Pahis 0 Oluşturuldu: Mayıs 28, 2013 Raporla Share Oluşturuldu: Mayıs 28, 2013 (düzenlendi) Ebu Hureyre'nin (r.a.) anlattığına göre: Allah Resulü (a.s.) şöyle buyurmuştur: "La ilahe illallah deyinceye kadar insanlarla savaşa devam etmem bana emredildi. (Ancak) her kim "La ilahe illallah derse, haksız olması dışında benden malını ve canını korumuştur." Sahih-i Müslim'deki hadis numarası:30 Bakara 256- Dinde zorlama yoktur(....) Müslüman arkadaşlar bu hadis ve ayeti nasıl bağdaştırıyor? Mayıs 28, 2013 tarihinde Pahis tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
fenerlii 0 Mayıs 28, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 28, 2013 gönderildi Çelişki Detected. Demektir ki, ya Allah doğru söylüyor Hz. Muhammed palavra sıkıyor, yada Muhammed dürüst, Allah yalancı. Which one ? Link to post Sitelerde Paylaş
Guest kafa Mayıs 28, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 28, 2013 gönderildi Ayet hadis çatışmasını geçelim ve ayet ayet çatışmasına cevap arayalım lütfen Bakara 193-Bir fitne kalmayıp din yalnız Allah'ın oluncaya kadar onlarla çarpışın. Eğer vazgeçerlerse, artık düşmanlık ancak zalimlere karşıdır. Link to post Sitelerde Paylaş
Pahis 0 Mayıs 28, 2013 gönderildi Yazar Raporla Share Mayıs 28, 2013 gönderildi as eğer buhari ve muslim nakletmişse altından kalkarım Allahın izniyle hiç merek etme.. Bu başlığı H-D gardaşımın yukarıdaki sözüne binaen açtım.. Teşriflerini bekliyoruz.. Link to post Sitelerde Paylaş
muadh 0 Mayıs 28, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 28, 2013 gönderildi dinde zorlama yoktur demek ehli kitabı zorla müslüman yapmayız demektir.müslüman olmak istemiyorlarsa cizye vermeliler. Link to post Sitelerde Paylaş
enkia 0 Mayıs 28, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 28, 2013 gönderildi dinde zorlama yoktur demek ehli kitabı zorla müslüman yapmayız demektir.müslüman olmak istemiyorlarsa cizye vermeliler. cizye vermezse? Link to post Sitelerde Paylaş
muadh 0 Mayıs 28, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 28, 2013 gönderildi cizye vermezse? savaşılır Link to post Sitelerde Paylaş
xseddx 0 Mayıs 28, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 28, 2013 gönderildi dinde zorlama yoktur demek ehli kitabı zorla müslüman yapmayız demektir.müslüman olmak istemiyorlarsa cizye vermeliler. Kafandan hüküm uydurma.Kur'an'da böyle bir şey yok.Kur'an'da 'cizyeyi elleriyle verene kadar savaşın' yazar.Bu cizyenin savaş tazminatı olduğu çok açık. MÜSLÜMANLARI SAVAŞÇI KANA SUSAMIŞ CAHİLLER GİBİ GÖSTERDİĞİN İÇİN BAZI İNSANLAR ATEİST OLUYOR VE BUNUN VEBALİ SENİN BOYNUNA YAZILIYOR. Link to post Sitelerde Paylaş
osho 0 Mayıs 28, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 28, 2013 gönderildi dinde zorlama yoktur senin dinin sana benim dinim bana gibi ayetler Müslimanların güçsüz devirlerindeki stratejiyi belirler genel hüküm din Allah'ın oluncaya ve yeryüzünde fitne/küfür kalkıncaya kadar savaş tır cizye verirlerse ve İslam yönetimine girerlerse barış olur Link to post Sitelerde Paylaş
sağduyu 0 Mayıs 28, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 28, 2013 gönderildi (düzenlendi) dinde zorlama yoktur demek ehli kitabı zorla müslüman yapmayız demektir.müslüman olmak istemiyorlarsa cizye vermeliler. Kafandan hüküm uydurma.Kur'an'da böyle bir şey yok.Kur'an'da 'cizyeyi elleriyle verene kadar savaşın' yazar.Bu cizyenin savaş tazminatı olduğu çok açık. MÜSLÜMANLARI SAVAŞÇI KANA SUSAMIŞ CAHİLLER GİBİ GÖSTERDİĞİN İÇİN BAZI İNSANLAR ATEİST OLUYOR VE BUNUN VEBALİ SENİN BOYNUNA YAZILIYOR. Asıl sen kafandan hüküm verme, ayeti de yarım verme, ilk kısmını da ver, muadh hiç olmazsa senin gibi kıvırmıyor, doğruya doğru. Adam Kuran'ın verdiği hükmü söylüyor. Tevbe/29. Kendilerine kitap verilenlerden Allah’a ve ahiret gününe iman etmeyen, Allah’ın ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslâm’ı din edinmeyen kimselerle, küçülerek (boyun eğerek) kendi elleriyle cizyeyi verinceye kadar savaşın. Mayıs 28, 2013 tarihinde sağduyu tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
xseddx 0 Mayıs 28, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 28, 2013 gönderildi Asıl sen kafandan hüküm verme, ayeti de yarım verme, ilk kısmını da ver, muadh hiç olmazsa senin gibi kıvırmıyor, doğruya doğru. Adam Kuran'ın verdiği hükmü söylüyor. Tevbe/29. Kendilerine kitap verilenlerden Allah’a ve ahiret gününe iman etmeyen, Allah’ın ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslâm’ı din edinmeyen kimselerle, küçülerek (boyun eğerek) kendi elleriyle cizyeyi verinceye kadar savaşın. Burada muadhın kastettiği cani ruhu göremiyorum ben.Size savaş açan müşrik vb. zalimlerle savaşın diyor.Cizye de savaş tazminatı.Onu verene kadar savaşın diyor zaten. Muadh görüyor musun?Bu ateistin vebali boynuna.Buna İslamı cani bir din olarak gösteren SENSİN! Link to post Sitelerde Paylaş
muadh 0 Mayıs 28, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 28, 2013 gönderildi Muadh görüyor musun?Bu ateistin vebali boynuna.Buna İslamı cani bir din olarak gösteren SENSİN! o hapı yutmuş zaten.ben seni kurtarmaya çalışıyorum Link to post Sitelerde Paylaş
enkia 0 Mayıs 28, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 28, 2013 gönderildi Burada muadhın kastettiği cani ruhu göremiyorum ben.Size savaş açan müşrik vb. zalimlerle savaşın diyor.Cizye de savaş tazminatı.Onu verene kadar savaşın diyor zaten. Muadh görüyor musun?Bu ateistin vebali boynuna.Buna İslamı cani bir din olarak gösteren SENSİN! zalimlerle savasın demiyor Allahın ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslâmı din edinmeyen kimselerle, savaşın diyor cizyenin savaş tazminatı olduğunu neye dayanarak söylüyorsun? Link to post Sitelerde Paylaş
sağduyu 0 Mayıs 28, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 28, 2013 gönderildi zalimlerle savasın demiyor Allah'ın ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslâm'ı din edinmeyen kimselerle, savaşın diyor cizyenin savaş tazminatı olduğunu neye dayanarak söylüyorsun? Bazıları yazılanları değil, yazılmış olmasını dilediklerini görüyorlar. Link to post Sitelerde Paylaş
xseddx 0 Mayıs 28, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 28, 2013 gönderildi zalimlerle savasın demiyor Allah'ın ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslâm'ı din edinmeyen kimselerle, savaşın diyor cizyenin savaş tazminatı olduğunu neye dayanarak söylüyorsun? Eğer cizye kendi halinde yaşayan müslüman olmayanlardan alınan para olsaydı bu belirtilirdi. Link to post Sitelerde Paylaş
xseddx 0 Mayıs 28, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 28, 2013 gönderildi o hapı yutmuş zaten.ben seni kurtarmaya çalışıyorum 10:100 ayetinde dediği gibi pisliğe batmışsın sen.Bu zalimliğinin bedelini ödeyeceksin. Link to post Sitelerde Paylaş
enkia 0 Mayıs 28, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 28, 2013 gönderildi (düzenlendi) Eğer cizye kendi halinde yaşayan müslüman olmayanlardan alınan para olsaydı bu belirtilirdi. Neden eğer cizye savaş tazminatı olsaydı bu belirtilirdi demiyorsun ayrıca, Allahın ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslâmı din edinmeyen kimselerle, savaş tazminatı alıncaya kadar savaşın demek ne kadar doğru Mayıs 28, 2013 tarihinde enkia tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
xseddx 0 Mayıs 28, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 28, 2013 gönderildi Neden eğer cizye savaş tazminatı olsaydı bu belirtilirdi demiyorsun Belli zaten! Tazminatı verene kadar savaşın diyor.Şöyle de diyebilirdi: ''Köklerini kurutana kadar savaşın onlarla.Hepsinin ölmesi lazım.'' Link to post Sitelerde Paylaş
Bağbozan 0 Mayıs 28, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 28, 2013 gönderildi Ne duruyosunuz müslümanlar! müslüman olmamış milyarlar alınmayan cizyeler var, hadi gidin savaşa, allah savaştan kaçana cehennem vaad ediyor hemde ne cehennem, şimdi kalkın ya savaş ya cizye diye çalın ne kadar kafir varsa kapısını! Link to post Sitelerde Paylaş
xseddx 0 Mayıs 28, 2013 gönderildi Raporla Share Mayıs 28, 2013 gönderildi Ne duruyosunuz müslümanlar! müslüman olmamış milyarlar alınmayan cizyeler var, hadi gidin savaşa, allah savaştan kaçana cehennem vaad ediyor hemde ne cehennem, şimdi kalkın ya savaş ya cizye diye çalın ne kadar kafir varsa kapısını! Haklısın.İddiasına göre muadhın tek başına da olsa savaşması lazım. Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts