mu? Kimse bilmiyor mu? Link to post Sitelerde Paylaş
Bersann 0 Mayıs 10, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 10, 2013 gönderildi yav neyi amaçlıyosun anlamış değilim, islamda faiz olmaz diyoruz, sana ne söylememizi istiyorsun 70 lira borcu nasıl alırsan al nasıl ödersen öde, içinde faiz olmayacak. teferruatları sana kalmış. sistemi sana kalmış. neyin peşindesiniz anlam veremiyorum Link to post Sitelerde Paylaş
anarkom 0 Mayıs 10, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 10, 2013 gönderildi Eğer bir allah olsaydı faizi bırak, cepte para bulundurmak bile haram olurdu. Özel mülkiyet olacak, kazanç olacak sonra da cennete gitmeyi umacaksın. Kazanç dediğiniz şey zaten faize giriyor. Link to post Sitelerde Paylaş
Kaan.Merser 0 Mayıs 10, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 10, 2013 gönderildi (düzenlendi) Faizin olmadığı bir an ve durum yoktur. Bu müslümanların yaptığı yalancılıktır. Faiz bir yerlerden çıkar karşınıza. Ayrıca faiz haram diyen Araplar petrol fiyatlarındaki değişimleri yansıtırlar fiyatlarına. Bu nasıl iş? Altınla borç alıp, 1 hafta sonra aynı altınla borcunu ödesen yine de alım gücü değişir. Bir hafta önceki altınla belki daha fazla pirinç alırsın, veya daha az alırısn. Bu faiz olayı zaten var. Müslümanlar ekonomik sistemler konıusundaki cehaletlerinden dolayı bir uyduruk gasp sistemi yaratmışlar. Faizi sıfırlamak demek gasp demektir. Mayıs 10, 2013 tarihinde Kaan.Merser tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
modest 0 Mayıs 10, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 10, 2013 gönderildi Eğer bir allah olsaydı faizi bırak, cepte para bulundurmak bile haram olurdu. Özel mülkiyet olacak, kazanç olacak sonra da cennete gitmeyi umacaksın. Kazanç dediğiniz şey zaten faize giriyor. Ne yani cepte para vardiye insan mal üstüne mal kattı diye yaptığı iyilikten menfaat umdu diye allah yokmu çıkıyor Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts