anarkom 0 Haziran 3, 2013 gönderildi Raporla Share Haziran 3, 2013 gönderildi Bunlar de kesin gideceklerden. http://www.liveleak.com/view?i=be5_1370042650 Link to post Sitelerde Paylaş
Mesudi 0 Haziran 3, 2013 gönderildi Raporla Share Haziran 3, 2013 gönderildi (düzenlendi) Nart ve Mesudi hac ve cuma namazının islamiyette olmadığını söylüyorlar sanırım .kURANI KERİMDE Hac suresi ve Cuma suresi . BU SURELER kuranda varsa bunları kimse islamda bunlar yok demeleri çok yanlış olur. bu iki arkadaşı uyarmak istedim. 9- Ey inananlar! Cuma günü namaz için çağrıldığı(nız) zaman, Allah'ı anmaya koşun, alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır. 10- Namaz kılındıktan sonra yeryüzüne dağılın ve Allah'ın lütfundan (nasibinizi) arayın. Allah'ı çok anın ki kurtuluşa eresiniz. Sevgili Mikelanjo Sanıyorum bir yanlış anlama zuhur etti. Ben "İslam dinin de, ve kerim olan Kur'an da, Cum-a namazı yoktur!" demiyorum. Aksine, var olan namazın, sosyal anlam ve içeriğinden çıkarılarak, ve sadece namaz bahsine indirgenerek, asıl amacından soyutlandığını beyan ediyorum. İslam tarihine baktığımız zaman, Cum-a gününün müslümanlar tarafından toplantı, istişare, ve siyaset günü olduğunu göreceğiz. Başta Mescidi Nebevi olmak üzere, mescitler de, sosyal, siyasal, askeri, ekonomik, eğitim, psikolojik konuların ele alındığını ve çözüm projelerinin üretildiğini, hukuk konularının istişare edilerek neşredildiğini göreceğiz. Oysa günümüzde Cum- a gün ve namazı, Sünnet, Farz, ve Zuhuru Ahir olmak üzere eda edilen üç eksenli bir namazdan öteye gitmeyen, namazın edası sonrasında, müminlerin hanım olsun, bey olsun sosyal, siyasal ve uhrevi konular da tek kelime etmeden ayrıldıkları bilinen bir gerçek olup, Cum-a gün ve namazı, sıradan ibâdi bir ritüeli ifa etmekten öteye gitmeyen ibadet olmuştur. Oysa ki Cum- a namazı, müminlerin dünyevi ve uhrevi tüm soru ve sorunlarını istişare ederek çözüm üretecekleri sosyal alanlardır. Geçmiş ve günümüz fıkıhçılarının mescitler de konuşulmasını dahi yasaklaması, konuşulacak her harfin bir sevabı yok edeceği söylenerek, sosyal kaynaşmanın ve sorunlara ortak bir ruh ile çözüm üretmenin ötelenmesi, Cum-a gün ve namazının asli görevini ifa etmesine mani olmaktadır. Konuyu bu perpektifte değerlendirmenizi, ve bu konu da, sevgili Muhammed bey efendinin ve kendisinden sonra gelen raşit halifelerin, Cum-a günü ve namazına dair uygulamalarını okumanızı istirham ediyorum. Esen Kalın Haziran 3, 2013 tarihinde Mesudi tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Mesudi 0 Haziran 3, 2013 gönderildi Raporla Share Haziran 3, 2013 gönderildi Nart ve Mesudi hac ve cuma namazının islamiyette olmadığını söylüyorlar sanırım .kURANI KERİMDE Hac suresi ve Cuma suresi . BU SURELER kuranda varsa bunları kimse islamda bunlar yok demeleri çok yanlış olur. bu iki arkadaşı uyarmak istedim. 9- Ey inananlar! Cuma günü namaz için çağrıldığı(nız) zaman, Allah'ı anmaya koşun, alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır. 10- Namaz kılındıktan sonra yeryüzüne dağılın ve Allah'ın lütfundan (nasibinizi) arayın. Allah'ı çok anın ki kurtuluşa eresiniz. Sevgili Mikelanjo Hacc, sevgili Allah'ın değer verdiği bir noktayı ziyaret ederek, belli ibâdi ritüelleri ifa ederek, nefsin olgunlaşmasını sağlamak ve bu süreç ile kulun, Rabbi aşkına, Rabbine ve varlığa aşk ve sevgi nazarı ile bakabilmesini kazandırmaktır. El-Hacc'ın maddi yönü bu olmak ile beraber, haccın soyut nokta da gerçek anlamı, sevgili Allah'ın gerçek evi olan, insan yüreğinin, insan tarafından fark edilmesi, bu farkındalık ile, yüreğinde misafir ettiği yüce kudretin razı olacağı işlerin icra ve ifa edilmesidir. Bu farkındalık ile mümin, her an ihsan makamını yaşayacak, dünyevi malayanilerden hicret ederek ,yürek beytinde misafir ettiği Rabbi ile buluşacak, ve son tahlil de Rabbi karşısında gireceği ihram ile bir kulun nihai hedefi olan insan makamına ulaşacak ve asla bu makamdan uzaklaşmayacaktır. Bir kul, bu farkındalığın farkına varamaz, Haccı ruhu ile değil sadece bedeni ile gerçekleştirir ise, maddi Haccın bittiği gün, Haccın insan fıtratına katması gereken artı değerler bir süre sonra dilden dile anlatılan anılardan ve nostaljiden öteye gitmeyecektir. Esen Kalın Link to post Sitelerde Paylaş
Nart 0 Haziran 4, 2013 gönderildi Raporla Share Haziran 4, 2013 gönderildi (düzenlendi) Nart ve Mesudi hac ve cuma namazının islamiyette olmadığını söylüyorlar sanırım .kURANI KERİMDE Hac suresi ve Cuma suresi . BU SURELER kuranda varsa bunları kimse islamda bunlar yok demeleri çok yanlış olur. bu iki arkadaşı uyarmak istedim. 9- Ey inananlar! Cuma günü namaz için çağrıldığı(nız) zaman, Allah'ı anmaya koşun, alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır. 10- Namaz kılındıktan sonra yeryüzüne dağılın ve Allah'ın lütfundan (nasibinizi) arayın. Allah'ı çok anın ki kurtuluşa eresiniz. Dostum, Cuma namazını kıl diye bir ifade yok. Daha önce konu ile ilgili bir video yapmıştım. İşte linki https://www.facebook...&type=3 Yani toplantınızı karara bağlayın diyor özetle. Hacc kelimesine gelince, Anlamı kanıt demek. Allah için haccı yap derken, Allah için kanıt getir denmektedir. Umre yap demek ise, Allah kendi imarını yap demektir. Çünkü umre kelimesi, imar ve ömür kelimeleri ile aynı köktendir. Oruç ise sakınmak, perhiz yapmak anlamındadır. Allah için haccı umreyi yap. Eğer içinde bir hastalık bulunan var ise oruç tutsun. Meali : Allah için kanıt getir, umreni yap ( ömründe ki, imarını ). Eğer ki içinde bir hastalık var ise bu konuda oruç/perhiz yap. Yani içiyorsan, içme, uyuyorsan, uyuma vs vs hastalığın ne ise o konuda oruç yap. Dünyanın en büyük putu kabe'dir. oraya giderek kimse hacc edemez. Ancak putperest olur, yada taş ziyareti yapmış olur. Haziran 4, 2013 tarihinde Nart tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
kirec 0 Haziran 4, 2013 gönderildi Raporla Share Haziran 4, 2013 gönderildi namaz oruc hac gibi ritüeller islam toplumunun geliştirdiği yada devam ettirdiği adetlerdir... tüm insanların rabbinin insanlardan istediği böyle yöresel ve yerel şekilldeki ritüellerden ziyade insanların barış adalet huzur iylik ve paylaşım içinde yaşamalarıdır... iyiler ve iyilikler dünyayı cennete çevirir kötülükler ise cehenneme... iyiler cennette kötüler cehennemdedir... Link to post Sitelerde Paylaş
Mikelanjo 0 Haziran 4, 2013 gönderildi Raporla Share Haziran 4, 2013 gönderildi Sevgili Mikelanjo Sanıyorum bir yanlış anlama zuhur etti. Ben "İslam dinin de, ve kerim olan Kur'an da, Cum-a namazı yoktur!" demiyorum. Aksine, var olan namazın, sosyal anlam ve içeriğinden çıkarılarak, ve sadece namaz bahsine indirgenerek, asıl amacından soyutlandığını beyan ediyorum. İslam tarihine baktığımız zaman, Cum-a gününün müslümanlar tarafından toplantı, istişare, ve siyaset günü olduğunu göreceğiz. Başta Mescidi Nebevi olmak üzere, mescitler de, sosyal, siyasal, askeri, ekonomik, eğitim, psikolojik konuların ele alındığını ve çözüm projelerinin üretildiğini, hukuk konularının istişare edilerek neşredildiğini göreceğiz. Oysa günümüzde Cum- a gün ve namazı, Sünnet, Farz, ve Zuhuru Ahir olmak üzere eda edilen üç eksenli bir namazdan öteye gitmeyen, namazın edası sonrasında, müminlerin hanım olsun, bey olsun sosyal, siyasal ve uhrevi konular da tek kelime etmeden ayrıldıkları bilinen bir gerçek olup, Cum-a gün ve namazı, sıradan ibâdi bir ritüeli ifa etmekten öteye gitmeyen ibadet olmuştur. Oysa ki Cum- a namazı, müminlerin dünyevi ve uhrevi tüm soru ve sorunlarını istişare ederek çözüm üretecekleri sosyal alanlardır. Geçmiş ve günümüz fıkıhçılarının mescitler de konuşulmasını dahi yasaklaması, konuşulacak her harfin bir sevabı