Jump to content

Gelin Beraber Bir Parodi Dİn Uyduralım


Recommended Posts

Mevcut dinlerle benzerlik geçişleri olan,

Ancak doğrudan diğer inançlarla bağlantılı olmayan,

Türkçe Konuşan Ateistlere has bir parodi din uyduralım.

Bu başlıkta buna ilişkin eskiz mesajlar yazalım, tartışmalar yapalım.

Faydalı olur.

Önce bir peygamber bulalım. :D

Link to post
Sitelerde Paylaş

Peygambersiz olması daha iyi.

Sadece tanrı ve kuralları olan.

Spagetti Canavarı gibi.

Görsel desteği bolca bulunabilecek bir parodi din.

Hazırı var.

Thor inancının tebliğini her yerde yapmak üstüme vazifedir.

Sonra yıldırım ve çekici yiyince biz bilmiyenlerdendik demeyesiniz diye...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir kadın peygambere inansam herhalde Pelin Batuya inanırım.

Bana o çok güzel geliyor.

Yani güzelinde güzeli bir üst mertebe.

O ve Demy Moore.

Hayranıyım Pelin Batu'nun :) Allahın kadın düşmanı olduğunu anlayan sayılı kadınlardan.

Ama inandırıcı biri olmalı. Şimdi ateist bir bayanı bakın bu peygamber diye tanıtamayız :D

Link to post
Sitelerde Paylaş

Valla ben bir Satanoloji oluşturmaya çalışıyorum. Ama Şeytan Teizm'deki gibi Omnipresent ve Omnipotent mi olmalı yoksa sadece paranormal aktivitelerde bulunan mistik bir varlık mı olmalı tam karar veremedim. :)

Özet olarak şöyle bir şey:

İlgili konu: http://www.ateistfor...topic=55056&hl=

Evrenin Süper Gücü ve Ezeli Ateist olan Şeytan aslında kozmik bir şakacıydı. Ancak ne var ki espri anlayışı kötü.

Şeytan insanlara dini dikte ettirmek için sinsi bir plan yaptı. İnsanoğlunun imajinasyon, rüya ve halüsinasyon gibi beyinsel aksiyonlarını ve yaşamı anlamlandırma içgüdüsünü sömürerek onları cadılara, cinlere ve ruhlara inandırdı. İnsanoğluna mütevazı(*) olması gerektiğini öğütlemesine rağmen "Her şeyin insan için yaratıldığı" şeklindeki antroposantrik sanrıya inanmamızı istedi. Irkçılığı lanetleyen sözler söylemesine rağmen müminleri üstün, kafirleri aşağı görmemizi istedi. İnsanlığı yüzyıllarca Musa, İsa ve Muhammed gibi efsanevi karakterlerle aldattı. Dolayısıyla dinsel kurumlar ironiler, paradokslar ve aykırılıklar ile harmanlanmış birer Şeytan organizasyonuydu. Fakat O bu açığı "Hikmet-i İlahiye, Koşulsuz Teslimiyet, İmtihan Sırrı ve İlahî Sırlar" edebiyatıyla ustalıkla kamufle etmiştir. Dolayısıyla onun doktrini şüpheci olmayan insanları kafeslemek için ideal bir düzenektir.

Şeytan kanıtlanamaz iddialarda bulunduğu için sınav argümanını kullandı. İnsanların sınavda olduğunu bu yüzden iddialarını kesin olarak kanıtlamasının caiz olmayacağını söyledi. Bilimsel gelişmelerin temeli olan şüpheciliği ise "Şeytan Vesvesesi" olarak etiketledi. Böylece kendisine tabi olanların aklını zincirledi. Bu durum kölelikten daha kötü. Zira köleler boyunlarındaki zincirlerin farkındadır. Ancak ruhunu Şeytan'a (yani Allah'a, Yahve'ye, İsa'ya vs.) satanlar bunun farkında olamazlar ve kendilerini inançları nedeniyle diğerlerinden üstün görürler. Kendinden olmayanlara, bilhassa özgür düşünürlere kurtarılması gereken zavallılar olarak bakarlar. Şeytan "Kuran" ismini verdiği kitabında içkiyi yasaklamıştır ama onun yerine insanlığa içmeden sarhoş olmanın etkili bir yolunu armağan etmiştir.

