Jump to content

Klima tavsiyesi


Recommended Posts

Bizim evde artık yanmaya başladı kardeşim bende düşünüyorum klima almayı ancak fiyatları 900-1000tl'den başlıyor ben 1000 tlye adam tutsam yaz boyu yeller beni :lol: Espri bir yana klima istiyorsan Arçelik marka öneriyorum Sleep Mode'da 19Db'de çalışıyor yani bilgisayarının fanı kadar ufak bir ses çıkartıyor en ucuzu 900 Tl'ye bu var dostum bizim bir arkadaş aldı şuan memnun bir bak bence ;)

Tanım

Plasma Özelliği Yok

Temel Özellikler

Otomatik iç Ünite Kurutma Fonksiyonu Yok Jet Cool ( Hızlı Soğutma ) Var Jet Heat Yok Özel Filtreler YOK Uyku Modu ( Sleep Mode ) Yok Korozyona Dayanıklı Gold Fin Dış Ünite Var Elektrik Kesintilerinden Sonra Tekrar Çalışma Var Sağlıklı Nem Alma Var Akıllı Çalışma Sistemi Yok Yıkanabilir Anti-bakteri Filtresi Var Çoklu Programlama Özelliği ( Timer ) 7 Saat Doğal Rüzgar Etkili Hava Sirkülasyonu (Chaos Swing ) Var Buz Çözme ( Defrost ) Özelliği Var Fan Hızı Kademesi 3 Surround Flow Yok

Güvenlik Ve Performans

Enerji Sınıfı-Soğutma A Enerji Sınıfı-Isıtma A Ses Seviyesi - iç Ünite (dBA) 28 Ses Seviyesi - Dış Ünite (dBA) 48

Diğer

Tipi Monosplit Isıtma Tipi Heat-pump iç Ünite (GxYxD) mm 770x285x180 Dış Ünite (GxYxD) mm 575x525x262 Isıtma Kapasitesi (W) 2284 Isıtma Kapasitesi (Btu/h) 7800 Soğutma Kapasitesi (Btu/h) 7300 Soğutma Kapasitesi (W) 2138

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hepsi aynı yerde yapılır, yapılır dediğim monte edilir, zaten üç aşağı beş yukarı aynı malzemeler kullanılır, aynı servisler monte eder.

Verimli olanı da alma, 10 yıl kullansan klimayı bir milyarlık fazla elektrik yakamazsın.

En ucuz olanını al, on yıl kullan at o zamana yeni teknoloji gelir, kompresörler falan değişir zaten...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Önce Daikin, ardından da Mitsubishi öneririm. Hem sessiz ve güçlü çalışıyorlar hem de elektriği gerçekten çok tasarruflu kullanıyorlar. Bizde iki Daikin bir Mitsubishi bir de Demirdöküm var; yani verdiğim bu markaları yıllardır ve sürekli olarak kullanıyorum. Fakat Demirdöküm son birkaç yıldır çok bozmuş, sanırım markayı devretmişler.

Mobil klimalar da küçük alanlar için (en dazla 13-15 metrekare) ideal ama tahliye borusu için ya camda ya da duvarda delik açmak gerekiyor, dolayısıyla mobil olmasının bir anlamı kalmıyor. Split klimalar en kullanışlıları.

Eğer aralıksız 8 saatten fazla çalıştırmayacaksanız inverter da almayın, klasik alın. Inverter klimalar pahalı ve o paraya gerçekten de değer ama çok uzun saatler çalıştıracaksanız değer. Satıcılar bu ayrıntıdan pek bahsetmezler, bu da aklınızda olsun ki gerekip gerekmediğine karar verip ona göre para verin.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...