Jump to content

MÜSLÜMAN arkadaşlar bir şöyle düşünmeye ne dersiniz ?


Recommended Posts

sen akıl, mantık deyince ne anlıyorsun??

senin dinin sana benimki bana deyip hemen kenara çekil.. ne kolay iş .. bu kadar korkak olma, inacını savunacak argümanların varsa buyur savun ki.. belki argümanların beni belkide başkasınıda ikna eder de bizde doğruyu buluruz

SORUMU TEKRAR SORUYORUM..

KURANI GÖNDERİNİN TANRI OLDUĞUNU NERDEN BİLİYORSUN YADA HANGİ NEDENLERDEN DOLAYI BUNDAN EMİN OLABİLİYORSUN.

SENİ İKNA EDEN ŞEYLERİ YAZ... YAZAMAYACAKSAN BİR DAHA BURADA DİNİNİ SAVUNMA

1.si senin inanman yada inanmaman umrumda değil ki, seni önemsemem için bir nden mi var?

2.si burada insanlara dini tebliğ etmek için bulunmuyorum, nedeni ise İslamı sanal alemde anlatmak benim için yanlış bir seçimdir.

3. sü buraya her gelen sizlere dini anlatmak zorunda değildir,

4. sü yaz diyorsun yazıyorum ama anlayacak kapasiten yok çünkü bilinçsiz ve eğitimsizsin, ısrar etmen anlamsız.

5. si burada ahkam kesmek sana kalmamış, istediğim konuya istediğim fikri yazarım, seni ilgilendirmez, beğenmiyorsan okumazsın, hakaret varsa şikayet butonuna basar yöneticelere bildirirsin.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 100
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

sana ne diyecek aferim kulum bana inanmadığın için sen iyi kullarımdansın geç cennetime mi diyecek

siz Müslümanların anlamadığı ne biliyormusunuz? tanrının insanı iman etmek için yarattığını sanmanız..

tanrı seni, beni insan olarak yaratmış. bir köpek, koyun, yılan gibi yaratmamış

demekki tanrı bizden insan olmamızı, insan gibi yaşamamızı, insan olmanın gereklerini yerine getirmemizi istiyor hepsi bu

kim insan olmanın hakkını veriyor. tanrı onu seviyor

ama kim insan gibi yaratıldığı halde bir hayvan gibi yaşıyorsa, allahın kendisine verdiği vicdanı ve beyni kullanamıyor.

işte tanrıda bu gibi insanları sevmez

hepsi bu

tarihinde keskinSİRKE tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

siz Müslümanların anlamadığı ne biliyormusunuz? tanrının insanı iman etmek için yarattığını sanmanız..

tanrı seni, beni insan olarak yaratmış. bir köpek, koyun, yılan gibi yaratmamış

demekki tanrı bizden insan olmamızı, insan gibi yaşamamızı, insan olmanın gereklerini yerine getirmemizi istiyor hepsi bu

kim insan olmanın hakkını veriyor. tanrı onu seviyor

ama kim insan gibi yaratıldığı halde bir hayvan gibi yaşıyorsa, allahın kendisine verdiği vicdanı ve beyni kullanamıyor.

işte tanrıda bu gibi insanları sevmez

hepsi bu

Sevgili Keskin Sirke

Sevgili Allah'a ve insandan muradına dair, yalın ve nezih cümleleriniz için teşekkür ediyorum.

Cümlelerinize katılıyorum. Sevgili Allah insandan rengine diline kimliğine dinine bakılmaksızın "İnsan" olmanın verdiği asalet ile, bünyesinde barındırdığı ve azami gayret ile ortaya çıkarabileceği meleksi yönlerini, dünya hayatında asgari üst çıtalarda tutmasını murat ediyor.

Lakin, İnsan adını verdiğimiz canlının, süreç içerisin de bu hedeften şaşarak, akli melekenin en düşük seviyesi olan, hayvanata verilmiş aklın altına dahi düştüğünü (Kerim olan Kur'an bu algı ve eylem seviyesini "Belhûm Adal" olarak nitelendirmektedir) görebilmekteyiz.

Bu bağlam da, potansiyel iyilik ve gücü bünyesinde ve akli melekelerin de barındıran insanın, "Hayvanat" adını verdiğimiz hayatı algı ,akli melekeleri ve eylemleri sınırlı canlılardan aşağı seviyelere düşmemesi adına, sevgili Allah süreç içerisinde bilinçleri yapılandırmak, insan aklını ve algısını geliştirerek, "İnsan" adını verdiği, "halifem" diyerek, kendisinin uzantısı olduğunu beyan ettiği, akıl yetisi ile donanmış insana, kainata dair fikirler ve son tahlil de sosyal, siyasal, psikolojik, hukuk, ve askeri alanda yönetim modeli göndermiştir.

İnsanın fıtratını yapılandıran bilincini sevgili Allah'ın huzurundan başka hiç bir huzur da boyun eğdirmeyen, aklın potansiyel gücünün farkına vardırıp, bu güç ile kainatın bilinmezlerinin çözülmesi adına emek verdiren, hasılı insanı, canlılığın en alt seviyesi olan "Belhûm Adal" seviyesinden alarak, algı ve eylem noktasın da, meleklerin dahi üst çizgilerine taşıyan, uygulandığı zaman dilimlerin de toplumsal dayanışma ve birlikteliği maksimum seviyelere çıkaran, eşitliği adaleti ve sosyal paylaşımı insana yakışan insanca yaşamayı, insan ait ulaşılması gerekli asgari hedef olarak lanse eden, son tahlil de sevgili Allah'ın, insan adlı canlıya bahşettiği akıl nimetinin tüm değerli sonuçlarını, insanın hayatın da görmek isteyen sevgili Allah ve O'nun, insan aklı için tanzim ettiği teslimiyet siyasetidir.

Biz bu siyasete İslâm adını vermekteyiz.

Esen kalın

Link to post
Sitelerde Paylaş

Müslüman arkadaşlar ateistlere hep şöyle der, kuran allahın eseri, allahın kitabı, sizde ona inanmadığınız, inkar ettiğiniz için allah sizi yargılayacak sizden hesap soracak diye.

Şimdi bende diyorum ki? birde olaya şöyle bakalım;

öldükten sonra allah belkide sizden hesap soracak, size diyecek ki, mustafa yada hasan, ben size görecek bir göz vermedim mi? size düşünecek bir beyin vermedim mi? size sorgulayacak bir akıl ve vicdan vermedim mi?

peki siz ne yaptınız? bu size verdiğim yetileri kullanarak hayat yolunuzu belirleyeceğinize, siz gittiniz

benden olduğu söylenen, insan yazımı, içinde bir sürü saçma sapan şey olan uyduruk bir şeye inandınız, onlara göre hareket ettiniz dese,

siz buna ne cevap verirdiniz ????

sonuçta elimizde Allahtan olduğu söylenen kitap, öyle gökten inmiş, bu dünyada eşi benzeri olmayan bir kumaş veya bu dünyada bulunmayan özel bir tür kalemle yazılmış bir şey değil. üstünde allahın imzasıda yok?

elimizdeki adına kuran denen kitap bildiğimiz insan icadı kağıda ve insan icadı kalem ve mürekkeple yazılmış, üstelik insan eli ile kaleme alınmış bir kitap..

şimdi biz allah vardır diyen, bunu allah yazdı diyen her kitabı kesin Allahtan mıdır diye inanacağız?

bence sorduğum soruyu bir düşünün derim, çok şey kaybetmezsiniz.

nede olsa allahın size verdiği düşünme yetisini kullanacaksınız..

yoksa tanrının diğer canlılardan, hayvanlardan farklı olarak o beyni, zekayı, aklı size boşu boşuna mı verdiğini sanıyorsunuz???

Dinlerin açmazını/paradoksunu, keskince dile getirdiğiniz için çok Teşekkürler Sayın keskinSİRKE.