Şeytan kurduğu sistemde bir yandan insanlara aklını kullanmasını tavsiye ederken diğer yandan öne sürdüğü kanıtsız iddialara körlemesine inanılmasını bekliyordu. Aksi takdirde insanları cehennemde ızgara köfte yapmakla tehdit ediyordu. Ergenlik sonrası dönemde insanların kolay kolay dine inanmayacaklarını bildiği için dindarlara körpe beyinlerin ırzına geçmelerini telkin etti. Gönderdiği öğretiler dinî ironilerin ve çelişkilerin güçlü bir karışımı idi. Apaçık/net anlamlar içerdiğine özellikle vurgu yapmasına rağmen kitabını her okuyan inanırın farklı yorumlayabileceği bir dille yazdı. Hadis denilen dedikodu külliyatını da dine ekleyerek işi daha da karmaşıklaştırdı. Böylece en basit konularda bile anlaşamayan dinî gruplar türedi. Sonuçta din pekçok insanın hayatının mahvolmasına neden olan bir terör aygıtına dönüştü.

Nasıl fantezi ama?

Şimdi inançlılara soruyorum: Eğer somut veriler yerine metafizik iddialara göre akıl yürüteceksek böyle bir senaryo neden gerçek olmasın? Şeytan insanlara kötü bir şaka yapmak için değişik çağlarda değişik dinleri insanlara kakalıyor ve sonra da bacak bacak üstüne atıp eserini seyrediyor olamaz mı? Belki de şimdi bize kıs kıs gülüyordur dinleri tanrısal sanıp ciddiye aldığımız için.

(*) Mütevaziliğin bir erdem sayıldığı insan aleminde direkt büyüklenmeyi ve küstahlığı emretmek tepki çeker ve plan kısa sürede akamete uğrardı. Ama bunu sinsice yaparsa kimse narsisist bireyler olduklarının farkına varmadan yaşayıp gider. Tevazu; egosu normal işleyen olgun insanlarda bulunan bir haslettir. Dinî önderler ise genelde aşırı tevazu gösterirler ki bu da onların gizli kibrine işarettir. Bu yüzden alçakgönüllülük bu tür müesseselerde büyüklenme arzusundaki insanların bir tarzı haline gelmiştir. Muhammed'i soracak olursan onda da tevazudan eser yoktu. Din; erdem ve ahlak adına ne varsa insan doğasından hırsızlayarak kendine mal eder. İnsanmerkezciliği, dinsel üstünlüğü ve ebedi yaşam vaadini onlara aşılayarak aslında narsisistik bir düzen kurar. İnsan zaten kendisinde görmek istediği üstün vasıfları tanrıya yüklemiştir. Yani tanrı fikri bir anlamda insanın güçlenme arzusunun bir dışavurumudur. Tanrısallaşamayacağına inanan insanlar Tanrı'nın el üstünde tuttuğu bir kişi olarak Onun iktidarına iştirak etmek ister. Bu yüzden sürekli ona kölelik etmesi gerektiğine inanır. Tevazu da bu aşamanın adımlarından biri sadece.

İnsan başlangıçta Onu somut şeylerde aradı. Ancak maddenin içyüzünü öğrendikçe onu soyutladı. Şeytan'ın sistemine katılanlar kendilerini ayrıcalıklı hissederler. Hayvanlarla aynı kategoride yer almayı içlerine sindiremedikleri halde çamur soylu olmaya ve Ademoğullarının ensestle türediklerine inanıverdiler. Tanrıyı her gün anıp yüceltirler ama Onu kadının saç teliyle, bacak arasıyla uğraşacak ve peygamberinin nikah memurluğunu yapacak kadar basitleştirirler. Burada ince ve gizli bir alay seziyorum. Daha önce de dediğim gibi sistem çelişkiler ve ironiler üzerine bina edilmiştir. Zaten birçok din bugüne kadar geldiğine göre Şeytan oldukça kurnaz hareket etmiş. Ne dersiniz? B)

Link to post
Sitelerde Paylaş

alınan nefes tanrı olabilir. sen yaşadığın müddetçe tanrı senledir deriz. sana milyarlarca nefesi bahşeden tanrı nefesini kesip seni yanına alabilir der korkuturuz. aldığın nefesin kıymetini bil yoksa acı dolu günler seni bekliyo diye tehdit ederiz. ilk hadis şu olabilir; "insan nefessiz yaşayamaz, ancak onu göremeyen ruhu kötüler vardır, onlardan sakının ki tanrı yanınızda olsun."

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...