osho 0 Oluşturuldu: Mayıs 25, 2013 Raporla Share Oluşturuldu: Mayıs 25, 2013 ateizmin kutsalı var mıdır hemen akıl demeyin çünkü TDK sözlüğünde genel anlam "tanrısal veya dinsel derecede saygı uyandıran" ağırlık basıyor ateizmde ise tapınılacak derecede bir saygıdan söz edilemez insan haklarına saygı duyma ise bu anlamda bir saygı değildir yine evrenin zerafeti ve büyüklüğü karşısında duyulan huşuda da böyle bir tapınma anlamı yoktur bu da nerden mi aklıma geldi "teizmin kutsalını mizaha alma" konusundan düşündüm alay edilmesinden rahatsızlık duyacağım bir kutsal bulamadım Link to post Sitelerde Paylaş
Bersann 0 Mayıs 25, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 25, 2013 gönderildi ülkesi, bayrağı, ceddi olabilir mi ... Link to post Sitelerde Paylaş
osho 0 Mayıs 25, 2013 gönderildi Yazar Raporla Share Mayıs 25, 2013 gönderildi ülkesi, bayrağı, ceddi olabilir mi ... olmaz ateizm enternationaldir Link to post Sitelerde Paylaş
Sarı ve Kırmızı 0 Mayıs 25, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 25, 2013 gönderildi ateizmin kutsalı var mıdır hemen akıl demeyin çünkü TDK sözlüğünde genel anlam "tanrısal veya dinsel derecede saygı uyandıran" ağırlık basıyor ateizmde ise tapınılacak derecede bir saygıdan söz edilemez insan haklarına saygı duyma ise bu anlamda bir saygı değildir yine evrenin zerafeti ve büyüklüğü karşısında duyulan huşuda da böyle bir tapınma anlamı yoktur bu da nerden mi aklıma geldi "teizmin kutsalını mizaha alma" konusundan düşündüm alay edilmesinden rahatsızlık duyacağım bir kutsal bulamadım Objektiviteye çıkar herşey. Yani nesnelliğe. Mükemmel adalet = Mükemmel nesnellik. Mükemmel empati = Mükemmel nesnellik. Mükemmel kavrama = Mükemmel nesnellik. Mükemmel Sonuç = Mükemmel nesnellik. Subjektivite, yani öznellik sorun çıkarır hep. Çünkü sübje yani özne, adaleti de, sonucu da, empatiyi de, sonucu da, kısaca her şeyi kendinden bilir. O yüzden erdemli tek şey nesnelliktir. Nesnellik na haksızlığa ne de yanlış bir şeyler yapmaya izin vermez. Doğasından yok bu özellik. Kutsal teriminin bu anlamda karşılğı yoktur Ateist bilinçte. Maksimum nesnelliktir onun karşılığı. Link to post Sitelerde Paylaş
TanrıBeniNiyeKorudu 0 Mayıs 25, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 25, 2013 gönderildi ateizmin kutsalı bilimdir ya !..allahım ya başlığa bak boş boş sorular.. Link to post Sitelerde Paylaş
Bağbozan 0 Mayıs 25, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 25, 2013 gönderildi (düzenlendi) ateizmin kutsalı bilimdir ya !..allahım ya başlığa bak boş boş sorular.. Brain'ın ahlak konusunda aferim çekip başka konuya sümküren hertürlü lafa müstahak bir tipsin işte. Mayıs 25, 2013 tarihinde Bağbozan tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
