Jump to content

İnnsanlar Neandertallerin dışındaki hominidlerle de üremiş olabilirler


Recommended Posts

Direct studies of ancient DNA from Neanderthal bones suggest interbreeding did occur after anatomically modern humans had migrated from their evolutionary cradle in Africa to the cooler climates of Eurasia, but what had happened in Africa remained a mystery -- until now.

In a paper published in the Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), a team led by Michael Hammer, an associate professor and research scientist with the the University of Arizona's Arizona Research Labs, provides evidence that anatomically modern humans were not so unique that they remained separate.

"We found evidence for hybridization between modern humans and archaic forms in Africa. It looks like our lineage has always exchanged genes with their more morphologically diverged neighbors,"

http://www.sciencedaily.com/releases/2011/09/110905160918.htm?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+sciencedaily+%28ScienceDaily%3A+Latest+Science+News%29&utm_content=Google+Reader

Link to post
Sitelerde Paylaş

Keşke Türkçe yazsaydı.

Neandertal kemiklerinden elde edilen antik DNA'nın doğrudan araştırılması, anatomik olarak modern insanın Afrika'daki evrimsel beşiğinden Avrasya'nın daha ılımlı iklimlerine göç etmesinden sonra karışarak melezlendiğini gösteriyor, ancak Afrika'da neler olduğu gizemini koruyordu, şimdiye kadar..

Ulusal Bilimler Akademisi Tutanakları'nın (PNAS) yayımladığı bir çalışmada, Doçent ve araştırmacı bilim adamı Michael Hammer tarafından yönetilen ekiple Arizona Araştırma Labs Üniversitesi, anatomik olarak modern insanın diğerlerinden ayrı kalamayacak kadar benzersiz olmadığının kanıtlarını sunmaktadır.

"Modern insan ile Afrika'daki arkaik formlar arasında melezleşme olduğuna dair kanıt bulduk. Soy çizgimiz, kendisinden morfolojik olarak biraz daha farklı olarak ayrılan komşularıyla sürekli bir gen alış verişinde bulunmuşa benziyor".

http://www.scienceda...t=Google Reader

tarihinde kozmopolit tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...