Jump to content

La İlahe illAllah deyinceye kadar

Recommended Posts

Ebu Hureyre'nin (r.a.) anlattığına göre:

Allah Resulü (a.s.) şöyle buyurmuştur: "La ilahe illallah deyinceye kadar insanlarla savaşa devam etmem bana emredildi. (Ancak) her kim "La ilahe illallah derse, haksız olması dışında benden malını ve canını korumuştur."

Sahih-i Müslim'deki hadis numarası:30

Bakara 256- Dinde zorlama yoktur(....)

Müslüman arkadaşlar bu hadis ve ayeti nasıl bağdaştırıyor?

tarihinde Pahis tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

Ayet hadis çatışmasını geçelim ve ayet ayet çatışmasına cevap arayalım lütfen :)

Bakara 193-Bir fitne kalmayıp din yalnız Allah'ın oluncaya kadar onlarla çarpışın. Eğer vazgeçerlerse, artık düşmanlık ancak zalimlere karşıdır.

Sitelerde Paylaş

dinde zorlama yoktur demek ehli kitabı zorla müslüman yapmayız demektir.müslüman olmak istemiyorlarsa cizye vermeliler.

Kafandan hüküm uydurma.Kur'an'da böyle bir şey yok.Kur'an'da 'cizyeyi elleriyle verene kadar savaşın' yazar.Bu cizyenin savaş tazminatı olduğu çok açık.

MÜSLÜMANLARI SAVAŞÇI KANA SUSAMIŞ CAHİLLER GİBİ GÖSTERDİĞİN İÇİN BAZI İNSANLAR ATEİST OLUYOR VE BUNUN VEBALİ SENİN BOYNUNA YAZILIYOR.

Sitelerde Paylaş

dinde zorlama yoktur

senin dinin sana benim dinim bana

gibi ayetler Müslimanların güçsüz devirlerindeki stratejiyi belirler

genel hüküm din Allah'ın oluncaya ve yeryüzünde fitne/küfür

kalkıncaya kadar savaş tır

cizye verirlerse ve İslam yönetimine girerlerse barış olur

Sitelerde Paylaş

dinde zorlama yoktur demek ehli kitabı zorla müslüman yapmayız demektir.müslüman olmak istemiyorlarsa cizye vermeliler.

Kafandan hüküm uydurma.Kur'an'da böyle bir şey yok.Kur'an'da 'cizyeyi elleriyle verene kadar savaşın' yazar.Bu cizyenin savaş tazminatı olduğu çok açık.

MÜSLÜMANLARI SAVAŞÇI KANA SUSAMIŞ CAHİLLER GİBİ GÖSTERDİĞİN İÇİN BAZI İNSANLAR ATEİST OLUYOR VE BUNUN VEBALİ SENİN BOYNUNA YAZILIYOR.

Asıl sen kafandan hüküm verme, ayeti de yarım verme, ilk kısmını da ver, muadh hiç olmazsa senin gibi kıvırmıyor, doğruya doğru. Adam Kuran'ın verdiği hükmü söylüyor.

Tevbe/29. Kendilerine kitap verilenlerden Allah’a ve ahiret gününe iman etmeyen, Allah’ın ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslâm’ı din edinmeyen kimselerle, küçülerek (boyun eğerek) kendi elleriyle cizyeyi verinceye kadar savaşın.

tarihinde sağduyu tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

Asıl sen kafandan hüküm verme, ayeti de yarım verme, ilk kısmını da ver, muadh hiç olmazsa senin gibi kıvırmıyor, doğruya doğru. Adam Kuran'ın verdiği hükmü söylüyor.

Tevbe/29. Kendilerine kitap verilenlerden Allah’a ve ahiret gününe iman etmeyen, Allah’ın ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslâm’ı din edinmeyen kimselerle, küçülerek (boyun eğerek) kendi elleriyle cizyeyi verinceye kadar savaşın.

Burada muadhın kastettiği cani ruhu göremiyorum ben.Size savaş açan müşrik vb. zalimlerle savaşın diyor.Cizye de savaş tazminatı.Onu verene kadar savaşın diyor zaten.

Muadh görüyor musun?Bu ateistin vebali boynuna.Buna İslamı cani bir din olarak gösteren SENSİN!

Sitelerde Paylaş

Burada muadhın kastettiği cani ruhu göremiyorum ben.Size savaş açan müşrik vb. zalimlerle savaşın diyor.Cizye de savaş tazminatı.Onu verene kadar savaşın diyor zaten.

Muadh görüyor musun?Bu ateistin vebali boynuna.Buna İslamı cani bir din olarak gösteren SENSİN!

zalimlerle savasın demiyor

Allahın ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslâmı din edinmeyen kimselerle, savaşın diyor

cizyenin savaş tazminatı olduğunu neye dayanarak söylüyorsun?

Sitelerde Paylaş

Allah'ın ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslâm'ı din edinmeyen kimselerle, savaşın diyor

Bazıları yazılanları değil, yazılmış olmasını dilediklerini görüyorlar.

Sitelerde Paylaş

Allah'ın ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslâm'ı din edinmeyen kimselerle, savaşın diyor

Eğer cizye kendi halinde yaşayan müslüman olmayanlardan alınan para olsaydı bu belirtilirdi.

Sitelerde Paylaş

Eğer cizye kendi halinde yaşayan müslüman olmayanlardan alınan para olsaydı bu belirtilirdi.

Neden eğer cizye savaş tazminatı olsaydı bu belirtilirdi demiyorsun

ayrıca, Allahın ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslâmı din edinmeyen kimselerle, savaş tazminatı alıncaya kadar savaşın demek ne kadar doğru

tarihinde enkia tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

Ne duruyosunuz müslümanlar!

müslüman olmamış milyarlar alınmayan cizyeler var, hadi gidin savaşa, allah savaştan kaçana cehennem vaad ediyor hemde ne cehennem, şimdi kalkın ya savaş ya cizye diye çalın ne kadar kafir varsa kapısını!

Haklısın.İddiasına göre muadhın tek başına da olsa savaşması lazım.

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...