osho 0 Mayıs 25, 2013 gönderildi Yazar Raporla Share Mayıs 25, 2013 gönderildi Objektiviteye çıkar herşey. Yani nesnelliğe. Mükemmel adalet = Mükemmel nesnellik. Mükemmel empati = Mükemmel nesnellik. Mükemmel kavrama = Mükemmel nesnellik. Mükemmel Sonuç = Mükemmel nesnellik. Subjektivite, yani öznellik sorun çıkarır hep. Çünkü sübje yani özne, adaleti de, sonucu da, empatiyi de, sonucu da, kısaca her şeyi kendinden bilir. O yüzden erdemli tek şey nesnelliktir. Nesnellik na haksızlığa ne de yanlış bir şeyler yapmaya izin vermez. Doğasından yok bu özellik. Kutsal teriminin bu anlamda karşılğı yoktur Ateist bilinçte. Maksimum nesnelliktir onun karşılığı. evet a teizm = a kutsallık = a holysm teist anlamda kutsallık yok bir kutsallık gerekirse çok da gerekli değil ama bireysel insan haklarını kutsal edinebiliriz çünkü toplum adına, ideolojiler adına, dinler adına vb vb bu bireysel haklar hep karambole gidiyor, vurgu yapmakta yarar olabilir Link to post Sitelerde Paylaş
bellerophon 0 Mayıs 25, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 25, 2013 gönderildi ülkesi, bayrağı, ceddi olabilir mi ... Ateist'in olabilir mi anlamında sormuşsun anladığım kadarıyla... Osho'nun sorusu farklı, O ateizmi soruyor... Mesala islam'ın ülkesi var mıdır? Müslümanın ülkesi var mıdır? Farklı sorular...Bu da öyle... Link to post Sitelerde Paylaş
Bersann 0 Mayıs 25, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 25, 2013 gönderildi Ateist'in olabilir mi anlamında sormuşsun anladığım kadarıyla... Osho'nun sorusu farklı, O ateizmi soruyor... Mesala islam'ın ülkesi var mıdır? Müslümanın ülkesi var mıdır? Farklı sorular...Bu da öyle... böyle şeyler bana itici geliyor, türkiyedeki ateistlerin müslümanlardan tek farkı benim nazarımda inançlarının olmaması. Link to post Sitelerde Paylaş
TanrıBeniNiyeKorudu 0 Mayıs 25, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 25, 2013 gönderildi Brain'ın ahlak konusunda aferim çekip başka konuya sümküren hertürlü lafa müstahak bir tipsin işte. evet öyleyim ben.yoksa beni kendimden utandırmayamı çalıştın ne yazdığımın farkında olmadığımımı sandın sen.BrainDamage nickli arkadaşın yazılarını samimi bulduğum için aferin dedim senin gibi egoistleri söz konusu yaptığı için aferin dedim..lafımın arkasındayım.. sen yorma kafanı.. Link to post Sitelerde Paylaş
Bersann 0 Mayıs 26, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 26, 2013 gönderildi evet öyleyim ben.yoksa beni kendimden utandırmayamı çalıştın ne yazdığımın farkında olmadığımımı sandın sen.BrainDamage nickli arkadaşın yazılarını samimi bulduğum için aferin dedim senin gibi egoistleri söz konusu yaptığı için aferin dedim..lafımın arkasındayım.. sen yorma kafanı.. ne tuhaftırki ben de bağbozanın sözlerine katılıyorum, çok tutarsız ve çelişkili konuşuyor bir yazdığın diğeriyle uyuşmuyor, egoist olan birisi varsa bence bu tanımlamaya sen daha çok uyuyorsun. Link to post Sitelerde Paylaş
analiz 0 Mayıs 26, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 26, 2013 gönderildi Ateizmin kutsalı olmayan şeyleri sayarsak konuya farklı bakış açısı getirmiş oluruz. Link to post Sitelerde Paylaş
Kemoterapi 0 Mayıs 26, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 26, 2013 gönderildi Objektiviteye çıkar herşey. Yani nesnelliğe. Mükemmel adalet = Mükemmel nesnellik. Mükemmel empati = Mükemmel nesnellik. Mükemmel kavrama = Mükemmel nesnellik. Mükemmel Sonuç = Mükemmel nesnellik. Subjektivite, yani öznellik sorun çıkarır hep. Çünkü sübje yani özne, adaleti de, sonucu da, empatiyi de, sonucu da, kısaca her şeyi kendinden bilir. O yüzden erdemli tek şey nesnelliktir. Nesnellik na haksızlığa ne de yanlış bir şeyler yapmaya izin vermez. Doğasından yok bu özellik. Kutsal teriminin bu anlamda karşılğı yoktur Ateist bilinçte. Maksimum nesnelliktir onun karşılığı. Bak bak.. Mükemmel adalet özne olmadan nasıl olacak? Mükmmel empati özne olmadan nasıl olacak? Mükemmel kavrama özne olmadan nasıl olacak? Senin mükemmel nesnellik dediğin şey ne biliyor musun? Madde'nin davranışlaı yani fizik. Onda şu kadar elektron eksikti onu vedim kütle çekimine uydum döndüm filan gibi. Al sana mükemmel nesnellik. ''Subjektivite, yani öznellik sorun çıkarır hep.Çünkü sübje yani özne, adaleti de, sonucu da, empatiyi de, sonucu da, kısaca her şeyi kendinden bilir. Adalet, empati gibi kavramlar öznesiz tartışılamaz bile. Küçük kafan bir türlü anlamıyor değil mi? Madde evrilmiş ve maddesel özellikleri kendine has varyasyonlar ile birlikte taşıyan özne/canlı formuna ulaşmıştır. Senin mükemmel nesnellik dediğin şey ''ilkel'' MADDE olmaktan başka bir şey değil.. Evrimi tersliyor, beğenmiyor, yargılıyor ve mükemmel nesnellik yani ''ilkel'' atom düzeyi madde kanunlarına tabii, hareketi davranışı belirgin, standart, keskin sınırları olan herhangi bir tabloda okunacak standart veriye dönüştürüyosun. Daha sonra bu maddeye bakıp vay anasını şu mükemmel adalete şu mükemmel empatiye bak diyorsun. İyi de sen zaten adalet ve empati kavramlarına gelen süreci yok etmiş oldunki! Senin mükemmel nesnellik dediğin şeye biz normal insanlar zaten madde diyoruz. İnsan/canlı madde ile tanımlanmaz. Çünkü canlılık maddeden oluşan ancak maddenin özelliklerinden ayrı özellikler gösteren bir sonuç. Otistik insanların kafasında köşeler vardır. Düşünceleri dönüp dolaşır o köşelere çarpar ve sürekli aynı tekrara düşerler. Değişim ve gelişime dirençlidirler. Bizimki gibi ülkelerde otistik insanlar zeki sanılır hep. Halbuki otistiklerin büyük çoğunluğu normal zekanın altında değerlere sahiptiler. Çünkü zaten çevreyle gerçeklikle ilişkileri çocukluktan sakatlandığı için gelişimi eksik kalır. Beyinlerindei bazı gelişim eksiklikleri de cabasıdır. Ateist çevredeki otistik fazlalığı insan hayatında da maddesel girdi/çıktı standardının var olabilme olasılığına sığınma ihtiyacından kaynaklanıyor sanırım. Her şey madesel o zaman her şey standardize edilebilir, her şey belirli kurallar dahilinde olabilir..iştee otistikler böyle bir dünyada kendilerini rahat hissederler. Link to post Sitelerde Paylaş
Sarı ve Kırmızı 0 Mayıs 26, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 26, 2013 gönderildi Ne anlatmaya çalışıyorsun? Ne saçmalıyorsun sen yahu? Gerçeklikte özne merkezli herşey geçersizdir. Bak bak'lı Gak gak'lı kendi kendine konuş. Nesnelliğin ne olduğunu öğren sonra konuş. Link to post Sitelerde Paylaş
TanrıBeniNiyeKorudu 0 Mayıs 26, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 26, 2013 gönderildi ne tuhaftırki ben de bağbozanın sözlerine katılıyorum, çok tutarsız ve çelişkili konuşuyor bir yazdığın diğeriyle uyuşmuyor, egoist olan birisi varsa bence bu tanımlamaya sen daha çok uyuyorsun. bağbozana cevap yazarken dün gece alkollüydüm biraz sert ve gereksiz olmuş .ama sana yazarken şu anda alkollü değilim.bu buradan bağ bozana da gitsin.kendisi kusura bakmasın biraz sert olmuş.cevabım.ayrıca bağbozan tutarsız ve çelişkili olduğumu yazmamış her lafa atlayan biri olarak yazmış egoistte yazmamış bunu sen yazmışsın. Link to post Sitelerde Paylaş
TanrıBeniNiyeKorudu 0 Mayıs 26, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 26, 2013 gönderildi ne tuhaftırki ben de bağbozanın sözlerine katılıyorum, çok tutarsız ve çelişkili konuşuyor bir yazdığın diğeriyle uyuşmuyor, egoist olan birisi varsa bence bu tanımlamaya sen daha çok uyuyorsun. ayrıca birini eleştiriceksen .ilk önce birinin çıkmasını bekleme bunu tek başına yap.. Link to post Sitelerde Paylaş
Kemoterapi 0 Mayıs 27, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 27, 2013 gönderildi Ne anlatmaya çalışıyorsun? Ne saçmalıyorsun sen yahu? Gerçeklikte özne merkezli herşey geçersizdir. Bak bak'lı Gak gak'lı kendi kendine konuş. Nesnelliğin ne olduğunu öğren sonra konuş. Haha! Düşüncelerinin nereye çıktığını görünce afallama durumu tabii..Sİz demeyi unutmuşsun amaa hani sizli konuşacaktın forumdakilerle..Siz demek insanın kendini değiştirmesi olmuyormuş..Bir söz var ya hani: Ne kadar siz kullanırsan kullan eşşeklik baki kalır diye.. Otistiklerin diğer bir açmazları kısa yollar yaratmalarıdır kafalarında. Yani bir duygu bir düşünce derinlikli çözümlemeli şekilde yer edinemez beyinlerinde. En basit şekliyle şu iyi bu kötü şuna sinirlen bunu yoksay. Ve düşünme faaliyetleri bu kısa yollarla yapıldığı için ortaya kendileri için çok ''muhteşem'' ancak gerçek dünya için saçma sapan, ne idüğü belirsiz hastalıklı ve zararlı çıktılar verirler. Kısacası bir kitabın bölüm başlıklarını okuyup onunla bir çıktı verirler size. Ee doğal olarak siz ah canım benim yazık derken o kendi dünyasında kısa yollarının basitliğinde mutluluktan uçuyordur. Bunun için çevresindeki insanların sevgiyle ve sabırla yaklaşmaları gerekir. Çevre dediysek 1.2. ve 3. dereceden akrabaları...Forumdaşlarının böyle bir yükümlülüğü yoktur. Link to post Sitelerde Paylaş
haci 0 Mayıs 27, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 27, 2013 gönderildi Ateizmin elbette kutsalı vardır. Bu ilahi ve dinsel bir kutsal değildir belki ama, kesin olarak uyulması gereken, onsuz ateizmin varlığının imkansız olduğu, çok önemli bir değerdir. Aslında ateizmin kutsalları vardır. Örneğin bazı haklar kutsaldır. Mülkiyet kutsal bir haktır. Özgürlük de kutsal haklardan biridir. Link to post Sitelerde Paylaş
ran99 0 Mayıs 28, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 28, 2013 gönderildi olmaz ateizm enternationaldir Richard Dawkins tüm dünyada satış rekorları kırıyor ya, artık herkes ateist... Link to post Sitelerde Paylaş
atılan2 0 Mayıs 29, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 29, 2013 gönderildi Ateizmin kutsalı bilgidir. Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts