Jump to content

Ateistler bir tanrı olmasını ister mi?

Recommended Posts

Erdemli,yardımsever,dürüst.. insanlara ödül verecek;zalim,yalancı,kibirli.. insanları da cezalandıracak bir tanrının olmasını ister miydiniz?

Ölümden sonra yaşam da olacak tabiki.Yargı günü hepimizin bölük bölük huzuruna çıkacağımız ve bize adaletle hükmedecek bir tanrı olmasını ister miydiniz?

Sitelerde Paylaş

Ateistler her gece 3 şişe şarabı fondip yapan insanları cennete alacak bir tanrı ister mi?

Veya yeni kuramlar bulan,teoremler bulan insanları cennete gönderecek bir tanrı?

40 günde bir zina yapmayı emreden bir tanrı ister miydiniz?

Fermat'ın son teoremini çözen her kişiye 33 huri verecek bir tanrı?

Sitelerde Paylaş

Ateistler her gece 3 şişe şarabı fondip yapan insanları cennete alacak bir tanrı ister mi?

Veya yeni kuramlar bulan,teoremler bulan insanları cennete gönderecek bir tanrı?

40 günde bir zina yapmayı emreden bir tanrı ister miydiniz?

Fermat'ın son teoremini çözen her kişiye 33 huri verecek bir tanrı?

O teorem çözüldü...

Neden ha var ha yok bir tanrı istiyeyim?

Bunları insan zaten isteyince yapmıyor mu?

Sitelerde Paylaş

Erdemli,yardımsever,dürüst.. insanlara ödül verecek;zalim,yalancı,kibirli.. insanları da cezalandıracak bir tanrının olmasını ister miydiniz?

Ölümden sonra yaşam da olacak tabiki.Yargı günü hepimizin bölük bölük huzuruna çıkacağımız ve bize adaletle hükmedecek bir tanrı olmasını ister miydiniz?

İsterdim.

Sitelerde Paylaş

O teorem çözüldü...

Neden ha var ha yok bir tanrı istiyeyim?

Bunları insan zaten isteyince yapmıyor mu?

Biliyorum çözüldüğünü. :D

Önemli olan onları yapmak değildi.

Tanrı gibi bir figürün hayatında yer almasını istemez miydin?Gerçekten ''Keşke tanrı gerçekten varolsaydı.'' dedin mi hiç?

Sitelerde Paylaş

Bu kısıma bakınca ''gerizekalı ve yeteneksiz bir tanrı istermiydiniz'' gibi görünüyor soru.

İstemezdim tabiki.

''Yargı günü'' gibi çocukca şeylerle uğraşacağına tüm kötülükleri olmadan engelleyen bir tanrı olabilirdi belki. Yani bu saatten sonra bir tanrı istemezdim, en başından beri oslaydı belki...

Tanrı, imtihan kavramıyla birlikte olunca gayet saçma ve aptalca

İmtansız olunca da anlamsız ve boş.

İki halini de istemezdim. ''istenebilecek'' bir tanrıyı hayal etmeye de aklım yetmiyor.Nasıl düşünürsen düşün tanrı çok gereksiz.

tarihinde ad hominem tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

Bu kısıma bakınca ''gerizekalı ve yeteneksiz bir tanrı istermiydiniz'' gibi görünüyor soru.

İstemezdim tabiki.

''Yargı günü'' gibi çocukca şeylerle uğraşacağına tüm kötülükleri olmadan engelleyen bir tanrı olabilirdi belki. Yani bu saatten sonra bir tanrı istemezdim, en başından beri oslaydı belki...

Tanrı, imtihan kavramıyla birlikte olunca gayet saçma ve aptalca

İmtansız olunca da anlamsız ve boş.

İki halini de istemezdim. ''istenebilecek'' bir tanrıyı hayal etmeye de aklım yetmiyor.Nasıl düşünürsen düşün tanrı çok gereksiz.

Eğer bir tanrı varolsaydı isttediği her şeyi yapma hakkına sahip olurdu.Şunu kötü yapmışsın,bunu beğenmedim diyemezdin.Kuralları o koyar ne de olsa.İmtihan yapman çok saçma sayın tanrı diyemezsin yani.

Sitelerde Paylaş

Eğer bir tanrı varolsaydı isttediği her şeyi yapma hakkına sahip olurdu.Şunu kötü yapmışsın,bunu beğenmedim diyemezdin.Kuralları o koyar ne de olsa.İmtihan yapman çok saçma sayın tanrı diyemezsin yani.

''tanrı istermiydin'' diye soran sensin. Ben de ''nasıl bir tanrı'' diye sorguladım.

sonuçta nasıl olursa olsun istemediğime karar verdim.

Varolan tanrıyı yargılamıyorum yani, yoktan yaratacağımız tanrıyı yargılıyorum.

Onu ben yarattığıma göre?

tarihinde ad hominem tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

Tanrın şu an yerimi biliyor istediği cezayı verebilir. Varsa tabi...

24:42 Zalimlerin yapmakta olduklarından ALLAH’ı habersiz sanma. Onları sadece, gözlerin dehşetten donup kalacağı güne kadar ertelemektedir.

Korkma sen zalim değilsin(en azından forumdakilere karşı).

Sitelerde Paylaş

24:42 Zalimlerin yapmakta olduklarından ALLAH’ı habersiz sanma. Onları sadece, gözlerin dehşetten donup kalacağı güne kadar ertelemektedir.

Korkma sen zalim değilsin(en azından forumdakilere karşı).

Yanlış ayeti astın. Onlar hemen ceza beklerler...ayeti lazım.

Sitelerde Paylaş

Ez az bir anne baba kadar sevilecek ve takdir edilecek işler yapabilen bir Tanrı olsaydı neden olmasın? Çocuklarına eşit davranan ve seven, kardeşler arasında ayrım yapmayan, çocuklarının muhtaç olduğu sevgi ve ilgiyi kendisini gizlemeden, bilinmez bir muamma olmadan, bu bir sınav diye kendisini gizleyip göstermeden verebilen, çocukların ihtiyacı olduğu zaman daima yanında duran, en azından bir hal hatır soran, ağladığında teselli eden, acıktığında evde ekmek yoksa bile, bağrına basıp seven, hata veya yanlış işler yaptığından kızmadan, bağırmadan, cehenneme tehditi savurup hemen bir ceza vermeden anlatmaya çalışan, güzel öğütler ve nasihatlar verip akıllıca çocuğu eğitebilen ve iyiye yönlendirebilen, herkese eşit söz hakkı veren, kayırmayan, ebeveynden ziyade bir arkadaşmış gibi davranan ve otoritesini belli etmeyen veya suistimal etmeyen, tüm yaramaz çocuklarını tufan göndererek boğmayan, çocukları arasında savaş çıktığında doğru taraf yanlış taraf diye tutmayan, ordulara yenmesi için yardımcı melek göndermeyen, bunun yerine ortaya çıkıp çocukla arasındaki kavgayı hiç kimsenin burnu kanamadan bizzat kendi önleyen ve etkisiz kılan bir Tanrıyı çok severdim mesela.

Benim annem babam insan olmalarına rağmen bir Tanrıdan daha iyi yani..

tarihinde kozmopolit tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

Bence burada tanrının varlığından çok ölümün yokluğu soruluyor.

Hayır ölümsüz olmak istemezdim. Öyle fantazileri çoğunlukla açgözlü dinciler kuruyor.

Sitelerde Paylaş

Dinsiz bir tanrı isterim.

İnsanlara müdahale etme gücü olan bir tanrı.

Dünyada ne kadar dindar insan varsa,tokatlayan bir tanrı.

Lem,size akıl verdim ama aklınızı kullanmayıp,palavracıların peşinden gittiniz,attıkları palavraları bana yakıştırdınız, arabistandan birinin, ''yemeğin pişmesini bekleyin, sonra hemen dağılın ''gibi sözlerini benim sözüm sandınız.

Lem,hiç mi akıl yok sizde.Benim gibi yüce biri,işi yoktu da birinin ayak işleri,yatak işlerini mi düzenleyecekti..

Kısacası, beni aşağıladığınızın farkında değil misiniz. Alın lem size tokat.Bir sağa bir sola

Sitelerde Paylaş

Dinsiz bir tanrı isterim.

İnsanlara müdahale etme gücü olan bir tanrı.

Dünyada ne kadar dindar insan varsa,tokatlayan bir tanrı.

Lem,size akıl verdim ama aklınızı kullanmayıp,palavracıların peşinden gittiniz,attıkları palavraları bana yakıştırdınız, arabistandan birinin, ''yemeğin pişmesini bekleyin, sonra hemen dağılın ''gibi sözlerini benim sözüm sandınız.

Lem,hiç mi akıl yok sizde.Benim gibi yüce biri,işi yoktu da birinin ayak işleri,yatak işlerini mi düzenleyecekti..

Kısacası, beni aşağıladığınızın farkında değil misiniz. Alın lem size tokat.Bir sağa bir sola

öyle bir tanrı var .......,nefsin.
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...