yok edeceği söylenerek, sosyal kaynaşmanın ve sorunlara ortak bir ruh ile çözüm üretmenin ötelenmesi, Cum-a gün ve namazının asli görevini ifa etmesine mani olmaktadır. Konuyu bu perpektifte değerlendirmenizi, ve bu konu da, sevgili Muhammed bey efendinin ve kendisinden sonra gelen raşit halifelerin, Cum-a günü ve namazına dair uygulamalarını okumanızı istirham ediyorum. Esen Kalın Sevgili Mikelanjo Hacc, sevgili Allah'ın değer verdiği bir noktayı ziyaret ederek, belli ibâdi ritüelleri ifa ederek, nefsin olgunlaşmasını sağlamak ve bu süreç ile kulun, Rabbi aşkına, Rabbine ve varlığa aşk ve sevgi nazarı ile bakabilmesini kazandırmaktır. El-Hacc'ın maddi yönü bu olmak ile beraber, haccın soyut nokta da gerçek anlamı, sevgili Allah'ın gerçek evi olan, insan yüreğinin, insan tarafından fark edilmesi, bu farkındalık ile, yüreğinde misafir ettiği yüce kudretin razı olacağı işlerin icra ve ifa edilmesidir. Bu farkındalık ile mümin, her an ihsan makamını yaşayacak, dünyevi malayanilerden hicret ederek ,yürek beytinde misafir ettiği Rabbi ile buluşacak, ve son tahlil de Rabbi karşısında gireceği ihram ile bir kulun nihai hedefi olan insan makamına ulaşacak ve asla bu makamdan uzaklaşmayacaktır. Bir kul, bu farkındalığın farkına varamaz, Haccı ruhu ile değil sadece bedeni ile gerçekleştirir ise, maddi Haccın bittiği gün, Haccın insan fıtratına katması gereken artı değerler bir süre sonra dilden dile anlatılan anılardan ve nostaljiden öteye gitmeyecektir. Esen Kalın peki anlatmak istediğini anladım sen manevi yönlerinden bahsetmişsin ben yalnış anlamışım özür Link to post Sitelerde Paylaş
Mikelanjo 0 Haziran 4, 2013 gönderildi Raporla Share Haziran 4, 2013 gönderildi (düzenlendi) Dostum, Cuma namazını kıl diye bir ifade yok. Daha önce konu ile ilgili bir video yapmıştım. İşte linki https://www.facebook...&type=3 Yani toplantınızı karara bağlayın diyor özetle. Hacc kelimesine gelince, Anlamı kanıt demek. Allah için haccı yap derken, Allah için kanıt getir denmektedir. Umre yap demek ise, Allah kendi imarını yap demektir. Çünkü umre kelimesi, imar ve ömür kelimeleri ile aynı köktendir. Oruç ise sakınmak, perhiz yapmak anlamındadır. Allah için haccı umreyi yap. Eğer içinde bir hastalık bulunan var ise oruç tutsun. Meali : Allah için kanıt getir, umreni yap ( ömründe ki, imarını ). Eğer ki içinde bir hastalık var ise bu konuda oruç/perhiz yap. Yani içiyorsan, içme, uyuyorsan, uyuma vs vs hastalığın ne ise o konuda oruç yap. Dünyanın en büyük putu kabe'dir. oraya giderek kimse hacc edemez. Ancak putperest olur, yada taş ziyareti yapmış olur. sen ne biçim konuşuyorsun öyle Peygamberimizde defalarca hac yapmış. kabe put deyildir.küp şeklinde içi boştur.her yıl müslümanları bir noktaya toplanıp. ırk renk ayrımı yapmadan sınıf ayrımı yapmadan Allah TEALA kadın erkeke ayrımı yapmadan bir araya toplanmalarını. ve mahşer gününü ölünce kefenden başka bir şey götürmeyeceğimizi hatırlatır ve tefekkür ettirir insanlara Haziran 4, 2013 tarihinde Mikelanjo tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Nart 0 Haziran 4, 2013 gönderildi Raporla Share Haziran 4, 2013 gönderildi Üzgünüm kabe benim okumamda açık bir put. Seni incitmek için değil sözüm. Anladığım bu olduğu için. Link to post Sitelerde Paylaş
Mikelanjo 0 Haziran 5, 2013 gönderildi Raporla Share Haziran 5, 2013 gönderildi ben senin müslüman olduğunu düşünerek sana cevap yazmıştım. sen ALLAHA kurana inanıyomusun yoksa agnostik falanmısın. bu konuda bana bilgi verirsen memnun olurum Link to post Sitelerde Paylaş
Bersann 0 Haziran 8, 2013 gönderildi Raporla Share Haziran 8, 2013 gönderildi Sizden iyi satanist mi olur? satanist, Hak dine düşmanlık edenler topluluğudur. hani her zaman diyordum ya ateist görünümlü şarlatanlar, işte nedeni budur. Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts