Jump to content

ateizm hatalıdır


Recommended Posts

  • İleti 67
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Benliğin yoktan varedildiğinin dayanağı nedir? Ayrıca bir yaratıcı olduğu dayatmasının dayanağı nedir? Maddenin bilince sahip olamayacağı gibi bir yanlış inanışa sahipsiniz sanırım. Hiç düşünmüyorsunuz, tüm bilinç dediğiniz olayın alt yapısı algıdır. Var olan tüm varlıklar varlıklarını fiziksel bir kuralla ortaya koyar. Etki-tepkiye dahil olup birbirinin varlığını algılama. Her varlık kuarkların oluşturduğu atomlardan oluşur ki bu kuarklar iki hareketle enerjilerini ve varlıklarını ortaya koyarak kanıtlarlar kendilerini. Kendi etraflarında dönme ve diğer kuarklarla birbirlerinin etrafında dönme. Böylece algıyı oluştururlar.

Bilinç maddeden bağımsız asla varlanamaz çünkü maddenin bir özelliği tarafından oluşturulmuş , yani kuarklardaki algının atom üstü dünyada yoğunlaşıp ilkel benliğe ve üst seviyede bilince dönüşmesi, tamamen somut bir olayın, düşünce eyleminin (enerjiden oluşur düşüncelerimiz) ben tarafından aldığı kavramsal isimdir. Siz bilgisiz yorum yapmayı sevebilirsiniz, ben dediğinizin benim elim, benim bilincim gibi örneklerde geneli özelden ayırmak zorunluluğu vede çok hücreli yaşam formu olduğunuz gerçeğini bile anlayıp kavramadan ben dediğiniz soyutun öyle herhangi bir yerinizi ifade etmediğini, beyninide tek başına ifade etmediğini ve bilincin yoktan var olmayan sadece beynimizin eylemlerinden elde ettiğimiz somut veri ve sonuçların kavramsal ifadesi olduğunu anlamamış, bilinç diye bir varlık ,bir somutluk var sanrınıza kapılmış gidiyorsunuz.

Konu ateizmi yanlışlayayım derken, ruh ve bilinç kavramlarını çorba edip bilinci doğaüstü sanma yanılgınızdan öteye geçmeyen bir yorumsal dayanaksızlık. Doğaüstülük yoktur evrende. Bu evren maddesel formlar ile oluşmuş bir evren ve bilinç ona bağımlı, onun özelliklerinden oluşmuş bir durumsal kavramın ifadesi.

Bu durumda elinizde madde ve materyalizm kalıyor. Dinlerde bu maddeye bağımlı bilinçlenme sürecinde insan tarafından bilinmezliği sorgulamada düşünce sistemlerinin ortaya koyduğu her biri kendi bilgi yetersizliği ile orantılı çağlarına uygun insan üretimi basit cevaplardır ki absürdlük ve hayalgücü hepsindede tavan yapmıştır.

Demekki maddenin ve onun özelliklerinin evrimiyle, düşünmenin bir sonucu olan bilinç ile ulaştığımız materyalist gerçekler bize doğa üstülüğün sadece hurafe olduğunu, dinlerinde yaratıcı kavramınında insan üretimi kavramlardan olduğunu ortaya koymaktadır.

Sevgi saygımla...

Link to post
Sitelerde Paylaş

osho neden sen? beyin neden seni oluştursun

veya neden e-teist

beyin bilgisayar, kişide program gibi düşünecek olursak

bu bir bilgisayarın program yüklemesi gibi değildir

program sadece yazılı bir metindir

ama kişi, yönetendir

tarihinde rozalp tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Kişi nedir? Kavramsal ifade. Kişi program değildir, sen ben dediğimizde soyut bir ifadeyle vücut ve vücudun tüm işlevlerinin birlikteliğinin ifadesine verdiğimiz kavramsal isimdir. Senin mantığın Madde olmadan var olamayan özelliklerini maddeden bağımsız varmış gibi soyut kavramlarla felsefe yaptığınızı sanmanızdan kaynaklı yanılgıları doğru sanmanızdan elde ettiğiniz çıkarımları, tıpkı dinleri icat eden bilince sahip insanların bilgiye sahip oldukları oranda cevap verebilmelerinin sonucu olduklarını anlayamamanızdan muzdaripsiniz.

Neden sen diye bir soru soran kişi senin yada benin maddenin yukarda anlattığım özelliklerinden ve maddenin bir parçası olmasının getirisi olduğunu, somut vücut(madde) ve somut işlevi organlarca (madde) elde edilmiş düşüncenin(somut) ben veya kişilik dediğinde özeli ifade etmekte kullanılan bir kavramsal isim olduğunu evreninde bunun dışında hiç bir olağan üstülükten oluşmadığını anlamadığını görmekteyim.

felsefelerin tümü maddeye bağımlı ve insanda üst seviyede bulunan kendini tanıma algılama yetisi farkındalık veya bilinci maddenin bir özelliği ve madeden bağımsız olamayacağını ortaya koymaktan ve maddeyi kanıtlamaktan öte bir şey yapamaz.

Dağa bakıp işte nehir var diyemezsiniz. Varlıktan söz edip varlık üzerinden felsefe yapıp maddeye bağımlı olmadan bilinç var diyemezsiniz.

Yaptığınız çıkarımlar tamamen yanlış.Sorularda bu nedenle hep yanlış. Kavramların dayandığı somut kendini kanıtlarken elmaya armutun kanıtıdır diyemezsiniz. Derseniz sonucuda böyle yanlış olur.

Daha elle tutulur iddia ve sorular sunmanız gerekki, bunu madde olan şu bedenin bir parçası beyninizle ve maddenin özelliği olan bilinçle yaptığınızı farkedemeden algıyı, etki-tepkiyi ve biyokimyasal süreçler dahil nice bilgiyi gözardı edip yanlış mantık yürütmelerle bunu başarmanız imkansız gördüğüm kadarıyla.

Sevgi saygımla...

Link to post
Sitelerde Paylaş

osho neden sen? beyin neden seni oluştursun

veya neden e-teist

beyin bilgisayar, kişide program gibi düşünecek olursak

bu bir bilgisayarın program yüklemesi gibi değildir

program sadece yazılı bir metindir

ama kişi, yönetendir

kişi yada ben yöneten değildir

yöneten beyindir

yönetene ait diyebileceğimiz kararların bile eylemden sonra ortaya çıktığı

sinir bilimince yapılan araştırmalarla kanıtlanmıştır

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu işi ''insan varlığı''ndan çok ''Tanrı Varlığı'' noktasından açığa kavuşturmalı. Ateizmin temelinde dinleri yalanlamak yatmaz, tanrının varolmadığı yatar. Doğaldır ki tanrının olmayışı demek, tanrının varolduğu iddia olunan bütün teorileri yoksaymak (Dinler yalan) noktasına ulaştırır şahısları.

Bence bilinen dinler büyük ihtimalle yalan (ha belki doğrudurlar da değiştirilmişlerdir bilemem). Ama bir tanrı (yada yaratıcı) varolmak zorundadır. Ama o tanrının bizlere ulaşmak isteyip ulaştığı, yada ulaşmak istemediği konusunu bilmek zor olur herhalde.

Peki bence ateizm neden hatalıdır ?

Tanrı varsa yaratılışın öncesinde vardır. Yani tanrı ''hep vardı ve var olacaktır'' mantığı. Ama burada bir mantık hatası var, bir şeyin varolması için onun öncesinde onun varlığına sebep olacak bir şeylerin olması şart. Yani tanrı varsa yoktur.

Buraya kadar mantıklı. Fakat tanrı yoksa madde nasıl var ?

''Madde hep vardı'' diyemeyiz. Maddeyi oluşturan şey bütük patlama (enerji) diyelim. Enerji nasıl var ? ''Enerji hep vardı'' da diyemeyiz.

''Enerji hep vardı'' mantıklı kabul etmek demek, ''Tanrı hep vardı''yı da mantıklı kabul etmek demektir.

Dolayısı ile enerjinin var olması için bir ''sebebe'' ihtiyaç vardır. Bu sebep ise ya bir yaratıcı, yada enerjinin ta kendisidir (Tanrı aslında enerjiden ibarettir teorisi)

Maddenin var olması için enerjiye, enerjinin var olması için de ''bir şeye'' ihtiyacı vardır. Bu ise tanrı olur, yaratıcı olur, bir şey olur...

Ama bir şey olmak zorunda.

Saygılar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...