Bilindiği üzere, tanrı tanıyan ve buna bağlı olarak inançları-dinleri olan tek canlı varlık insan ve insanı diğer hayvanlardan ayıran, en yakın türlerle bile kıyaslanamayacak kadar gelişmiş bir akla sahip olmasıdır. Ki bu da dinlerin tanrısının/tanrılarının, insan aklının eseri kültür ürünleri olması demektir. Aksi halde her şeyi yaratan ve hükmeden sınırsız güç kudret ve daha nice tanrısal yetilerin sahibi olan, taşa, toğrağa bile kendisini tanıtabilecek tanrının, az-çok akıl verdiği hayvanlara bile kendisini tanıtamaması onun acizliğini ortaya koyar.

Az-çok akıl sahibi olan bu hayvan oğlu hayvanlar, yemesini biliyorlar; içmesini biliyorlar; seks yapmasını biliyorlar "ki bunlar yaratıcını temel doğa yasaları, düzeni böyle kurmuş/yaratmış" ama koskoca yaratıcılarını bilmiyorlar/tanımıyorlar. Bu geri zekalı hayvanlar bile ne yeyip içeceklerini, hangi yiyeceğin faydalı zararlı, zehirli-zehirsiz olduklarını atalarından öğrenerek devraldıkları kültürle nesilden nesle aktarıyorlar. Neslin devamı için şart olan cinsel ilişkiyi ne zaman ve nasıl yapacaklarını da çok iyi biliyorlar.

Bu doğal yaşamı yaratan yaratıcı, "Ben bunlara kıt akıl verdim, bunlar doğruyu, eğriyi bilmezler, neyi nasıl yapmaları, nasıl yaşamaları gerektiğini bildiren kitaplar ve peygamberler göndermeliyim" deme/düşünme gereğini duymuyor da, "sizin bu aklınız hiç bir halta yaramaz" dercesine, aklı ile yaratıcı bir kimlik kazanan insana gönderiyor bu sözde yol göstericileri. Bu anlamda insanı, sırf aklı nedeniyle hayvanlardan da aşağı bir konuma yerleştirmiş oluyor yaratıcı.

Anlaşılan o ki, yaratıcı, verdiği bu yaratıcı aklı "yaratmanın kendisine özel olmasından dolayı olsa gerek" yarattığına pişman olmuş gibi. Aklı geri alamadığı ve çok uğraşmasına rağmen insanları da toptan yok edemediği için kitaplar ve peygamberler göndermek zorunda kalmış. Ne yazık ki gönderdiği kitaplar ve peygamberlerle de birbirlerine düşman dinler, inanırlar/taraftarlar yaratmaktan veya çoğaltmaktan başka bir şey yapamamış ve yapamıyor. Adeta böl parçala yok et taktiği uygulamış ve uyguluyor. Böyle bir yaratıcı varken, şeytana ne gerek var?..

Toparlarsak; insanı hayvanlardan ayıran özelliği aklı, yani iradesidir. Dinlere göre bu dünya sınav dünyasıdır ve bu sınavdan sorumlu tek yaratık insandır. Bu sorumluluğun nedeni de insanın akıl ve irade sahibi olmasıdır. Hal böyle iken, peygamberler ve kitaplar göndererek insanın iradesine müdahale etmek, ipotek koymak neyin nesidir? Hele de bu aklı insana, kendi sınırsız aklından bir cüz olarak veren tanrının, insan aklına olan bu güvensizliği, dolaylı olarak da olsa kendi aklına güvensizliği olmuyor mu?

Olması gereken (ideal) yaratıcı diyor ki: Ey insanlar! Aranızda, benim adıma hareket ettiğini, benden güç ve destek aldığını, benimle ilişki kurup bilgi aldığını, benden ilham ve ayet aldığını iddia eden kitaplı-kitapsız peygamberler, halifeler, krallar, şahlar, padişahlar, sultanlar, firavunlar, nemrutlar, imparatorlar, diktatörler, ermişler, dervişler, şeyhler, cinciler, falcılar, üfürükçüler ve benim onların savunmalarına ihtiyacım varmış gibi beni acizlendirerek savunduklarını iddia eden irili-ufaklı her boydan münafıklar, şarlatanlar ve uyanıklar her daim mevcut oldular ve olmaya da devam edeceklerdir. Sakın ola bunlara kapılıp aldanmayın. Muhtaç olduğunuz kudret ve yol gösterici , beyinlerinize yerleştirdiğim akıl ve buna bağlı olan bilimdir. Ki özürlüler hariç en geri zekalınızda bile yeterince mevcuttur. Yeter ki kullanın, kullanmasını bilin. Tutturmuşsunuz bir sınav sayıklayıp duruyorsunuz, işte sınav budur...

tarihinde ilkeli tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ya hepsi şeytanın hilesi ise değil mi? Kıyamete kadar mühlet istediğinde ortada ne Musa vardı ne İsa nede Muhammed. .Bütün olay Ademin birinin bir elma yemesiyle başladı sonuçta..Bu arada elmada ne kıymetliymiş be mübarek cinsi neydi acaba starking olabilir..Sonuçta Allahın bi dikili ağacı vardı birgün çamurla oynarken birtane şekil yaptı sonra ondanda bir eklemeyle bir şekil daha yaptı ve onları cennet saldıı..Sonra melekleri çağırdı '2Bakın bunlar benim yeni oyuncaklarım bunlara itaat edin ne derlerse yapın'' Sonuçta melekleri de O yaratmıştı ya zaten zavallı şeytan egosuna yenilerek kendisini yarattığını bile bile koskoca Allaha kafa tuttu'' Ne yapacam ya onların dediklerini, beni ateşten yarattın onları cıvık çamurdan'' dedi. Haklıydı aslında 5. element teması ta buraya kadar dayanır hava su ve tahta meselesi..Kısaca Allah ve şeytan bu şekilde restleştikten sonra şeytan tazminat alamadan işten kovulur..Allah bu defa Ademle Havaya bakın elemana yol verdim bu cennette gezin dolaşın ama sakın bu elma fidesinde üç tane elma yetişti sakın ola yemeyin dedi..Ama işte adı şeytan, girdi Havvanın kanına yedirdi elmayı Ademe..O şeytan yüzünden şimdi dünya da azap çekmekteyiz..Ulan şeytan ne vardı elmayı yedirecek..Habildi, Kabildi derken çoğalır giderdik cennette..Peki merak etiğim şeytan amacına ulaştıysa cezası ne olacaktı bahsi Allah mı kaybetmiş olyor şimdi ?Evet biraz abartmış olabilirim ama sonuç ta herşey sembolik..Elma bir sembol,şeytan ve insanlarda öyle..Şeytanın ateşi ve insanın toprağı birleşinde çamur seramiğemi dönüyor..Aslında antik atalarımızın bize anlatmaya çalıştığı birşeyler var ama tam olarak çözebilmiş değiliz...Evet bakış açınızı birde böyle değiştirin.

tarihinde ziobelle tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Müslüman denir

bersann senin bu kadar vicdansız ve acımasız biri olacağına inanmak istemiyorum.

içinde azıcık insan sevgisi olan biri, islam dini dışında diğer dinlere inanan 5 milyar insanı

sırf başka bir dine inanan toplum içinde doğmuş ve o dini kabullenmiş diye cehenneme gitmesi istemez.

gerçekten bunu istiyorsan çok yazık. sırf başka dine mensup diye birilerinin cehenneme gitmesinden keyif duymak bununla övünmek..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Müslüman arkadaşlar ateistlere hep şöyle der, kuran allahın eseri, allahın kitabı, sizde ona inanmadığınız, inkar ettiğiniz için allah sizi yargılayacak sizden hesap soracak diye.

Şimdi bende diyorum ki? birde olaya şöyle bakalım;

öldükten sonra allah belkide sizden hesap soracak, size diyecek ki, mustafa yada hasan, ben size görecek bir göz vermedim mi? size düşünecek bir beyin vermedim mi? size sorgulayacak bir akıl ve vicdan vermedim mi?

peki siz ne yaptınız? bu size verdiğim yetileri kullanarak hayat yolunuzu belirleyeceğinize, siz gittiniz

benden olduğu söylenen, insan yazımı, içinde bir sürü saçma sapan şey olan uyduruk bir şeye inandınız, onlara göre hareket ettiniz dese,

siz buna ne cevap verirdiniz ????

Tarihte "uyduruk" dediğiniz o kitaba göre yaşanılmış zamanlar, yok denecek kadar azdır. Hep zaman, toplulukların güdülmesinde yeterisiz olduğu düşüncesiyle, peygambere atfedilen rivayetlerle beslenen fıkıhla, "alim"lerin içtihatlarıyla filan 100lerce katına çıkarılımış bir sistem yaşanmıştır.

Çorak bir yerde, bir adamın zihnine inen kelimelerin, Tanrı'nın sözleri olarak toplanması, fantastik bir olaydır evet; ama kendi içinde bir mantığı vardır. Mühim olan onu doğru okumaktır; inanıyorsan şevkle ama özkandırmaya sapmadan; o zamanki arkaik dillerle o metinleri çözmek; birşeyler çıkıyorsa şaşırmak; inanmıyorsan da en azından aynı şekilde tarafsız ve doğru okumak.

sonuçta elimizde Allahtan olduğu söylenen kitap, öyle gökten inmiş, bu dünyada eşi benzeri olmayan bir kumaş veya bu dünyada bulunmayan özel bir tür kalemle yazılmış bir şey değil. üstünde allahın imzasıda yok?

elimizdeki adına kuran denen kitap bildiğimiz insan icadı kağıda ve insan icadı kalem ve mürekkeple yazılmış, üstelik insan eli ile kaleme alınmış bir kitap..

şimdi biz allah vardır diyen, bunu allah yazdı diyen her kitabı kesin Allahtan mıdır diye inanacağız?

İnanan birinin eğer "alim" ise, Kuran'da "misal" adıyla verilen örnekleri ve modelleri anlayıp şaşırması bi yana,

Allah'ın başka bir imzası var.

19 meselesinin ateistlerce ekarte edildiğini düşünmüyorum. 19cu değilim; ama inanan biri olarak 19'un var olduğunu temenni ediyorum; sanırım da var.

bence sorduğum soruyu bir düşünün derim, çok şey kaybetmezsiniz.

nede olsa allahın size verdiği düşünme yetisini kullanacaksınız..

yoksa tanrının diğer canlılardan, hayvanlardan farklı olarak o beyni, zekayı, aklı size boşu boşuna mı verdiğini sanıyorsunuz???

Kuran, bence bir insanın temporal lobundaki paranormal bir etkinin dile dökülmesidir. Bunun da ilmi (bilimsel) bir temeli vardır. İnanan, ilimden kopmamalı (ilim derken; evrilme bile bunun içinde)

tarihinde Temple Grandin tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

bersann senin bu kadar vicdansız ve acımasız biri olacağına inanmak istemiyorum.

içinde azıcık insan sevgisi olan biri, islam dini dışında diğer dinlere inanan 5 milyar insanı

sırf başka bir dine inanan toplum içinde doğmuş ve o dini kabullenmiş diye cehenneme gitmesi istemez.

gerçekten bunu istiyorsan çok yazık. sırf başka dine mensup diye birilerinin cehenneme gitmesinden keyif duymak bununla övünmek..

övündüğümü kim söyledi yada sevindiğimi?

Hak din İslamiyet buna inandığımı ve adının müslüman olduğunu belirttim, diğer dinlerdeki kişilerde bizim düşündüğüm gibi düşünüyor hepsi olmasada çoğunluğu bu şekilde aradaki fark İslam kesin hükümlerle belirtmiş diğer dinler de esnemeler var.

ayrıca benim içimdeki insan sevgisini ne sen nede başkaları bilemez sözle ben böyleyim demekle olmuyor aslan, icraatını göstereceksin, Allaha şükür ömrüm devam ettikce ben kişiler görsün diye değil Allah bilsin diye yaşamaya devam edeceğim.

reklamlara gerek yok bilmem anlatabildim mi?

Link to post
Sitelerde Paylaş

övündüğümü kim söyledi yada sevindiğimi?

ortada bir çelişki var yada ben senin tam olarak neye inandığı anlamıyorum.

YÜCEBEN sormuş: Dünyada 4500 din var ama sadece islam doğru ama GERİSİ CEHENNEMLİK diyene ne denir demiş..

sen hemen Müslüman demişsin. ve ben Müslümanım diye övüyorsun.

madem sende insan sevgisi var. islam dini dışındakilerin hepsi CEHENNEMLİK inancını nasıl benimseyebiliyorsun.

Link to post
Sitelerde Paylaş

ortada bir çelişki var yada ben senin tam olarak neye inandığı anlamıyorum.

YÜCEBEN sormuş: Dünyada 4500 din var ama sadece islam doğru ama GERİSİ CEHENNEMLİK diyene ne denir demiş..

sen hemen Müslüman demişsin. ve ben Müslümanım diye övüyorsun.

madem sende insan sevgisi var. islam dini dışındakilerin hepsi CEHENNEMLİK inancını nasıl benimseyebiliyorsun.

arkadaş, İslam inancının yasalarını ben oluşturmadım, Allahın bildirileridir ben o emirlere uyan müslümanım, İslam dininde cehennemliklerin olması inanmama nedeni olabilir mi, mantık bumudur, ne kadar saçma bir yaklaşım sergilediğinizin farkındamısınız.

senin mantığınla olaya bakalım,

örnek, apo ateist sen utanmıyormusun ateist olmaya, nasıl benimseyebiliyorsun ateistliği...

Link to post
Sitelerde Paylaş

arkadaş, İslam inancının yasalarını ben oluşturmadım, Allahın bildirileridir ben o emirlere uyan müslümanım, İslam dininde cehennemliklerin olması inanmama nedeni olabilir mi, mantık bumudur, ne kadar saçma bir yaklaşım sergilediğinizin farkındamısınız.

senin mantığınla olaya bakalım,

örnek, apo ateist sen utanmıyormusun ateist olmaya, nasıl benimseyebiliyorsun ateistliği...

Tabii ki sen oluşturmadın, Muhammed veya araplar oluşturdu. Sırf Muhammed veya arapların ortaya attığı bir dine inanmadığı için milyarlarca insanın sonsuza kadar yakılacağına inanmanın saçmalığını göremiyor musun? Halbuki seninle aynı argümanı kullanan bir hristiyanın inancındaki saçmalığı rahatça görebiliyorsun. O da aynı senin gibi milyarlarca insanın sırf İsa adında yaşayıp yaşamadığı bile belirsiz birine inanmayanların sonsuza kadar yakılacağına inanıyorlar. Sana göre o hristiyan sonsuza kadar yakılacak, ona göre de sen sonsuza kadar yakılacaksın. İkinizde de aynı kör inanç var. Oysa ikinizin de inandığı tanrılar "Ben çok merhametliyim, ben çok adilim" diye övünüp duruyorlar. Sırf falan kişiye inanmadığı için insanların sonsuza kadar yakacağını söyleyen bir tanrı nasıl adil ve merhametli olabilir?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tabii ki sen oluşturmadın, Muhammed veya araplar oluşturdu. Sırf Muhammed veya arapların ortaya attığı bir dine inanmadığı için milyarlarca insanın sonsuza kadar yakılacağına inanmanın saçmalığını göremiyor musun? Halbuki seninle aynı argümanı kullanan bir hristiyanın inancındaki saçmalığı rahatça görebiliyorsun. O da aynı senin gibi milyarlarca insanın sırf İsa adında yaşayıp yaşamadığı bile belirsiz birine inanmayanların sonsuza kadar yakılacağına inanıyorlar. Sana göre o hristiyan sonsuza kadar yakılacak, ona göre de sen sonsuza kadar yakılacaksın. İkinizde de aynı kör inanç var. Oysa ikinizin de inandığı tanrılar "Ben çok merhametliyim, ben çok adilim" diye övünüp duruyorlar. Sırf falan kişiye inanmadığı için insanların sonsuza kadar yakacağını söyleyen bir tanrı nasıl adil ve merhametli olabilir?

bana göresi sana göresi yok, İslam dininde hiçbir insan bir başkası adına hüküm veremez, kalpleri bilen yanlız Allahtır, sizler ezbere konuşuyorsunuz. ateist olarak bol keseden meydan okumak kolay, sen bile sana yada ailene yapılan bir yanlışı cezasız bırakmıyorsan bu kainatı yaratanın cezasız bırakması komik olmazmı?

Link to post
Sitelerde Paylaş

bana göresi sana göresi yok, İslam dininde hiçbir insan bir başkası adına hüküm veremez, kalpleri bilen yanlız Allahtır, sizler ezbere konuşuyorsunuz. ateist olarak bol keseden meydan okumak kolay, sen bile sana yada ailene yapılan bir yanlışı cezasız bırakmıyorsan bu kainatı yaratanın cezasız bırakması komik olmazmı?

Hristiyanlar da bize inanmayanlar bitti diyor ne fark var?

sana bunu soruyor neresi ezbere konuşmak bunun?

asıl tanrının kendisini göstermedi halde insana sonsuz ceza vermesi ironik.

tarihinde equus tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

bana göresi sana göresi yok, İslam dininde hiçbir insan bir başkası adına hüküm veremez, kalpleri bilen yanlız Allahtır, sizler ezbere konuşuyorsunuz. ateist olarak bol keseden meydan okumak kolay, sen bile sana yada ailene yapılan bir yanlışı cezasız bırakmıyorsan bu kainatı yaratanın cezasız bırakması komik olmazmı?

Yanlış dediğin şey arabın putunu kabul etmemek, bunu göremeyecek kadar kör müsün? Adamın biri çıkmış bana inanmayan herkesi benim putum sonsuza kadar cayır cayır yakacak demiş, normal şartlarda insan gülüp geçer ama beyni bebeklikten başlayarak yıkanan insanlar buna inanıyorlar, gerçek sanıyorlar. Bir türlü bu engeli aşamıyorlar bazıları. Çünkü bilinçaltlarında görünmez bir varlığın bunu sorguladığı zaman kendilerini sonsuza kadar yakacaklarını sanıyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hristiyanlar da bize inanmayanlar bitti diyor ne fark var?

sana bunu soruyor neresi ezbere konuşmak bunun?

asıl tanrının kendisini göstermedi halde insana sonsuz ceza vermesi ironik.

bu konu neden seni rahatsız ediyor ki, inanmıyorsun ama zorlayıp duruyorsun ironik olan bence bu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yanlış dediğin şey arabın putunu kabul etmemek, bunu göremeyecek kadar kör müsün? Adamın biri çıkmış bana inanmayan herkesi benim putum sonsuza kadar cayır cayır yakacak demiş, normal şartlarda insan gülüp geçer ama beyni bebeklikten başlayarak yıkanan insanlar buna inanıyorlar, gerçek sanıyorlar. Bir türlü bu engeli aşamıyorlar bazıları. Çünkü bilinçaltlarında görünmez bir varlığın bunu sorguladığı zaman kendilerini sonsuza kadar yakacaklarını sanıyorlar.

bilakis bilinç altı değil tüm benliğimizde var olan bir maneviyat ve delilleri ile teslim olmuşuz. senin vucut yapın bu manevi hissiyatları algılayacak donanımlarını körelttiği için değil Allahın kudretini onun sıfatının tecellisini bile idrak edemezsin. bünyen artık kalıplarını oturtmuş hiçbirşey sana anlam ifade etmez.

Link to post
Sitelerde Paylaş

arkadaş, İslam inancının yasalarını ben oluşturmadım,

bersann islamın ne dediğini değil. ben senin vivdanının (içimde insan sevgisi var diyen vicdanının) ne değini merak ediyorum..

şuan dünyada 6 milyardan fazla insan yaşıyor. ve bunlardan 4.5 milyarı islam dışında bir dine inanıyor.

şimdi sana sorum şu: islamdan başka bir dine inanan insanlar sence cehennemi hakkediyor mu?

(diğer dinlerden çok yakın arkadaşın oldumu? olduysa başka bir dine inandığı için cehennemi hakettiğini söyleyebilirmisin? )

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...